Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

What the hell? Είμαι σίγουρος ότι έβαλα την είδηση από άλλη πηγή πιο πριν :/. Anyway, και ο Άδωνις ίδια αντίδραση είχε..

Όσο για το υπέρτατο σχόλιο του Πλευρη, να υποθέσω ότι όλα τα στρατιωτικά εμβατηρια που βάζουν συνήθως υπήρχαν το '40 ε; και φυσικά όταν παιζουν αυτά δεν πρόκειται για υποχρέωση να παρελάσουν, είναι εθελοντικά. Ξυδακι..

Link to comment
Share on other sites

What the hell? Είμαι σίγουρος ότι έβαλα την είδηση από άλλη πηγή πιο πριν :/. Anyway, και ο Άδωνις ίδια αντίδραση είχε..

Όσο για το υπέρτατο σχόλιο του Πλευρη, να υποθέσω ότι όλα τα στρατιωτικά εμβατηρια που βάζουν συνήθως υπήρχαν το '40 ε; και φυσικά όταν παιζουν αυτά δεν πρόκειται για υποχρέωση να παρελάσουν, είναι εθελοντικά. Ξυδακι..

Εντάξει το σχόλιο του αφορούσε το ότι γενικά το ΕΑΜ δεν υπήρχε στις 28 Οκτωβρίου 1940 ακόμα, αλλά παραμένει όντως άκυρο ... εκτός και αν όπως λες και συ τα εμβατήρια που ακούμε στις παρελάσεις γραφτηκαν στις 27 Οκτωβρη πριν χτυπήσουν οι Ιταλοί την πόρτα...

Ξυδάκι ναι, όσο και αν προσπαθουν να παραχαράξουν την ιστορία όλοι γνωρίζουν το ρόλο που έπαιξε το ΕΑΜ στην κατοχή. Βεβαια τη σήμερον ημέρα τον πατριωτισμό τον μονοπολούν οι δεξιοί και οι ΧΑγιτες που (ειδικά οι τελευταίοι) σε αυτή την "εθνικη" γιορτή θα έπρεπε να κλείνονται σπίτι τους να κλαίνε αλλα τεσπα...

Πολύ σωστός ο δήμαρχος. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταργηθούν οι παρελάσεις των μαθητών αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε ας παρελάζουν με τα εμβατήρια του μεγαλύτερου εθνικοαπελευθερωτικου μετώπου που είδε ποτέ αυτός ο τόπος:p.. τι να κάνουμε όποιος το αμφισβητεί , ΤΟΡ...

να συμπληρώσω ότι ο συγκεκρημένος δήμαρχος και ο συνδυασμός που εκπροσωπεί θα μπορούσε να είναι ένα υπόδειγμα "αριστερού" για το πως θα έπρεπε να ειναι ένας Συριζαίος στη συγκηρία που ζούμε. Ελπίζω να τον στηρίζει το κόμμα του και να μην τον αφήσει "ξεκρέμαστο" στον πόλεμο που θα του κάνουν .. γιατι σίγουρα θα του κάνουν, βλέπε σκηνικό με τσιγγάνους,αξιολόγηση,παρέλαση

Έγινε επεξεργασία από 3likos
Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να σας δω τι θα γινόταν αν πχ κάπου έπαιζε ο ύμνος του ΕΔΕΣ. Και ναι ξέρουμε τι ρόλο έπαιξαν οι αριστεροί στην αντίσταση. Πριν και αφότου ο Χιτλερ παραβίασε τη συνθήκη μη επίθεσης με το Σταλιν

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι η γενοκτονία πολιτική επιλογή της Άγκυρας;

του Τιερί Μεϊσάν

Η νέα συμμαχία μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας αφορά μόνο οικονομικά θέματα ή θέματα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή μήπως είναι καθαρά πολιτική;

Μήπως, στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει το Παρίσι να καλύψει τη πολιτική της Άγκυρας όποια και να είναι;

Μήπως περιλαμβάνει την υποστήριξη αυτή και τις γενοκτονίες;

Για δεύτερη φορά, η κυβέρνηση Ομπάμα κατηγόρησε την Τουρκία για την υποστήριξή της προς το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πρώτον, στις 2 Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του στο Kennedy School του Χάρβαρντ [1].

