Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Το θέμα για εμένα είναι ότι πέθαναν άνθρωποι από το χουντικό καθεστώς εκείνες τις ημέρες, όχι αν τους πάτησε το τανκ ή όχι. Δεν βλέπω κάποια προπαγάνδα γιατί δεν υπάρχει κάποια διαφορά!

Δολοφονήθηκαν από την Χούντα επειδή αγωνιζόντουσαν (ή έστω επειδή η Χούντα νόμιζε ότι αγωνιζόντουσαν, ή επειδή ήταν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή), πραγματικά, τι σημασία έχει αν πέθαναν από τανκ, ή από όπλο, ή από χημικά?

Βασικά όπως ξαναέγραψα και οι λοιποί που πέθαναν το υπόλοιπο της περιόδου, άνθρωποι ήταν, αλλά αντί να βρεθούν (και να χαρείς, μη μου πεις ότι δεν γίνεται, γιατί 38 χρόνια δημοκρατίας μετά, φοβούνται ακόμα) και να τιμηθούν ακριβώς όπως οι νεκροί του συγκεκριμένου τριημέρου, ουσιαστικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Και το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ??? Ακόμα και το ''προσκλητήριο των νεκρών'' με τα 88 άτομα, έχει πολλαπλώς καταγγελθεί ως κατασκευασμένο, και παραδόξως κανένας δεν απαντάει ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ότι είναι αληθές. Και εδώ πάλι να ρωτήσω: Η διαστρέβλωση της αλήθειας (άσχετα άμα για εσένα έχει σημασία ή όχι) είναι ή δεν είναι προπαγάνδα ??

Για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου γίνονταν ΠΑΝΤΑ ο λόγος, όχι για τους νεκρούς του τανκ! Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου σημαδευτηκαν από το τανκ, δεν ήταν όμως μόνο αυτό!

Ας απαντήσω λοιπόν εγώ στο πρώτο μου ερώτημα και βάλε τη λογική σου να απαντήσει. Εγώ λοιπόν πιστεύω 101% ότι τόσο αυτοί που πέθαναν το επίμαχο τριήμερο όσο και την υπόλοιπη περίοδο, ήταν είτε αγωνιστές μερικοί, είτε απλά άτυχοι κάποιοι άλλοι, και όπως λες και εσύ πλέον δεν τους νοιάζει που πέθαναν. Αυτοί που έζησαν όμως, αντί να τους τιμήσουν στον χώρο που ''μαρτύρησαν'' τους τοποθέτησαν στο πολυτεχνείο, γιατί χρειάζονταν ένα σημείο αναφοράς. Ένα ΟΡΟΣΗΜΟ, το οποίο όπως και όλα τα ορόσημα χρεία έχουν να επικεντρώνουν την προσοχή του κόσμου σε ένα σημείο, σε ένα γεγονός, προκειμένου α)να αποσπάσουν την προσοχή από άλλα σημεία και άλλα γεγονότα. και β) να ωφεληθούν από την παραπλάνηση του κόσμου, δημιουργώντας ως σημείο ενδιαφέροντος, το σημείο που βρίσκονταν οι ίδιοι.

Να το δούμε και από την άλλη μεριά, έστω ότι όντως το τανκ δεν πάτησε κανέναν, ωραία? Πες μου σε παρακαλώ τι αλλάζει. Αλλάζει το ότι είχαμε Χούντα? Αλλάζει ότι πέθαναν άνθρωποι εκείνες τις ημέρες από το καθεστώς? Αλλάζει το ότι υπήρχαν βασανισμοί στην επταετία? Αλλάζει ότι δεν είχαμε Δημοκρατία? Αλλάζει το ότι τώρα γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με αφορμή τους νεκρούς εκείνων των ημερών? Αλλάζει το ότι με την είσοδο του τανκ καταργήθηκε και η τελευταία επίφαση Δημοκρατίας που προσπάθησαν να δείξουν με το δημοψήφισμα και την εντολή εκλογών?

Γρήγορες απαντήσεις:

- Όχι δεν αλλάζει το ότι είχαμε χούντα. Ομοίως δεν αλλάζει αν αναφέρονταν οι σωστές τοποθεσίες των νεκρών, και όχι η μεταφορά τους. Διαφωνείς ?

