Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Κοίταγα την "Έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης νοικοκυριών" της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε πριν τρεις μέρες.

Τα δελτία τύπου για τις επιμέρους αναφορές είναι εδώ:

Κίνδυνος φτώχιας

Οικονομική ανισότητα

Δείκτες συνθηκών διαβίωσης

Αποσπάσματα:

* Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχιας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.903.800 άτομα ή σε 35,7% του συνόλου του πληθυσμού.

* Το υψηλότερο ποσοστό κινδύνου φτώχιας [στην Ευρώπη] καταγράφεται στην Ελλάδα.

* Ο πληθυσμός που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται, τουλάχιστον, 4 από τις 9, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης είναι: [...] 35,2% του πληθυσμού 18-59 που έχει ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

* Το 79,1% του φτωχού πληθυσμού και το 39,1% του μη φτωχού δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες ύψους 550 ευρώ.

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tNWa4d1Jjto]Σαμαράς - Δωρεάν WIFI - YouTube[/ame]

-Εγώ σήμερα μπορώ να το υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wifi internet, σε όλη την Ελλάδα, σε ένα χρόνο.

-Θα πρέπει να το κάνετε τώρα που το'πατε, όμως.

-Θα το κάνουμε, μα και για αυτό το'πα. Θα γίνει. Το'χω ψάξει για να το πω.

Πως πάει αυτό; 4 Νοεμβρίου 2013 το υποσχέθηκε. Ένα χρόνο συμπληρώνουμε σε 19 μέρες.

Φορ γουατ ιτ'ς γουόρθ, θεωρώ ότι είναι τελείως δευτερεύον, αλλά δε βγήκα εγώ να δεσμευτώ ότι θα δώσω δωρεάν ασύρματο γουάι φάι ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο, ούτε είπα ότι το έχω ψάξει και γίνεται.

Φορ γουατ ιτ'ς γουόρθ, θεωρώ ότι είναι τελείως δευτερεύον, αλλά δε βγήκα εγώ να δεσμευτώ ότι θα δώσω δωρεάν ασύρματο γουάι φάι ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο, ούτε είπα ότι το έχω ψάξει και γίνεται.

Πρώτα από όλα, WiFi = ΣύνδεσηΛόγια του αέρα.

Δεύτερον θα το έκανε, αλλά να, στράβωσε με τις δημοσκοπήσεις. Οπότε το αφήνει να το κάνει ο Αλέξης, μαζί με όλα τα άλλα που έχει υποσχεθεί. :jester:

Πως πάει αυτό; 4 Νοεμβρίου 2013 το υποσχέθηκε. Ένα χρόνο συμπληρώνουμε σε 19 μέρες.

Κινδυνεύοντας να σας κάνω να πιστέψετε ότι σιγά σιγά το γυρίζω, θα σου πω ότι συμφωνώ και επαυξάνω:

α) Και κυριότερο: η υπόσχεση ήταν προιόν απάντησης που ουδεμία σχέση είχε με την ερώτηση του Πρετεντέρη

β) Δεν υπήρχε λόγος να βάλει τόσο στενό χρονικό όριο

γ) Ακόμα και αν την ιδέα του την έριξε ο Πτωχός ή ο Χρύσανθος ή οποιοσδήποτε άλλος τώρα αυτός βγαίνει στη σέντρα επειδή το υποσχέθηκε. Και μάλιστα βγαίνει στη σέντρα για μια υπόσχεση απο την οποία δεν αποκόμισε τίποτα απολύτως (εννοώντας ότι δεν είναι προεκλογική δέσμευση του στυλ "ψηφίστε με και θα σας φτιάξω wifi" και επίσης γουατ δε φακ δίνεις μια υπόσχεση που ο άνεργος την ακούει και λέει στοοοοοοοοοοοοον φοοοοοοούτσο μου. Γάμησε το ρε Πρόεδρε, πες αυτά που λέγονται συνήθως απο όλους τους αξιωματούχους "καταλαβαίνω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θέλω να τους διαβεβαιώσω μπλα μπλα μπλα", αφου και στη μια και στην άλλη περίπτωση ο άνεργος τα καλαμπαλίκια του θα πιάσει. Λες και θα κάτσει κανένας απο αυτούς στους οποίους αναφερόταν η ερώτηση του Πρετεντέρη να τσεκάρει ότι υπάρχει ευθεία σχέση αυξήσεως ΑΕΠ και ευρυζωνικότητας.

που τον έχουνε να πάω να του πω δυο λογάκια :hehe:

εδώ έχουνε θάψει απο τον πόλεμο διάφορα και έρχονται και τα παίρνουν.

