Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply
Για να καταλάβω, συζητάμε πως να μπούμε σε λεωφορείο και να καταφέρουμε να την γλιτώσουμε από τον ελεγκτή; :p

Τσου. Συζητάμε τα δικαιώματα κάθε επιβάτη ΜΜΜ, είτε έχει είτε δεν έχει εισιτήριο και πώς δε φαίνεται να παραβιάστηκαν σε κανένα σημείο τα δικαιώματα του συγκεκριμένου τύπου. :p

Φαντάζομαι και ο Βοβολας, που κάπου αναφέρθηκε, κάποια δικαιώματα και νομοθεσίες επικαλείται και αυτός και δεν πληρώνει τα δικά του εισιτήρια.

Και πως (σε ποιον) γράφει το πρόστιμο;

Καλεί την ατυνομία, να περιμένει το λεωφορείο σε κάποια στάση, και η αστυνομία ζητάει τα στοιχεία.

Τώρα αν η αστυνομία δεν έρθει ή αργίσει, ή ο λαθρεπιβάτης αποφασίσει να κατέβει στην πρώτη στάση, λυπάμαι χάσατε, αλλά δεν μπορείς να τον κρατήσεις.

Για να καταλάβω, συζητάμε πως να μπούμε σε λεωφορείο και να καταφέρουμε να την γλιτώσουμε από τον ελεγκτή; :p

Δεν ξέρω τι συζητάτε εσείς, εγώ απλά ενημερώνω ότι μόνο μετά από παράγγελμα αστυνομικού είσαι υποχρεωμένος να δείξεις ταυτότητα ή να κατέβεις από το ΜΜΜ...

Ο ελεγκτής είναι υπάλληλος μιας ΑΕ που παρέχει μια υπηρεσία έναντι αντιτίμου. Έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να παράσχει την υπηρεσία, αν ο επιβάτης αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο.

Προφανώς δε δικαιούται να πετάξει τον επιβάτη με τις κλωτσιές, αλλά δικαιούται να ζητήσει από την αστυνομία να το κάνει, αν εκείνος αρνείται πεισματικά να κατέβει.

Αντίστοιχα, ο καφετζής δεν υποχρεούται να σε ποτίσει και ο μασατζής δεν υποχρεούται να σε χαϊδέψει, αν δεν τα σκάσεις. Με το τωρινό καθεστώς δεν είναι πολύ διαφορετικό.

Είναι βάσιμο το επιχείρημα ότι το συγκοινωνιακό έργο θα έπρεπε να λογίζεται ως δημόσιο αγαθό και να παρέχεται με αντίστοιχες προϋποθέσεις, αλλά εγώ βασίζομαι στα σημερινά δεδομένα. Είναι θεμιτό ο συγκεκριμένος λαθρεπιβάτης ή οποιοσδήποτε άλλος να κάνει επανάσταση, αλλά αυτό σημαίνει πρωτίστως να αντιληφθεί ότι παρανομεί και να δηλώσει ότι μάχεται για την αλλαγή του νόμου.

Ακόμη και με την ευνοϊκή κάλυψη του θέματος, δε μου φάνηκε και πολύ κοινωνικός επαναστάτης.

[MENTION=9381]papajim[/MENTION]

Μπορεί να σου ζητήσει τα στοιχεία σου, αλλά μπορείς να αρνηθείς να τα δώσεις. Στην αστυνομία είσαι υποχρεωμένος να τα δώσεις, αλλά εκείνη -τυπικά- δεν έχει δικαίωμα να τα δώσει στον ιδιώτη. Επίσης ο ελεγκτής δεν έχει δικαίωμα να σε εγκλωβίσει στο λεωφορείο, αλλά εδώ είχαμε το εντελώς αντίθετο πρόβλημα -άρνηση του επιβάτη να αποβιβαστεί.

Υποθέτω βέβαια ότι στην αλλαγή στάσης τους έχει οδηγήσει και το περιστατικό που είχε στοιχίσει τη ζωή ενός επιβάτη χωρίς εισιτήριο πριν 1-2 χρόνια. Νομίζω είναι ακόμη στα δικαστήρια;

Ελεγκτής δεν υπάρχει. Τον εκλεκτή κεφαλοκυνηγό κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους κάτι κουτσαβάκικα οδηγοί και πληρώνονται από τα πρόστιμα. Δεν τους ελέγχουν όλους, διαλέγουν θύματα που είναι του χεριού τους.