- Όχι δεν αλλάζει το ότι πέθαναν άνθρωποι εκείνο το τριήμερο. Χάριν εντιμότητάς όμως θα έπρεπε να αναφέρονται και οι υπόλοιποι νεκροί της επταετίας. Άνθρωποι ήταν και εκείνοι.

- Όχι δεν αλλάζει η ύπαρξη βασανισμών την επταετία. Επίσης όμως δεν ήταν το πολυτεχνείο αυτό που τους κατάργησε. Η χούντα συνέχισε σκληρότερη (και χειρότερη) για 8 μήνες, μέχρι τη μαμακία στην Κύπρο. Το ενδεχόμενο αυτό το γεγονός (η Κύπρος) να ήταν και η ληξιαρχική πράξη θανάτου της χούντας (είτε από κατακραυγή, είτε λόγω ολοκλήρωσης της αποστολής της) δεν το εξετάζεις καθόλου ?

- σχετικά με την ύπαρξη ή μη της δημοκρατίας επέτρεψέ μου να διατηρώ επιφυλάξεις. Αφενός γιατί δεν έζησα στην συγκεκριμένη περίοδο, για να έχω από πρώτο χέρι γνώμη, αφετέρου γιατί και σήμερα διατηρώ επιφυλάξεις αν αυτό που έχουμε είναι δημοκρατία ή ασυδοσία.

- Ο εορτασμός της επετείου του πολυτεχνείου με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Ο λόγος έχει σχέση με την άποψή μου για την έννοια του ορόσημου που ανάλυσα παραπάνω. Επιπλέον γιορτή για την πτώση της χούντας υπάρχει: Η γιορτή της δημοκρατίας. Την οποία φέτος και καλά λόγω κρίσης αποφάσισαν να την αναβάλλουν. συμβολισμός ??

- Σχετικά με την είσοδο του τανκ, το βρίσκω απλά εξόχως ηλίθια πράξη. Οποιοσδήποτε σώφρον θα μπορούσε να πετύχει την είσοδό του με πολύ πιο αθόρυβο τρόπο, και να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι και ο λόγος που πιστεύω πως σαν συμβάν ήταν στημένο για να αλλάξει χέρια η σκυτάλη (από τον Παπαδόπουλο στον Ιωαννίδη). Άλλωστε το μόνο που άλλαξε την επόμενη μέρα ήταν μόνο αυτό.

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply
Βασικά όπως ξαναέγραψα και οι λοιποί που πέθαναν το υπόλοιπο της περιόδου, άνθρωποι ήταν, αλλά αντί να βρεθούν (και να χαρείς, μη μου πεις ότι δεν γίνεται, γιατί 38 χρόνια δημοκρατίας μετά, φοβούνται ακόμα) και να τιμηθούν ακριβώς όπως οι νεκροί του συγκεκριμένου τριημέρου, ουσιαστικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Και το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ??? Ακόμα και το ''προσκλητήριο των νεκρών'' με τα 88 άτομα, έχει πολλαπλώς καταγγελθεί ως κατασκευασμένο, και παραδόξως κανένας δεν απαντάει ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ότι είναι αληθές. Και εδώ πάλι να ρωτήσω: Η διαστρέβλωση της αλήθειας (άσχετα άμα για εσένα έχει σημασία ή όχι) είναι ή δεν είναι προπαγάνδα ??

Δεν απάντησες όμως σε αυτό που σε ρώτησα. Αντ'αυτού πέταξες την μπάλα στα κεραμύδια.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω στο γιατί, και όπως είπες θα έπρεπε να μνημονευοντε και αυτοί.

Όσο για την διεστρέβλωση της αλήθειας και την προπαγάνδα.

*Η λέξη προπαγάνδα κανονικά δεν έχει αρνητικό χαρακτήρα, άσχετα το ότι έχει καταντήσει έτσι.

Η απάντηση μου έχει ως εξής, "Εξαρτάται από την Αλήθεια"

Και τι εννοώ πριν αρχίσετε να βαράτε, "Ο δολοφόνος σκότωσε το θύμα εν ψυχρό, μέσα από το τζιν του φορούσε ένα ροζ εσώρουχο." Στην πραγματικότητα όμως φορούσε ένα μαυρο εσώρουχο. Τι σημασία έχει?? Διεστραβλώνεται η Αλήθεια, αλλά προπαγάνδα δεν το λες, αφού δεν έχει καμία σημασία τι εσώρουχο φορούσε.

