astrolabos Οκτώβριος 11, 2014 #16141 Οκτώβριος 11, 2014 Μαλιστα.....ΜΑΤ: Και ελέγχους εισιτηρίων κάνουμε | Εφημερίδα των Συντακτών | online έκδοση"έμαθαν οι πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"Το πρώτο βήμα για να έχεις ένα κράτος που να σέβεται τον πολίτη είναι ο πολίτης να σέβεται τους νόμους και το κράτος. Δεν γίνεται να κάνουμε ό,τι θέλουμε επειδή το θέλουμε, ούτε να βαφτίζουμε "ιερά και όσια" όσα μας βολεύουν μόνο.
TifoziF1 Οκτώβριος 11, 2014 #16142 Οκτώβριος 11, 2014 "έμαθαν οι πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"Το πρώτο βήμα για να έχεις ένα κράτος που να σέβεται τον πολίτη είναι ο πολίτης να σέβεται τους νόμους και το κράτος. Δεν γίνεται να κάνουμε ό,τι θέλουμε επειδή το θέλουμε, ούτε να βαφτίζουμε "ιερά και όσια" όσα μας βολεύουν μόνο.To πρώτο βήμα, για αυτό που γράφεις, πρέπει να το κάνουν αυτοί που έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τους άλλους, αυτοί που έχουν την δύναμη να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, αυτοί που είναι οι πρώτοι πολίτες, που έχουν την θέση δίπλα στο μέλι και την αυτοσυγκράτηση να μην το γεύονται.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=pPK_6yfqQHo]newsIT.gr Σαμαράς για το εμπάργκο σε Πρετεντέρη - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=tZKQaUXY8GY]Σημίτης- Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=4pC_d1M82uQ]Δήλωση Πρωθυπουργού από Καστελόριζο - YouTube[/ame]Εκτός αν νομίζεις ότι είναι εύκολο να μάθεις το παραπάνω στα παιδιά σου όταν καταλαβαίνουν ότι αυτά που τους λες είναι ουτοπικές ρομαντικές αρλούμπες ενώ βλέπουν τις "σφαλιάρες" που τρώς από καθάρματα σαν τα παραπάνω.
astrolabos Οκτώβριος 11, 2014 #16143 Οκτώβριος 11, 2014 Πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν μπορείς να έχεις υγιές κράτος όταν αυτοί που το αποτελούν είναι διεφθαρμένοι και ανάλγητοι. Το "To πρώτο βήμα πρέπει να το κάνουν αυτοί που έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τους άλλους" μου θυμίζει την κλασσική ατάκα που ακούω όταν κάποιος κάνει ένα παράπτωμα εδώ στο Λάμπη, "Γιατί εμένα και όχι αυτόν". Εσένα κύριε, γιατί εσένα βρήκα μπροστά μου. Εσένα για να σε κάνω παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Κάποτε πρέπει να μάθουμε ότι οι πράξεις μας είναι σαν να υπογράφουμε επιταγή που όταν θα πάει να πληρωθεί πρέπει να έχει αντίκρισμα. Εσύ θα μάθαινες στα παιδιά σου να ανεβαίνουν στο λεωφορείο και ας μην έχουν να πληρώσουν εισιτήριο, γιατί ο πχ ο Μπόμπολας κλέβει;
deninho Οκτώβριος 11, 2014 #16144 Οκτώβριος 11, 2014 το πρόβλημα είναι όταν όλοι ξέρουν ότι ο Βόβολας (τυχαίο όνομα, μην έχουμε και μπλεξίματα) κλέβει, ή/και του χαρίζει λεφτά, συμβάσεις, οικόπεδα κλπ το κράτος, αλλά όλως τυχαίως πιάνουν μόνο εσένα τον τυχαίο, που δεν έκοψε απόδειξη, που δε χτύπησε εισιτήριο κλπ. Εκεί αρχίζεις και νιώθεις ότι το κράτος δεν είναι υγιές, και για να επιβιώσεις μέσα σε αυτό θα κοιτάξεις να σκαπουλάρεις ότι μπορείς. Θα μου πεις αν νιώθεις ότι δεν είναι υγιές, άλλαξέ το. Όταν το προσπάθησα, βγήκαν οι νοικοκυραίοι και μου είπαν ότι τους ενοχλώ που δεν μπορούν να πάνε για ψώνια.