συνεχεία βρίσκουμε σκαμμένα διάφορα μέρη .

Κινδυνεύοντας να σας κάνω να πιστέψετε ότι σιγά σιγά το γυρίζω, θα σου πω ότι συμφωνώ και επαυξάνω:

Δεν κινδυνεύεις καθόλου, απλά αυτή η λακαμια του προστίθεται στις υπόλοιπες, η διαφορά είναι ότι αυτή είναι στάνταρακι. Το θέμα είναι, ποιος θα τον κάνει ρεζίλι σε πανελλαδικό επίπεδο για το θέμα να γελάσουμε... Ήταν υπόσχεση που δεν τηρήθηκε και που δεν υπήρχε περίπτωση να τηρηθεί χωρίς πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Είναι τόσο σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με πολλά άλλα που κανείς δεν θα ασχοληθεί γιατί θα κατηγορηθεί πως αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη απο πιο σοβαρά θέματα.

Σαφώς και έκανε λαλακία

Ψινάκης: Σιγά μην πέσω στην παγίδα από την κουκλίτσα - NEWS247

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=YYlpYqfqmEU]Χάρρυ Κλύνν - Ένας πούστης να μιλήσει! EINAI MUST!! - YouTube[/ame]

Ο δήμος να χρωστάει τις κάλτσες του, και οι ''αρσενικοί'' να κάνουν τα παγώνια... Για να δούμε... θα έχει αρωγούς στην εκκαθάριση, ή τελικά θα τον αφήσουν ρέστο ?

(για την ερμηνεία του video, χρήσιμο είναι το βιβλίο ''Τα καλιαρντά'' του Ηλία Πετρόπουλου)

Το wifi ήταν μια εξυπνάδα της στιγμής μάλλον, δικιά του ή κάποιου hi tech brain dead συμβούλου του.

Που έχει πέραση ο ΣΥΡΙΖΑ; Στην νεολαία. Τι κάνει σήμερα η νεολαία; Όλη την ώρα στο κινητό και το tablet είναι, μπαίνοντας στο internet. Τι χρειάζεται το tablet και το κινητό για να μπαίνει στο internet? Wifi και 3G, αλλά 3G δεν έχουν όλα και παίζει ογκοχρέωση. Οπότε θα δώσω δωρεάν wifi να πάρω με το μέρος μου την νεολαία, πως δίνεις σε ένα πεντάχρονο γλειφιτζούρι, ε κάπως έτσι.

Αν είχε απλά μειώσει την φορολογία που πήγαν και βάλανε τα τελευταία χρόνια στην κινητή τηλεφωνία, περισσότερα θα είχε καταφέρει και πιθανόν με μηδενικό κόστος για τα έσοδα του κράτους μιας και θα είχε αυξηθεί η κατανάλωση.

Έχει πάντως μια σχετική πλάκα που ανακινούμε πάλι το θέμα τώρα που συμπληρώνεται ο ένας χρόνος... και λογικά θα το ανακινήσουμε πάλι το 2015, που πρέπει να ολοκληρώνεται η σύμβαση και να παραδίδεται το έργο.

Έχει πλάκα όχι μόνο για την ανακολουθία λόγων και έργων, αλλά για κάτι ουσιώδες που έχει να κάνει με τη λογική της εξαγγελίας. Υποτίθεται ότι "Τα τελευταία χρόνια η αύξηση στην ευρυζωνική διείσδυση έχει αναγνωριστεί ως ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλει αφενός στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών [...]".

Έλα όμως που στην καλύτερη περίπτωση απλά υπάρχει μια χαλαρή συσχέτιση μεταξύ διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και κ.κ. ΑΕΠ... Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι θα ήταν σκοπιμότερο με τα 18 εκ. να καλυφθούν περίπου 4000 από τα 27000 κενά καθηγητών στην επικράτεια που μέτρησε ο Λοβέρδος, αντί να υλοποιηθεί ένα έργο που θα σε λίγο θα μοιράζεται την κατάντια των ολυμπιακών ακινήτων.

Αν διαισθητικά νομίζετε ότι δεν είναι έτσι, μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ από το 2004 ή τα πιο πρόσφατα του 2013. Αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί:

Focusing on the top 20 leaders [...] there is actually a negative relationship between GDP growth and broadband penetration.

Προσπερνώντας τα ευχολόγια της ITU, από τα στοιχεία μπορούμε πραγματικά να προσδιορίσουμε τις οικονομίες που ωφελούνται επαρκώς από τη δημόσια επένδυση στην ευρυζωνικότητα. Η δικιά μας δεν (θα) είναι μεταξύ τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.