Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Ποιος διαφωνεί ότι αυτή η πράξη ήταν λάθος ή κακή; κανείς. Αν κάποιοι θεωρούν ότι ιστορικά αυτό δεν έγινε, τα δημοσιεύματα των τότε εφημερίδων τους διαψέυδουν

2. Οι εφημερίδες, όπως και τώρα, είχα συμφέροντα. Λεπτομέρειες, αλλά άλλο "κυματίζουσα", άλλο την πήραν από ένα κουτί. Τείνω στο δεύτερο, για λόγους που έχουν ήδη ειπωθεί.

1. Ρώτησα για τις συνέπειες. Κανείς δεν απάντησε. Αν την επομένη οι γερμανοί εκτέλεσαν 30 άτομα για παραδειγματισμό, τότε η κίνηση ήταν πέρα για πέρα ηλίθια και έγινε καθαρά για λόγους έπαρσης κι εγωιστικούς. Αντίσταση είναι να καταστρέψεις την αποθήκη πυρομαχικών. Να κάνεις ανταρτοπόλεμο. Να σκοτώσεις έναν αξιωματικό που είναι σαδιστής κι άδικος. Να κλέψεις τρόφιμα ή πυρομαχικά. Κινήσεις γενικότερα που θα βοηθήσουν τη χώρα σου και τους ανθρώπους τους να ελευθερωθούν. Η κλοπή της σημαίας, εκτός ίσως από μια ηθική ενδυνάμωση, δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν, εκτός από τους ίδιους που το έκαναν για την πάρτη τους, πόσο μάλλον αν υπήρξαν αντίποινα.

Δεν έχω αντίρρηση να θέτω σε δοκιμασία τη λογική μου κάθε ώρα !! Για να δούμε λοιπόν:

...

Με αυτό ως οδηγό τον κ. Γλέζο δεν τον έχω ούτε χιλιοστό ψηλότερα απο όλους αυτούς που έθεσαν εαυτούς σε κίνδυνο για εμάς, και έδωσαν τη ζωή τους, ή τη ζωή των παιδιών τους ή την υγεία τους για αυτό το σκοπό, και σήμερα καλύπτονται όλοι κάτω απο τον όρο ’’ οι αγωνιστές του ’40’’.

...

Αυτό που δεν θα χωνέψω ποτέ όμως, είναι ότι όπως λές και ο ίδιος βίωσε ’’το τέλος της ψευδαίσθησης’’, αλλά στερήθηκε της ντομπροσύνης όχι να το παραδεχτεί (δικαίωμά του να πιστέυει ότι του αρέσει), αλλά να μην αφεθεί έρμαιο σε κάτι τομάρια να τον περιφέρουν σαν λιτανεία, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτό που αποδεδειγμένα αποτέλεσε ιδεολογικό όνειδος, (μαζί με την άλλη όχθη πάντα) είναι το καλύτερο που μπορεί να έχουμε, αποσκοπόντας οι ίδιοι σε θεσούλες και οφίκια, και προβάλλοντας σε εμάς ως αγώνα, τον αγώνα του άλλου.

Στο πρώτο μισό συμφωνώ απόλυτα. Μη σου πω ότο τον τοποθετώ χαμηλότερα από άλλους που δεν ανακατεύτηκαν με την πολιτική, αλλά απλά συνέχισαν τη ζωή τους. Εξακολουθώ να μνημονεύω τη φυσικότητα με την οποία εξιστορούσε ο παππούς μου το πώς βρέθηκε αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και πώς κατάφερε να επιστρέψει μετά την απελευθέρωση, σα να ήταν κάτι σύνηθες και καθημερινό.

Στο δεύτερο μισό διαφωνώ στο εξής: ο Γλέζος έχει έρθει πολλάκις σε ρήξη με την κομμουνιστική καθοδήγηση, αυτό είναι για μένα το γεγονός που τον διασώζει από το κομμουνιστικό ναυάγιο. Από το '81 δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ, και από το 2000 ήδη δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή πολύ νωρίτερα από όσους όψιμα αναζήτησαν αλλού στέγη, όταν αντιλήφθηκαν ότι το πάνε για φούντο. Ακόμη παλιότερα, έχει καταδικάσει την ΕΣΣΔ για την επέμβαση στην Τσεχοσλοβακία, αλλά κι έχει κατηγορήσει το ΚΚΕ για "κομπλεξισμό". Νομίζω είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που μαθαίνει από τα λάθη του.