Φαντάζομαι και ο Βοβολας, που κάπου αναφέρθηκε, κάποια δικαιώματα και νομοθεσίες επικαλείται και αυτός και δεν πληρώνει τα δικά του εισιτήρια.

δεν επικαλείται. του τους φτιάχνουν στα μέτρα του. το οποίο είναι χυδαίο, όχι απλώς παράνομο. κι αν οι νόμοι δεν είναι στα μέτρα του, κατεβαίνουν ως συνήγοροι υπεράσπισης. το οποίο ξεπερνάει το χυδαίο.

δεν επικαλείται. του τους φτιάχνουν στα μέτρα του. το οποίο είναι χυδαίο, όχι απλώς παράνομο. κι αν οι νόμοι δεν είναι στα μέτρα του, κατεβαίνουν ως συνήγοροι υπεράσπισης. το οποίο ξεπερνάει το χυδαίο.

Ναι εντάξει, τους βρίσκει, τους φτιάχνουν άλλοι για αυτόν, στο τέλος είτε για να αφήσεις κάγκελο τον ελεγκτή, είτε για να ληστέψεις ένα έθνος, επικαλείσαι κάποιους νόμους ή εκμεταλλεύεσαι παραθυράκια σε αυτούς.

Έχεις λοιπόν δύο άτομα που είναι το ίδιο χαρούμενα, με την διαφορά ότι ο ένας δεν πλήρωσε 70 ευρώ πρόστιμο στον ελεγκτή που όφειλε να πληρώσει και ο άλλος δεν πλήρωσε 70 χιλιάρικα πρόστιμο στην εφορία που όφειλε να πληρώσει.

Και στις δύο περιπτώσεις χρεώνομαι εγώ, εσύ, ο δίπλα, αυτός που θα με κράξει για αυτά που πάω και γράφω. Αλλά στην μία περίπτωση αν κατέβει ο επιβάτης από το λεοφωρείο πριν παρουσιαστεί αστυνομία λέμε "λυπάμαι χασατε" στην δεύτερη περίπτωση που δεν παρουσιάζεται αντίστοιχα ο εφοριακός, λέμε "^%$*%&^(%$$#^&% χάσαμε".

συγκρίνουμε, δηλαδή τη ζημιά που κάνει ένας που δεν πληρώνει εισιτήριο (χρησιμοποιεί την άδεια ελεύθερης χρήσης στα ΜΜΜ που απεχθάνεται ο Άδωνις, στο κάτω κάτω της γραφής), με τη ζημιά που κάνει ο Μάτσης, ο Βόβολας, ο Λόκαλης, ο Μιάρχος, ο Γαριδάκης, ο Τιγρίδης κοκ και ο Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννος, ο Σκανδαλόπουλος, ο Λαλιωτίδης, ο Βουλγαράτος κοκ; Τελικά, μήπως μαζί τα φάγαμε;

Disclaimer: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ,ονόματα ή καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς, κλασική αναμενόμενη απάντηση.

Όσοι κλέφτες και να εκδιωχθούν από την Βουλή, πάντα κλέφτες θα τους διαδέχονται.

ναι, μαζί σου για αυτούς που κλέβουν.

Με τα εισιτήρια γελάω. Και μιλάω ως άνθρωπος που έχει κάρτα απεριορίστων.

Σε όλα τα άλλα έχει χαθεί η έννοια της αναλογικότητας. Πληρώνει πάντα ο μικρός, κι ο μεγάλος, αυτός που έχει τα κονέ με το όποιο κόμμα, που δεν είναι ο κάθε τυχαίος, τη σκαπουλάρει μια ζωή. Είμαστε στο "εμείς, που πληρώνουμε για όλους τους άλλους". Αυτό το "εμείς", μπορεί να πάει να (αυτό που σκέφτηκες πρώτο). Το εμείς είναι, αυτός που δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο να μετακινείται χωρίς να πληρώνει εισιτήριο. Όχι να μπορεί να μετακινείται δωρεάν ο κάθε παπαροβουλευτής, να μη χρησιμοποιεί εν τέλει τα μμμ, και μετά να λέει ότι είναι ξεφτίλα να μετακινείται με μμμ... το εμείς είναι να πληρώσει ο ένεργκα και ο χελας πάουερ τα λεφτά που οφείλουν στο κράτος, και να πάνε και φυλακή, όχι να τους υπερασπίζεται ο βορίδης, και μετά ο βορίδης να κόβει από την υγεία, επειδή υπάρχει τρύπα στον προϋπολογισμό. το εμείς είναι να πάνε να (πάλι αυτό που σκέφτηκες πρώτο) τα μνημόνια, και να κοιτάξουμε εμάς πρώτα, κι όχι αυτούς που έχουν. Στα δικά μου μάτια κάπως έτσι είναι το "εμείς"