Έτσι βλέπω και το θέμα με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τώρα αν δεις κάποιον να βγαίνει και να λέει απερίφραστα "Το τανκ πάτησε χ ανθρώπους και αυτοί ήταν οι νεκροί του Πολυτεχνέιου" έχεις κάθε δικαίωμα να τον φασκελώσεις.

και όπως λες και εσύ πλέον δεν τους νοιάζει που πέθαναν.

Δεν καταλαβαίνω πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά σίγουρα δεν εννοούσα αυτό το πράγμα.

Αυτοί που έζησαν όμως, αντί να τους τιμήσουν στον χώρο που ''μαρτύρησαν'' τους τοποθέτησαν στο πολυτεχνείο, γιατί χρειάζονταν ένα σημείο αναφοράς. Ένα ΟΡΟΣΗΜΟ, το οποίο όπως και όλα τα ορόσημα χρεία έχουν να επικεντρώνουν την προσοχή του κόσμου σε ένα σημείο, σε ένα γεγονός, προκειμένου α)να αποσπάσουν την προσοχή από άλλα σημεία και άλλα γεγονότα. και β) να ωφεληθούν από την παραπλάνηση του κόσμου, δημιουργώντας ως σημείο ενδιαφέροντος, το σημείο που βρίσκονταν οι ίδιοι.

Να δεχτώ τα περί Οροσήματος, αλλά το βλέπω σαν σημείο αναφοράς επειδή "βολευει" (ειναι ευκολότερο να καταθέτει κανείς στεφάνι στην πεσμένη πόρτα του Πολυτεχνείου (ε δεν βλέπεις και κάθε μέρα μέσα σε πανεπιστήμιο πόρτα να γκρεμίστηκε από τανκ!) από το να τρέχει σε 18-24 (όσα είναι) σημεία στην Αθήνα!

Τόσα μνημεία έχουμε πεσόντων πχ στην τάδε μάχη με τους Ιταλούς/Γερμανούς, για αυτά δεν διαμαρτύρεσαι? Μήπως θα έπρεπε να μην είχαν δημιοπυργήσει τα ορόσημα για τους ίδιους λόγους?:confused::confused:

Τώρα για το (α), τι εννοείς? Ποιοι δηλαδή ήθελαν να αποσπάσουν την προσοχή από ποια γεγονότα?

για το (β)(μου λες ακριβώς ότι λέει η ΧΑ και επιμένεις να μην σε καταντάσω στην ΧΑ, οκ, δεκτό) οι τότε άγνωστοι πολιτικοί είχαν τέτοια διορατικότητα ώστε να το κάνουν αυτό? Δεν νομίζω! Ο κόσμος έβλεπε από την αρχή θετικά το θέμα του Πολυτεχνείου και οι πολιτικοί το χρησιμοποίησαν, αλλά δεν θεωρώ ότι οι ίδιοι πολιτικοί (ή οι μπαμπάδες τους) δημιούργησαν ένα Ορόσημο με κάποια τέτοια προοπτική.

Ομοίως δεν αλλάζει αν αναφέρονταν οι σωστές τοποθεσίες των νεκρών, και όχι η μεταφορά τους. Διαφωνείς ?

Δεν διαφωνώ, αλλά νομίζω πως δεν υπάρχει λάθος να αναφερόμαστε στους "Νεκρούς των γεγονότων του Πολυτεχνείου", και ποιο γρήγορα "Στους νεκρούς του Πολυτεχνείου" και να εννοούμε όλους αυτούς.

Να το θέσω αλλιώς, πιστευεις ότι αν ΔΕΝ γινόταν η κατάληψη, ΔΕΝ έβγαινε το τανκ στην Πατησίων και ΔΕΝ έριχνε την πόρτα, αν δεν υπήρχε κόσμος μαζεμένος γύρω από το Πολυτεχνέιο κτλ κτλ, και η κατάσταση στις 10-20 Νοεμβρίου του 1973 στην περιοχή του πολυτεχνείου ήταν όπως και σε μία άλλη οποιαδήποτε ήρεμη περιόδος της Χούντας, θα πέθαιναν οι άνθρωποι? Η απάντηση είναι όχι, που σημαίνει ότι οι δολοφονίες τους μπορούν να οριοθετηθούν στην χρονική αυτή περίοδο.

