Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Ενώ για όλους αυτούς τους πράσινους και μπλε που μας κυβερνησαν και μας κυβερνούν ΑΚΟΜΑ, 40 χρόνια τώρα πρέπει να φτιάξουμε έναν "Κορυδαλλό" τουλάχιστον διπλάσιο από τον σημερινό για να τους χωρέσουμε. Όχι μόνο τους βουλευτές αλλά και τόσους, τόσους, γραμματείς, συμβούλους προέδρους ΔΕΚΟ, αντιπροέδρους, συνδικαληστές, τόσα και τόσα πράσινα και μπλε παιδάκια που έφαγαν και θα φάνε τόσα και τόσα.

Εύστοχη η παρατήρηση σου μιας και ειναι σαφές απο το μυνημα μου οτι υπονοώ οτι οι δεξιοί και οι ΠΑΣΟΚοι ειναι Παναγίες.

Link to comment
Share on other sites

Η οργή του Αυτοκράτορα: Αφήστε το χάος να καλύψει τον κόσμο!

Του James Petras

Χάος κυριαρχεί και εξαπλώνεται συνεχώς ενόσω εξοργισμένοι ηγέτες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και οι πελάτες και σύμμαχοί τους επιδιώκουν πολέμους γενοκτονίας.

Μισθοφορικοί πόλεμοι στη Συρία∙ ισραηλινοί βομβαρδισμοί τρόμου στη Γάζα∙ πόλεμοι κατ’ εντολή στην Ουκρανία, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Σομαλία.

Δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες εγκαταλείπουν όπως-όπως τα σημεία ολικής καταστροφής. Τίποτα δεν είναι ιερό. Δεν υπάρχουν άσυλα. Σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία και ολόκληρες οικογένειες αποτελούν στόχους καταστροφής.

Η Κεντρική Αμερική, το προϊόν δεκαετιών άμεσων και εντεταλμένων στρατιωτικών αμερικανικών επεμβάσεων, που απέτρεψαν τις πλέον βασικές δομικές αλλαγές, έχει γίνει μια χαοτική, ακατοίκητη κόλαση για εκατομμύρια ανθρώπους. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά δραπετεύουν από την «ελεύθερη αγορά» τους – που συνεπάγεται μαζική φτώχεια, στρατιωτικοποιημένο κράτος και γκανγκστερική βία. Παιδιά-πρόσφυγες στα σύνορα των ΗΠΑ συλλαμβάνονται μαζικά και φυλακίζονται σε πρόχειρα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου υπόκεινται σε ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία από αξιωματούχους και φύλακες.

Οι αεροπορικές Αρχές του Κιέβου με τη στήριξη των ΗΠΑ ανακατεύθυναν διεθνές επιβατικό αεροπλάνο προκειμένου να πετάξει πάνω από πολεμική ζώνη που βρίθει από αντιαεροπορικούς πυραύλους, καθώς τζετ του Κιέβου βομβάρδιζαν τις επαναστατημένες μικρές και μεγάλες πόλεις. Η πτήση καταρρίφθηκε και σχεδόν 300 άμαχοι χάθηκαν. Αμέσως μετά, τα Δυτικά ΜΜΕ πλημμύρισαν από έκρηξη κατηγοριών από το Κίεβο εναντίον του Ρώσου προέδρου Πούτιν χωρίς, όμως, αληθινά στοιχεία για να εξηγηθεί η τραγωδία/έγκλημα. Ο πολεμοχαρής πρόεδρος Ομπάμα και οι παρατρεχάμενοι πρωθυπουργοί της Ε.Ε. εξαπέλυσαν τελεσίγραφα, απειλώντας να μετατρέψουν τη Ρωσία σε κράτος-παρία. «Κυρώσεις, κυρώσεις παντού, αλλά πρώτα… η Γαλλία πρέπει να ολοκληρώσει την αξίας 1,5 δισ. πώληση στο Ρωσικό Ναυτικό». Και ο Δήμος του Λονδίνου αποκλείει τους Ρώσους ολιγάρχες από τις «κυρώσεις», ενσωματωμένοι ως είναι στο λονδρέζικο οικονομικό πλαίσιο που κάνει ξέπλυμα χρημάτων και παρασιτεί (το επονομαζόμενο FIRE από τα αρχικά των λέξεων Fire φωτιά, Insurance ασφάλιση και Real Estate ακίνητα). Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει επιστρέψει και έχει πάρει επικίνδυνη στροφή… εξαιρώντας τις επιχειρήσεις.