Διαβάζω ξανά και ξανά τα Σχόλια του Τρίτου σου, τον Καθρέφτη και το Μαχαίρι, τις Μυθολογίες σου, και νιώθω την ανάγκη να σου πω πως υπήρξες πολύ πιο αναρχικός απ' άλλους σκληροπυρηνικούς δηλωμένους αναρχικούς. Ή μάλλον αριστερός, διότι αναρχικός ήσουν σίγουρα, αυτό ειν' αδιαπραγμάτευτο.

Ρε Κώστα, ότι βλακεία γράφει ο κάθε μλκ την πιστεύεις;

Εμένα επιτρέψτε μου να επαναλάβω την άποψή μου ότι όλες οι πολιτικές ιδεολογίες, ειδικά όταν αρχίζουν να αποδομούνται, συγκεντρώνουν φανατικούς υποστηρικτές που αδυνατούν να πιστέψουν ότι αγωνίστηκαν όλη τους τη ζωή για κάτι που θεωρητικά μοιάζει ουτοπικό, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη ιδεολογικό έκτρωμα.

Το καθεστώς Χότζα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κρατικά επιβεβλημένης οπισθοδρομικής προσωπολατρίας σαν κι εκείνης του Στάλιν, που οδήγησε την Αλβανία μισό αιώνα πίσω από τον πολιτισμένο κόσμο, μόνο και μόνο για να μπορεί ο φασίστας (δική μου εκτίμηση) να νέμεται την εξουσία ισόβια.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κατακρίνουμε όλη την πολιτική ιστορία του Γλέζου, επειδή έτυχε και μοιραζόταν την ίδια πολιτική ιδεολογία με κάποιον που αποδείχτηκε στην πράξη κομμουνιστής δικτατορίσκος; Ακόμη κι έτσι, αυτό αναιρεί την ανδρεία της πράξης που μνημονεύουμε με αφορμή την επέτειο; Και τελικά, αν ο Γλέζος δεν είχε υποπέσει σε ιδεολογικά ολισθήματα, θα ήταν ήδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, πρόσκειται σε έναν ιδεολογικό χώρο που τα ολισθήματα είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.

Αν κοτάει σε κανέναν μας, ας πάει να βάλει τον εαυτό του σε θανάσιμο κίνδυνο για μια ιδεολογία...

Φασίστας ήταν όπως ο Στάλιν, Τσαουσέσκου, Τίτο, Κάστρο και Μάο. Το οικονομικό σύστημα της Κεντρικά Προγραμματισμένης Οικονομίας (συγκεντρωτικό) επέβαλε σε μία κάστα κομματικών να αποφασίζουν τι προιόντα θα παραχθούν, από ποιους θα παραχθούν σε ποιούς θα μοιραστούν και σε τι ποσότητες. Αυτές οι μικρές ομάδες που αποφάσιζαν οικονομικά και κοινωνικά για ολόκληρο τον λαό ήταν φασιστικού τύπου οργανώσεις που θόλωναν τα νερά με την ιδεολογία της εργασίας για το καλό της πατρίδας (Μαμάς Ρωσίας, Αλβανίας, Κούβας, Κίνας, Β.Κορέας, Ρουμανίας). Ναι οι αριστεροί επικαλούνταν την προστασία της πατρίδας και ας το παίζουν σήμερα υπεράνω της.

Το ίδιο οικονομικό μοντέλο ακολούθησε και ο Χίτλερ για την ανόρθωση της Γερμανικής Οικονομίας μόνον που τις επιχειρήσεις δεν τις είχε όλες κρατικές, αλλά τις έδωσε και σε ιδιώτες και εδώ είναι η διαφορά οικονομικά του Σοσιαλισμού από τον Εθνοσοσιαλισμό που έχει το στοιχείο της ατομική ιδιοκτησίας. Στο κομουνισμό ακόμη και η ζωή σου ανήκε στο κόμμα.