- Όχι δεν αλλάζει η ύπαρξη βασανισμών την επταετία. Επίσης όμως δεν ήταν το πολυτεχνείο αυτό που τους κατάργησε. Η χούντα συνέχισε σκληρότερη (και χειρότερη) για 8 μήνες, μέχρι τη μαμακία στην Κύπρο. Το ενδεχόμενο αυτό το γεγονός (η Κύπρος) να ήταν και η ληξιαρχική πράξη θανάτου της χούντας (είτε από κατακραυγή, είτε λόγω ολοκλήρωσης της αποστολής της) δεν το εξετάζεις καθόλου ?

Μα αυτό λέγεται, το ότι η Κύπρος ήταν η ληξιαρχική πράξη θανάτους της Χούντας, δεκτό, αλλά και η 17Ν ήταν κάτι σημαντικό σίγουρα, ας πούμε ότι ήταν το εγκεφαλικό.. Δεν το δέχεσαι?

Αφενός γιατί δεν έζησα στην συγκεκριμένη περίοδο, για να έχω από πρώτο χέρι γνώμη, αφετέρου γιατί και σήμερα διατηρώ επιφυλάξεις αν αυτό που έχουμε είναι δημοκρατία ή ασυδοσία.

Το πρώτο δεκτό (αν και πιο πριν είπες ότι δέχεσαι και ότι έγιναν βασανισμοί και ότι δολοφονήθηκαν άνθρωποι, πράξεις που δεν ευδοκιμούν σε μία δημοκρατική κοινωνία, για το δευτερο, να χαρείς, είπα κάτι στο έδιτ του προηγούμενου post μου.

- Ο εορτασμός της επετείου του πολυτεχνείου με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Ο λόγος έχει σχέση με την άποψή μου για την έννοια του ορόσημου που ανάλυσα παραπάνω. Επιπλέον γιορτή για την πτώση της χούντας υπάρχει: Η γιορτή της δημοκρατίας. Την οποία φέτος και καλά λόγω κρίσης αποφάσισαν να την αναβάλλουν. συμβολισμός ??

Διαφωνώ σε αυτό, όπως είπα, δεν βλέπω κάποια αρνητική σημασία του Οροσήμου, με την έννοια ότι δεν νομίζω από τότε να κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο (ποιοι) για το πόσο σημαντικό ήταν ώστε να χρησιμοποιθεί σαν άλλοθι από τους ίδιους.

- Σχετικά με την είσοδο του τανκ, το βρίσκω απλά εξόχως ηλίθια πράξη. Οποιοσδήποτε σώφρον θα μπορούσε να πετύχει την είσοδό του με πολύ πιο αθόρυβο τρόπο, και να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι και ο λόγος που πιστεύω πως σαν συμβάν ήταν στημένο για να αλλάξει χέρια η σκυτάλη (από τον Παπαδόπουλο στον Ιωαννίδη). Άλλωστε το μόνο που άλλαξε την επόμενη μέρα ήταν μόνο αυτό.

Το ξέρεις ότι ακούγεσαι σαν να κάνεις καλοπροαίρετη κριτική στον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη?

Έπρεπε να μην υπήρχε Χούντα, όχι να λέμε "Χαζομαρούλα κάνανε και χάσανε, μπορούσαν να τα καταφέρουν και χωρίς τόση φασαρία"

Υποθέτω ότι δεν εννοείς είσοδο του τανκ με πιο αθόρυβο τρόπο, αλλά είσοδο των στρατιωτικών μέσα στο χώρο της κατάληψης. Ε, το είχαν δοκιμάσει και με άλλους τρόπους, όπως π.χ. να σκάνε ασθενοφόρα με σειρήνες κλπ, οι φοιτητές κάνουν άκρη να περάσουν τα ασθενοφόρα, και όταν ανοίγουν οι πόρτες αντί για γιατρούς και τραυματιοφορείς, βγήκαν ΕΣΑτζήδες οι οποίοι αντί για γάζες μοίραζαν πόνο.

Όταν έχεις δοκιμάσει πολλά, και βλέπεις ότι δεν υποχωρεί η αντίδραση, αποφασίζεις να κάνεις κάτι δραστικό. Αν είσαι απελπισμένος γιατί βλέπεις ότι φτάνει το τέλος σου κάνεις και παλαβά πράγματα. δε διαφωνώ ότι η Σέντραλ Ιντέλιτζενς Έιτζενσι είχε αναμιχθεί, αλλά ο κόσμος αντιδρούσε γιατί η χούντα του είχε καθίσει στο λαιμό.

