Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Και το ξεπλυμα χρηματος ειναι αυτοφωρο δεν ειδα ομως τη δικαιοσυνη να μη ζηταει αρση της ασυλιας για τσοχατζοπουλο. Δεν ειδα τη δικαιοσυνη να καλει τον μαντελη που ελεγε πως εφερνε τσαντες με λεφτα απο τη siemens. Δεν ειδα τη δικαιοσυνη να κανει ελεγχο στο πασοκ και στη ΝΔ για το ΠΩΣ πηρανε τα δανεια που πηρανε και για το πως δημιουργηθηκε το ελλειμα των κομματων τους.

Και επισης οπως ειπε σημερα ο καθηγητης νομικης του πανεπιστημιου αθηνων κανανε μεγαλο φαουλ για τη συλληψη χωρις αρση ασυλιας γιατι «Θα έπρεπε όμως να εξετάζεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μία τέτοια κατηγορία, από τη στιγμή που αφορά βουλευτές, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει πραγματική απόδειξη ότι συμμετείχαν στο κακούργημα. Η κίνηση αυτή έχει πολιτική χροιά και επίσης φαίνεται σαν να κινήθηκε η δικαιοσύνη από την πλήρη αδράνεια στην απόλυτη σπουδή», συμπληρώνει ο καθηγητής του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου.

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply
βασικα το καλο σε ολο αυτο ειναι οτι δεν θα μπει σε κινδυνο η δημοκρατια.

οχοαχοαχοαοχοαχο

το άλλο με το τοτό το ξέρεις ?

πια δημοκρατία μαν (συνταγματολόγος είπε προχθές ότι δεν έχουμε δημοκρατία)

δουλευόμαστε μεταξύ μας ?

Η ΧΑ δεν έχει σχέση με το ναζισμό, αγνοί και άδολοι πατριώτες είναι.

Ανακοίνωση της ΧΑ:

«Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ ο Ελληνικός λαός γνωρίζει τι συμβαίνει και στέκεται στο πλευρό του Λαϊκού Συνδέσμου. Συμπαράσταση διαμαρτυρίας στην Γ.Α.Δ.Α. απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση.Ψηλά οι Σημαίες!»

Ο επίσημος ύμνος του Ναζιστικού Κόματος από το 1930 έως το 1945 με επίσημο τίτλο «Horst Wessel Lied» και ευρύτερα γνωστός με το όνομα «Die Fahne hoch» («Ψηλά η σημαία»). Καμία ομοιότητα πράγματι.

https://en.wikipedia.org/wiki/Horst-Wessel-Lied

Die Fahne hoch / Horst Wessel Lied / Horst Wessellied free midi mp3 download

οχοαχοαχοαοχοαχο

το άλλο με το τοτό το ξέρεις ?

πια δημοκρατία μαν (συνταγματολόγος είπε προχθές ότι δεν έχουμε δημοκρατία)

δουλευόμαστε μεταξύ μας ?

Υποψιάζομαι ότι το έλεγε σαρκαστικά.

Πάντως η έννοια της δημοκρατίας είναι να αποφασίζεις ο ίδιος - χρειάζεται να το πει συνταγματολόγος για να το πιστέψεις? :)

Ναι μεν αλλά. Δεν ξέρω γιατί τους άλλους παραπλάνηση συνωμοσία ΤΡΟΙΚΑ Καραμανδρέου αναρχοδεξιοί, Μητσοτάκης απέθαντος... etc

Κάποια στιμγή πρέπει να σταματήσουμε να συνδέουμε τα πάντα με τους πάντες και σε όλες τις καταστάσεις.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργανωμένη ομάδα ανθρώπων η οποία έχει διαπράξει δολοφονίες, εκβιασμούς, μπραβιλίκια και δε συμμαζεύεται.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Φυλακή.-

Καλή αρχή με την ΧΑ, άντε να τελειώνουν με αυτούς να πιάσουν και λίγο τους άλλους, του ... συνταγματικού τόξου ή μήπως δημοκρατικού; Anyway ξέρετε ποιους λέω.

