kuza Φεβρουάριος 7, 2013 #7461 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Ας πούμε απο τη μια λέει για μεγάλη απόσταση μεταξύ των σκοπών απο την αλλη λέει για κρυψιμο απο Σταγιερ και για ενημέρωση για υπογραφές. Καταρχάς ας αποφασίσουν τα συντροφιά. Βρίσκονται μαζί οι σκοποί ναι η όχι; φιλε μου επειδη εχω νακει φανταρος σε στρατοπεδο σειρας 6χχ() να σου πω οτι ετσι ειναι οπως τα λεει στο αρθρο, η σχεδον ετσι... αλλα η αυτοκτονια ειναι οντως υπερβολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 7, 2013 #7462 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 LOL Πέτρο, συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις. Το νόημα εδώ είναι άλλο όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Φεβρουάριος 7, 2013 #7463 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Πέτρο, συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις. Το νόημα εδώ είναι άλλο όμως Υπάρχει ουσιώδες νόημα να συγκρίνουμε τον 1 στους 100 αστυνομικούς με τον 1 στους 100 ληστές/τρομοκράτες? Τι κερδίζουμε ως κοινωνία αν στεκόμαστε στις εξαιρέσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Φεβρουάριος 7, 2013 #7464 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Για να καταλάβω. Εδώ ποιον κατηγορούμε; Τον στρατό, την κοινωνία, την οικογένεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 7, 2013 #7465 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Για να καταλάβω. Εδώ ποιον κατηγορούμε; Τον στρατό, την κοινωνία, την οικογένεια;Τους άλλους, από όπου και αν προέρχονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 7, 2013 #7466 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 «Παιχνίδι» στα χέρια του ο γρίφος του ΝΑΣ | ellines.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 7, 2013 #7467 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Για να καταλάβω. Εδώ ποιον κατηγορούμε; Τον στρατό, την κοινωνία, την οικογένεια;Στρατιωτική ηγεσία ίσως;; Δεν είναι ο πρώτος, και πιθανότατα ούτε και ο τελευταίος. Δεν γουσταρουν όλοι τον στρατό, προσωπικά προβλήματα έχουν όλοι και αρκετές φορές αυτα μοιάζουν ανυπέρβλητα.Όταν η "λύση" είναι τοσο κοντά, χωρίς πόνο και προσπάθεια, μερικοί το βλεπουν διαφορετικά.Όι συνάδελφοι του είπαν για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, εγώ ξέρω να σας πω ότι δεν ήταν 18 χρόνων ανώριμο παιδάκι, δεν παίζει να το έκανε για κοπέλα, δεν ήταν κοινωνικα ασταθής η χωρίς φίλους, μάλλον κατι πιο σοβαρό θα υπήρχε. Κρίμα πολύ για την μητέρα του και τους φίλους του.Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Φεβρουάριος 7, 2013 #7468 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Έχουμε στοιχεία αυτοκτονιών στον στρατό από προηγούμενες δεκαετίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Φεβρουάριος 7, 2013 #7469 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Γράμμα φαντάρων του 616 για την αυτοκτονία του Κίμωνα | Left.grΕιδησεογραφία ε; Ότι του φανεί του Λολοστεφανή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 7, 2013 #7470 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 ...