Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Όσο τα λεφτά έβγαιναν από το βαρέλι δίχως πάτο, ήταν καλά τα δωρεάν συγγράμματα. Στη σημερινή κατάσταση, δεν είναι κακό να μάθουμε πώς μοιάζει από μέσα η βιβλιοθήκη του ιδρύματος.

Δε διαφωνώ στα άλλα. Αλλά τα αντίτυπα που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη πολλές φορές δε φτάνουν.

Έχω πάει αρκετές φορές και δεν έχω βρει βιβλίο γιατί όλα είναι είτε νοικιασμένα είτε σε πάγκους.

Εκτός της μη διαθεσιμότητας που ανέφερε ο φίλος, κάποιοι συγκεντρωνόμαστε καλύτερα στο σπίτι παρά σε βιβλιοθήκες/αναγνωστήρια. Συμφωνώ όμως και με τον [MENTION=22279]acct[/MENTION] , κατάλαβα τη λογική του, έχει δίκιο!

Όσο τα λεφτά έβγαιναν από το βαρέλι δίχως πάτο, ήταν καλά τα δωρεάν συγγράμματα. Στη σημερινή κατάσταση, δεν είναι κακό να μάθουμε πώς μοιάζει από μέσα η βιβλιοθήκη του ιδρύματος ή να ψάχνουμε κανένα άρθρο στο διαδίκτυο.

Για να μη συζητήσω για τους κάφρους που περιμένουν να περάσουν το μάθημα, για να τα κάνουν προσάναμμα. Ή άλλους που δήλωναν δεκάδες συγγράμματα που δεν δικαιούνταν, για να προλάβουν να τα μοσχοπουλήσουν πριν γίνουν αντιληπτοί. Ή μήπως δεν ξέρετε τέτοιους εσείς;

κι επειδή υπήρχαν κάφροι που έκαναν κατάχρηση, πρέπει να την πληρώσουν όλοι οι άλλοι; Όπως και με τη φορολογία -φοροδιαφεύγουν κάποιοι, ανεβάζουμε τη φορολογία στους άλλους-, και τα εισιτήρια των ΜΜΜ -δεν κόβουν εισιτήριο κάποιοι, ανεβάζουμε τα κόμιστρα σε όλους τους άλλους-;

Δε διαφωνώ στα άλλα. Αλλά τα αντίτυπα που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη πολλές φορές δε φτάνουν.

Έχω πάει αρκετές φορές και δεν έχω βρει βιβλίο γιατί όλα είναι είτε νοικιασμένα είτε σε πάγκους.

Μαζί σου. Όμως, με το κόστος 1 ακαδημαϊκού έτους δωρεάν συγγραμμάτων γεμίζεις τη βιβλιοθήκη και αφήνεις παρακαταθήκη. Όμως, βάζω από τώρα στόιχημα ότι αν γίνει "κατάληψη" δε θα είναι με αίτημα την πλήρωση των βιβλιοθηκών, αλλά την διανομή δωρεάν συγγραμμάτων.

κι επειδή υπήρχαν κάφροι που έκαναν κατάχρηση, πρέπει να την πληρώσουν όλοι οι άλλοι; Όπως και με τη φορολογία -φοροδιαφεύγουν κάποιοι, ανεβάζουμε τη φορολογία στους άλλους-, και τα εισιτήρια των ΜΜΜ -δεν κόβουν εισιτήριο κάποιοι, ανεβάζουμε τα κόμιστρα σε όλους τους άλλους-;

Αν το σύστημα ευνοεί τους καταχραστές, το αλλάζεις. Στις περιπτώσεις που αναφέρεις:

Κατάχρηση δωρεάν συγγραμμάτων -> Βάρος στις βιβλιοθήκες

ΜΜΜ -> Ελεγκτές

Φοροδιαφυγή -> Διασταυρώσεις και δημεύσεις

Ελπίζω δε (βάσει του χρονοδιαγράμματος) ότι μπορεί όντως να έρθουν συγγράμματα στις βιβλιοθήκες πριν την φημολογούμενη αλλαγή, ώστε να μην την πληρώσουν καθόλου όσοι δεν φταίνε σε τίποτα.

Μια σοβαρή ιδέα, αν θέλουν να κρατάνε το κόστος χαμηλό, θα ήταν η παραχώρηση βιβλίων σε όλους,

τα οποία όμως στο τέλος του έτους θα έπρεπε να επιστρέψουν (σε άριστη κατάσταση) ή να αγοράσουν (αν τα έκριναν αξιόλογα-χρήσιμα ή τα κατέστρεψαν).

Κάτι που σε ένα βαθμό έγινε με το σύστημα ανταλλαγής του Εύδοξου.

τα οποία όμως στο τέλος του έτους θα έπρεπε να επιστρέψουν

Δηλαδι προτιμάς να μην εχεις ουτε καν ηλεκτρονικη εκδοση του βιβλίου μολις τελειώσεις τη σχολη?

Ας δωσουν τη δυνατητα σε οποιον θελει να τα παρει ηλεκτρονικα και οχι να ειναι αναγκαστική η αντικατάσταση με ηλεκτρονική εκδοση οπως κάνουν τωρα, σοβαρά τωρα, το μονο που θα γλυτώσουν ειναι το χαρτι και τα μελάνια, τα δικαιώματα τα εισπράττουν κανονικα οι εκδοτες (και μαλιστα με μεγαλυτερο κέρδος απο οτι στην εντυπη μορφη) :hmm:

Στο κατω κατω εγω θελω να εχω ενα βιβλιο στη βιβλιοθηκη μου να μπορω να το κοιταξω και στο μελλον.

Ενας φιλοσοφος καποτε ειχε πει εκει που σημερα καινε βιβλια αυριο θα καινε ανθρώπους!

Εντάξει, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που προκαλεί κάποιος, μπας και τον προσέξουν. Άλλοτε με στόχο κάποιο ιστορικό πρόσωπο, άλλες φορές με στόχο θρησκευτικά σύμβολα. Της εύχομαι να βρει τον μαύρο που ψάχνει να της χαρίσει ψηλά παιδιά και να έχουν πάρει από αυτόν. Κανένας λόγος να διαιωνίζεται η φάτσα της.

Το σημαντικό σε αυτήν την είδηση είναι αυτό:

Κι όλα αυτά σε μια παράσταση που επιδοτήθηκε από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και βιντεοσκοπήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς ενώ προβλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Πειραιώς.

Στο κατω κατω εγω θελω να εχω ενα βιβλιο στη βιβλιοθηκη μου να μπορω να το κοιταξω και στο μελλον.

οπότε αυτό που ζητάς είναι όχι μόνο δωρεάν παιδεία αλλά και δωρεάν περιουσία!

finally it makes sense! :hang2:

οπότε αυτό που ζητάς είναι όχι μόνο δωρεάν παιδεία αλλά και δωρεάν περιουσία!

finally it makes sense! :hang2:

Πιστεύω είναι μια ελάχιστη ανταμοιβή για όλα όσα τραβάει ένας φοιτητής και η οικογενειά του και όσα θα τραβήξει αφού πάρει το πτυχίο του.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.