Jump to content

Προβλημα,Δημιουργια,Κατασκευη,και μετα φιλανθρωπικος σκοπος,δωρεάς υπολογιστή Laptop!

Guest

Recommended Posts

Προβλημα,Δημιουργια,Κατασκευη,και μετα φιλανθρωπικος σκοπος,δωρεάς υπολογιστή Laptop

!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ HIGH RESOLUTION ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!:triniti:

Οπως τα λεει ο μεγαλος αυτος τιτλος.

Εχω και εγω στην κατοχη μου ενα Laptop εν λειτουργια πληρες κανονικοτατο.Απλα εχουμε προβλημα εσωτερικο εαν με βοηθειστε να το φτειαξω και τα καταφερω θα το δωσω σε μια οικογενεια εδω ,που εχει παιδια και δεν εχει λεφτα να τους παρει οτιδηποτε.

Να μπω στο ψητο.

Ο υπολογιστης ειναι μοντελο του 2005.

Ειναι ο HP G3000 και συγκεκριμενα το μοντελο HP G3051 EA.

Εχουμε και λεμε,λειτουργει κανονικα αλλα πρεπει να το στηριζω καπου για να καθετε καλα η οθονη.

Δηλαδη εχουν σπασει οι μεντεσεδες και οι δυο απλα ο 1 κρατιετε λιγο καλυτερα.Θα δειτε σε φωτογραφιες.

Το επομενο προβλημα ειναι οτι μια φορα κανει επαφη ο φορτιστης μια οχι.

Οποτε οι ερωτησεις που εχω ειναι αυτες.

1)Πως μπορουμε να φτειαξουμε μεντεσεδες ιδιους η να παραγγειλω απο καπου ? (e bay δεν εχει τιποτα )

2)Το βυσμα του φορτιστη το εσωτερικο επισης πως το διορθωνουμε ?

Αυτα.

Περιμενω να κανουμε μια μεγαλη συζητηση ( ειμαι απο Θεσσαλονικη,για εαν ξερει καποιος καποιον που μπορουμε να φτειαξουμε πατεντα) .

Να'στε καλα και καλα Χριστουγεναα.:fun:

Φωτογραφίες!

a064f008.jpg

665c1169.jpg

ab836172.jpg

467ad4ca.jpg

fc7859b6.jpg

1f13102e.jpg

30f3a6cb.jpg

:dance3:

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

για τους μεντεσεδες δεν μπορώ να βοηθήσω

για το βηματακι που κουμπωνει ο φορτιστης ομως μπορω

μπορεις να ανεβασεις μερικες φωτογραφιες?

να το δω και να σου πω περισσοτερα:T:

Καταρχην να πω ενα μπραβο γιαυτο που θα κανεις.Παμε τωρα στην επισκευη.

Μεντεσεδες να φτιαξεις μονος σου λιγο δυσκολο.

Για το μοντελο που δινεις οι μεντεσεδες εχουν αυτο το Part Number : 407797-001 (Συμφωνα παντα με το service manual της HP που το βρισκεις http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00753552.pdf στην σελιδα 125 ξεκιναει να δειχνει πως να αλλαξεις μεντεσεδες).

Για το power jack τωρα.Εχει ενα "καρφι" και ενα λαμακι μεσα,Συνηθως το λαμακι απο το βαλ-βγαλε του φορτιστη δεν κανει καλη επαφη λογω του οτι εχει στραβωσει παραπανω αποτι επρεπε,δοκιμασε μηπως φτιαξει ετσι αλλιως στην σελιδα 78 του manual που σου ειπα πριν ειναι τα part numbers για το power jack.

Με ενα γρηγορο ψαξιμο

Μεντεσεδες: 407797-001 | COMPAQ 407797-001 Screen Hinges for COMPAQ laptop

Ελπιζω να βοηθησα :)

για τους μεντεσεδες δεν μπορώ να βοηθήσω

για το βηματακι που κουμπωνει ο φορτιστης ομως μπορω

μπορεις να ανεβασεις μερικες φωτογραφιες?

να το δω και να σου πω περισσοτερα:T:

Ποιο σημειο ακριβως λες να το βγαλω φωτο ?