εγώ ξέρω να σας πω ότι δεν ήταν 18 χρόνων ανώριμο παιδάκι, δεν παίζει να το έκανε για κοπέλα, δεν ήταν κοινωνικα ασταθής η χωρίς φίλους, μάλλον κατι πιο σοβαρό θα υπήρχε....Φαντάζομαι ο υπογράφων είναι έμπειρος ψυχίατρος με διδακτορικό στο Yeil και δεκάδες διατριβές στο ιστορικό του για να μπορέσει να βγάλει αυτά τα συμπεράσματα αβίαστα κάνοντας απλά παρέα με κάποιον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Φεβρουάριος 7, 2013 #7471 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Και έχει πάει και στρατό Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Φεβρουάριος 7, 2013 #7472 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Συγγνώμη, μάλλον εγώ έχω παρανοήσει... Αν αυτοκτόνησε εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης ή αν ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία, ο ΕΣ είναι άμοιρος ευθύνης; Ποιος του έδωσε ένα όπλο, φυσίγγια και τον έκρινε ικανό να μένει μόνος του κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας;Οι περισσότεροι έχουμε πάει στρατό και μάλιστα πολύ πρόσφατα έχω τονίσει ότι όποιος δεν έχει πάει κρίνει εκ του ασφαλούς. Αλλά όταν οπλίζεις έναν άνθρωπο οφείλεις να αναλαμβάνεις και την ευθύνη για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει το όπλο.Δε διέρρηξε τον οπλοβαστό και την αποθήκη πυρομαχικών, στο χέρι του τα παρέδωσαν τα σύνεργά του. Πάντως, ακόμη κι αν είχε κρεμαστεί με τη ζώνη του, πάλι θα θεωρούσα ότι είχαν ευθύνη να εντοπίσουν το πρόβλημα και να τον προφυλάξουν από τον εαυτό του.Από τη στιγμή που υποχρεώθηκε να βρίσκεται στη μονάδα και δεν κατατάχτηκε εθελοντικά, ο στρατός φταίει. Για το βαθμό της ευθύνης είναι η κουβέντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Φεβρουάριος 7, 2013 #7473 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Kαι να συμπληρώσω τον Wizard, το γενικά "ασταθής" κρύβεται ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ αν ο άνθρωπος δεν θέλει να το εξωτερικεύσει/γνωστοποιήσει στους οικίους του ή σε ειδικούς. Αν δεν σου ανοιχτεί ο καλύτερος σου φίλος 100%, δεν τον γνωρίζεις καθόλου.Ρωτήστε και έναν πραγματικό ειδικό να σας διαφωτίσει και αφήστε τους αγανακτισμένους αρθρογράφους.Σίγουρα φταίει το στρατόπεδο, δεν χωράει αμφιβολία. Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν περάσει σαν στρατεύσιμοι από εκεί τόσες δεκαετίες ζουν κατά τύχη.Άντε πάλι να κατηγορούμε κοινωνία, στρατό, την Ελληνίδα μάνα, επειδή αυτοκτόνησε ένας φαντάρος.Φαντάζομαι με τον ίδιο στόμφο αρθρογραφούν και όλοι οι φίλοι των παιδιών που σκοτώνονται στα τροχαία οδηγώντας εν γνώση τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Αλλά ξέχασα, άλλο το οικειοθελώς και άλλο το υποχρεωτικά....[MENTION=22279]acct[/MENTION] Αν είμαι μαθητής και αποφασίσω μια ωραία πρωία να βγάλω με το μολύβι μου τα μάτια μου η της συμμαθήτριας μου από πίσω, φταίει το σχολείο και η δασκάλα που δεν με είχε καταλάβει τόσο καιρό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Φεβρουάριος 7, 2013 #7474 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Σίγουρα φταίει το στρατόπεδο, δεν χωράει αμφιβολία. Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν περάσει σαν στρατεύσιμοι από εκεί τόσες δεκαετίες ζουν κατά τύχη.Άντε πάλι να κατηγορούμε κοινωνία, στρατό, την Ελληνίδα μάνα, επειδή αυτοκτόνησε ένας φαντάρος.Φαντάζομαι με τον ίδιο στόμφο αρθρογραφούν και όλοι οι φίλοι των παιδιών που σκοτώνονται στα τροχαία οδηγώντας εν γνώση τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Αλλά ξέχασα, άλλο το οικειοθελώς και άλλο το υποχρεωτικά....[MENTION=22279]acct[/MENTION] Αν είμαι μαθητής και αποφασίσω μια ωραία πρωία να βγάλω με το μολύβι μου τα μάτια μου η της συμμαθήτριας μου από πίσω, φταίει το σχολείο και η δασκάλα που δεν με είχε καταλάβει τόσο καιρό?Δηλαδή τι λες? Να μην εξεταστεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο ευθύνης επειδή κατά τη δική σου γνώμη έτυχε το κακό?ή αφού έχουν περάσει τόσοι και τόσοι στρατεύσιμοι "κρύβοντας την αστάθεια τους" τότε δεν χρειάζεται να μελετήθει περαιτέρω η κατάσταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Φεβρουάριος 7, 2013 #7475 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Αν είμαι μαθητής και αποφασίσω μια ωραία πρωία να βγάλω με το μολύβι μου τα μάτια μου η της συμμαθήτριας μου από πίσω, φταίει το σχολείο και η δασκάλα που δεν με είχε καταλάβει τόσο καιρό?Προφανώς και φταίει, αλλά δραματικά λιγότερο. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, δεν "αποφασίζεις μια ωραία πρωία" να βγάλεις το μάτι σου (αφήνω έξω τη βία κατ' άλλων). Αφενός στη συντριπτική πλειονότητα το περιβάλλον σε οδηγεί εκεί αφετέρου υπάρχουν προειδοποιητικές ενδείξεις.Επιπλέον, τα μέσα που είναι διαθέσιμα σε έναν πολίτη αν θέλει να αποπειραθεί να αφαιρέσει τη ζωή του είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι σε έναν στρατεύσιμο που υπηρετεί. Συχνά δε ο υποψήφιος αυτόχειρας μετανιώνει και επιχειρεί να σώσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της απόπειρας - σχεδόν αδύνατο με πολεμικό όπλο.Σημειώνω ότι συγχέεις την έννοια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με εκείνην της υποχρεωτικής στράτευσης. Αν στο σχολείο δεν αντέχεις, σηκώνεσαι και φεύγεις και παίρνεις απουσία. Αν στη μονάδα δεν αντέχεις, δεν μπορείς να φύγεις, είσαι περιορισμένος στα φυσικά όριά της. Ακόμη χειρότερα, αν καταφέρεις να φύγεις θεωρείσαι λιποτάκτης και κινδυνεύεις με ακόμη μεγαλύτερη στέρηση της ελευθερίας.Ως αντιστάθμισμα για όλους αυτούς τους καταναγκασμούς, το Κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να σε προστατέψει, στην οποία εδώ παταγωδώς απέτυχε.Αν θέλεις να βάλω στην εξίσωση και την βία απέναντι σε άλλους, υπολόγισε πόσα μάτια μπορείς να βγάλεις με 1 μολύβι και θα υπολογίσω κι εγώ πόσα μπορούσα να βγάλω με τις 2 κόκκινες γεμιστήρες του G3 ανά χείρας κάθε μέρα στη σκοπιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 7, 2013 #7476 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Γιατί οι συνήθεις 3 νιώθετε πάντα την ανάγκη να μου την πείτε και να ειρωνευτείτε? Θεωρώ ότι αυτά που γράψατε ξεπερνάνε τα όρια του σχολιασμού. Έχουμε στοιχεία αυτοκτονιών στον στρατό από προηγούμενες