Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Για να μην παιδεύομαι να ψάχνω την έρευνα, αν εμπιστεύεστε ως πηγή το ebay, κρατήστε αυτό:

Εμένα το άρθρο μου φαίνεται "έπιασε καλοκαίρι και οι πλανόδιοι μας τρώνε τη δουλειά". Δε λέω ότι δεν κάνουν κακό στην οικονομία, αλλά πολλή κινδυνολογία ρε παιδιά. Τουλάχιστον από τον πλανόδιο δεν έχεις απαιτήσεις. Όταν ο οπτικός σου πουλάει 80€ τον ένα φακό και δεν έχεις κανένα τρόπο να τον αξιολογήσεις;

μα δεν πληρώνεις το φίλτρο. τον φακό πληρώνεις για να μην πάθεις στραβισμό.

Πέραν αυτού ένα καλό ζευγάρι γυαλιά κάνει αρκετά λιγότερα από 100ε και θα σε κρατήσει πολλά χρόνια (1 ζευγάρι rayban έχω εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει τίποτε ο φακός). Αν δίνεις 10ευρο κάθε χρόνο για ζευγάρι μπανάνα πλανόδιου και πιο ακριβά θα σου πάει, και τα μάτια σου ταλαιπωρείς

Νομίζω αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον από το άρθρο είναι αυτή η παράγραφος:

Σύμφωνα με την ίδια είναι καλύτερα να μη φοράει κανείς καθόλου γυαλιά παρά να φοράει μη απορροφητικά γυαλιά. Κι αυτό γιατί τα μάτια έχουν έναν μηχανισμό αυτοπροστασίας που κάνει την κόρη να μικραίνει στον ήλιο και έτσι να εμποδίζει την είσοδό της υπεριώδους ακτινοβολίας μέσα στο μάτι... Με τη χρήση μη απορροφητικών σκούρων γυαλιών το μάτι ξεγελιέται και η κόρη δεν κλείνει με αποτέλεσμα να δέχεται την καταστροφική υπεριώδη ακτινοβολία.

Αυτο που βλαπτεται (πρωτα απ'ολα και δημιουργει και τα πρωτα/σοβαρα προβληματα... πχ καταρακτη) ειναι ο φακος του ματιου, οχι το εσωτερικο του. Οποτε το θεμα ειναι να μην φτανει πρωτα απ' ολα η ακτινοβολια σε αυτον.

μα δεν πληρώνεις το φίλτρο. τον φακό πληρώνεις για να μην πάθεις στραβισμό.

Πέραν αυτού ένα καλό ζευγάρι γυαλιά κάνει αρκετά λιγότερα από 100ε και θα σε κρατήσει πολλά χρόνια (1 ζευγάρι rayban έχω εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει τίποτε ο φακός). Αν δίνεις 10ευρο κάθε χρόνο για ζευγάρι μπανάνα πλανόδιου και πιο ακριβά θα σου πάει, και τα μάτια σου ταλαιπωρείς

Σόρυ, με έχασες. Εκτός αν τραυματίσεις το 3ο κρανιακό νεύρο δεν μπορώ να φανταστώ πώς αλλιώς θα πάθεις στραβισμό από τα γυαλιά. Συν τοις άλλοις, σχεδόν όλα (φτηνά και ακριβά) έχουν πλέον polycarbonate φακούς (ακόμη και κάτι ποδηλατικά από το σούπερ μάρκετ που είχα δει πρόσφατα). Τα πατενταρισμένα anti-glare, scratch-resistance και άλλα coatings είναι που σου χρεώνουν χρυσάφι κατά κανόνα.

Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ γυαλιά από το δρόμο, γιατί αγοράζω πολύ σπάνια και στα ηλίου προτιμώ διορθωτικούς φακούς, αλλά δε θα είχα ιδιαίτερο ενδοιασμό ως προς την ασφάλειά τους.

Ως προς την οικονομική πρακτική τώρα, άλλη συζήτηση.

Τον αναγνωρισα ειναι στο 0:10 !

και παρακατω...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=b7XHnFT56R8]Επίθεση από φασίστες σε μετανάστες στο Μοναστηράκι - YouTube[/ame]

Έγινε επεξεργασία από jiohkor3

Εξήγησε μου, γιατί όλοι γίνονται έμποροι;

Τόσα χρόνια που γυρνάω λιμάνια κλπ μέρη εργασίας, έναν μαύρο έχω δει να δουλεύει μόνο, βοηθός στον γερανό του Καβά στο καλαμάκι.

Η αδερφή της Νάνσυ, πριν 7-8 χρόνια, όταν έτρωγε ακόμα ασυστόλως τα λεφτά του μπαμπά, του ζήτησε να πάρει γυαλιά ηλίου, γιατί τα δικά της, που είχε ένα χρόνο, δεν ήταν πιά trendy...

Χωρίς φυσικά να μας ρωτήσει, πήγε σε ένα τοπικό κατάστημα της Ελευσίνας και αγόρασε ένα ζευγάρι D&G νομίζω, όπου της το άφησαν από 230€, στα 190€.