Στη συνέχεια, στις 23 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών David S. Cohen ενώπιον του Ιδρύματος Carnegie [2].

Και οι δύο κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές και ότι πουλά το πετρέλαιο που κλέβουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Τουρκία και το ζήτημα των εθνοκαθάρσεων

Δεν πιστεύω ότι το θέμα αφορά την υποστήριξη στους τζιχαντιστές. Σε σχέση με τους τελευταίους, η Τουρκία δρα μόνο σύμφωνα με το αμερικάνικο σχέδιο, και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το ΙΚ εξακολουθεί να ελέγχεται από τη CIA.

Αλλά η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να δεχθεί ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ θα εμπλακεί εμφανώς στη σφαγή που απειλεί τους κατοίκους της Κομπάνι.

Η πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα είναι απλή: το ΙΚ δημιουργήθηκε για να κάνει ό, τι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κάνει, ήτοι την εθνοκάθαρση, ενώ τα μέλη της Συμμαχίας υποκρίνονται ότι δεν ξέρουν τίποτα.

Η πολιτική της Ουάσιγκτον δεν χρειάζεται τη σφαγή των Κούρδων της Συρίας και η εμπλοκή της Τουρκίας θα αποτελούσε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η στάση της Τουρκίας εμφανίζεται εδώ ως ακούσια. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Η Τουρκία είναι αρνητιστικό κράτος.

Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι διέπραξε την γενοκτονία 1,4 εκατομμυρίων Αρμενίων, 200.000 Ασσυριών και Χριστιανών της ελληνικής ιεροτελεστίας και 50.000 Ασσυριών στην Περσία (1914-1918) και πάλι 800.000 Αρμένιων και Ελλήνων (1919-1925) [3].

Έτη φωτός από το κλείσιμο αυτού του θλιβερού κεφάλαιου της ιστορίας της, το μήνυμα συλλυπητηρίων που απέστειλε ο Ερντογάν, στις 23 Απριλίου, απέδειξε αντιθέτως την αδυναμία της Τουρκίας να αναγνωρίσει τα εγκλήματα των Νεοτούρκων [4].

Η συμμετοχή της Τουρκίας σε πρόσφατες εθνοκαθάρσεις

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (1992-1995), ο τουρκικός στρατός υποστήριξε την «Αραβική Λεγεώνα» του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η οποία εκτέλεσε την εθνοκάθαρση πολλών ορθοδόξων Σέρβων. Οι επιζώντες τζιχαντιστές απ’ αυτές τις μάχες ενώθηκαν με τις ένοπλες ομάδες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ΙΚ.

Το 1998, ο τουρκικός στρατός συμμετείχε στη στρατιωτική εκπαίδευση του UCK, του οποίου οι επιθέσεις καταστέλλονταν από τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, δικαιολογώντας την επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε, ο Hakan Fidan (νυν επικεφαλής της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ) ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας.

Τελικά, το UCK εκδίωξε τους ορθόδοξους Σέρβους και βεβήλωσε τους τόπους λατρείας τους.

Το 2011, ο Hakan Fidan έστειλε τζιχαντιστές στο Κόσσοβο για να εκπαιδευτούν στην τρομοκρατία από τον UCK και μετά να επιτεθούν στη Συρία. Κατά τη διάρκεια της κατοχής του Ιράκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίχτηκαν επίσημα στη Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία για την ανοικοδόμηση της χώρας. Η πολιτική που εφαρμόστηκε τότε, προκάλεσε τον εμφύλιο πόλεμο και συστηματικές σφαγές, κυρίως Σιιτών και Χριστιανών.

Όπως το εξήγησε ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας, Richard A. Falkenrath, η πολιτική αυτή είχε σχεδιαστεί για να εδραιωθεί ο τζιχαντισμός, να χρησιμοποιηθεί επί τόπου και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα έφτανε στις Ηνωμένες Πολιτείες [5].

