greekfragma Ιανουάριος 26, 2012 #2121 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 έλα μη μου συγχύζεσαι...calma...CALMAAAAAAAA....θα φάμε και βρώμικο το βράδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιανουάριος 26, 2012 #2122 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Δηλαδή ρε Γιώργο θα ψηφίσεις Τσίπρα γιατί ΤΙ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 26, 2012 #2123 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Δηλαδή ρε Γιώργο θα ψηφίσεις Τσίπρα γιατί ΤΙ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιανουάριος 26, 2012 #2124 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 μέχρι να πετύχουμε όμως αυτό το ΝΤΟΥ.......δε ψηφίζουμε και τίποτ άλλο?Τι είναι καλύτερο; Να μας σκίζει ανα 2-4 χρόνια διαφορετικό κόμμα στην βουλή, μέχρι να μας κάτσει το καλό ή 0 ψήφους και ακυβερνησία για 1-2 χρόνια, μέχρι να γίνουν 5.000 ανασχηματισμοί/διαλύσεις/δημιουργίες κομμάτων;Καμία ψήφος στα λαμόγια. Φούτσα και ξύλο (που έλεγαν και οι αρχαίοι....) Δύσκολο βέβαια χωρίς έναν ηγέτη να καθοδηγεί τον όχλο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει.Από την άλλη όπως είπατε, στις εκλογές θα βγούνε οι υποσχέσεις για 500 ευρώ δουλειά στο δημόσιο και θα ξεχαστεί μονομιάς το αγγούρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 26, 2012 #2125 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 συγγνώμη ρε παίδες αλλά τι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί στα λεγόμενά μου? ΜΑΖΙ ΣΑΣ για ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΟ και ΚΡΕΜΑΛΕΣ. μέχρι τότε όμως δεν είναι προτιμότερο να ρίξουμε το κ@λόχαρτο στην ''μη το χείρον βέλτιστον'' Αριστερά? από το να μην το ρίξουμε ΚΑΘΟΛΟΥ και το ποσοστό σας ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ να βγάλουν κυβέρνηση οι 2 μεγάλοι με μικρότερη πραγματική αναλογία? πως αλλιώς να το εξηγήσω? αν προσπαθήσω κι άλλο να πιάσω και γω τα ποπκορν Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 26, 2012 #2126 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Αριστερά .............. :wall::wall: Δεξιά....................:wall::wall: Κέντρο.................:wall::wall: σε κανέναν μέχρι να πέσουν όλοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιανουάριος 26, 2012 #2127 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Δεν είπα να μην ψηφίσουμε εγώ και εσύ...και ο Dellman , αλλά όλοι. Με 0 ψήφους ή με ένα 5-10% δεν νομίζω να βγει κυβέρνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 26, 2012 #2128 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 κάθε φορά τα ίδια όμως δεν ακούμε? αποχή και αποχή και αποχή...... γι αυτό κάθε φορά τα τελευταία 20χρόνια που θυμάμαι οι έδρες στη βουλή στα πρασινομπλέ ανθρωπάκια μοιράζονται με όλο και μικρότερα ποσοστά αναλογίας επί του εκλογικού σώματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 26, 2012 #2129 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Πολύ ιντερνετικό μελάνι έχει χυθεί για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας...Σε μεγάλο πειρασμό με βάζεις να αραδιάσω κι εγώ τη βιβλιογραφική μου συλλογή από περιγραφές εικόνες και βίντεοΤο ότι διάλεξες δε από ό,τι μπορεί να βρει κανείς αυτό το καμμένο "έτσι απλά" δείχνει την ποιότητα της ενημέρωσής σου, καταδεικνύει ευτυχώς, βέβαια και την σφαιρικότητα και αντικειμενικη αποτύπωση των γεγονότων. Ο τύπος προφανώς λογόκρινε όλα τα μηνύματα ή δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τουΘα μπορούσες να βρεις τουλάχιστον κάτι πιο αξιοπρεπές που να μην έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, να προσβάλλει δηλαδή αυτόν που το παραθέτει...