Έγινε επεξεργασία από alexgk

ωραια τα πολιπολιτισμικα μοντελα. μαρεσει η ευρωπη, σουηδια ξυλο,αγγλια φονοι-ξυλο,γαλλια φονοι-ξυλο αντιπουστ-1μυριο ανθρωποι στους δρομους.

και στα κοινα οι τραπεζιτες συζητουν πως θα βοηθησουν τον οπλισμο των ανταρτων της συριας.

χμμμμ

US and EU must arm the Syrian rebels or watch Assad destabalise the region | David Schenker | Comment is free | guardian.co.uk

χμμμμμ

Riots put Sweden's open-door immigration policy in spotlight | Reuters

Της τουτάνας γίνεται στην Τουρκία. Έχει κανείς σοβαρή ενημέρωση?

Ένας Τούρκος φίλος μου είπε για σίγουρα 2 νεκρούς και γνωστή μου Τουρκάλα που ειναι εδώ Ολλανδία είπε ότι παίζουν τρομερή μπάλα τα μίντια εκεί, και ότι οι νεκροί είναι 10πλάσιοι.

Ένας Τούρκος φίλος μου είπε για σίγουρα 2 νεκρούς και γνωστή μου Τουρκάλα που ειναι εδώ Ολλανδία είπε ότι παίζουν τρομερή μπάλα τα μίντια εκεί, και ότι οι νεκροί είναι 10πλάσιοι.

4 νεκροι και 400 τραυματιες λενε αλλα λογο της απαγορευσης των ειδησεων στην Τουρκια δεν ξερουμε.Λενε οτι χρησιμοποιηθηκαν και σφαιρες.

Ξεπούλημα ΕΥΑΘ μέσω Μπόμπολα, Αποστολόπουλου και σια

Το ΤΑΙΠΕΔ πέταξε εκτός διαγωνισμού την κίνηση πολιτών 136 ανοίγοντας το δρόμο για την παράδοση της ΕΥΑΘ σε εργολάβους και πολυεθνικές

Η περίπτωση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο πολυεθνικές τοποθετούν πρώην υπαλλήλους τους μέσα στη διοίκηση των υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων.

@WashingtonPoint: PM Erdogan: If they gather 200K people, I can bring 1 million people. They better not come to that point---

μπράβο ρε κουμπάρε.

Για όποιον ψάχνεται για το γιατί γίνονται όλα αυτά στην Κωνσταντινούπολη: Θα χτιζόταν εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ. Για να γίνει αυτό θα καταστρεφόταν πάρκο, οπότε οι κάτοικοι αντέδρασαν. Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε εντολή να σταματήσουν οι εργασίες, και ο Ρετζέπ ο Ταγίπ ο Ερντογάν με τη σειρά του έδωσε εντολή να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες.

TL;DR: Ο κόσμος, με αφορμή την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, αντιδράει για την ασυδοσία της κυβέρνησής τους. Εμείς έχουμε καιρό.

ΥΓ: Το γελοίο της υπόθεσης, ότι η Ευρωπαϊκή δεθυμαμαιτι ενοχλήθηκε από και καταδίκασε την υπερβολική βία. Εδώ δεν πήραν χαμπάρι να γίνεται κάτι, ε;

Δεν είναι "σοβαρή" ενημέρωση, αλλά είναι περισότερη από όση βρίσκεις στα "επίσημα" μέσα. Από όσο ξέρω, έχουν και στο reddit συνεχή παρουσία, αν θες να ψάξεις.

Taksim Gezi Park?

Edit: μόλις είδα ότι πρόσθεσες και άλλα παραπάνω... η σύνοψη είναι πάντως ότι γίνεται σφαγή.

Έγινε επεξεργασία από acct

“Αν δεν υπήρχε η κρίση δε θα υπήρχε η Χρυσή Αυγή”

"Καλά τα λέει, αν δεν μας είχανε φάει τα λεφτά δεν θα ψήφιζε ο κόσμος άλλα κόμματα."

Έγινε επεξεργασία από l2phile

“Αν δεν υπήρχε η κρίση δε θα υπήρχε η Χρυσή Αυγή”

"Καλά τα λέει, αν δεν μας είχανε φάει τα λεφτά δεν θα ψήφιζε ο κόσμος άλλα κόμματα."

γιατι το μονο που τους νοιαζει ειναι τα λεφτα και η βολεψη.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.