Τον Σεπτέμβριο του 2013, εκατοντάδες τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από τη Γαλλία και χρησιμοποίει τη σημαία της γαλλικής αποικιακής εποχής), με την υποστήριξη στοιχείων του Μετώπου Αλ-Νούσρα (συριακό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα), έφτασαν στην Τουρκία για να κατακτήσουν το χωριό Maloula, να βιάσουν τις γυναίκες του, να σκοτώσουν τους άνδρες του και να βεβηλώσουν τις εκκλησίες του.

Η Maloula δεν προσφέρει κανένα στρατηγικό στρατιωτικό ενδιαφέρον. Η επίθεση ήταν μόνο ένας τρόπος για να καταδιώξουν θεαματικά τους χριστιανούς των οποίων η Maloula είναι το συριακό σύμβολο για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2014, εκατοντάδες τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ-Νούσρα και του Στρατού του Ισλάμ (προ-Σαουδάραβες) έφτασαν στην Τουρκία, υπό την εποπτεία του τουρκικού στρατού για να λεηλατήσουν την πόλη Κεσσάμπ (Βόρεια Συρία).

Ο πληθυσμός κατάφερε να τραφεί σε φυγή πριν να σφαγιαστεί. Όταν ήρθε ο συριακός στρατός για βοήθεια, η Τουρκία αντιτάχθηκε, και κατέρριψε ένα από τα συριακά αεροπλάνα.

Η Κεσσάμπ παρουσιάζει στρατηγικό ενδιαφέρον για το ΝΑΤΟ, λόγω της εγγύτητας της με μια ρωσική βάση ραντάρ που παρακολουθεί τη τουρκική συμμαχική βάση του Ιντσιρλίκ.

Οι κάτοικοι της Κεσσάμπ είναι Αρμένιοι των οποίων οι οικογένειες διέφυγαν από τις σφαγές που διαπράχθηκαν από τους Νεότουρκους.

Η γαλλική υποστήριξη στην Τουρκία

Κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Λιβύης και της Συρίας, η Τουρκία και η Γαλλία προσεγγίστηκαν στο βαθμό που δημιουργήσαν ένα πραγματικό σύμφωνο, στη γραμμή της γαλλο-οθωμανικής συμμαχίας που προωθήθηκε από τον Φραγκίσκο Α’ (François 1er) με τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, μια συμμαχία που διήρκεσε δυόμισι αιώνες και έληξε μόνο με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, και ξαναεμφανίστηκε για λίγο με το Κριμαϊκό πόλεμο.

Η νέα συμμαχία κυρώθηκε από τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Λωράν Φαμπιούς (Laurent Fabius), ο οποίος απέσυρε το Φεβρουάριο 2013 το γαλλικό βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και ανέλαβε από τότε να προωθήσει την εισόδο της Τουρκίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Φρανσουά Ολλάντ και Λωράν Φαμπιούς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) οργάνωσαν μια επιχείρηση για τη δολοφονία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και του υπουργού Εξωτερικών του Ουαλίντ αλ-Moallem, χρησιμοποιώντας το προσωπικό καθαριότητας του προεδρικού μεγάρου, αλλά η επιχείρηση απέτυχε.

Το καλοκαίρι του 2013, η Τουρκία οργάνωσε το χημικό βομβαρδισμό της γκούτας Δαμασκού και κατηγόρησε ότι το έπραξε η Συρία.

Υποστηριζόμενη από τη Γαλλία, επιδίωξε τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών για μια βομβιστική επίθεση της πρωτεύουσας και την ανατροπή της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Και οι δύο χώρες έχουν προσπάθησαν να ξαναφέρουν την Ουάσιγκτον στο αρχικό σχέδιο ανατροπής της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Ένα έγγραφο που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πιστοποιεί ότι μετά τη μυστική ψηφοφορία από το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2014 για τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση ανταρτών στη Συρία για την εθνοκάθαρση της περιοχής, η Γαλλία και η Τουρκία συνέχισαν μυστικά να οπλίσουν μαζί το Μέτωπο αλ-Νόσρα (δηλαδή, την Αλ Κάιντα) για να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος. Ο σκοπός ήταν πάντα να ξαναφέρει τη Ουάσιγκτον στο αρχικό έργο της.