Εδώ ένα άλλο ιστολόγιο, με σαφή κατεύθυνση, αλλά με συζήτηση τουλάχιστον χωρίς λογοκρισίαΤι έγινε στο Σύνταγμα σήμερα κατά τον αποκλεισμό της Βουλής από το ΠΑΜΕ (από έναν αυτόπτη μάρτυρα) « Erodotos WeblogΛογοκριμένες δημοσιεύσεις και σχόλια στο indymedia για όσα έγιναν στις 20/10/2011 στο Σύνταγμα μεταξύ ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων « Erodotos WeblogΕδώ πώς άρχισαν μετά την αποχώρηση του Δεν Πληρώνω, που είχε βγάλει κι ανακοίνωση για να διαχωρίσει τη θέση του από αυτή της ομάδας που το ακολούθησε.Αν και ο τίτλος του βίντεο είναι "χρωματισμένος" φαίνεται καθαρά ποιοί είναι αυτοί που ήρθαν με σκοπό να συγκρουστούν αιματηρά (στο τέλος του βίτνεο ένας "διαδηλωτής" με έτοιμο σφυρί αρχίζει και σπάει μάρμαρα)[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Td1nOjqm3L4]ΠΑΜΕ vs ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ Συγκέντρωση 20/10/2011 - YouTube[/ame]Εδώ οι "διαδηλωτές"[ame=http://www.youtube.com/watch?v=pOj9sgpWZ7g]Κουκουλοφόροι επιτίθενται στους διαδηλωτές , 20 10 2011 - YouTube[/ame]Εδώ ένα μεγάλο βίντεο που δείχνει ολα σχεδόν τα επεισόδια μεταξύ ΠΑΜΕ/ΚΚε και "αντεξουσιαστών" της μαύρης επανάστασης[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MvRPrxgtS0k]ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 20-10-11 - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=3r6ZUafNEVY]Video: Clashes break out in Athens on 2nd day of mass protests - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=q5BKKFfOnBE]ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΟΥΛΗ ~ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=I6FjQ4P60JM]η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και οι σύγκρουσεις - YouTube[/ame]Δεν ξέρω τί θα ήταν χειρότερο...να θεωρήσω αυτούς τους "αναρχικούς" βαλτούς ή απλώς βλάκες με δολοφονικές τάσεις...Κι εδώ μερικά βίντεο αντιπαράθεσης διαδηλωτών και "διαδηλωτών"....όταν είναι το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ στη θέση των πρώτων, είναι εύκολο να παίξει ο κάθε επιτήδειος επαναστάτης και αντισυστημικός ή απλά να βγάλει χολή...όταν είναι οι ίδιοι οι ανώνυμοι που είναι και τα συνηθέστερα θύματα της πολιτικής των "διαδηλωτών" (αυτών με τις κουκούλες, μολότοφ, γάντια, σιδερογροθιές, μάρμαρα κτλ), δυσκολότερο να κάνουν πολιτική οι κουκουλοφόροι προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω απο τον κόσμο και να διεκδικησουν ρητορικά τη στήριξή τους[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Qmeo6Sduvhc]Κουκουλοφόροι vs Αγανακτισμένοι πολίτες (15-06-2011) - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=X6jGUMimYAU]Διαδηλωτές απωθούν αναρχικούς - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=vCZgjL05PpA]ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ! - YouTube[/ame]Να πω επίσης πως εγώ δεν συμμετέχω ποτέ σε πολιτική κουβέντα χωρίς να καταστήσω σαφή την πολιτική μου τοποθέτηση...θα είχε ενδιαφέρον να γνωστοποιήσουν όσοι συμμετέχουν τις εκλογικές και/ή τις πολιτικές τους προτιμήσεις, σε πρακτικό επίπεδο, δηλαδή ποιό/ά κόμμα/-τα έχουν ψηφίσει και αν δεν έχουν ψηφίσει ποτέ/δεν εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο ποιούς υποστηρίζουν και κυρίως σε ποιούς πολιτικούς σχηματισμούν συμμετέχουν...