Δεν απάντησες όμως σε αυτό που σε ρώτησα. Αντ'αυτού πέταξες την μπάλα στα κεραμύδια.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω στο γιατί, και όπως είπες θα έπρεπε να μνημονευοντε και αυτοί.

Όσο για την διεστρέβλωση της αλήθειας και την προπαγάνδα.

*Η λέξη προπαγάνδα κανονικά δεν έχει αρνητικό χαρακτήρα, άσχετα το ότι έχει καταντήσει έτσι.

Η απάντηση μου έχει ως εξής, "Εξαρτάται από την Αλήθεια"

Και τι εννοώ πριν αρχίσετε να βαράτε, "Ο δολοφόνος σκότωσε το θύμα εν ψυχρό, μέσα από το τζιν του φορούσε ένα ροζ εσώρουχο." Στην πραγματικότητα όμως φορούσε ένα μαυρο εσώρουχο. Τι σημασία έχει?? Διεστραβλώνεται η Αλήθεια, αλλά προπαγάνδα δεν το λες, αφού δεν έχει καμία σημασία τι εσώρουχο φορούσε.

Έτσι βλέπω και το θέμα με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τώρα αν δεις κάποιον να βγαίνει και να λέει απερίφραστα "Το τανκ πάτησε χ ανθρώπους και αυτοί ήταν οι νεκροί του Πολυτεχνέιου" έχεις κάθε δικαίωμα να τον φασκελώσεις.

Παραμένω στο bold. Για εμένα σε αυτό το ζήτημα δεν χωράει ''εξαρτάται'' Διαφάνεια και ακρίβεια υπέρ πάντων.

Όσο για το φάσκελο, ξέρεις πολλά παιδιά δημοτικού να φασκελώνουν τους δασκάλους τους ?

Να δεχτώ τα περί Οροσήματος, αλλά το βλέπω σαν σημείο αναφοράς επειδή "βολευει" (ειναι ευκολότερο να καταθέτει κανείς στεφάνι στην πεσμένη πόρτα του Πολυτεχνείου (ε δεν βλέπεις και κάθε μέρα μέσα σε πανεπιστήμιο πόρτα να γκρεμίστηκε από τανκ!) από το να τρέχει σε 18-24 (όσα είναι) σημεία στην Αθήνα!

Τόσα μνημεία έχουμε πεσόντων πχ στην τάδε μάχη με τους Ιταλούς/Γερμανούς, για αυτά δεν διαμαρτύρεσαι? Μήπως θα έπρεπε να μην είχαν δημιοπυργήσει τα ορόσημα για τους ίδιους λόγους?:confused::confused:

Τώρα για το (α), τι εννοείς? Ποιοι δηλαδή ήθελαν να αποσπάσουν την προσοχή από ποια γεγονότα?

για το (β)(μου λες ακριβώς ότι λέει η ΧΑ και επιμένεις να μην σε καταντάσω στην ΧΑ, οκ, δεκτό) οι τότε άγνωστοι πολιτικοί είχαν τέτοια διορατικότητα ώστε να το κάνουν αυτό? Δεν νομίζω! Ο κόσμος έβλεπε από την αρχή θετικά το θέμα του Πολυτεχνείου και οι πολιτικοί το χρησιμοποίησαν, αλλά δεν θεωρώ ότι οι ίδιοι πολιτικοί (ή οι μπαμπάδες τους) δημιούργησαν ένα Ορόσημο με κάποια τέτοια προοπτική.

αν εγώ ο ''χρυσαυγίτης'' πω κάτι προφανές όπως π.χ. '' ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή'' οποιοσδήποτε ξαναπεί αυτή τη φράση ή συμφωνήσει μαζί μου είναι χρυσαυγίτης ?? . Μου θυμίζεις τα μαθήματα λογικής με τα μπουζούκια και τους αστυφύλακες.

Ο κόσμος βλέπει θετικά η αρνητικά ότι του ταϊστεί από τους ''αρμόδιους'' Θα καταλάβεις τι εννοώ παρακάτω. Και ότι εσύ δεν τρως χορτάρι, δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι έχουν το ίδιο διαιτολόγιο με εσένα.

