Jump to content

Sata2_0 θύρα και απορία

wesker

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά και καλά Χριστούγεννα. Εχτές έλυσα το PC μου για να κάνω ένα γενικό καθαρισμό από σκόνες κλπ. Στην συνέχεια όταν τον συνέδεσα πάλι έβαλα τον δίσκο του λειτουργικού στο SATA2_0 και δεν τον αναγώριζε. Το λειτουργικό κανονικά δεν μπαίνει στο Σατα 0; Στην υποδοχή SATA2_1 έτρεξε κανονικά.

Δεν έχει σημασία το που είναι συνδεδεμένος ο δίσκος με το λειτουργικό.

Άλλο δίσκο ή optical drive στο βλέπει στην SATA2_0 ?

Ναι. Εκεί συνέδεσα τον δευτερο δίσκο που έχω ώς αποθήκη. Αλλά γιατί να μην φορτώνει το λειτουργικό από το SATA 0; Τον δίσκο τον βλέπει, απλά το λειτουργικό δεν φορτώνει, και πετάει το μήνυμα «NTLDR is missing. Press CTL+ALT+DEL to restart»

απο το bios ρυθμίσεις ποιον σκληρο δισκο θα δει πρωτο η μητρικη

στον πρωτο δισκο πρεπει να ειναι ο boot loader

συνηθως (ο boot loader) στα windows μπαινει εκει που εγκαταστας το λειτουργικο (η στον πρωτο δισκο, δεν ειμαι 100% σιγουρος)

οποτε η μητρικη πρεπει να βαλει αυτον σαν πρωτο δισκο

με οποια σειρα και αν τα συνδεσης στην μητρικη

αρκει να ρυθμίσεις να βλεπει προτο τον σκληρο με το λειτουργικο

στην περιπτωση σου εβλεπε τον SATA2_1

Μήπως όταν έκανες setup τα windows είχες και τον άλλο δίσκο συνδεδεμένο ?

Αν ναι, τότες είναι πολύ πιθανό ( για να μην πω σίγουρο ) ότι έβαλε τον bootloader στον άλλο δίσκο.

Μήπως όταν έκανες setup τα windows είχες και τον άλλο δίσκο συνδεδεμένο ?

Αν ναι, τότες είναι πολύ πιθανό ( για να μην πω σίγουρο ) ότι έβαλε τον bootloader στον άλλο δίσκο.

Όταν εγκατέστησα τα Windows εννοείς; Nαι ήταν και οι 2 δίσκοι επάνω. Τώρα μόλις ηρεμίσει το στομάχι μου απο την γαλοπούλα 8α σκύψω κάτω από το γραφείο να δω και την λύση του eleozz. Τώρα με την μπάκα που έκανα είναι αδύνατον... Σε ποιον δίσκο είναι ο BL πως μπορώ να το δώ; Γιατί όμως να μου πετάξει τον BL σε άλλο δίσκο πέρα από αυτόν που είναι τα Windows;

Όταν εγκατέστησα τα Windows εννοείς; Nαι ήταν και οι 2 δίσκοι επάνω. Τώρα μόλις ηρεμίσει το στομάχι μου απο την γαλοπούλα 8α σκύψω κάτω από το γραφείο να δω και την λύση του eleozz. Τώρα με την μπάκα που έκανα είναι αδύνατον... Σε ποιον δίσκο είναι ο BL πως μπορώ να το δώ; Γιατί όμως να μου πετάξει τον BL σε άλλο δίσκο πέρα από αυτόν που είναι τα Windows;

Για το τελευταίο ερώτημα ρώτα τον Billάκο ( Gates :p ).

Για το πρώτο ερώτημα, άνοιξε το My Computer και δες το γράμμα που έχει το partition που είναι 100MB.

Πήγαινε στο Disk Management ( δεξί κλίκ στο Computer -> Manage -> Disk Management ) και δες σε ποιόν δίσκο ανήκει το 100MB Partition.

Άγραφος κανόνας από την εποχή των Windows XP είναι το "όταν εγκαθιστούμε Windows έχουμε πάνω μόνο τον δίσκο που θα μπούνε τα Windows" για τέτοιους λόγους :D

Για το τελευταίο ερώτημα ρώτα τον Billάκο ( Gates :p ).

Για το πρώτο ερώτημα, άνοιξε το My Computer και δες το γράμμα που έχει το partition που είναι 100MB.

Πήγαινε στο Disk Management ( δεξί κλίκ στο Computer -> Manage -> Disk Management ) και δες σε ποιόν δίσκο ανήκει το 100MB Partition.

Άγραφος κανόνας από την εποχή των Windows XP είναι το "όταν εγκαθιστούμε Windows έχουμε πάνω μόνο τον δίσκο που θα μπούνε τα Windows" για τέτοιους λόγους :D

To κοίταξα και το 100ΜΒ partition είναι στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό. Οπότε πάμε στην λύση του eleozz, σωστά;

Αν είναι έτσι, θα πρέπει να μπορείς να μπείς στα Windows σου, έχοντας μόνο τον 1 δίσκο επάνω, σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θύρα του ίδιου controller ( συμπεριλαμβ. και της SATA2_0 )

Ναι μπορώ. Το δοκίμασα χτες το βράδυ με το δίσκο του λειτουργικού μόνο του κουμπωμένο στο PC και ξεκίνησε κανονικά. Το θέμα είναι οτι χρειάζομαι και τους 2 δίσκους επάνω.

Κούμπωσε και τον άλλο επάνω, και στην αρχή όταν ανοίξεις το PC πάτα το κουμπί που σου βγάζει το Boot Menu ( στα mobos από μέσα του 2008 και έπειτα είναι τα: F8 αν έχεις Asus mobo, F12 αν έχεις Gigabyte, ESC αν έχεις eVGA, Foxconn & MSI δεν θυμάμαι )

και εκεί διάλεξε τον δίσκο σου που έχεις τα Windows και πάτα enter.

Θα πρέπει να σου φορτώσει τα Win κανονικά.

w8ing

Κούμπωσε και τον άλλο επάνω, και στην αρχή όταν ανοίξεις το PC πάτα το κουμπί που σου βγάζει το Boot Menu ( στα mobos από μέσα του 2008 και έπειτα είναι τα: F8 αν έχεις Asus mobo, F12 αν έχεις Gigabyte, ESC αν έχεις eVGA, Foxconn & MSI δεν θυμάμαι )

και εκεί διάλεξε τον δίσκο σου που έχεις τα Windows και πάτα enter.

Θα πρέπει να σου φορτώσει τα Win κανονικά.

w8ing

Kαι να τα συνδέσω όπως θέλω εγώ ,ε; Το λειτουργικό στο 0, τον αποθηκευτικό δίσκο στο 1 και έναν που πήρα χτες στο 2;

Δούλεψε μια χαρά τελικά. Έβαλα τον WD στο SATA2_0 σαν primary boot HDD. Και κάτι offtopic. Kαθάρισα και την κάρτα γραφικών και της έβαλα νέα πάστα. Ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος,τον εβγαλα αλλά δεν θυμόμουν πως έμπαινε το πινάκι του. Ελπίζω να μην τον έκανα να δουλεύει αντίστροφα και αντι να βάζει αέρα να βγάζει....:hang3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.