Jump to content

Παραγγελίες από το Διαδίκτυο

vic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοπόν επειδή είναι στις σκέψεις μου εδώ και αρκετό καιρό να αρχίσω να παραγγέλνω από το ίντερνετ, με τις τιμές που υπάρχουν στην Ελλάδα, αυτόματα δημιουργούνται και κάποιες απορίες.

1. Σε μία παραγγελία από το Amazon.co.uk θα υπάρχει φόρος 17.5% ή 23%;

2. Η ίδια απορία π.χ. για το Overclockers.co.uk.

3. Οι τιμές του Amazon.com έρχονται πιο φτηνά με την μετατροπή νομίσματος από ότι του Amazon.co.uk. Εδώ η τελική τιμή είναι απλά η μετατροπή και τα μεταφορικά ή έχουμε και άλλες χρεώσεις;

4. Σε μια παραγγελία από Αμερική προτιμάμε από ότι ξέρω USPS. Πληρώνουμε 6Ε και δεν έχουμε χρεώσεις από το τελωνείο. Αυτό ισχύει πάντα ή έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να μη συμβεί;

ΦΠΑ πρεπει να πληρωθει 1 φορα εντος της ΕΕ.Δηλαδη αν πλερωσεις το αγγλικο ΦΠΑ (VAT) εισαι ΟΚ.σχετικα με το 3. εξαρταται απο που θα σου στειλει το amazon.com. αν σου στειλει απο εξω-ΕΕ χωρα μεσολαβει και τελωνειο κανονικα.

για το 4 καλα μαντευεις.Απλα ισχυει τις περισσοτερες φορες.Καθε φορα δηλαδη υπαρχει η πιθανοτητα να εχεις μια εκπληξουλα στο τελωνειο.

στην θεση σου θα προτιμουσα να παρω εντος ΕΕ ,λογω ευνοικης ευρωπαικης νομοθεσιας για τον καταναλωτη. (βλ κανονισμο 44/2001 κλπ) και συν τοις αλλοις

Έστω όμως ότι σε μία περίπτωση είναι πολύ φθηνότερο κάτι από Αμερική, το μόνο που πληρώνω είναι το ποσό μου λέει με μετατροπή σε ευρώ (συν τα μεταφορικά + κορόνα, γράμματα τελωνείο);

EDIT: Βέβαια αν μου τα στέλνει γνωστός από την Αμερική γλιτώνω το τελωνείο, έτσι?

Έστω όμως ότι σε μία περίπτωση είναι πολύ φθηνότερο κάτι από Αμερική, το μόνο που πληρώνω είναι το ποσό μου λέει με μετατροπή σε ευρώ (συν τα μεταφορικά + κορόνα, γράμματα τελωνείο);

ας στο βεβαιωσουν πιο εμπειροι απο δω μεσα,αλλα ετσι νομιζω...το θεμα ειναι σε περιπτωση που χρειαστεις εγγυηση τι γινεται...

συνίθος με USPS και επιγραφή "gift" δεν περνάει τελωνείο. ( οσες φορές μου στείλανε έτσι δεν πέρασε) . Και προκαιρού με DHL μου περάσανε τελωνείο μεγαλύτερο απο την αξία του δέματος... προσωπικά θα το ξανασκεφτώ αν αγοράσω ξανά απο αμέρικα

Τελικά όμως από το Amazon.co.uk πληρώνω με το αγγλικό VAT 17.5% ή θα μου έρθει με Φ.Π.Α. 23%; Με τα υπόλοιπα sites τι ισχύει;

Γιατί δέν γίνεται ένα sticky συγκεντρωτικό θέμα ''Οδηγός αγορών από εξωτερικό''?

Τί παίζει με τις χρεώσεις, τί πρέπει να αποφεύγουμε, τελωνεία κτλ.

(και 'γω θέλω να ξεκινήσω, αλλά διστάζω μήν φάω φόλλα να πώ την αλήθεια...)

Τελικά όμως από το Amazon.co.uk πληρώνω με το αγγλικό VAT 17.5% ή θα μου έρθει με Φ.Π.Α. 23%; Με τα υπόλοιπα sites τι ισχύει;

Πληρώνεις το τελικό ποσό που βλέπεις στο check-out πριν δώσεις παραγγελία. Αν μιλάμε για amazon.co.uk πληρώνεις αγγλικό VAT. Αν αγόραζες κάτι από Αγγλία, θα πλήρωνες 23% επειδή είσαι Έλληνας?

Αφήστε τους "πλαισιάδες" και τους λοιπούς "εσοπάδες" και σία να ψοφήσουν στις λαμογιές τους, μέχρι να καταλάβουν ότι σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης δεν κοιτάς να αυξήσεις τιμές, αλλά να μειώσεις μέχρι εκεί που δεν πάει για να προσελκύσεις πελάτες. Μακάρι όλος ο κόσμος να άρχιζε να ψωνίζει από εξωτερικό .

(και 'γω θέλω να ξεκινήσω, αλλά διστάζω μήν φάω φόλλα να πώ την αλήθεια...)

Από Ε.Ε. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καμία εξτρά χρέωση, κανένα τελωνείο. Από USA τα πράγματα περιπλέκονται και η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο.

Πληρώνεις το τελικό ποσό που βλέπεις στο check-out πριν δώσεις παραγγελία. Αν μιλάμε για amazon.co.uk πληρώνεις αγγλικό VAT. Αν αγόραζες κάτι από Αγγλία, θα πλήρωνες 23% επειδή είσαι Έλληνας?

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι στο amazon.co.uk πληρώνεις το φπα της χώρας στην οποία θα γίνει shipping το δέμα ?

Κανονικά πρέπει να πληρώνεις το Vat στη χώρα που βρίσκεται το κατάστημα (Αγγλία) και όχι της χώρας σου, στο amazon.co.uk (νομίζω γενικά στο amazon) δυστυχώς αυτό για κάποιο λόγο δεν ισχύει..

Αν θέλετε δείτε αυτό το post απο το insomnia.

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι στο amazon.co.uk πληρώνεις το φπα της χώρας στην οποία θα γίνει shipping το δέμα ?

Κανονικά πρέπει να πληρώνεις το Vat στη χώρα που βρίσκεται το κατάστημα (Αγγλία) και όχι της χώρας σου, στο amazon.co.uk (νομίζω γενικά στο amazon) δυστυχώς αυτό για κάποιο λόγο δεν ισχύει..

Αν θέλετε δείτε αυτό το post απο το insomnia.

μου φαινεται λιγο τρελλο.Αυτοκινητα αγοραζα απο την γερμανια για εισαγωγη στην ελλαδα και πλερωνα ΦΠΑ γερμανικο (16%) και οχι ελληνικο (19% τοτε) ... εντελως αλλο πραγμα τα ελληνικα ακριτικα νησια (Εκει η μειωση του ΦΠΑ δεν εχει να κανει με ΕΕ αλλα με εσωτερικη πολιτικη του κρατους,για να ενισχυσει τις ακριτικες περιοχες)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.