επιπλέον μην υποτιμάς αυτούς που ήταν εντός. Δεν ήταν τυχαίοι, και δεν ήταν άγνωστοι πολιτικοί. Αγνοείς την ύπαρξη κομματικών στρατών στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, από καταβολής κόσμου ?? ή μήπως μπορείς σήμερα να αμφισβητήσεις κάποιον που ισχυρίζεται ότι ήταν στο πολυτεχνείο εκείνη την περίοδο ενώ μπορεί να μην ξέρει ούτε που πέφτει το κτίριο ?? η φάρα των τυχοδιωκτών και των επιτήδειων σου είναι άγνωστη ?

Το ξέρεις ότι ακούγεσαι σαν να κάνεις καλοπροαίρετη κριτική στον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη?

Έπρεπε να μην υπήρχε Χούντα, όχι να λέμε "Χαζομαρούλα κάνανε και χάσανε, μπορούσαν να τα καταφέρουν και χωρίς τόση φασαρία"

ας σε συστήσω λοιπόν με ακόμα ένα φίλο των συνταγματαρχών τσίτι αρ. 7. (αν και τα υπόλοιπα είναι καλά) Το τι έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει στο παρελθόν είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να αναλύουμε όλες τις πτυχές που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, πως ποιοι και γιατί ενέργησαν όπως ενέργησαν, με τι κίνητρα και υπό ποιες συνθήκες. Όλα αυτά αν πραγματικά επιθυμούμε την απόκτηση της πλήρους γνώσης των γεγονότων, ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε παρόμοιες συνθήκες στο μέλλον. και σε αυτήν την έρευνα οι κομματικές γραμμές ή οι πολιτικές συμπάθειες ή πεποιθήσεις δεν έχουν θέση.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κόπτονται ορισμένοι για το που τελικά θανατώθηκαν οι συμμετέχοντες στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά και άλλοι αθώοι. Υποθέτω ότι φταίει σε κάποιο βαθμό ότι την ιστορία του Πολυτεχνείου την έχουν διδαχθεί από κατάπτυστες αριστερίζουσες φοιτητικές παρατάξεις, οπότε λογικό είναι να υπάρχουν διαφορές με όσα πραγματικά ιστορικά γεγονότα επιβεβαιώνονται κατά καιρούς.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ προσωπικά δεν έχω διαβάσει πουθενά σε αξιόπιστο βιβλίο ή ιστορική μαρτυρία για "νεκρούς από το τανκ". Ο ίδιος ο έφεδρος οδηγός του άρματος Α. Σκευοφύλαξ έχει ζητήσει συγγνώμη από την Π. Ρηγοπούλου (τότε φοιτήτρια, σήμερα καθηγήτρια), την οποία τραυμάτισε σοβαρά κατά την εισβολή. Αν δεν απατώμαι μάλιστα, η ιστορία του διδάσκεται και στο σχολείο από το 2003.

Αυτό αναιρεί το γεγονός ότι ο κάθε φασίστας με ένα όπλο στο χέρι μπορούσε να πυροβολεί αδιακρίτως όποιον τον κοίταγε λοξά εκείνες τις μέρες; Δεν είναι αρκετό ότι πολυβολούσαν αθώους στο κέντρο της Αθήνας; Έπρεπε να είναι μέσα στο Πολυτεχνείο;

Γι αυτό εκνευρίζομαι με τους άεργους γιαλαντζί αριστερούς με τα Golf GTI (δωράκι από το μπαμπά για τη μεγάλη επιτυχία να μπουν στο Πανεπιστήμιο). Δε φτάνει που επί δεκαετίες ευτελίζουν το φοιτητικό συνδικαλισμό, δίνουν άλλοθι σε φασίστες να μιλούν για παραχάραξη της ιστορίας.

Έχει καταντήσει πιο αξιόπιστη να είναι η μαρτυρία του Ντερτιλή από όλων όσοι επί δεκαετίες ψηφίζουν όσους "ήταν στο Πολυτεχνείο", χωρίς να το έχουν διασταυρώσει πουθενά.

Και προφανώς αυτές τις μέρες μνημονεύουμε και όλους τους άλλους νεκρούς ή βασανισθέντες της επταετίας, όπως και στις 21/04. Κανείς δεν είπε ότι οι εστέτ του Πολυτεχνείου έχουν μονοπώλιο. Αν είχαμε 5 επετείους για κάθε δικτατορία στην Ελλάδα, δε θα κάναμε άλλη δουλειά.

(Ιστορικά, θυμίζω ότι σαν σήμερα έβγαινε η ετυμηγορία της δίκης των έξι... μέμνησο.)