Μπαίνω λίγο σφήνα γιατί εδώ με έβγαλε το talpatalk και θέλω να απαντήσω.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, οποιοσδήποτε έχει τα κονε τις σκαπουλαρει. Είτε είναι μικρός, είτε μεγάλος.

Τώρα το πως μπλεκτηκαν βοριδηδες/δικηγόροι πολιτικοί και μνημόνια δεν μπορώ να το καταλάβω. Λες και φίλε όταν χρειάστηκε το κράτος δανεικά για να μην πτωχευσει, βγήκανε κάτι βοριδηδες /δικηγόροι πολιτικοί και είπαν "όχι δεν θα δανειστουμε από τις χιλιάδες άλλες επιλογές που έχουμε, αλλά θα πάμε ντουγρου μνημόνιο γιατί μου αρέσει να κάνω τη ζωή μου δύσκολη"

Το πακέτο του μνημονίου είχε μπόνους τη λιτότητα. Το τι κάνει ο βοριδης έχει να κάνει με το πόσο δύναται να ασκήσει το επάγγελμα σπουδών του καθώς είναι πολιτικός. Προσωπική άποψη, προτιμώ ένας άνθρωπος να ασκεί ένα επάγγελμα πάρα 500.

Ελεγκτής δεν υπάρχει. Τον εκλεκτή κεφαλοκυνηγό κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους κάτι κουτσαβάκικα οδηγοί και πληρώνονται από τα πρόστιμα. Δεν τους ελέγχουν όλους, διαλέγουν θύματα που είναι του χεριού τους.

Έτσι....

Απο την άλλη κάποιοι οι οποίοι είναι κτήνη απο τα αναβολικα. ή τελοσπάντων προικίστηκαν απο τη φύση με σωματική ρώμη, μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τα κουτσαβάκια, υπολογίζοντας ότι το 95% +++ των ελεγκτών είναι του χεριού τους.

Τραμπούκοι ένθεν και ένθεν και για όλα τα γούστα. Και με επίφαση νομιμότητας, και με επαναστατική διάθεση.

Έτσι....

Απο την άλλη κάποιοι οι οποίοι είναι κτήνη απο τα αναβολικα. ή τελοσπάντων προικίστηκαν απο τη φύση με σωματική ρώμη, μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τα κουτσαβάκια, υπολογίζοντας ότι το 95% +++ των ελεγκτών είναι του χεριού τους.

Τραμπούκοι ένθεν και ένθεν και για όλα τα γούστα. Και με επίφαση νομιμότητας, και με επαναστατική διάθεση.

Χμμ μόνο που ο ένας είναι επαγγελματίας και ο άλλος ερασιτέχνης...

Χμμ μόνο που ο ένας είναι επαγγελματίας και ο άλλος ερασιτέχνης...

αν και δεν έχει σημασία για εμένα, έχεις δίκιο. Ο έρασιτέχνης ασκείται μόνο στο πεδίο της εργασίας του. Ο επαγγελματίας πάλι, έχει πιο ευρύ τομέα δράσης.

Στα νέα μας τώρα:

Νέα Πολιτική Κίνηση από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Η ιδρυτική διακήρυξη των 150 - NEWS247

Οι μεταλλάξεις συνεχίζονται.

Fig.-3-The-Fly-1986.jpg

Δεν όφειλε να κατέβει παρά μόνο σε σήμα αστυνομικού, έγινε κάτι τέτοιο?

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Δηλαδή δηλώνεις ευθαρσώς ότι καλά έκανε ο τζαμπατζής!