Με την λίστα Langarde έχουμε καμιά εξέλιξη? Ποια λίστα Langarde? Αυτό να μου πείτε....

Υποψιάζομαι ότι το έλεγε σαρκαστικά.

Πάντως η έννοια της δημοκρατίας είναι να αποφασίζεις ο ίδιος - χρειάζεται να το πει συνταγματολόγος για να το πιστέψεις? :)

άλλο να το λέω εγώ ένας απλός θνητός και άλλο να το λέει ένας ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ !

GET IT ?

[MENTION=28876]salde[/MENTION] Κατ' εμέ, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια ευνομούμενη χώρα είναι αυτοί που παντού βλέπουν φαντάσματα. Γιατί όταν θα βλέπουν κάτι πραγματικό, δε θα υπάρχει πια κανείς που να τους πιστεύει.

Είμαι από τους πρώτους που λένε ότι η ΧΑ είναι φασιστικό μόρφωμα. Γι αυτό επιβάλλεται ο τρόπος που τους αντιμετωπίζουμε να είναι δημοκρατικός. Ο δημοκρατικότερος τρόπος είναι να αφαιρέσεις τα ερείσματά τους στην κοινωνία, να κάνεις εγκλογές και να τους στείλεις σπίτι τους με 2%.

Αν τώρα το κάλεσμα "Η σημαία ψηλά" σου φαίνεται φασιστικό, πρέπει να κάνουμε όλοι λίγες ασκήσεις λογικής. Το ότι οι φασίστες σφετερίζονται πατριωτικούς συμβολισμούς δε σημαίνει ότι κάθε πατριωτικό κάλεσμα προέρχεται από φασίστες.

Πάντως, πραγματικά θα ήθελα να δω τι θα έλεγες για το μακαρίτη τον παππού μου. Ο ίδιος άνθρωπος που οριακά επιβίωσε και επέστρεψε πεζός στην Ελλάδα μετά τον εγκλεισμό του σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, οδηγούσε μετά από χρόνια το Φίατ 127 του φορώντας αντιστασιακό μπερέ και παίζοντας στο κασετόφωνο γερμανικά εμβατήρια -επειδή ο ρυθμός του είχε εντυπωθεί και του άρεσε.

Όσο κι αν βολεύει ορισμένους το αντίθετο, οι άνθρωποι κρίνονται από τις πράξεις τους, όχι από τις ταμπέλες που τους βάζουμε (ή τη μουσική που ακούν ή αν αναρτούν σημαία στο μπαλκόνι τους στις εθνικές επετείους).

Με αυτό το κριτήριο, εγώ κρίνω ότι ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η αποδιάρθρωση της ΧΑ είναι βαθιά αντιδημοκρατικός και δημιουργεί πολύ επικίνδυνο προηγούμενο, χώρια ότι εξισώσει τους βουλευτές-μπράβους με κατατρεγμένους αγωνιστές. Ας ελπίσουμε να μην παίρνουν σειρά άλλα κόμματα.

άλλο να το λέω εγώ ένας απλός θνητός και άλλο να το λέει ένας ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ !

GET IT ?

Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι, κι ο Βενιζέλος συνταγματολόγος είναι και επιμένει ότι έχουμε δημοκρατία. Όμοια, συνταγματολόγοι είχαν αποφανθεί ότι δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας του 4024, ο οποίος κρίθηκε πρόσφατα αντισυνταγματικός στην ολομέλεια του ΣτΕ.

Αν εκτιμάς την άποψή σου λιγότερο από οποιουδήποτε συνταγματολόγου, αυτό είναι μάλλον σύμπτωμα του προβλήματος. Άλλωστε, να σου επισημάνω ότι κι εκείνοι και κοινοί είναι και θνητοί, με το επιπλέον πρόβλημα ότι ενδέχεται να έχουν και άλλα κίνητρα από τα δικά σου.