Όταν το μάθαμε, της είπαμε ότι έδωσε πολλά και πως αν έψαχνε θα τα έβρισκε σημαντικά φθηνότερα. Εγώ εκείνη την εποχή γνώριζα ένα παλλικάρι που έκανε εισαγωγές και τον πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν έφερνε τη συγκεκριμένη μάρκα.

Αφού μου είπε ναι, του είπα το μοντέλο και τον ρώτησα πόσο κάνει. 150€ ήταν η προτεινόμενη λιανική από τον εισαγωγέα! Τον ρωτάω, αν πήγαινε σε εκείνον να τα πάρει, πόσο θα μας τα έδινε...; Μου λέει "στο μαγαζί τα δίνω 70€. Αυτή η τιμή είναι με το κέρδος μου. Εσύ θα τα έπαιρνες πιο κάτω...".

:-O

Μετά την ψυχρολουσία, συνεχίζω τις αδιάκριτες ερωτήσεις...

"Δηλαδή ρε Α., εσύ πόσο τα αγοράζεις;"

"Τιμή μονάδας είναι στα 4-5€, αλλά έχουν πολλά μεταφορικά και τελωνεία, οπότε το κόστος μου φτάνει στα 12-15€..."

Πάτε τώρα και δώστε 100+ εσείς για να πάρετε την κινεζιά που της κόλλησαν ένα λογότυπο, της φόρεσαν και 15 καπέλα, για να είστε trendy...

Σόρυ, με έχασες. Εκτός αν τραυματίσεις το 3ο κρανιακό νεύρο δεν μπορώ να φανταστώ πώς αλλιώς θα πάθεις στραβισμό από τα γυαλιά. Συν τοις άλλοις, σχεδόν όλα (φτηνά και ακριβά) έχουν πλέον polycarbonate φακούς (ακόμη και κάτι ποδηλατικά από το σούπερ μάρκετ που είχα δει πρόσφατα). Τα πατενταρισμένα anti-glare, scratch-resistance και άλλα coatings είναι που σου χρεώνουν χρυσάφι κατά κανόνα.

Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ γυαλιά από το δρόμο, γιατί αγοράζω πολύ σπάνια και στα ηλίου προτιμώ διορθωτικούς φακούς, αλλά δε θα είχα ιδιαίτερο ενδοιασμό ως προς την ασφάλειά τους.

Ως προς την οικονομική πρακτική τώρα, άλλη συζήτηση.

ο polycarbonate φακός δεν θα σε βοηθήσει αν τα κέντρα των φακών είναι για κλωτσιές. Το να υποχρεώνεις τα μάτια σου βλέπουν μέσα από φακούς που διαστρεβλώνουν το φως που μπαίνει ΔΕΝ ειναι καλό. 1000 φορές φτηνά γυαλιά φαρμακείου όπως αναφέρθηκε παραπάνω

Μετά από 7-8 χρόνια θυμάστε ακόμα τους αριθμούς?

"Τιμή μονάδας είναι στα 4-5€, αλλά έχουν πολλά μεταφορικά και τελωνεία, οπότε το κόστος μου φτάνει στα 12-15€..."

Αν πάρω κι εγώ 100000+ τεμάχια στα 15€ θα μου βγει το κομμάτι. Να πάω να την πω σε κανένα φίλο μου που δεν θέλει όλο το πακέτο αλλά ένα ζευγάρι?

Εγώ είχα αγοράσει γνωστή μάρκα γυαλιών πριν μερικά χρόνια γύρω στα 150 ευρώ.

Ακόμα τα έχω. Και τα γυαλιά αλλά και τα μάτια μου.

Μετά από 7-8 χρόνια θυμάστε ακόμα τους αριθμούς?

Και θα τους θυμάμαι για άλλα τόσα, αφού μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση.

Αν πάρω κι εγώ 100000+ τεμάχια στα 15€ θα μου βγει το κομμάτι. Να πάω να την πω σε κανένα φίλο μου που δεν θέλει όλο το πακέτο αλλά ένα ζευγάρι?

Εκτός θέματος. Αναφέρομαι στο εργοστασιακό κόστος σε σχέση με το τελικό. Τις απίστευτες αυξήσεις που παίρνει ένα προϊόν που είναι της μόδας γιατί απευθύνεται σε θύματα. Στην τελική τιμή που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την ποιότητα κατασκευής.

Εγώ είχα αγοράσει γνωστή μάρκα γυαλιών πριν μερικά χρόνια γύρω στα 150 ευρώ.

Ακόμα τα έχω. Και τα γυαλιά αλλά και τα μάτια μου.

Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλά. Απλά πλέον το κόστος παραγωγής έχει πέσει πολύ χαμηλά, αλλά όχι η τιμή λιανικής ανάλογα. Επίσης και κορυφαία γυαλιά να πάρεις, αν δεν είναι χειροποίητα ή κρύσταλλα, οτιδήποτε πάνω από 50€, πληρώνεις τη μάρκα.

Μεταξυ μας αυτο που θα σας πω ε ?

Καταστημα οπτικων (πελατες μας)

Κατι χαλασε στη βαση της εφαρμογης.

Παμε να τραβηξουμε αντιγραφα ασφαλειας.

Τιμη αγορας μοναδας μετα φπα 3,5€

Τιμη λιανικης (τελικη) 129,5€

:kiss:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.