δεκαετίες; Δεν βρίσκω στοιχεία με ένα γρήγορο ψάξιμο, και πολλοί λένε ότι τα όσα στοιχεία βγαίνουν, δεν είναι αξιόπιστα για ευνόητους λόγους. Ειδησεογραφία ε; Ότι του φανεί του Λολοστεφανή... Η είδηση ήταν ότι οι συνάδελφοι του ανθρώπου έδωσαν ένα κειμενάκι στην δημοσιότητα. Τι δεν καταλαβαίνεις? Φαντάζομαι ο υπογράφων είναι έμπειρος ψυχίατρος με διδακτορικό στο Yeil και δεκάδες διατριβές στο ιστορικό του για να μπορέσει να βγάλει αυτά τα συμπεράσματα αβίαστα κάνοντας απλά παρέα με κάποιον... Δικιά μου γνώμη είναι από όσο τον ήξερα. Take it or leave it, θα ήθελες να απαντάω με τον ίδιο τρόπο σε οτιδήποτε γράφεις? Και έχει πάει και στρατό Μα δεν είπα κάτι για τον στρατό, γενικές παρατηρήσεις μόνο, και ότι είπαν αυτοί που είναι εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 7, 2013 #7477 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Επιπλέον, τα μέσα που είναι διαθέσιμα σε έναν πολίτη αν θέλει να αποπειραθεί να αφαιρέσει τη ζωή του είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι σε έναν στρατεύσιμο που υπηρετεί. Συχνά δε ο υποψήφιος αυτόχειρας μετανιώνει και επιχειρεί να σώσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της απόπειρας - σχεδόν αδύνατο με πολεμικό όπλο.Αδερφέ, και με ένα πακέτο σπίρτα μπορεί να αυτοκτονήσει κάποιος, άμα το έχει αποφασίσει. Έχεις προσπαθήσει να βγάλεις σφαίρες από την τελαμώνα; Σε διαβεβαιώ στις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο να πηδήξεις από τον 4ο όροφο. Πιστεύεις εσύ ότι, άμα ήταν σε άδεια και πέρναγε από το μυαλό του αυτή η σκέψη, δε θα έβρισκε άλλο τρόπο να τερματίσει τη ζωή του;Σημειώνω ότι συγχέεις την έννοια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με εκείνην της υποχρεωτικής στράτευσης. Αν στο σχολείο δεν αντέχεις, σηκώνεσαι και φεύγεις και παίρνεις απουσία. Αν στη μονάδα δεν αντέχεις, δεν μπορείς να φύγεις, είσαι περιορισμένος στα φυσικά όριά της. Ακόμη χειρότερα, αν καταφέρεις να φύγεις θεωρείσαι λιποτάκτης και κινδυνεύεις με ακόμη μεγαλύτερη στέρηση της ελευθερίας.Άμα δεν αντέχεις, πας στον Αξ/Υπαξ και του λες έχω πρόβλημα. Λες να ρισκάρει τη σκούφια του ο μονιμάς για ένα φαντάρο; Θα σε στείλει το επόμενο πρωί στο νοσοκομείο να πάρεις το γιώτα σου.Ως αντιστάθμισμα για όλους αυτούς τους καταναγκασμούς, το Κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να σε προστατέψει, στην οποία εδώ παταγωδώς απέτυχε.Αν θέλεις να βάλω στην εξίσωση και την βία απέναντι σε άλλους, υπολόγισε πόσα μάτια μπορείς να βγάλεις με 1 μολύβι και θα υπολογίσω κι εγώ πόσα μπορούσα να βγάλω με τις 2 κόκκινες γεμιστήρες του G3 ανά χείρας κάθε μέρα στη σκοπιά.Τι να κάνει ακριβώς ρε συ; Να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους με ψυχολόγους σε όλο το στράτευμα (25-50k το χρόνο, πόσοι είναι); Μετά δε θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και στα άλλα σώματα ασφαλείας; Το βρίσκεις εσύ ρεαλιστικό; Εδώ φαντάζομαι οι γονέις/συγγενείς και φίλοι του δε πήραν πρέφα τίποτα (και άμα πήραν ήταν και δικό τους σφάλμα), ένας ψυχολόγος στα 5 λεπτά συνεντευξης θα βγάλει άκρη; Ήταν -και είναι- πάντα θλιβερό αυτό. Δε το συζητάμε. Και μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη να διατήρείται στρατός σε τέτοιες κακές συνθήκες ή ακόμα και καθόλου. Δεν γίνεται όμως. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι εμείς, σαν γονείς/συγγενείς/φίλοι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Φεβρουάριος 7, 2013 #7478 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 [MENTION=2868]Myralis[/MENTION]: Νοιώθεις θύμα και θες την συμπαράσταση του κοινού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Φεβρουάριος 7, 2013 #7479 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 (edited) Μυραλις θες να γράψω και γω ένα κειμενάκι τώρα να λέω πχ πόσο ανισόρροπο ήταν το παιδί ή πόσο απογοητευμένο ήταν επειδή τον παράτησε η Μαιρούλα, ή ότι ήταν gay και τον απειλούσαν αυτοί που έστειλαν το άλλο άρθρο να τον κάνουν ρεζίλι; και να το στείλω ΑΝΩΝΥΜΑ για δημοσίευση; Ή μήπως το κείμενο των "συναδέρφων του" έχει όνομα και δεν το είδα;Βασικά, πιστεύεις το κείμενο το δικό μου να δημοσιευτεί ποτέ; Από αυτά τα συγκεκριμένα ΜΜΕ; Όχι βέβαια. Δεν εξυπηρετεί την μόδα, έτσι δεν είναι;Ο άνθρωπος ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. Δεν τον ΣΚΟΤΩΣΕ κανείς. Τι τον έφτασε στο ΑΜΗΝ το ξέρει μόνο αυτός. Είτε λέγεται γκόμενα, είτε λοχίας, είτε δκτής, είτε στοίχημα, είτε το μέσα-μέσα-μέσα, είτε επειδή του λείπει το φαγητό της μαμάς, είτε χίλια δυο. Είτε ακόμα και αν οι ψυχολόγοι που περνάς αναγκαστικά στην κατάταξη δεν έδωσαν σημασία. Από την στιγμή που τα ίδια και χειρότερα περνάνε χιλιάδες άλλα παιδιά, το να ψάξεις ευθύνες για μια αυτοκτονία σε τι συμπέρασμα ασφαλές μπορεί να καταλήξεις; Α ναι...στο να καταργηθεί ο στρατός. Μόδα, είπαμε. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι από το 2009 και μετά όλες οι αυτοκτονίες στην χώρα έχουν συμβεί εντός στρατοπέδων!Μου κάνει εντύπωση που ψάχνουμε να βγάλουμε απο τη μύγα ξύδι στην εποχή μας, που κάθε Δκτης ας πούμε, σωστός ή όχι, βλάξ ή όχι, τρέμει να μην στραβοκατουρήσει ο κάθε φανταράκος και τον γράψουν οι εφημερίδες.Αλήθεια για τις αυτοκτονίες λόγω χρεών που προανέφερα, με τις "μελέτες" ποιον ακριβώς έχετε στοχοποιήσει ως υπεύθυνο; Τον Καραμανλή, τον Αλογοσκούφη, τον Σημίτη, τους Παπανδρέηδες, τον Βενιζέλο, τον Άκη; Και ξαναλέω. Δεν έχεις πάντα ενδείξεις για το αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου δεν στέκει καλά ώστε να αποτρέψεις με κάποιον τρόπο ενδεχόμενο φόνο ή αυτοκτονία. Εκτός αν διαβάζουμε το παγκόσμιο αστυνομικό ρεπορτάζ όπως μας συμφέρει για να ενισχύσουμε και την κάποια ιδεολογία μας. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 7, 2013 από Snips Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Φεβρουάριος 7, 2013 #7480 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Αλήθεια για τις αυτοκτονίες λόγω χρεών που προανέφερα, με τις "μελέτες" ποιον ακριβώς έχετε στοχοποιήσει ως υπεύθυνο; Τον Καραμανλή, τον Αλογοσκούφη, τον Σημίτη, τους Παπανδρέηδες, τον Βενιζέλο, τον Άκη; Ο [MENTION=24311]Typhonios[/MENTION] τον Σαμαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts