Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Δεν έχω τίποτα να απαντήσω σε ανθρώπους που πολύ συχνά πετάνε την ίδια καραμέλα περί γραμμής, κομματικών τετραδίων κτλ, μη σεβούμενοι τον συνομιλητή τους.

Δεν ρώτησες κάτι μη ρητορικό.

Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι. Συμφωνούμε εδώ;

Το θέμα δεν είναι αν συμφωνούμε εμείς (που εγώ προσωικά συμφωνώ απόλυτα προφανώς) αλλά τι ισχύει στην πράξη και τι πιστεύουν οι ίδιοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς).

Δυστυχώς σε λιγο καιρό θα καταλήξουμε όπως με τα Σκόπια (που όλος ο κόσμος τα λέει Μακεδονια, κι εμείς βάζουμε μαύρο χρώμα στον πίνακα του σκορ στο μπάσκετ). Και μετά θά έρθουν οι γνωστοί "προοδευτικοί" να πουν τα γνωστα και πάει λέγοντας...

Δεν έχω τίποτα να απαντήσω σε ανθρώπους που πολύ συχνά πετάνε την ίδια καραμέλα περί γραμμής, κομματικών τετραδίων κτλ, μη σεβούμενοι τον συνομιλητή τους.

Δεν ρώτησες κάτι μη ρητορικό.

Αν αυτός ο κάποιος διαπιστώνει τον ίδιο παρονομαστή στον τρόπο σκέψης σου θα στην πετάει την ίδια αυτή καραμέλα.

Και θα σου το ξανά πω. Δώσε βάση σε αυτά που δεν πλάκωσες στο bold. Η ουσία είναι να πας και λίγο στο google και να ψάξεις να βρεις τι έγινε το 55, τι έγινε στο Κόσοβο, πως διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία, πόσες επεμβάσεις/πόλεμοι έχουν γίνει τα τελευταία 50 χρόνια με μια ηλίθια δικαιολογία, πως έχει απαλλαγεί από πολλά εσωτερικά "αγκάθια" η Τουρκία.

Γιατί να με πειράξει να μιλάνε για Τούρκους στην θράκη? Δίπλα είναι, λογικό είναι να υπάρχουν Τούρκοι στην Θράκη.

Όπως λογικό να υπάρχουν Ολλανδοί στο Βέλγιο, Γερμανοί στην Ολλανδία, Ελβετοί στην Γερμανία, Ιταλοί στην Ελβετία και Ελληνες στην Ιταλία.

Η γιατί να με πειράξει να υπάρχει σύλλογος αλληλεγγύης.. Στην Ολλανδία υπάρχει Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ολλανδίας, θα έπρεπε δηλαδή οι Ολλανδοί να έχουν πρόβλημα με αυτό? Η θα έπρεπε οι Ολλανδοί του Αμστερνταμ να κυνηγάνε τους ξένους με το τουφέκι (έχουν 2 πανεπιστήμια στο Αμστερνταμ = ΠΟΛΛΟΙ ξένοι). Ιταλίδα φίλη μου μένει σε περιοχή με πολλά καταστήματα Τούρκων, θα έπρεπε οι Ολλανδοί να είχαν θέμα και να τους έδιωχναν?

Έλα τώρα που μία επίσκεψη σε σύλλογο αλληλεγγύης δίνει τόσα πατήματα..

Δηλαδή αν έρθει ο Σαμαράς και μιλήσει στον σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών Ολλανδίας , είναι προσπάθεια αποδοχής ύπαρξης μειονότητας κτλ κτλ?

Ελπίζω να σε καλύπτει επαρκώς ο σύντροφος Ζουράρις:

Ενα όνομα δεν είναι απλά ενας ήχος στον αέρα. Γιατί νομίζεις κόπτωνται τόσο ολοι οι γείτονές μας. Α ! και μιας και είσαι κοντά ρώτα τι γίνεται δίπλα σου (στο Βέλγιο) με τις 2 εθνότητες, και θα καταλάβεις πόση σημασία έχει η απόσταση.