astrolabos Οκτώβριος 12, 2014 #16145 Οκτώβριος 12, 2014 Τι αξία έχει όμως αν αυτός που προσπαθεί να αλλάξει τη κοινωνία, πέφτει σε παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου; Πχ δε κόβει εισιτήρια, όταν πάει στη πορεία και δει σπασμένη βιτρίνα παίρνει και ένα ζευγαράκι Ray Ban για τις υπεριώδεις ακτίνες κτλ; Όλα ξεκινάνε από την συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε στο εγώ αλλά είμαστε στο εμείς.
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 12, 2014 #16146 Οκτώβριος 12, 2014 Τι αξία έχει όμως αν αυτός που προσπαθεί να αλλάξει τη κοινωνία, πέφτει σε παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου; Πχ δε κόβει εισιτήρια, όταν πάει στη πορεία και δει σπασμένη βιτρίνα παίρνει και ένα ζευγαράκι Ray Ban για τις υπεριώδεις ακτίνες κτλ; Όλα ξεκινάνε από την συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε στο εγώ αλλά είμαστε στο εμείς.Αν θέλουν όλα τα εισιτήρια να επαναφέρουν τους εισπράκτορες που διώξανε. Αλλά προφανώς δεν συμφέρει να δίνουν 700€ το μήνα γιατί τα κλεμμένα είναι λιγότερα...
yanni Οκτώβριος 12, 2014 #16147 Οκτώβριος 12, 2014 Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;Όλοι δίκιο έχετε.Από την μία οι γονείς δεν θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους να σέβονται τους νόμους και το κράτος, μιας και ούτε και οι ίδιοι θα τα σέβονται αυτά, αν βλέπουν απατεώνες, λαϊκιστές, και ψεύτες μέσα στην Βουλή.Από την άλλη η Βουλή θα είναι πάντα γεμάτη απατεώνες, λαϊκιστές, και ψεύτες, όταν η κοινωνία μεγαλώνει παιδιά που μαθαίνουν πως να μην σέβονται τους νόμους και το κράτος.
minast Οκτώβριος 12, 2014 #16148 Οκτώβριος 12, 2014 To πρώτο βήμα, για αυτό που γράφεις, πρέπει να το κάνουν αυτοί που έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τους άλλους, αυτοί που έχουν την δύναμη να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, αυτοί που είναι οι πρώτοι πολίτες, που έχουν την θέση δίπλα στο μέλι και την αυτοσυγκράτηση να μην το γεύονται.[...] Εκτός αν νομίζεις ότι είναι εύκολο να μάθεις το παραπάνω στα παιδιά σου όταν καταλαβαίνουν ότι αυτά που τους λες είναι ουτοπικές ρομαντικές αρλούμπες ενώ βλέπουν τις "σφαλιάρες" που τρώς από καθάρματα σαν τα παραπάνω. Από το πρώτο βίντεο κρατάω ότι για τον Σαμαρά ο Πρετεντέρης δεν είναι "κύριος", αλλά ο Γεωργιάδης είναι. Άντε τώρα να τον πείσει ότι του έκανε κοπλιμέντο .
TifoziF1 Οκτώβριος 12, 2014 #16149 Οκτώβριος 12, 2014 Τι αξία έχει όμως αν αυτός που προσπαθεί να αλλάξει τη κοινωνία, πέφτει σε παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου; Πχ δε κόβει εισιτήρια, όταν πάει στη πορεία και δει σπασμένη βιτρίνα παίρνει και ένα ζευγαράκι Ray Ban για τις υπεριώδεις ακτίνες κτλ; Όλα ξεκινάνε από την συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε στο εγώ αλλά είμαστε στο εμείς.+1 αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, σωστό σύνταγμά και νόμους δίκαιους και ηθικούς, με ανεξάρτητη ΕΝΤΕΛΩΣ δικαιοσύνη, και παιδεία στα σχολεία και όχι "εκπαίδευση". Γιατί δυστυχώς ότι είναι νόμιμο σήμερα είναι ηθικό ή δίκαιο ?