Ο λόγος: ο στοιχειώδης δημοκρατικός έλεγχος...να αντιπαρατεθούν οι Χ θέσεις του γράφοντος με τις θέσεις και τις πρακτικές του Ψ σχηματισμού...Να περιφέρεις αντικαπιταλιστικό λάβαρο και να έχεις ψηφίσει πολιτική άνοιξη ή ΛΑΟΣ ας πούμε δεν στέκει...να είσαι νεολαία ΛΑΟΣ και να μιλα΄ς για δημοκρατία επίσης δεν στέκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιανουάριος 26, 2012 #2130 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 να είσαι νεολαία ΛΑΟΣ και να μιλα΄ς για δημοκρατία επίσης δεν στέκει...^Οτι πιο ακυρο εχω ακουσει και ας μην το εχω ψηφισει.Που ειναι η δημοκρατια σου τοτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 26, 2012 #2131 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Μπορώ να σου παραθέσω άπειρα βίντεο αλλά θα σου ξαναπώ το απλό[ame=http://www.youtube.com/watch?v=qxba6jjAdW0&feature=player_embedded]Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 20 Οκτωβρίου 2011 - YouTube[/ame]στηη μέση στο δίλεπτο αυτοί που πετάνε κάτω είναι κουκουλοφόροι έτσι???μήπως θες να μιλήσουμε για τη Βάρκιζα? για το ΠΟλυτεχνείο το 95? για την κατάληψη του Χημείου?μήπως θες να σου δηλώσω και τι χρώμα σώβρακο φοράω για να πάρεις την κατάλληλη γραμμή από το κόμμα σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 26, 2012 #2132 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 ~ 40% πιάνουν μόνοι τους οι 2 μεγάλοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων τους, ότι και να θέλουμε, ότι και να κάνουμε, ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ!Είτε γιατί έχουν οικονομικό συμφέρον, είτε γιατί τους έχουν υποσχεθεί κάτι, είτε γιατί είναι 70φευγα χρονών, δεν ασχολούντε και ψηφίζουν ΝΔ γιατί θυμούντε τον Καραμανλή, και ΠΑΣΟΚ γιατί δοξάζουν τον Ανδρέα.Αν τα 2? 3? 4? εκατομμύρια ψηφοφόρων που δεν τους ψηφίσουν, καθήσουν στον καναπέ τους αντί να ψηφίσουν το .. λιγότερο κακό (κατά την γνώμη τους) από τους υπόλοιπους, ΑΥΤΟΜΑΤΑ το 40% που ανέφερα στην αρχή θα γίνει 60% 70% 80% του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.Αν το γουστάρετε έτσι, με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ πάλι στην εξουσία, με 150++ βουλευτές (γιατί έχουμε δημοκρατία και το 42% ψηφοφόρων βγάζει 52% βουλευτών) να κάνουν ότι θέλουν, οκ, πάω πάσο.Καθήστε να γκρινιάζεται για φτώχια και κατάντια για άλλα 2++ χρόνια.Και πριν αρχήσετε και χώνετε στον μικρό Myralis, ναι συμφωνώ, φωτιά και στους 300, άντε το πολύ 3-4 εκεί μέσα να μπορούν να με εκφράσουν αλλά δεν είναι αρκετό. Σίγουρα θα ψηφίσω κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ 100%, αλλά θα ψηφίσω και θα στηρίξω την γνώμη μου αντί να γκρινιάζω περιμένοντας... Περιμένοντας τι? Κάποιον άλλον, να μπουκάρει στην Βουλή με χειροβομβίδα και μολότωφ? Νοτ γκοινγκ του χάππεν σουν.Να μπουκάρει ο λαός? Παιδιά, μαζί τους, το πιθανότερο είναι να είμαι εκεί, αλλά ο λαός να το ξεκινήσει, ο λαός να το κάνει, όχι 30 τσογλάνια με κουκούλες που το μυαλό τους είναι στο να παίζουν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, ούτε ο τάδε δείνα μεγαλοσυνδικαλιστής που έχει βλέψεις για καρέκλες και μεγαλεία. Ο λαός, με την Κυρά Κατίνα της γειτονιάς και την κατσαρόλα στο χέρι, τον Κυρ Αντώνη με το συνεργείο της γωνίας, και τον Κυρ Παναγιώτη που άφησε το τρακτέρ στην Λάρισσα και ήρθε.