Δυστυχώς σε λιγο καιρό θα καταλήξουμε όπως με τα Σκόπια (που όλος ο κόσμος τα λέει Μακεδονια, κι εμείς βάζουμε μαύρο χρώμα στον πίνακα του σκορ στο μπάσκετ). Και μετά θά έρθουν οι γνωστοί "προοδευτικοί" να πουν τα γνωστα και πάει λέγοντας...

Sκοπια ειναι πολη οχι χωρα :p:flower:

Ελπίζω να σε καλύπτει επαρκώς ο σύντροφος Ζουράρις:

Ενα όνομα δεν είναι απλά ενας ήχος στον αέρα. Γιατί νομίζεις κόπτωνται τόσο ολοι οι γείτονές μας. Α ! και μιας και είσαι κοντά ρώτα τι γίνεται δίπλα σου (στο Βέλγιο) με τις 2 εθνότητες, και θα καταλάβεις πόση σημασία έχει η απόσταση.

Που κολλάει αυτό με την είδηση δεν ξέρω. Για Τουρκία και Θράκη μιλάγαμε, όχι για Μακεδονία, ΠΓΔΜ και ονόματα.

Τι εννοείς με τις 2 "εθνότητες"? Μία χώρα είναι, μία εθνικότητα, με 2 γλώσσες. Ολλανδικά στα βόρεια, Γαλλικά στα νότια. Αν έχεις μια συγκεκριμένη "ερώτηση", θα ρωτήσω Βέλγο και θα μάθω.

Ουυ Ανθέλληνες, Προδότες, στην κρεμάλα!

Προσωπικά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να κρεμάσω κανέναν. Απλά να τους αφαιρέσω το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στην επικράτεια μιας χώρας στην οποία προφανώς αισθάνονται ξένο σώμα. Εφόσον τα εθνικά κράτη και σύνορα είναι τεχνητά μορφώματα που τα βρίσκουν υπερβολικά καταπιεστικά, ας ιδρύσουν κάπου ένα πανεθνικό κοινόβιο. Αλλά όχι με τα δικά μου λεφτά.

Για να μην πολυλογώ κι επειδή έχω βαρεθεί την μπλαζέ κριτική των αριστερών βορείων προαστίων, κι επειδή πιστεύω ότι είσαι ειλικρινής όταν ζητάς περισσότερες πληροφορίες, αν θες ρίχνεις μια ματιά στην (αντίθετη) οπτική ενός "εθνικόφρωνα" Θρακιώτη για την κατάσταση στη Θράκη, για αντιπαραβολή.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=rZsamb93Rd0]Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης - YouTube[/ame]

Σημείωση: δε συμφωνώ 100%, αλλά εγώ δεν είμαι από τη Θράκη. Απλά παραθέτω μια άποψη για σύνθεση.

575537_595178503848933_693607772_n.jpg

Καληνύχτα σας.

Πήγαινε να μείνεις πλατεία Αμερικής και μετά βλέπουμε. Ο [MENTION=1085]sotiris[/MENTION] μου έλεγε ιστορίες με τους μαύρους που λυμαίνονται την περιοχή.

Θα κυκλοφορούσες βράδυ πλατεία Αμερικής;

Αναφερόμενος στην πάνω εικόνα "no one is illegal" Ωραία τα παιχνίδια με τις έννοιες, αλλά λίγη κοινή λογική δε βλάπτει.

προφανώς δε μπορεί να χαρακτηρίσει κανένας άνθρωπος ως μια παράνομη οντότητα.

Αυτό όμως δεν αναιρεί τις παράνομες πράξεις. Η κάθε ιδανική ανθρώπινη κοινότητα έχει δημιουργήσει δεδομένες υποδομές για να υποστηρίξει τον γνωστό και προβλέψιμο πληθυσμό της, + ένα περιθώριο. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει κάποιος λογικά σκεπτόμενος, ότι μπορεί να επιτραπεί η εντελώς ανεξέλεγκτη μετακίνηση πληθυσμού από οπουδήποτε σε οπουδήποτε. Εκτός αν ζείτε σε έναν ουτοπικό κόσμο όπου υπάρχουν νοσοκομεία με άπειρα δωμάτια, πόλεις με άπειρα σπίτια, κρατικοί μηχανισμοί με άπειρους πόρους, κ.ο.κ

Τέλος πάντων δε συνεχίζω σε αυτό γιατί έχουν ειπωθεί τα πάντα σε βαθμό αΐδιας.