Προσωπικά, αν έχω επαρκή δεδομένα για να κρίνω, τοποθετώ την άποψη μου υψηλότερα από οποιουδήποτε άλλου, μέχρι να διαψευστώ από στοιχεία. Δοκίμασέ το, μπορεί να εκπλαγείς.

Ναι μεν αλλά. Δεν ξέρω γιατί τους άλλους παραπλάνηση συνωμοσία ΤΡΟΙΚΑ Καραμανδρέου αναρχοδεξιοί, Μητσοτάκης απέθαντος... etc

Κάποια στιμγή πρέπει να σταματήσουμε να συνδέουμε τα πάντα με τους πάντες και σε όλες τις καταστάσεις.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργανωμένη ομάδα ανθρώπων η οποία έχει διαπράξει δολοφονίες, εκβιασμούς, μπραβιλίκια και δε συμμαζεύεται.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Φυλακή.-

Αφου βρηκαμε δικαστη εδω μεσα να τους καταδικασει , δε μας λες και την ποινη που θα φανε να μην παιδευομαστε βρε παιδακι μου με το να ψαχνουμε ειδησεις.

Αφου βρηκαμε δικαστη εδω μεσα να τους καταδικασει , δε μας λες και την ποινη που θα φανε να μην παιδευομαστε βρε παιδακι μου με το να ψαχνουμε ειδησεις.

Το πόρισμα του Εισαγγελέα αναφέρει για 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Άσε ξέρω. Τσιράκι του συστήματος και αυτός ε;

Το πορισμα του εισαγγελεα αναφερει 2 προσπαθειες ανθρωποκτονιας απο μελη που υποστηριζουν τη χρυση αυγη, και εσυ εβγαλες συμπερασμα οτι τα 32 ατομα που διωκονται πρεπει να φυλακιστουν. Τα κεφαλια φυσικα που ευθυνονται για προσπαθεια ανθρωποκτονιας 10.000.000 Ελληνων και για ηδη 3.850 "αυτοκτονιες" κυκλοφορουν αναμεσα μας.

Παρτε και ενα βιντεο οπου λεει ο μαρκογιαννακης της ΝΔ οτι η διωξη ειναι πολιτικη και οχι δικαστικη!!!

Το πορισμα του εισαγγελεα αναφερει 2 προσπαθειες ανθρωποκτονιας απο μελη που υποστηριζουν τη χρυση αυγη, και εσυ εβγαλες συμπερασμα οτι τα 32 ατομα που διωκονται πρεπει να φυλακιστουν.

ΟΚ troll. Νίκησες.

Ενας απο τους πιο γνωστους ποινικολογους ο δημητρακοπουλος και νομιζω πασοκτζης λεει για το πως θα καταρευσουν οι κατηγοριες. Φυσικα οταν ο δημοσιογραφος καταλαβαινει τι λεει αρχιζει αν τον κοβει

https://www.youtube.com/watch?v=StptWmIk2zw&feature=player_embedded#t=273

δε λέει πως θα καταρρεύσουν οι κατηγορίες. λέει ότι με όσα μέχρι τώρα ξέρει (2 μαρτυρικές καταθέσεις), δεν είναι εύκολο να καταδικαστούν.

Και λέει αυτό που λέμε οι περισσότεροι, ότι έτσι όπως γίνεται η όλη διαδικασία είναι επικίνδυνη. Αφενός αν δεν καταδικαστούν, να εμφανιστούν ως ήρωες και ως μάρτυρες, αφετέρου, αν καταδικαστούν, αργότερα να έρθει και η σειρά όποιου άλλου κόμματος δε συμπαθεί η όποια κυβέρνηση.

[MENTION=22279]acct[/MENTION]

το λινκ το έδωσα επειδή εκείνοι οι ίδιοι (η ηγετική ομάδα και οι ελέγχοντες το κόμα, δεν αναφέρομαι σε ψηφοφόρους ούτε στη σάρα και τη μάρα που έχουν μαζέψει σε κατώτερες θέσεις) διαρρηγνύοουν τα ιμάτιά τους ότι δεν έχουν σχέση με το ναζισμό. Δεν το έβαλα ούτε για να δικαιολογήσω το κατηγορητήριο εναντίον τους ούτε επειδή νομίζω ότι για αυτό το λόγο αξίζει να διωχθούν.