Τέλος για το ΚΚΕ, ούτε το συμπαθώ, ούτε το υπερασπίζομαι, και η στάση τους με την περιφρούρηση της Βουλής ήταν Απαράδεκτη. Αλλά, την ημέρα που πέθανε ο ΚΚΕς στην Αθήνα δεν έγινε καμιά επίθεση από το ΚΚΕ και τα ΜΑΤ στον κόσμο. Ήταν βρομόξυλο μεταξύ Αναρχικών και ΚΚΕ με τα ΜΑΤ να τρώνε ποπ κορν στην γωνία. Δεν υπήρξε κόσμος που να έφαγε ξύλο από το ΚΚΕ, εκτός αν "έτυχε" να είναι δίπλα σε 10 κουκουλοφόρους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 26, 2012 #2133 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 ο κόσμος έφαγε πολύ ξύλο τώρα που ήσουν εσύ εκεί τη μέρα και την προηγούμενη δε ξέρω...στις 19 ο κόσμος το ξεκίνησε επίσης ....Και ο τύπος που πέθανε από σύγκρουση με τα ΜΑΤ έφυγε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 26, 2012 #2134 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Μπορώ να σου δείξω κι εγώ φωτογραφίες κουκουλοφόρων με και χωρίς κουκούλα από τη διαδήλωση......χωρίς κουκούλα μέσα στον κόσμο, με κουκούλα όταν πιάνουν τις μολότοφ...εγώ δεν είπα ότι και οι όποιοι συμμετέχουν στις αντεξουσιαστικές ομάδες, βαλτοί και μη, δεν εχουν ανθρώπινο πρόσωπο, ώστε να βγάζουν τη κουκούλα και να είναι κι από κάτω με μάσκα...Ναι, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που στέκονται εκεί είναι φανερά ενός συγκεκριμένου χώρου...Εσύ δεν είδες το βίντεο μέχρι το μέσο της διάρκειάς του, όπου παραπέμπεις; Πόσο επιλεκτική όραση πια; Θα σου έλεγα να κάνεις το κόπο να δεις το μεγάλο βίντεο (40λεπτο) με τις συγκρούσεις, για να μπορείς να κρίνεις τη σύνθεση των ομάδων...όχι εσύ δλδ, αυτοί που διαβάζουν εκτός από εμάς του δύο...Λολ κατά τ' άλλα...εσύ μάλλον έχεις έτοιμη τη συλλογή απο δίπλα, το ζήλο του μυημένου, αλλά και την επιλεκτική του όραση...Δεν σου ζήτησα όνομα και διεύθυνση, πολιτική ταυτοτητα ζήτησα και βέβαια δεν απαίτησα...Υπάρχουν κουκουλοφόροι των δρόμων και κουκουλοφόροι του πληκτρολογίου, δεν αντιλέγω...Αν άκουγες κάποιον βουλευτή να μιλάει κατά του μνημονίου, δεν θα ήθελες να ξέρεις και για ποιόν πρόκειται; Δηλαδή το ίδιο να το έλεγε ο Γιωργάκης ή ο Χρυσοχοΐδης και ο Κουρουμπλής;Σε τέτοιες εποχές δύσκολες καλο είναι να ξανασυστηνομαστε γιατί οι καιροσκόποι είναι πολλοί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 26, 2012 #2135 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 δεν χρειάζεται να δω κάτι εγώ το έζησα ....Από τις 25 Μάη είμαι στο δρόμο και καιροσκόπο να αποκαλέσεις άλλον... ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΟΡΑΣΗ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΤΡΩΓΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑΚΑι αν θες πολιτική ταυτότητα δεν υπάρχει ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....ΑΝ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙς ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 26, 2012 #2136 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εκπέμπει SOS - NEWS247 λέω να πάω να ετοιμάσω μια βαλίτσα με τα βασικά, για παν ενδεχόμενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Ιανουάριος 26, 2012 #2137 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 [MENTION=230]vgiozo[/MENTION] αν διαβάσεις καλύτερα τις τοποθετήσεις μου θα δείς οτι ειμαι απο τους ανθρώπους που τους αρέσουν τα σταράτα λόγια. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα ανέβει στην εξουσία, αν αυτός λέγεται ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ,ΜΔ,ΞΔ. Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να ξαναβρώ την αξιοπρέπειά μου και η χώρα την δική της. Σε κάλυψα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 26, 2012 #2138 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Μπορεί τα SOPA & PIPA να μην πέρασαν, αλλά πέρασε το ACTA χωρίς να ανοίξει ρουθούνι:The EU Signs Controversial ACTA Treaty - The Next Web Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 26, 2012 #2139 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 (edited) [MENTION=230]vgiozo[/MENTION] αν διαβάσεις καλύτερα τις τοποθετήσεις μου θα δείς οτι ειμαι απο τους ανθρώπους που τους αρέσουν τα σταράτα λόγια. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα ανέβει στην εξουσία, αν αυτός λέγεται ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ,ΜΔ,ΞΔ. Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να ξαναβρώ την αξιοπρέπειά μου και η χώρα την δική της. Σε κάλυψα;Όχι ακριβώς...δεν με κάλυψες, γιατί έκανες έναν συγκεκριμένο ισχυρισμό, τον οποίον προσπαθείς να τον διευκρινίσεις με μια πρόταση πιο γενική, για την ακρίβεια δεν τεκμηριώνει ούτε διασαφηνίζει καθόλου τον πρωτο ισχυρισμό...οπότε η τοποθέτηση δεν γίνεται σαφέστερη αλλά πιο αόριστη...Σιγουρέψου επίσης, ότι στην ερμηνεία του μηνύματός μου δεν "διαβάζεις" μηνύματα που ακολούθησαν εν τω μεταξύ γιατί θα χάσεις νόημα της δικής μου τοποθέτησης...βλέπεις η επίκληση στο καθολικό είναι μόδα...όσο πιο οικουμενικές κάνει κάποιος τις τοποθετήσεις του τόσο περισσότερα νομίζει ότι λέει...κι αυτά που λέει πως φαίνονται πιο υπεύθυνα, πιο μετρημένα, λιγότερο "συντεχνιακά", λιγότερο ακομμάτιστα...Οι πολιτικές πρακτικές επίτευξης όμως αυτού του οικουμενικού στόχου δεν είναι άπειρες κι οι επιλογές και πολιτικες θέσεις του καθενός, παρελθούσες και παροντικές, είναι επίσης συγκεκριμένες, ακόμη κι αν είναι υπόκεινται μεταβολές ή αν εχουν βαθμούς γενικότητας...Μπορεί να βγουν 10, 20, 30 άνθρωποι και να πούν με διαφορετικό λόγια αυτό που είπες εσύ στο τελευταίο σου μήνυμα...θα βγάλουμε άκρη;Παρακολούθα το πολιτικό σκηνικό...οι συνεργαζόμενοι κυβερνώντες επικαλούνται την σωτηρία και την αξιοπρέπεια του έθνους και της χώρας για να κάνουν ό,τι κάνουν και τις αντιδράσεις τις αποδίδουν σε συντεχνιακές αντιλήψεις ή τις χαρακτηρίζουν υποκινούμενες από άλλες κομματικές δυνάμεις σε κομματικές γραμμές......με άλλα λογια, επιδίδονται στη χειρότερη κομματική πολιτική συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους, κολλωντας αυτή την ετικέτα σε άλλους...έτσι μόνο μπορούν να ελέγξουν, να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν τη γενική κατακραυγή...Έχω ένα βιντεάκι απο τότε που ο Παπανδρέου είχε φάει τα δακρυγόνα στον Πειραιά, πριν γίνει κυβέρνηση, να λέει ότι προσπαθούν να ευτελίσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων υποστηρίζοντας ότι πίσω απ' αυτές κρύβονται κόμματα, ενώ αυτές εφορμούν από τα πραγματικά προβλήματα...ο άνθρωπος πάντοτε ήταν υποκριτής...[ame=http://www.youtube.com/watch?v=bfTJS5OFloA&t=1m28s]Δακρυγόνα στον Παπανδρέου και τον Μίχα ! ( 3/02/2009 ) - YouTube[/ame]Για να σπάσει όμως αυτός ο κύκλος, πρέπει ο καθένας να κάνει έναν απολογισμό, να πει "έχω αυτές τις φιλοδοξίες, αυτές τις ελπίδες για τον τόπο και για μένα μέσα σ' αυτόν και έλαβα πολιτικές αποφάσεις για την επίτευξή τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...ψήφισα αυτό το κόμμα, συμμετείχα 'σ αυτές τις κινήσεις" κοκ..."