Καταρχην να πω ενα μπραβο γιαυτο που θα κανεις.Παμε τωρα στην επισκευη.

Μεντεσεδες να φτιαξεις μονος σου λιγο δυσκολο.

Για το μοντελο που δινεις οι μεντεσεδες εχουν αυτο το Part Number : 407797-001 (Συμφωνα παντα με το service manual της HP που το βρισκεις http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00753552.pdf στην σελιδα 125 ξεκιναει να δειχνει πως να αλλαξεις μεντεσεδες).

Για το power jack τωρα.Εχει ενα "καρφι" και ενα λαμακι μεσα,Συνηθως το λαμακι απο το βαλ-βγαλε του φορτιστη δεν κανει καλη επαφη λογω του οτι εχει στραβωσει παραπανω αποτι επρεπε,δοκιμασε μηπως φτιαξει ετσι αλλιως στην σελιδα 78 του manual που σου ειπα πριν ειναι τα part numbers για το power jack.

Με ενα γρηγορο ψαξιμο

Μεντεσεδες: 407797-001 | COMPAQ 407797-001 Screen Hinges for COMPAQ laptop

Ελπιζω να βοηθησα :)

Εμμμ,ετσι πρεπει .Να βοηθησω και εγω :)

Ναι,το βρηκα και εγω αλλα πουθενα δεν εχει τιποτα.Μιλησα και με ΗΡ και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προχειρο τωρα και θα επικοινωνησουν μαζι μου απο εβδομαδα.

Τωρα τι στο καλο δεν το πολυ επιασα.

Στο e-bay Παντως εαν γραψω.

407797-001 items - Get great deals on Computers Networking, 407793-001 items on eBay.com!

Μου βγαζει για Preccario για C300 που δεν εχουν σχεση με το μοντελο το δικο μου .Τι παιζει εδω?

Δηλαδη για το Power Jack τι παιζει ?Λετε να φταιει κανενας φορτιστης ?

:man_in_love:

επίσης 2 σημειώσεις.

1)Στην 128 σελίδα γράφει άλλο Part Number απο

The display hinge base covers are available in the Display

Plastics Kits, spare part numbers 436190-001 (for use with

HP G3000 computer models) and 407793-001 (for use with

Compaq Presario C300 computer models).

Δηλαδη θελω να πω οτι παντου γραφει οτι ειναι το 407797-001 και εδω γραφει το 436190-001 για G3000 σειρα που εχω εγω δηλαδη ! ):sick:

2) Λετε κανενα πλαισιο να το φτιαξει η να τα βρει αυτα,εστω και με 5 ευρω παραπανω για θα με παρουν το κεφαλι ?

λοιπον εψαξα για το θεμα με την τροφοδοσια

1, αν τελικα το προβλημα το εχει το βύσμα του τροφοδοτικου

μπορεις. α)να το διορθώσουμε οσο μπορουμε, μπορω να το κανω εγω (αν δεν το προσεχουν ομως δεν θα αντέξει πολυ)

β)να αγορασεις ενα τροφοδοτικο 10-15euro απο ebay (μπορω να βοηθήσω καθως εχω λογαριασμο)

2, αν το προβλημα το εχει το βύσμα πανω στο laptop εψαξα αλλα δεν βρηκα ανταλλακτικα, ισος η hp μπορεί να βοηθήσει, υπαρχει service στην θεσσαλονικη

αλιος αν θελεις μπορουμε να κανουμε πατεντα και να παρακαμψουμε

το βυσματακι, το μονο μειονεκτημα ειναι οτι το τροφοδοτικο θα ειναι ενιαιο

με το laptop.

επισης αν θελεις μπορουμε να δοκιμασουμε να περασουμε δικο μας βυσμα

παλι με πατεντα

σκεψου μιλησε με τα ατομα που θα το παρουν και πες μου αν μπορω να βοηθήσω:T:

ωραια σε ευχαριστω πολυ :)

Λοιπον εγω θα δωσω καταρχιν για σιγουρια να κανουν ενα τσεκ ηλεκτρλογος δικος μου τον φορτιστη του λαπτοπ να δουμε εαν φταιει το βυσμα του.Εαν οχι τοτε παμε για βυσμα του λαπτοπ .