Να σημειώσουμε παρεμπιπτόντως ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία, αλλά επίσης και η Γαλλία, που όπλισαν τους ένοπλους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στις χριστιανικές πόλεις της Maloula και Kessab, βίασαν τις γυναίκες τους, σκότωσαν τους άντρες τους και βεβηλώσαν τις εκκλησίες τους.

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να σας δω τι θα γινόταν αν πχ κάπου έπαιζε ο ύμνος του ΕΔΕΣ. Και ναι ξέρουμε τι ρόλο έπαιξαν οι αριστεροί στην αντίσταση. Πριν και αφότου ο Χιτλερ παραβίασε τη συνθήκη μη επίθεσης με το Σταλιν

Μαλωναμε κάποτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων ακριβώς για το ίδιο θέμα. Σου έστειλα links που έδειχνε την στάση του τότε ΚΚΕ λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου, πολύ πριν την παραβίαση του Μολωτοφ. Η στάση ήταν "αφήστε τις λακαμιες και πολεμήστε υπέρ της πατρίδας" . Σε ποιόν ρόλο αναφέρεσαι λοιπόν;

Έγινε επεξεργασία από acct
Όχι προσωπικές αντεγκλήσεις σε αυτό το θέμα παρακαλώ.
Link to comment
Share on other sites

σαν χαλανδραίος λίγο σκοτίστικα αν έπαιξαν τον ύμνο του ΕΑΜ...Στο κάτω κάτω τα παιδιά και με Μπουγά θα έκαναν παρελαση (που διαφωνώ με αυτήν καθ αυτήν αλλά οκ, καθώς θα ήθελα μονο στρατιωτική στην πατησίων κλπ)...πραγματικά με νοιάζει να κάνει έργο για τον Δήμο. Άσχετα αν δεν τον ψήφισα...

Link to comment
Share on other sites

Μαλωναμε κάποτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων ακριβώς για το ίδιο θέμα. Σου έστειλα links που έδειχνε την στάση του τότε ΚΚΕ λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου, πολύ πριν την παραβίαση του Μολωτοφ. Η στάση ήταν "αφήστε τις λακαμιες και πολεμήστε υπέρ της πατρίδας" . Σε ποιόν ρόλο αναφέρεσαι λοιπόν;

Ναι αγορι μου ναι. Όσο και να το παλεύετε η ιστορία δε ξεγραφει. Το ΚΚΕ ειχε καλέσει σε αποχή/αποφυγή στράτευσης επειδή ο ελληνοϊταλικός πόλεμος "θα ωφελούσε την αστική τάξη" και ο ύμνος του ΕΑΜ στην αυθεντική του μορφή "της Κατερινιος" Ακουγόταν όταν τα κουμμουνιστικα με τα ναζιστικα στράτευματα έκαναν την παρέλαση τους στην Πολωνία.

Ιδού και το γράμμα του γγ του ΚΚΕ ένα μήνα μετά την έναρξη των εχθροπραξιών.

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=2142838

Να τα βρούμε μωρε, έκαναν μια λαμακια τα παιδιά κτλ.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Μαλωναμε κάποτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων ακριβώς για το ίδιο θέμα. Σου έστειλα links που έδειχνε την στάση του τότε ΚΚΕ λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου, πολύ πριν την παραβίαση του Μολωτοφ. Η στάση ήταν "αφήστε τις λακαμιες και πολεμήστε υπέρ της πατρίδας" . Σε ποιόν ρόλο αναφέρεσαι λοιπόν;

Εκείνη την περίοδο υπήρχε η παλαιά ΚΕ και η Προσωρινή Διοίκηση. Καμία από τις 2 δεν συμφωνούσε με την συμμετοχή της Ελλάδας στον "ιμπεριαλιστικό"(όπως τον αποκαλούσαν) πόλεμο.