Είναι χρήσιμες οι ασκήσεις λογικής αρκεί να γίνονται από και προς όλες τις κατευθύνσεις: πώς ακριβώς προκύπτει η σύνδεση ανάμεσα στις συλλήψεις (που έγιναν με συγκεκριμένο κατηγορητήριο για παραβάσεις άρθρων του Ποινικού Κώδικα και πιθανότατα άλλων νόμων), το σχόλιό μου για την ανακοίνωση της ΧΑ και την -κατ΄εμέ- ανακολουθία τους;

Μήπως είναι δικό σου λογικό άλμα να ερμηνεύεις ως αιτιολόγηση εκ μέρους μου των συλλήψεων αυτό που έγραψα;

Αν αυτό σε διευκολύνει, δεν πιστεύω ότι είναι παράνομο το τι πιστεύει κάποιος αλλά ακριβώς όπως λες κι εσύ το τι κάνει.

«Όσο κι αν βολεύει ορισμένους το αντίθετο, οι άνθρωποι κρίνονται από τις πράξεις τους, όχι από τις ταμπέλες που τους βάζουμε (ή τη μουσική που ακούν ή αν αναρτούν σημαία στο μπαλκόνι τους στις εθνικές επετείους).»

και ακριβώς για αυτές τις πράξεις ασκούνται οι διώξεις. Ούτε για τη μουσική που ακούν ούτε καν για τη γνώμη τους περί της μίας ή άλλης θεωρίας.

«Με αυτό το κριτήριο, εγώ κρίνω ότι ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η αποδιάρθρωση της ΧΑ είναι βαθιά αντιδημοκρατικός»

οφείλεται σε ελλιπή κατανόηση εκ μέρους σου του τι ακριβώς έχει γίνει και ποιος είναι ο (δημοκρατικότατος) νόμος: τους κατηγορούν -με βάση τις πληροφορίες να διευκρινίσω αλλά με βάση αυτές σχολιάζουμε τώρα, δεν έχουμε δει κάτι επίσημο- για συγκεκριμένες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες και καλύπτουν πλήρως τις προϋποθέσεις του ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις κλπ. Δεν έχουν συλληφθεί για τις πεποιθήσεις τους, για τις πράξεις τους έχουν συλληφθεί.

Δυστυχώς αρκετός κόσμος, κυρίως λόγω περιορισμένης εξοικείωσης με νομικές έννοιες και διαδικασίες, συγχέει όπως κι εσύ αυτά τα δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Άσχετο παράδειγμα ώστε να μην έχει κάποια φόρτιση ιδεολογική: Ένας, ας πούμε σχιζοφρενής, βουλευτής αρχίζει να πυροβολεί και να σκοτώνει, τη γυναίκα του, τον κουμπάρο του, ένα φίλο του κλπ. Επειδή υπάρχει ισχυρή ένδειξη τέλεσης κακουργήματος, είναι δυνατόν να συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία χωρίς να ζητηθεί καμία άρση ασυλίας. Μάλιστα δεν έχει και καμία σχέση αν τελικά καταλήξει να καταδικαστεί ή όχι καθώς η καταδίκη εξαρτάται από διάφορες άλλες παραμέτρους (ικανότητα για καταλογισμό, δικονομικές παράμετροι κλπ) ενώ για το αρχικό στάδιο αρκεί η ισχυρή ένδειξη τέλεσης κακουργήματος.

Από εκεί και πέρα αν ισχυρίζεσαι ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα με κριτήριο τη δημοφιλία, συγγνώμη αλλά να μου επιτρέπεις να θεωρώ αυτή σου τη θέση ως βαθιά αντιδημοκρατική. Δε νομίζω πάντως ότι θέλεις να ισχυριστείς κάτι τέτοιο, νομίζω ότι οφείλεται σε άγνοια των λεπτομερειών η άποψή σου.