Πρεπει να βρουμε καπως κουτσα στραβα απο κανενα Service τι παιζει,της Θεσσαλονικης.Για να δουμε τι μπορουμε να κανουμε.

Οσο για τους μεντεσεδες τι κανουμε οεο?!:wall:

Οσο για τους μεντεσεδες τι κανουμε οεο?!

στην περιπτωση που το laptop θα χρησιμοποιείται σαν σταθερος υπολογιστης,

ειναι σχετικα ευκολο με μια μικρη πατεντα να στερεωσεις την οθονη πανω στο σασι

αλλα θα φαινεται σχετικα ασχημα, και δεν θα ειναι ευκολο το ανοιγοκλειμα.

(ισως μπορώ να βοηθήσω)

αν θα χρησιμοποιείται σαν φορητος θα πρεπει να φαινεται ομορφο

οποτε θα πρεπει να το κανει καποιος με εμπειρια (που δυστυχως δεν κατεχω)

Ευχαριστα νεα προς στιγμη.

* Βρηκα μεντεσεδες απο e-bay τις επομενες ωρες θα τα παραγγειλω,αρα θα μας παρει καμια 2 εβδομαδες για την οθονη.(μονο 15 ευρω!ΤΙΠΟΤΑ!)

* Βρηκα το ΚΙΤ του ρευματος ποιο ειναι για να παραγγειλω αλλα στο e-bay εχει 35 ευρω?! 1 μονο και ειναι Best Seller το εχει.

* Τωρα σας εβγαλα και απο το λυμενο πλεον λαπτοπ.

Κοιτουσα να περασει η ωρα κιολας,οτι το λαπτοπ γινετε να γινει και αναβαθμιση ανετα.Απο επεξεργαστη και μνημες σε στοκ που βρηκα η να παραγγειλω απο εξω .Πολυ ευχαριστημενος εχω μεινει προς στιγμη.

Οριστε καποιες επιπλεον φωτο!

e13899fc.jpg

aedd9eae.jpg

03d2547f.jpg

974eaa78.jpg

e6022598.jpg

e65ab5eb.jpg

c1feec8a.jpg

:fun:

στην περιπτωση που το laptop θα χρησιμοποιείται σαν σταθερος υπολογιστης,

ειναι σχετικα ευκολο με μια μικρη πατεντα να στερεωσεις την οθονη πανω στο σασι

αλλα θα φαινεται σχετικα ασχημα, και δεν θα ειναι ευκολο το ανοιγοκλειμα.

(ισως μπορώ να βοηθήσω)

αν θα χρησιμοποιείται σαν φορητος θα πρεπει να φαινεται ομορφο

οποτε θα πρεπει να το κανει καποιος με εμπειρια (που δυστυχως δεν κατεχω)

μην μου ανησυχεις ολα θα πανε καλα.με την βοηθεια την δικη σας.Θα κανουμε και μια οικογενεια να χαμογελασει ... :)

Διαβασε ποιο κατω εχω δωσει ηδη απαντηση στους μεντεσεδες και σε καποια ακομα .:fist::fist:

ωραια θα το δουμε και αυτο εαν ειναι,ηδη εχω δωσει σε ηλεκτρολογο τον φορτιστη να δουμε μηπως εχει εκεινο κανενα θεμα,μετα θα του δωσω και αυτο το κομματι να το ελενξει.

Το θεμα ειναι χωρις να πρεπει να το συναρμολογω ολο μαζι παλι πως θα δω εαν λειτουργει?:wall:

Έχουμε και ένα θέμα εδώ.

Καθώς άνοιξα το λάπτοπ πληρως 2 βιδες απο το πληκτρολογιο ειχαν κολλησει παρα πολυ μεταξυ του πλαστικου και του πληκτρολογιου,και ετσι φαγωθηκαν τα πασα για να βγουν,τελικα δεν βγηκαν ομως ετσι.Εσπασα με λιγα λογια,2 δαγκανες που εχει για το βιδωμα.

Απο κατω ειδα οτι ειχε αλουμινιο,λογικα θα κανουν καποιο κυκλωμα.