Σχετικά με το θέμα της Θράκης. Κατά τη γνώμη μου, τα βιώματα αυτού του ανθρώπου, που ανήκει στο μουσουλμανικό τμήμα πληθυσμού της Θράκης, μπορούν να δώσουν μια αρκετά σαφή εικόνα της κατάστασης. (Θέλει υπομονή γιατι ειναι μισή ωρα video)

Προσωπικά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να κρεμάσω κανέναν. Απλά να τους αφαιρέσω το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στην επικράτεια μιας χώρας στην οποία προφανώς αισθάνονται ξένο σώμα. Εφόσον τα εθνικά κράτη και σύνορα είναι τεχνητά μορφώματα που τα βρίσκουν υπερβολικά καταπιεστικά, ας ιδρύσουν κάπου ένα πανεθνικό κοινόβιο. Αλλά όχι με τα δικά μου λεφτά.

Για να μην πολυλογώ κι επειδή έχω βαρεθεί την μπλαζέ κριτική των αριστερών βορείων προαστίων, κι επειδή πιστεύω ότι είσαι ειλικρινής όταν ζητάς περισσότερες πληροφορίες, αν θες ρίχνεις μια ματιά στην (αντίθετη) οπτική ενός "εθνικόφρωνα" Θρακιώτη για την κατάσταση στη Θράκη, για αντιπαραβολή.

Σημείωση: δε συμφωνώ 100%, αλλά εγώ δεν είμαι από τη Θράκη. Απλά παραθέτω μια άποψη για σύνθεση.

Δεν εμπλέκομαι στον υπόλοιπο καβγά, θα αναφερθώ σε αυτό που γνωρίζω μόνο, άστοχο και ιστορικά ανακρίβες απο τον Στρατηγό Φ. Φραγκούλη το σχόλιο για τους Πομάκους.

Οι Πομάκοι που έχουν απομείνει είναι πλήρως Σλαβοποιημένοι σήμερα και ουδέποτε υπήρξαν ελληνικός λαός.

Η καταγωγή τους ειναι Παιονική, Αγριάνες (Αγρίοι) και ανήκαν στα μη ελληνικά φύλα που εκτοπίστηκαν απο τη Μακεδονία κατα την εγκατάσταση των Ελλήνων στην περιοχή. Ιστορικά δεν έχουν αναφερθεί ουτε καν ως Πελασγοί γιατί όπως οι αρχαίοι Θράκες αλλά και οι Ιλλύριοι δεν επηρέασαν/επηρεάστηκαν καθώς μετεγκαταστάθηκαν σε περιοχές μακριά απο την Ελληνική περιοχή. Κράτησαν την γλώσσα τους και την θρησκεία τους και αποτέλεσαν ένα ακόμα βαρβαρικό φύλο. Το παραπάνω φαίνεται και στην απόφαση που πήραν όταν εντάχθηκαν στις δυνάμεις της Τροίας πολεμώντας τα ενωμένα Ελληνικά κράτη, κάτι που επανέλαβαν ξανά συμμαχώντας και με τον Ξέρξη.

Ο "εξελληνισμός" τους έγινε ~1500 χρόνια μετά τον εκτοπισμό τους, το 355π.Χ. από τον Φίλιππο τον 2ο (πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου), σε μία γενική στρατηγική που έκανε εκείνη την εποχή, τους κατέκτησε και πάντρεψε βασιλικά μέλη της οικογενείας του με μέλη της βασιλικής οικογενείας των ηττημένων (τακτική που εφάρμοσε αργότερα και ο Αλέξανδρος). Αυτό το έκανε και με τους Ιλλυριούς και με τους Θράκες επειδή οι καθαρά αυτοί πολεμικοί λαοί που κύκλωναν το βασίλειο του έπρεπε να σταθεροποιηθούν πριν την έναρξη της εκστρατείας που σχεδίαζε.