deninho Οκτώβριος 12, 2014 #16150 Οκτώβριος 12, 2014 Τι αξία έχει όμως αν αυτός που προσπαθεί να αλλάξει τη κοινωνία, πέφτει σε παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου; Πχ δε κόβει εισιτήρια, όταν πάει στη πορεία και δει σπασμένη βιτρίνα παίρνει και ένα ζευγαράκι Ray Ban για τις υπεριώδεις ακτίνες κτλ; Όλα ξεκινάνε από την συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε στο εγώ αλλά είμαστε στο εμείς.ναι, μαζί σου για αυτούς που κλέβουν. Με τα εισιτήρια γελάω. Και μιλάω ως άνθρωπος που έχει κάρτα απεριορίστων.Σε όλα τα άλλα έχει χαθεί η έννοια της αναλογικότητας. Πληρώνει πάντα ο μικρός, κι ο μεγάλος, αυτός που έχει τα κονέ με το όποιο κόμμα, που δεν είναι ο κάθε τυχαίος, τη σκαπουλάρει μια ζωή. Είμαστε στο "εμείς, που πληρώνουμε για όλους τους άλλους". Αυτό το "εμείς", μπορεί να πάει να (αυτό που σκέφτηκες πρώτο). Το εμείς είναι, αυτός που δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο να μετακινείται χωρίς να πληρώνει εισιτήριο. Όχι να μπορεί να μετακινείται δωρεάν ο κάθε παπαροβουλευτής, να μη χρησιμοποιεί εν τέλει τα μμμ, και μετά να λέει ότι είναι ξεφτίλα να μετακινείται με μμμ... το εμείς είναι να πληρώσει ο ένεργκα και ο χελας πάουερ τα λεφτά που οφείλουν στο κράτος, και να πάνε και φυλακή, όχι να τους υπερασπίζεται ο βορίδης, και μετά ο βορίδης να κόβει από την υγεία, επειδή υπάρχει τρύπα στον προϋπολογισμό. το εμείς είναι να πάνε να (πάλι αυτό που σκέφτηκες πρώτο) τα μνημόνια, και να κοιτάξουμε εμάς πρώτα, κι όχι αυτούς που έχουν. Στα δικά μου μάτια κάπως έτσι είναι το "εμείς"
JaguarOne Οκτώβριος 12, 2014 #16151 Οκτώβριος 12, 2014 Η κατάχρηση εξουσίας έτσι ξεκινά όταν δεν κάνεις διακριτές τις αρμοδιότητες στα "όργανα". Με την ίδια ελευθερία σκότωσε και ο άλλος το Γρηγορόπουλο και όλα όσα αντίστοιχα έχουν συμβεί. Και σε παρακαλώ να μην κολλάς ταμπέλες όταν δε γνωρίζεις τον άλλο προσωπικά γιατί πουθενά δεν έχω δηλώσει την προτίμησή μου στο ΣΥΡΙΖΑ.κατάχρηση έκανε ο φοιτητής που εκτός ότι δεν είχε εισητήριο, δεν κατέβηκε κιόλας ως όφειλε.το ματ, πάλι αστυνομική ταυτότητα έχει, όλα τα άλλα είναι παπαριές
HotPeanut Οκτώβριος 12, 2014 #16152 Οκτώβριος 12, 2014 Περίτεχνο ψηφιδωτό αποκαλύφθηκε στον τάφο της Αμφίπολης - Ειδήσεις - Πολιτισμός - in.gr
hayabusa Οκτώβριος 12, 2014 #16153 Οκτώβριος 12, 2014 Η κύρια σύνταξη που θα καταβάλλουν τα Ταμεία από το 2015 - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr
Myralis Οκτώβριος 12, 2014 #16154 Οκτώβριος 12, 2014 κατάχρηση έκανε ο φοιτητής που εκτός ότι δεν είχε εισητήριο, δεν κατέβηκε κιόλας ως όφειλε.Δεν όφειλε να κατέβει παρά μόνο σε σήμα αστυνομικού, έγινε κάτι τέτοιο? Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk
Myralis Οκτώβριος 12, 2014 #16156 Οκτώβριος 12, 2014 Έπρεπε να είχε εισιτήριο πριν ανέβει;Φυσικά.Απλά ο ελεγχτής έχει δικαίωμα μόνο να ελένξει αν έχει εισιτήριο. Ούτε ταυτότητα μπορεί να ζητήσει, ούτε να τον κατεβάσει, ούτε να τον κρατήσει.