Τι λετε εσεις?

Σας παραθετω φωτογραφιες να δειτε και εσεις.

6989a91d.jpg

οπως βλεπετε ειναι 2 , σημεια για να βιδωθει η βιδα,αλλα ειναι 4 κανονικα.

0266d3f8.jpg

Εδω φαινετε τι εγινε,δηλαδη τα 2 απο αυτα κοπηκαν ( ηταν απο φυλο αλουμινιου)

3538ded7.jpg

Εδω θα δειτε το σημειο που βιδωνετε πανω το πληκτρολογιο εαν προσεξετε 3/4 σημεια για να βιδωθει εχουν φυλο αλουμινιου πανω λογικα γιακαποιο εσωτερικο κυκλωμα.

Οποτε τωρα που δεν θα βιδωθουν στα 2 σημεια αυτα βιδα,δεν θα ολοκληρωθει ?

Πάντως σίγουρα αυριο παραγγελνω αυτο :

NEW HP Hinges AMZIP000500 AMZIP000600 15.4" 407797-001 - eBay (item 160495568333 end time Jan-16-11 23:36:52 PST)

Εαν μεχρι μεθαυριο μαθω νεοτερα για εαν ειναι το Jack ,η ο φορτιστης που ειχε προβλημα παραγγελνω και ενα τετοιο:

Παρότι είναι για C300 Pressario μεσα στο Manual βγαζει οτι και οτι το Power Jack του Pressario ειναι τεριαστο,του G3000 το Part Number δεν βρισκω πουθενα τιποτα.Οποτε θα αρκεστουμε σε αυτο.

Compaq V5000 C300 C500 Series DC Power Jack 436186-001 - eBay (item 320495597821 end time Dec-26-10 17:25:27 PST)

Εαν μετα δω και οτι το πληκτρολογιο εχει θεμα :

Θα πάρω αυτό :

HP Compaq Presario C300 C500 R4000 V2100 UK Keyboard on eBay (end time 01-Jan-11 02:05:09 GMT)

ή αυτό

HP COMPAQ C300 C500 G3000 G5000 UK KEYBOARD 441707-031 on eBay (end time 16-Jan-11 20:13:24 GMT)

Εφόσων και τα 2 κάνουν.

και τέλος εάν έχει και ο φοριστής πρόβλημα θα πάρω αυτό :

EH642AA#ABA - Original HP Compaq Presario, Pavilion, Business Notebook 90W Laptop AC Adapter - Laptop AC Adapters

Πως τα βλέπετε τα πάγματα?

Υπάρχει φως στο τούνελ?

:dance3::dance3:

Καλημέρα και πάλι.

Σήμερα έγινε παραγγελία τους μεντεσέδες.Τελευταίο κομμάτι .:fun:

Ο ηλεκτρολόγος με έφερε τον φορτιστή με αλλαγμένο το κομμάτι μπροστά ,δηλαδή το κίτρινο βύσμα και μου έβαλε ένα ολοκαίνουργιο.

Εδω ερχετε το θεμα...

Συνδεω ,τα καλωδια του υπολογιστη κανονικα καποια ζωτικα σημεια του οπως Pin ρευμα,σκληρος δισκος,μνημες κτλ. χωρις να κουμπωσω οθονη,βαζω το καλωδιο στην πριζα,να δω εαν αναψει η ενδειξη οτι παιρνει ρευμα...

αλλα τιποτα ,μηπως ξεχναω τιποτα?:wall:

καλησπέρα φίλε,και πραγματικά συγχαρητήρια για τον κόπο σου.. :)

1)έλεγξε όλα τα καλώδια αν είναι συνδεδεμένα στο motherboard,αν έχουν κουμπώσει καλά τα clips που υπάρχουν μέσα στις υποδοχές και αν έχουν μπει καλά και σωστά όλα.

2)έλεγξε αν έχεις βάλει την μπαταρία του bios(αν υπάρχει)

3)δοκίμασε να το ανάψεις χωρίς ram,hdd,οπτικό δίσκο

ενημέρωσε μόλις κάνεις τα παραπάνω.. :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.