Στην αρχή της προηγούμενης παραγράφου έβαλα σε εισαγωγικά την λέξη εξελληνισμός γιατί ο λαός ποτέ δεν αφομοιώθηκε, οι βασιλείς τους είχαν πλέον ελληνικές ρίζες αλλά παρέμεναν Παίονες - βάρβαροι κ.λπ. ακριβώς όπως έμεναν και οι Πέρσες και οι Αιγύπτιοι βαρβαρικό έθνος υπό ηγεμονία Ελλήνων απογόνων (μίξη γηγενών υψηλόβαθμων με Έλληνες).

Για την παραπάνω στρατηγική του ο Φίλιππος κατηγορήθηκε απο τα υπόλοιπα ελληνικά κράτη και όσοι εσφαλμένα υποστηρίζουν οτι οι Μακεδόνες δεν είναι ελληνικό φύλο πατάνε σε "ιστορικά" κατηγορώ της εποχής εκείνης που θεωρούσαν οτι η οικογένεια του Φιλίππου έχασε την ελληνικότητα της μετά απο αυτές τις στρατηγικές προσμίξεις. Το ξαναγράφω, επειδή έγινε ένωση βασιλικών οικογενειών με τους βάρβαρους Παίονες, Ιλλυριούς και Θράκες, τόσο μη ελληνικούς λαούς τους θεωρούσαν.

Τώρα πάνω σε αυτό που ανέφερε για την προσωπική φρουρά του Αλεξάνδρου. Μεγάλο ψέμα / ιστορική ανακρίβεια. Ο Αλέξανδρος ως Βασιλέας ήταν πρώτα απ' όλα εγκεκριμένος από την ανώτερη μορφή εξουσίας των Μακεδόνων, τα ίδια τα Στρατεύματα, άρα έχει και τον ταυτόχρονο τίτλο του Στρατηγού. Η Φρουρά του λοιπόν είναι αυστηρώς έφιππη. Οι Παίονες ανήκαν στα ελαφρά βαρβαρικά - μισθοφορικά σώματα, τους Ψιλούς. Αυτή η "Λεγεώνα των Ξένων" είχε υιοθετηθεί από τον Φίλιππο αντιγράφοντας τα δουλικά σώματα των Περίοικων. Ακριβώς όπως και οι δούλοι των Σπαρτιατών, ήταν γυμνήτες. Ονομάζονταν έτσι γιατί δεν είχαν δικαίωμα να φορούν πανοπλία ή να έχουν κάποιο αμυντικό όπλο για να μην υπάρχει ο φόβος λιποταξίας -μοναδική εξαίρεση οι Κρήτες τοξότες που έφεραν και ασπίδα και ξίφος επειδή αποτελούσαν επίλεκτη δύναμη, αλλά παρ' όλα αυτά ανήκαν στους Ψιλούς ως βαρβαρικό φίλο-. Ως Ψιλοί λοιπόν ουδεμία αρμοδιότητα ή ικανότητα είχαν για να υπερασπιστούν την ζωή του Αλέξανδρου όταν δεν μπορούσαν να υπερασπισθούν την δική τους. Μία άσχετη με το θέμα ιστορική σημείωση, εκτός των Κρητών τοξοτών που προανέφερα και των Πομάκων άλλοι γνωστοί μισθοφόροι ήταν οι ικανότατοι σφενδονήτες της Ρόδου.

Αυτή η μικρή ιστορική σημείωση από εμένα.

Έγινε επεξεργασία από alexandertm8

Πήγαινε να μείνεις πλατεία Αμερικής και μετά βλέπουμε. Ο [MENTION=1085]sotiris[/MENTION] μου έλεγε ιστορίες με τους μαύρους που λυμαίνονται την περιοχή.

Θα κυκλοφορούσες βράδυ πλατεία Αμερικής;

«Εξευγενισμός ή ιδιωτική πολεοδομία» στο κέντρο της Αθήνας;

Το κέντρο της πόλης επανασχεδιάζεται ερήμην των κατοίκων της, ενώ οι εκτοπισμοί των διαφορετικοτήτων συνεχίζονται.

Αυτό μου έφερε στο μυαλό τις ενώσεις πολιτών και τα αυτοδιαχειριζόμενα καραγκιοζιλίκια με τα ελενίτ και τις τέντες τύπου πλατείας Κύπρου!