αλλά ο κόσμος αντιδρούσε γιατί η χούντα του είχε καθίσει στο λαιμό.

Αυτό είναι το τελικό σημείο. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να βρω στον παγκόσμιο χάρτη εξέγερση η οποία έγινε χωρίς καθοδήγηση ή παρέμβαση, και αυτό που κέρδισε ο απλός κόσμος ήταν καλύτερο μακροπρόθεσμα από αυτό που είχε.

το ότι μπορεί να υπήρξε παρέμβαση δεν νομίζω να το αρνείται κανείς λογικός άνθρωπος. Αλλά η όλη κίνηση ήταν αυθόρμητη, και οι ΗΠΑ είδαν ότι τις συνέφερε να πέσει το καθεστώς αυτό (αντί να βοηθήσουν, στην καταστολή των αντιδράσεων). Γενικά οι ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ ευέλικτες σε αυτά τα θέματα.

Ίσως να έπρεπε να το βάλω στο δίπλα, περί θρησκείας και θαυμάτων, αλλά μπορεί να μιλάει για δραχμές, οπότε ας το βάλω εδώ

Α.Τσίπρας: «Θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις με έναν νόμο και ένα άρθρο» | ειδησεις , πολιτικη | Ημερησία

Και εκεί που ο καπετάν Τσιπρρρρρ θα μας επιστρέψει όλους τους μισθούς και συντάξεις, οι άλλοι πανικόβλητοι τρέχουν να κόψουν ότι βρίσκουν

Εφάπαξ: πρώτα κούρεμα, ύστερα φόρος - Οικονομία

Είπαμε "Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα"

WE ARE F@CKED όποιος και αν κυβερνάει/κυβερνήσει

Ελληνικό δημόσιο, ημέρα απεργίας.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=OpT9cMMCzPo&feature=colike]trikalaola.gr Ντροπή σας γαιδούρες Δημαρχείο Τρικκαίων 8-11-12 - YouTube[/ame]

Ελληνικό δημόσιο, ημέρα απεργίας.

Τα σχόλια των χρηστών είναι απίστευτα! Πολύ γέλιο, ειδικά το :

"Επρεπε να εχεις εναν αντρα εκει μαλ****κα να φας μια μεσα στα ματια να γεμησεις αιματα κωλογερε!!!

gloryths πριν από 8 ώρες 3

Μεγαλος μαγκας !!! Πρεπει να εχει και μεγαλο .....μπιπ !!!

Χρονης Χαρις πριν από 12 ώρες 2

ΧΑΧΑΧΑΑ

Τα σχόλια των χρηστών είναι απίστευτα! Πολύ γέλιο, ειδικά το :

"Επρεπε να εχεις εναν αντρα εκει μαλ****κα να φας μια μεσα στα ματια να γεμησεις αιματα κωλογερε!!!

gloryths πριν από 8 ώρες 3

Μεγαλος μαγκας !!! Πρεπει να εχει και μεγαλο .....μπιπ !!!

Χρονης Χαρις πριν από 12 ώρες 2

ΧΑΧΑΧΑΑ

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί στο 1/3 των σχολίων υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ? Α ναι ξέχασα.. ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε στο δημόσιο για να τους κάνει το ρουσφέτι.. Δεν πειράζει.. Μάτωσε και άλλο κόσμε, , αντέχεις.. Και κάτσε να βλέπεις εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν πεισμένος από αυτά που σου είπαν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα.

Όλοι εχθροί είναι, και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν πιστεύεις σε Μεσσίες ακόμα, ευτυχώς θα είμαστε και οι δυο νέοι σε 30 χρόνια να γελάμε με τη δυστυχία κάποιας άλλης τρόικας. Γιατί θα ξανάρθει, όσο ο λαός τους στηρίζει.

Τα εμπορεύματα θα καταφθάνουν ατμοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί μέσω τρένων θα μεταφέρονται στην Κεντρική Ευρώπη.

Ευτυχως αναφερει τουλαχιστον οτι τα τρενα ειναι ηλεκτρικα και οχι με ατμο και αυτα αλλιως.....:fist:

- Γιατί δεν παραιτηθήκατε?

- Τι λε ρε? Και να χάσω την θέση και το παραδάκι? Για μακάκα με έχεις? να γυρίσουμε στα ουσιαστικά τώρα; Λοιπόν να θυμάστε ότι με υποχρεώσανε. Εγώ δεν ήθελα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.