papajim Οκτώβριος 12, 2014 #16157 Οκτώβριος 12, 2014 Φυσικά.Απλά ο ελεγχτής έχει δικαίωμα μόνο να ελένξει αν έχει εισιτήριο. Ούτε ταυτότητα μπορεί να ζητήσει, ούτε να τον κατεβάσει, ούτε να τον κρατήσει.Και πως (σε ποιον) γράφει το πρόστιμο;
acct Οκτώβριος 12, 2014 #16158 Οκτώβριος 12, 2014 Φυσικά.Απλά ο ελεγχτής έχει δικαίωμα μόνο να ελένξει αν έχει εισιτήριο. Ούτε ταυτότητα μπορεί να ζητήσει, ούτε να τον κατεβάσει, ούτε να τον κρατήσει.Ο ελεγκτής είναι υπάλληλος μιας ΑΕ που παρέχει μια υπηρεσία έναντι αντιτίμου. Έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να παράσχει την υπηρεσία, αν ο επιβάτης αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο.Προφανώς δε δικαιούται να πετάξει τον επιβάτη με τις κλωτσιές, αλλά δικαιούται να ζητήσει από την αστυνομία να το κάνει, αν εκείνος αρνείται πεισματικά να κατέβει.Αντίστοιχα, ο καφετζής δεν υποχρεούται να σε ποτίσει και ο μασατζής δεν υποχρεούται να σε χαϊδέψει, αν δεν τα σκάσεις. Με το τωρινό καθεστώς δεν είναι πολύ διαφορετικό.Είναι βάσιμο το επιχείρημα ότι το συγκοινωνιακό έργο θα έπρεπε να λογίζεται ως δημόσιο αγαθό και να παρέχεται με αντίστοιχες προϋποθέσεις, αλλά εγώ βασίζομαι στα σημερινά δεδομένα. Είναι θεμιτό ο συγκεκριμένος λαθρεπιβάτης ή οποιοσδήποτε άλλος να κάνει επανάσταση, αλλά αυτό σημαίνει πρωτίστως να αντιληφθεί ότι παρανομεί και να δηλώσει ότι μάχεται για την αλλαγή του νόμου.Ακόμη και με την ευνοϊκή κάλυψη του θέματος, δε μου φάνηκε και πολύ κοινωνικός επαναστάτης. [MENTION=9381]papajim[/MENTION]Μπορεί να σου ζητήσει τα στοιχεία σου, αλλά μπορείς να αρνηθείς να τα δώσεις. Στην αστυνομία είσαι υποχρεωμένος να τα δώσεις, αλλά εκείνη -τυπικά- δεν έχει δικαίωμα να τα δώσει στον ιδιώτη. Επίσης ο ελεγκτής δεν έχει δικαίωμα να σε εγκλωβίσει στο λεωφορείο, αλλά εδώ είχαμε το εντελώς αντίθετο πρόβλημα -άρνηση του επιβάτη να αποβιβαστεί.Υποθέτω βέβαια ότι στην αλλαγή στάσης τους έχει οδηγήσει και το περιστατικό που είχε στοιχίσει τη ζωή ενός επιβάτη χωρίς εισιτήριο πριν 1-2 χρόνια. Νομίζω είναι ακόμη στα δικαστήρια;
deninho Οκτώβριος 12, 2014 #16159 Οκτώβριος 12, 2014 πριν από ένα χρόνο έγινε.ο Τσάκωνας έλεγε ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις τα στοιχεία σου σε ελεγκτή, ενώ πρέπει να ενημερώσεις το μγδ ότι αν δώσει τα στοιχεία σου στους ελεγκτές (υπαλλήλους ΑΕ) διαπράττουν παράβαση, κι ότι αν θέλει ας σε πάει στο αυτόφωρο. αν θυμάμαι καλά
astrolabos Οκτώβριος 12, 2014 #16160 Οκτώβριος 12, 2014 Για να καταλάβω, συζητάμε πως να μπούμε σε λεωφορείο και να καταφέρουμε να την γλιτώσουμε από τον ελεγκτή;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.