Τους χάλαγε το πλάνο για υπόγειο πάρκινγκ το οποίο είχαν προκυρήξει περίπου όλοι οι δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί από το 2000 και μετά που ψηφίζω, και το γεγονός ότι ήταν στο προγραμματικό πλαίσιο του εκάστοτε δημάρχου βαφτίστηκε 'ερήμην των κατοίκων'.

Και τώρα, με τη συμβολή των -ελευθέρων- κατοίκων, μπορούν τα ναρκωτικά να αλλάζουν χέρια σε ένα απόλυτα φιλικό και ελεγχόμενο περιβάλλον.

Που κολλάει αυτό με την είδηση δεν ξέρω. Για Τουρκία και Θράκη μιλάγαμε, όχι για Μακεδονία, ΠΓΔΜ και ονόματα.

Τι εννοείς με τις 2 "εθνότητες"? Μία χώρα είναι, μία εθνικότητα, με 2 γλώσσες. Ολλανδικά στα βόρεια, Γαλλικά στα νότια. Αν έχεις μια συγκεκριμένη "ερώτηση", θα ρωτήσω Βέλγο και θα μάθω.

Καλημέρα.

2 εθνότητες θα πεί Φλαμανδοί και Βαλλόνοι. Θα πει πως το κράτος τους είναι τεχνητό, και θα πεί πως για να υπάρχουν σήμερα προστριβές, υπάρχουν τάσεις αυτονόμησης. Το έργο αυτό είναι πολύ κοινό στον κόσμο, όπως και στην ευρώπη. Προφανώς δεν θυμάσαι την υπαρξη μιας χώρας ενιαίας με το όνομα Τσεχοσλοβακία, Ξέχασες την ύπαρξη μιας ενιαίας χώρας με το όνομα Γιουκοσλαβία, και αγνοείς τόσο τι συμβαίνει στην Ισπανία με τους Βάσκους όσο και στην περιβόητη Β. Ιρλανδία. Παρατήρησες μέχρι τώρα κάτι κοινό ;; Κανένας δεν απειλήθηκε με απόσχιση απο κάποιον ο οποίος είναι 4 χώρες μακριά του όπως ατυχώς μας παρουσιάζεις το παράδειγμα με την Ολλανδική φοιτητική κοινότητα Ελλήνων. Είναι το ίδιο άκαιρο όσο η Τουρκική κοινότητα στο Μόναχο. Γιατί οι Τούρκοι δεν διεκδικούν κάτι απο τη Γερμανία σε εδαφος ;; γιατί δεν έχουν κοινά σύνορα !

Τώρα αν εσένα σου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό η Ελλάδα κάποια στιγμή να γίνει κομμάτια (Να γίνει Τουρκικό έδαφος η Δ. Θράκη και να δημιουργηθεί ένα κρατίδιο με το όνομα Τσαμουριά στα βόρεια σύνορά μας) απλά και μόνο επειδή δεχθήκαμε χωρίς έρευνα και αδιαμαρτύρητα τις μεθοδεύσεις και τα παιχνίδια των γειτόνων μας, Να με συμπαθάς αλλά στα δικά μου μάτια τουλάχιστον είναι ο ορισμός της απόλυτης προδοσίας. Σου φαίνεται βαρύ κάτι τέτοιο; Αναρρωτήσου λοιπόν: Στις υπόλοιπες ευρωπαικές (και επομένως πολιτισμένες σύμφωνα με τα κοινώς αποδεκτά) χώρες γιατί δεν τους επιτρέπουν τέτοιου είδους κόλπα; είναι φασιστες οι Αγγλοι που δεν αφήνουν στους Ιρλαδούς τη Β. Ιρλανδία ; Είναι φασίσστες και οι Ισπανοί που δεν αφήνουν τους Βάσκους να φτιάξουν κράτος ; Να μη μιλήσουμε δε για τους Τούρκους: προφανώς άγια έπραξαν που ’’απελεύθέρωσαν’’ τη Βόρεια Κύπρο απο τους δυνάστες νότιους. Επίσης άγια έπραξαν και οι Αμερικάνοι (οι φίλοι μας) που έκαναν τη Γιουκοσλαβία κομματάκια.

Ξαναψάχτο λίγο το θέμα. Δεν είναι όπως νομίζεις.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.