Όφειλε να κατέβει από μόνος του από την στιγμή που τον πιάσανε. ΑΝ έχεις τσίπα δηλαδή

μπούρδες, δεν είσαι κάθε πρωι στην στάση μετρό πανεπιστήμιο να δεις τι γίνεται

αν και δεν έχει σημασία για εμένα, έχεις δίκιο. Ο έρασιτέχνης ασκείται μόνο στο πεδίο της εργασίας του. Ο επαγγελματίας πάλι, έχει πιο ευρύ τομέα δράσης.

Το μάθαμε και αυτό: «Ο έρασιτέχνης ασκείται μόνο στο πεδίο της εργασίας του». : )

Κανονικά έπρεπε να πάει στις ατάκες αλλά τεςπα : P

Το μάθαμε και αυτό: «Ο έρασιτέχνης ασκείται μόνο στο πεδίο της εργασίας του». : )

Κανονικά έπρεπε να πάει στις ατάκες αλλά τεςπα : P

Ναι ναι να πάει !! Βάλτο μαζί με τον διαχωρισμό ''ερασιτεχνών'' και ''επαγγελματιών'' :p

Νομίζω το θέμα των εισιτηρίων το εξαντλήσαμε.

Κατά τα άλλα, στο δρόμο που άνοιξε ο Σόιμπλε ακολουθεί και ο δικός μας Ταμήλος:

Ρουά Ματ από τον φωτογραφικό φακό: Ο Ταμήλος συνελήφθη να παίζει σκάκι στο κινητό του στη Βουλή - NEWS247

συγκρίνουμε, δηλαδή τη ζημιά που κάνει ένας που δεν πληρώνει εισιτήριο (χρησιμοποιεί την άδεια ελεύθερης χρήσης στα ΜΜΜ που απεχθάνεται ο Άδωνις, στο κάτω κάτω της γραφής), με τη ζημιά που κάνει ο Μάτσης, ο Βόβολας, ο Λόκαλης, ο Μιάρχος, ο Γαριδάκης, ο Τιγρίδης κοκ και ο Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννος, ο Σκανδαλόπουλος, ο Λαλιωτίδης, ο Βουλγαράτος κοκ; Τελικά, μήπως μαζί τα φάγαμε;

Disclaimer: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ,ονόματα ή καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς, κλασική αναμενόμενη απάντηση.

Όσοι κλέφτες και να εκδιωχθούν από την Βουλή, πάντα κλέφτες θα τους διαδέχονται.

Εχτές το βράδυ δεν είχα όρεξη να το διευκρινίσω, διότι με απογοήτευσε και η απάντησή σου ήταν και αργά, θα το κάνω τώρα.

Περίμενα δύο πιθανές απαντήσεις, τις οποίες όμως όπως είπα και δεν ήθελα να διαβάσω, διότι θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αλλιώς. Η μία είναι η τυπική που έλαβα, περί μαζί τα φάγαμε και περί ταύτισης του Βοβολα με τον φοιτητή. Η άλλη θα επικεντρωνόταν και στα 70 χιλιάρικα. Υπερβολικά μικρό νούμερο θα μπορούσε να μου γράψει κάποιος, με εξίσου μεγάλο θυμό.

Σε καμιά περίπτωση δεν βάζω στην ίδια κατηγορία τον Βόβολα και τον φοιτητή. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα. Εσείς θα τα βάζατε στην ίδια κατηγορία όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της ζημιάς που προκαλούν; Εγώ γιατί θεωρείτε ότι το κάνω; Δηλαδή αν δείξω δύο ρόδες, απλά για να τονίζω ότι και τα δύο είναι ρόδες, μία από ένα αυτοκινητάκι παιχνίδι και μία από πραγματικό αεροπλάνο, η πανέξυπνη απάντηση που θα λάβω είναι "από που και ως που σου φαίνονται ίδιου μεγέθους;"?