Αυτό το κόμμα στις πιο συγκεκριμένες περιστάσεις που θα μπορούσα να απομονώσω για να εξετάσω μία-μία, στις αποφάσεις και τις προτάσεις του, στις ψήφους του κοινοβουλίου, τί υποστήριξε;"Το καλό με τις δύσκολες εποχές είναι ότι κατ' ανάγκην ξεφεύγουμε σε κάποιο βαθμό απο το πιο στενό κομματικό παιχνίδι και στρεφόμαστε περισσότερο στο πρακτέον......οπότε, δεν χρειάζομαι να μου πεις πως δεν σε ενδιαφέρει ποιό κόμμα θα βγεί πάνω, γιατί κατά πάσα πιθανότητα ένα από αυτά τα κόμματα θα ψηφίσεις......δεν χρειάζομαι να μου πεις πως θέλεις να ανακτήσει η χώρα την αξιοπρέπειά της, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις πρακτικές που μας έφεραν ως εδώ, να μου πεις με ποιες πρακτικές θα απεγκλωβιστούμε, πώς θα ανατραπεί η κατάσταση...αν θα γίνει με τις πρακτικές που ακολουθούσε το κόμμα που ψήφιζες ή με άλλες, κι αν θα γίνει με άλλες, εσύ πώς θα τις υποστηρίξεις...θα υποστηρίξεις πχ την μαζική ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και την πώληση της ιδιοκτησίας του δημοσίου ή τη δημόσια ιδιοκτησία τους;...πώς σχετίζεται αυτή η παράμετρος με την δημοκρατικοποίηση της οικονομικής ζωής, την υπαγωγή της δηλαδή στη βούληση του δημοκρατικού σώματος, έναντι αυτού που μεθοδεύεται τώρα με την περαιτέρω ελαστικοποιηση των εργασιακών σχέσεων και τη συνεχιζόμενη μείωση των μισθών και το ξεπούλημα λόγω χρεών;Κάθε γενική σου πρόταση, με άλλα λόγια, θα βρει κάποια συγκεκριμένη έκφραση αναπόφευκτα...ας εξετάσουμε αν αυτά που απειλούνται περισσότερο στην ελληνική πολιτεία σήμερα (εργασιακά δικαιώματα, δημοκρατία και εθνική αυτονομία/ανεξαρτησία) εξυπηρετούνται από τη μια ή την αλλη πρακτική...Σ' αυτό το σκηνικό πολλοί υιοθετουν άλλες τακτικές......η υπουργός παιδείας πχ ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε υπηρεσίες μάρκετινγκ για να έρθει και να σου πει πχ "ο κόσμος θέλει αλλαγές στο πανεπιστήμιο, άρα υποστηρίζει τις αλλαγες που προωθούμε" (άλμα από το γενικό, την βούληση για αλλαγές και την αναγνώριση της αναγκαιότητας βελτιωτικών αλλαγών, στις συγκεκριμενες αλλαγές που προωθούμε εμείς)...άλλοι το παίζουν ακομμάτιστοι, με την αυστηρή προϋπόθεση να μην ακούσουν τίποτε που θα μπορούσε να προσληφθεί ως συμβολικός ενδείκτης μιας διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης......άλλοι διεκδικούν την ασαφή στάση του "κόσμου" είτε πρόκειται για αποχή από τις εκλογές, είτε για ο,τιδήποτε άλλο (πιο σύνηθες στους εξωκοινοβουλευτικούς).....άλλοι μηδενίζουν, είτε απο απογοήτευση, είτε από "δόλο" και φανατισμόΕγώ πιστεύω ότι προκειμένου να συγκλίνουμε, πρακτικά κι εν πλήρει συνειδήσει, πρέπει να συστηθούμε πολιτικά, γιατι πιστεύω πως αυτή η δημόσια έκθεση θέτει περιορισμούς στις αυθαιρεσίες και στις κωλοτούμπες (ή τις καθιστά πιο ορατές), γιατί επιτρέπει τη σύνδεση και τον επαληθευτικό έλεγχο της εκπεφρασμένης ιδεολογίας, των ελπίδων και φιλοδοξιών με τις πρακτικές αποφάσεις...δεν ξεκινάμε από το μηδέν, ούτε εμεις ούτε οι πολιτικές μας, οπότε δεν χρειάζεται να υποκρινόμαστε...Έτσι, δεν χρειάζεται να εμπλακούμε στις πιο στενές κομματικές έριδες...θέτουμε πρακτικά κριτήρια γι αυτό που διατεινόμαστε... Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 26, 2012 από vgiozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Ιανουάριος 26, 2012 #2140 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2012 Ξεφύγατε από το θέμα λέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts