Athanasios2104 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2010 Έχω το Icy docking station της Raidsonic με σύνδεση eSATA και το πρόβλημα που έχω με αυτό όταν το συνδέω στο desktop, είναι ότι πρέπει να το έχω ανάψει + να είναι ο σκληρός μέσα από το bootαρισμα. Άπαξ δλδ και μπει στα Windows (7 Pro) και ο σκληρός δεν είναι πάνω από πριν, ή το σβήσω και το ξανα-ανάψω, δεν το βλέπει. Είμαι σίγουρος ότι αυτήν η "συμπεριφορά" έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του BIOS και των eSATA, γιατί στο laptop δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στο laptop δλδ (πάλι με Win7 Pro), συνδέω όποτε θέλω το eSATA καλώδιο και τα Windows βλέπουν τον σκληρό κανονικά σαν εξωτερική αποθηκευτική μονάδα. Ωστόσο στο laptop έχω μόνο έναν σκληρό (HDD) sata, ενώ στο desktop έχω έναν SSD και έναν HDD σε AHCI. Οι ρυθμίσεις στο BIOS (Asus Evolution X48) που έχουν να κάνουν με SATA κτλ είναι οι εξής: SATA Config [AHCI] HDD Write Protect [Disabled] SATA Detect Time Out Secs [35] Marvell IDE/eSATA [Legacy Mode] -- IDE/eSATA Boot Rom [Disabled] Τα φώτα σας παίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 23, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2010 Στο Marvell δε θέλει Legacy...δες τι επιλογές έχει και άλλαξέ τες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Δεκέμβριος 23, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2010 Στο Marvell δε θέλει Legacy...δες τι επιλογές έχει και άλλαξέ τες. RAID και Disabled Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, marvell είναι κάτι μαύρες εσωτερικές sata θύρες, δεν είναι οι esata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Δεκέμβριος 23, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2010 Οι esata στον marvel controller καθονται εκτος αν τραβηξεις extra απο τον matrix (ich).Ψαξε λιγο τους drivers γιατι σε μενα νομιζω επαιζε με legacy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 23, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2010 RAID και Disabled Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, marvell είναι κάτι μαύρες εσωτερικές sata θύρες, δεν είναι οι esata. Ρυθμισε τον Marvell σε Raid για αρχη και ξαναδοκιμασε. Απο την στιγμη που ειναι ενας μoνός δίσκος, θα δουλεψει σε AHCI mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Δεκέμβριος 25, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2010 Το πρόβλημα λύθηκε παίδες με την συνδρομή του "πρώην παθόντος" cuprakatos (από adslgr), τελικά δεν είχε να κάνει με το BIOS και το mode, παρά μόνο έπρεπε να περάσω τους Sata drivers για το Marvell controller από το site της Asus, τους οποίους τώρα θυμήθηκα ότι δεν τους είχα περάσει μετά το τελευταίο format γιατί το install cd δεν έτρεχε σε Win7 64bit :fist: Τέσπα, τέλος καλό όλα καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.