Το πρώτο γράμμα του Ζαχαριάδη είχε διαφορετική γραμμή και είναι αυτό που το "σύγχρονο" ΚΚΕ έχει κάνει πλέον σημαία για την στάση του κόμματος στον πόλεμο, κάτι που είναι ολίγον αναληθές εάν σκεφθείς πως η παλαιά ΚΕ χαρακτήρισε το γράμμα πλαστό ενώ η Προσωρινή Διοίκηση, μέσω του Ριζοσπάστη, καλούσε τον κόσμο να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να ανατρέψει την κυβέρνηση Μεταξά.

Link to comment
Share on other sites

Είπαμε. Αν ένας επιτυχημένος δεν είναι gay, δεν είναι και επιτυχημένος.

Που να δεις στην Ελληνική showbizzzzzzzzzz τι γίνεται.

Όποιος βρεθεί str8, στήνεται στα 10 μέτρα και τον σκοτώνουν πετάγοντας του δονητές.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά γενικοτερα αυτή την ανάγκη να δηλώσεις περήφανος για το σεξουαλικο σου προσανατολισμο δε μπορώ να τη καταλάβω. Εξ ορισμού υποδήλωνεις οτι ειναι κατι που αποκλείνει απο το φυσιολογικό (και Εξ όσων θυμάμαι οι γκει σκίζουν την κυλοτα οτι το να βάζεις κρέας εκει που δεν πιάνει ήλιος ειναι φυσιολογικό ). Ειναι σαν να ακουω αναρχικούς να μιλάνε για συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν τις βασικές αρχές της ιδεολογίας τους.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Εκείνη την περίοδο υπήρχε η παλαιά ΚΕ και η Προσωρινή Διοίκηση. Καμία από τις 2 δεν συμφωνούσε με την συμμετοχή της Ελλάδας στον "ιμπεριαλιστικό"(όπως τον αποκαλούσαν) πόλεμο.

Το πρώτο γράμμα του Ζαχαριάδη είχε διαφορετική γραμμή και είναι αυτό που το "σύγχρονο" ΚΚΕ έχει κάνει πλέον σημαία για την στάση του κόμματος στον πόλεμο, κάτι που είναι ολίγον αναληθές εάν σκεφθείς πως η παλαιά ΚΕ χαρακτήρισε το γράμμα πλαστό ενώ η Προσωρινή Διοίκηση, μέσω του Ριζοσπάστη, καλούσε τον κόσμο να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να ανατρέψει την κυβέρνηση Μεταξά.

Δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο να καλείς να ρίξεις μια δικτατορία, αλλά δεν θα αναλωθώ σε αυτό. Το δεύτερο γράμμα δεν είχε ουσιαστικές αλλαγές από το πρώτο. Δεν έλεγε για παράδειγμα το ένα αντισταθειτε και το άλλο περιμένετε την μαμά Ρωσία ή κάτι τέτοιο. Έλεγαν και τα 2, ότι δεν είναι επεκτατικος πόλεμος το να προστατεύεις τα σύνορα σου.

Και οι αριστεροί δεν πήγαν όλοι τυφλά με την γραμμή Ζαχαριάδη ή όλοι με την γραμμή ΚΚΕ. Θέλω να πω ότι πολλοί, ίσως οι περισσότεροι, πολέμησαν για την πατρίδα χωρίς να περιμένουν γραμμή.

Καποιοι απλά έχετε επιλέξει να πιστέψετε το παραμύθι που ειπώθηκε πριν περί Ρωσίας. Χωρίς φυσικά αποδείξεις για κάτι, απλά θεωρίες.

Γιατί όλο αυτό? Για να μειώσετε την συμβολή του ΕΑΜ. Λες και θα προσβαλετε την μνήμη των γερμανοτσολιαδων δοσίλογων μετά αν ο παραδεχτείτε ότι οι Αριστεροί πολέμησαν για την πατρίδα

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.