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι την άποψης του μαζί τα φάγαμε. Το έχω πει 100000000 φορές ότι, το ότι κάποιοι με τους γύρω τους τα φάγανε, δεν πάει να πει ότι όλοι τα φάγανε. Για κάθε έναν που έφαγε υπάρχουν δέκα που πλήρωσαν χωρίς να έχουν φάει από αυτά που φαγώθηκαν. Είμαι υποχρεωμένος και αυτό να το διευκρινίσω;

Αυτό που ήθελα να πω, είναι πολύ απλά ότι θα έπρεπε και την περίπτωση του φοιτητή και αυτή του όποιου Βόβολα να την βλέπουμε ως κοινωνία υπό την ίδια γωνία. Ρόδα η μικρή στο αυτοκινητάκι, ρόδα και η μεγάλη στο αεροπλάνο. Αφαίρεση από την τσέπη του νομοταγή πολίτη τα 70 ευρώ του προστίμου που δεν πληρώθηκε, αφαίρεση από την τσέπη του νομοταγή πολίτη τα 70 εκατομμύρια που έβαλε στην τσέπη ο κάθε τυχαίος "επιχειρηματίας" επειδή βρήκε ή παρήγγειλε παραθυράκι στους νόμους. Δεν μπορούμε να λέμε "λυπάμαι χασατε" στην μία περίπτωση και "λυπάμαι χασαμε" στην άλλη. Είναι "λυπάμαι χασαμε" και στις δύο περιπτώσεις. Διότι όταν ως κοινωνία τα διαχωρίζουμε, ο "λυπάμαι χασατε" φοιτητής, αύριο θα γίνει βουλευτής και τότε θα λέμε "λυπάμαι χασαμε". ΞΑΝΑ. Και θα ξανά πούμε "λυπάμαι χασαμε" διότι όταν χρειάστηκε να του εξηγήσουμε του φοιτητή ότι ήταν λάθος το να μην ακυρώσει εισιτήριο, αντί για αυτό, τον επικροτήσαμε για το αντάρτικό του απέναντι στον ελεγκτή, τον ματατζή και τον ΟΑΣΑ, τους οποίους στην τελική εμείς πληρώνουμε, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βόβολας, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε αύριο ο Τσίπρας τους πληρώνουν από την τσέπη τους. Εμείς τους πληρώνουμε. Αφήστε που δίνουμε και άλλοθί σε κάποιους να επικαλεστούν περιπτώσεις σαν και αυτή για να αιτιολογήσουν το "μαζί τα φάγαμε".

40 χρόνια βλέπω κλέφτες να διαδέχονται κλέφτες στην Βουλή και σε καμιά περίπτωση δεν θα συμφωνήσω με απόψεις που απλά συντηρούν και δικαιολογούν αυτό το φαινόμενο.

Αν υπήρχε αναλογικότητα και δίκαιο στο πως λειτοργεί το κράτος, μαζί σου. Σε ιδανικές συνθήκες έχεις δίκιο. Είναι παράλογο να λέμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκινάει από τη μη επικύρωση εισιτηρίου.

Στο κάτω κάτω της γραφής, μιας και εκεί έχετε κολλήσει όλοι, ότι δεν πληρώνει ένας το εισιτήριο και πληρώνουν όλοι οι άλλοι το πρόστιμο (πωτς γένεν αβντό? η εισιτηριοδιαφυγή αυξανόταν όσο αυξανόταν η τιμή του εισιτηρίου. Δεν αυξανόταν η τιμή του εισιτηρίου ως αποτέλεσμα της εισιτηριοδιαφυγής), πόσους βολευτές έχετε δει να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν, αφού στον προϋπολογισμό της βουλής υπάρχει σχετικό κονδύλι; Πληρωμένες, λοιπόν είναι οι διαδρομές και για αυτούς που μπαίνουν έτσι.

Όσον αφορά σε εμένα, αν αποφασίσουν να διεκδικήσουν (και να πάρουν) τα λεφτά που πρέπει από τους προαναφερθέντες υποθετικούς μεγαλοεπιχειρηματίες, ας αρχίσουν να ζητάνε κι από τα εισιτήρια και τις μη κομμένες αποδείξεις. Μέχρι τότε, το θεωρώ γελοίο, και θα αντιτίθεμαι, κι ας έχω κάρτα απεριορίστων.

ΥΓ 3 εκατομμύρια χαρίστηκαν πρόσφατα σε ΠΑΕ, πάλι. 3 εκατομμύρια είναι 2.500.000 εισιτήρια. Κατά τα άλλα, τρύπα, που την πληρώνουμε όλοι, δημιουργούν οι εισιτηριοδαφυγείς...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.