Jump to content

Sektor

Recommended Posts

Θέλω να αλλάξω το Block που έχω (Eleven - Block) και να αγοράσω ένα νέο.

Το Eleven Block με έβγαλε ασπροπρόσωπο μπορώ να πω τόσα χρόνια!

Επειδή το PC τελευταία το λιώνω σε επεξεργασία Video και 24/7 συμπιέζει mkv ταινίες με RipBot και δουλεύουν όλοι οι πυρίνες στο τέρμα φτάνοντας 70-69-59-59 (βαράω 70άρια με λίγα λόγια), σκέφτομαι να κάνω μία αλλαγή block.

Το μόνο που με κόβει στην υδρόψυξη πλέον είναι αυτό.

1) Θα τσιμπήσω το παρακάτω, πως σας φαίνεται?

Υπάρχει κάποιο καλύτερο?

EK Supreme HF Universal CPU Liquid Cooling Block - Rev 2 - Acetal (Sockets 775 / 1156 / 1366 / 939 / 940 / 754 / AM2 / AM2+ / AM3) - FrozenCPU.com

2) Επίσης χρησιμοποιώ τους παρακάτω σωλήνες.

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Watercooling-Acc/Tubing/PrimoChill-Tubing-Primoflex-Pro-1-2-Id-3-4-Od-Uv-Red-PFLEX-12-R.htm

Ποιο ρακόρ θα πρέπει να τους πω να μου στείλουν? Δεν θα με χάλαγε να είναι και Compression.

3) Τέλος πόσο μπορεί να πιάσει αν πουλήσω το Eleven Block?

Εδώ τα πράγματα μπερδεύουν περισσότερο.

Best CPU Block - EK Supreme HF vs Swiftech Apogee XT - XtremeSystems Forums

Ευχαριστώ και Χρόνια πολλά! :magic:

εγω προτιμησα το συγκεκριμενο block επειδη περα απ την πολυ καλη αποδοση, εχει αρκετα καλη ροη. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι αν πας για compression δε χωρανε 2 διπλα διπλα , θες καποιο με 45 μοιρες γωνια.

Τελος τα ρακορ που θες ειναι 1/4" Thread Compression Fitting for 1/2" ID - 3/4" OD Tubing : Black Nickel |Specialtech UK Water Cooling Shop σαν και αυτα.

Είναι λίγο καλύτερο αυτό από το XT απ' ότι διαβάζω.

Δεν έχει όμως τόσο καλό mounting system.

Τι περιμένεις να κερδίσεις δηλαδή?

Περιμένω να κερδίσω 5C το λιγότερο.

εγω προτιμησα το συγκεκριμενο block επειδη περα απ την πολυ καλη αποδοση, εχει αρκετα καλη ροη. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι αν πας για compression δε χωρανε 2 διπλα διπλα , θες καποιο με 45 μοιρες γωνια.

Τελος τα ρακορ που θες ειναι 1/4" Thread Compression Fitting for 1/2" ID - 3/4" OD Tubing : Black Nickel |Specialtech UK Water Cooling Shop σαν και αυτα.

Όπως βλέπω και εδώ το ρακόρ εισόδου μπορεί να αλλάξει θέση, αλλάζοντας - γυρνόντας την πλάκα που κουμπώνει κατά 90 μοίρες.

apogee-xt-oem-fittingsx800.jpg

Όσον αφορά τα ρακόρ, επειδή θα ψωνίσω από το Aquatuning μάλλον κάνουν και τα παρακάτω φαντάζομαι.

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - EK Water Blocks EK-PSC 19/13mm Anschraubtlle G1/4 (ID 1/2" OD 3/4") - Black EK Water Blocks EK-PSC 19/13mm Anschraubtlle G1/4 (ID 1/2" OD 3/4") - Black 62401

ε? :fun:

Ωπ, σορρυ δεν το ειδα.

Αρα σωστα ειναι τα ρακορ που κοιτας. Απλα πρεπει να εισαι σιγουρος για το μπλοκ που θα παρεις οτι χωρανε 2 το ενα διπλα στο αλλο. Στο Heatkiller που εχω εγω π.χ. δεν χωρεσανε και εβαλα 2 με 45 μοιρες γωνια.

Αυτός λέει εδώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα.

Στο XT πιστεύω ότι χρειάζεται να αλλάξω την είσοδο και να την γυρίσω 90 μοίρες, ώστε να πάει πιο μακριά.

Στο HF μάλλον ταιριάζει αυτόματα χωρίς να αλλάξω κάτι.

Κοίταξε να δεις στο XT μπαίνουν κανονικά αν γυρίσεις την είσοδο. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές όμως να κάνει κάτι τέτοιο κανείς. Φαντάζομαι γίνεται εύκολα.

Στο HF και με το μάτι μόνο φαίνεται ότι δεν χωράνε Compression Fittings. Μας το γράφει και ο φίλος jax7480 παραπάνω.

Οπότε αν πάρω το HF θα πάρω δύο κανονικά ρακόρ και δύο απλούς σφιγκτήρες.

Οπότε έχουμε:

Αν αγοράσω το HF θα αγοράσω τα παρακάτω:

Ρακόρ

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - 13mm (1/2") Schlauchanschluss G1/4 mit O-Ring (High-Flow) 13mm (1/2") Schlauchanschluss G1/4 mit O-Ring (High-Flow) 63021

Σφιγκτήρες

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Schlauchschelle Federband 17 - 19mm schwarz Schlauchschelle Federband 17 - 19mm schwarz 68088

Αν αγοράσω το XT

θα αγοράσω τα παρακάτω ρακόρ μόνο

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - EK Water Blocks EK-PSC 19/13mm Anschraubtlle G1/4 (ID 1/2" OD 3/4") - Black EK Water Blocks EK-PSC 19/13mm Anschraubtlle G1/4 (ID 1/2" OD 3/4") - Black 62401

Καλά δεν τα λέω?

συμφωνα με αυτο κι αυτο

ισως το Supreme HF να περνει ισα ισα και τα compression ρακορ

οχι πως θα εχει καμια πρακτικη διαφορα, αισθητικο ειναι κυριως το θεμα.

εαν δεν βιαζεσαι,απο βδομαδα που θα ειμαι εργαστηριο μπορω να το τσεκαρω στην πραξη και να σου πω .

Διορθωση. Δεν μιλησα για το EK Supreme HF αλλά για το HeatKiller, το οποιο αν και έχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των πάσων για τα ρακόρ, για 1 χιλιοστο περίπου δεν χωράνε να μπούνε τα compression fittings, οπότε και έβαλα γωνιακά 45 μοιρών.

Αν πάρεις το HF, πάρε 2 τέτοια

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - 19/13mm Anschraubtlle 45 drehbar G1/4 - kompakt - black nickel 19/13mm Anschraubtlle 45 drehbar G1/4 - kompakt - black nickel 62340

@Κοπρίτης

Γιώργο, δεν βιάζομαι ιδιαίτερα. Δοκίμασε το και πες μου. Για το αισθητικό μέρος μιλάμε, το ξέρω ότι δεν έχει άλλη διαφορά. Έτσι και αλλιώς τώρα έχω πιάσει τους σωλήνες με tire-up.

Θα μιλήσουμε κιόλας, πάρεμε τηλεφωνάκι.

@jax7480

Ok, έτσι θα το κάνω αν είναι.

Ευχαριστώ πολύ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.