Περί μουσικής: είναι έτσι όπως ακριβώς το γράφεις, δεν έχει καμία σημασία αν σου αρέσει ένας ρυθμός ή όχι κι απορώ πού έβγαλες από το αρχικό μήνυμα ότι αποδοκιμάζω το άκουσμα. Σημειωτέον ότι επειδή τη μουσική και τους ρυθμούς δεν τους ανακάλυψαν το 1940, συνήθως δε οι «στρατευμένοι» τέτοιοι προορίζονται να επιτελέσουν παρόμοια λειτουργία (εμψύχωσης κλπ) είναι απίστευτα παρόμοιοι και ρυθμοί όλων των «ιδεολογιών», ύμνων κλπ. Το δε αρχικό σχόλιό μου για την υποκρισία της ΧΑ, δεν αφορούσε επ΄ουδενί ρυθμούς και μουσικές αλλά συγκεκριμένο στίχο, τη χρήση του και την ομοιότητά του με το «λόγο» της ΧΑ.

Για το αν είναι επικίνδυνο προηγούμενο ή όχι: αν τηρείται η νομιμότητα, όχι δεν είναι. Παρομοίως και για συγκρίσεις με παρανομίες -υπαρκτές ή φανταστικές- άλλων ομάδων ή κάποιων οπαδών/στελεχών τους. Είναι άστοχες γιατί δεν συνιστά η κάθε παρανομία που διαπράττεται από περισσότερα του ενός πρόσωπα «σύσταση συμμορίας» ώστε να δικαιολογεί τέτοια αντιμετώπιση. Το οποιοδήποτε τυχόν κακούργημα να αντιμετωπίζεται όπως προβλέπει ο νόμος, αυτό πιστεύω αναφορικά με τις συγκρίσεις. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και θα χαθούμε αν την κάνουμε εδώ πέρα.

ευχαριστώ και για την απάντησή σου, αν και δεν είναι σαφές στην ουσία συμφωνούμε σε πολλά από όσα λες.

ρε παιδιά εγώ πιστεύω ότι οι κατηγορίες θα αποδειχτούν κάπως αβάσιμες, το όλο κόλπο είναι να τους δει ο κόσμος με τις χειροπέδες πισθάγκωνα και να αλλάξει γνώμη για αυτούς και από σωτήρες/αντιμνημονιακοί/υπέρμαχοι του λαού κλπ να τους θεωρούν κοινού εγκληματίες και να γυρίσουν στο σώμα ψηφοφόρων της ΝΔ (καθότι ακροδεξιοί μόνο προς Καμμένο και ΝΔ τους βλέπω να πηγαίνουν)...

Πάντως για μένα η θέση τους είναι στην φυλακή, αρκεί να αποδειχτούν όλα αυτά με στοιχεία και λοιπά...τώρα τι λέμε εμείς εδώ μέσα και τα ΜΜΕ είναι άλλα λόγια να αγαπιομαστε...

ρε παιδιά εγώ πιστεύω ότι οι κατηγορίες θα αποδειχτούν κάπως αβάσιμες, το όλο κόλπο είναι να τους δει ο κόσμος με τις χειροπέδες πισθάγκωνα και να αλλάξει γνώμη για αυτούς και από σωτήρες/αντιμνημονιακοί/υπέρμαχοι του λαού κλπ να τους θεωρούν κοινού εγκληματίες και να γυρίσουν στο σώμα ψηφοφόρων της ΝΔ (καθότι ακροδεξιοί μόνο προς Καμμένο και ΝΔ τους βλέπω να πηγαίνουν)...

Πάντως για μένα η θέση τους είναι στην φυλακή, αρκεί να αποδειχτούν όλα αυτά με στοιχεία και λοιπά...τώρα τι λέμε εμείς εδώ μέσα και τα ΜΜΕ είναι άλλα λόγια να αγαπιομαστε...

και αλλοι ηταν για την φυλακη αλλα ποτε δεν τους ειδαμε εκει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.