Στο κάποτε φοβερό και καταπληκτικό Ντιτρόιτ της βιομηχανικής Αμερικής έχει κοπεί η παροχή καθαρού νερού σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν για τις βασικές υπηρεσίες. Στα μέσα του καλοκαιριού, οικογένειες της πόλης αφήνονται να χρησιμοποιούν ως απόπατο αδιέξοδα δρομάκια και άδεια πάρκινγκ. Χωρίς νερό οι τουαλέτες είναι βουλωμένες, τα παιδιά δεν πλένονται. Ο Roscoe, υπεύθυνος για τα υδραυλικά, λέει ότι η δουλειά τον ξεπερνά.

Σύμφωνα με τους διάσημους οικονομολόγους μας, η οικονομία του Ντιτρόιτ «αναρρώνει… τα κέρδη αυξάνονται, είναι μόνο οι άνθρωποι που υποφέρουν». Η παραγωγικότητα έχει διπλασιαστεί, οι κερδοσκόποι είναι ικανοποιημένοι∙ οι συντάξεις έχουν σφαγιαστεί και τα ωρομίσθια είναι χαμηλά∙ αλλά οι Τίγρεις του Ντιτρόιτ είναι στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ.

Τελικές λύσεις: Το τέλος του Χάους

Η μόνη λύση είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα: το Χάος γεννά χάος. Ο Πρόεδρος προσπαθεί να δείξει «ποιος είναι ο αρχηγός». Ρωτά τους κοντινούς του συμβούλους πολύ δύσκολες ερωτήσεις: «Γιατί δεν μπορούμε να βομβαρδίσουμε τη Ρωσία, όπως το Ισραήλ τη Γάζα; Γιατί δεν κατασκευάζουμε ένα “σιδερένιο θόλο” πάνω από την Ευρώπη και να καταρρίψουμε τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους καθώς θα ρίχνουμε στη Μόσχα από τις νέες βάσεις μας στην Ουκρανία; Ποιες χώρες θα προστατεύουμε με το “θόλο” μας; Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλτικά Κράτη θα κάνουν με ευχαρίστηση την υπέρτατη θυσία. Εξάλλου, οι ηγέτες τους πρωτοστατούν για έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Η ανταμοιβή τους, μια πυρηνική άχρηστη γη, αποτελεί μικρό τίμημα προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία»!

Το σιωνιστικό λόμπι θα επιμείνει ώστε ο «Σιδερένιος Θόλος» να καλύπτει το Ισραήλ. Αλλά οι Σαουδάραβες ίσως προσπαθήσουν να δωροδοκήσουν τους Ρώσους προκειμένου να γλιτώσουν τα πετρέλαιά τους, καθώς η Μόσχα έχει στόχο τις πυραυλικές βάσεις των ΗΠΑ κοντά στη Μέκκα. Οι ραδιενεργοί σύμμαχοί μας στη Μέση Ανατολή θα πρέπει απλώς να βρουν μια νέα Ιερή Γη.

Ο Ομπάμα και οι σύμβουλοί του οραματίζονται να μειώσουν τον ασιατικό πληθυσμό κατά ένα ή δύο δισεκατομμύρια; Σχεδιάζουν αρκετές εκατοντάδες Χιροσίμες επειδή οι Κινέζοι ξεπέρασαν τις «κόκκινες γραμμές» του προέδρου; Η οικονομία και το εμπόριο της Κίνας μεγάλωσαν υπερβολικά γρήγορα, επεκτάθηκαν πολύ, έγιναν πολύ ανταγωνιστικά, πολύ ικανά, πολύ πετυχημένα στο να κερδίζουν μερίδια αγοράς, και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και την απαράμιλλη στρατιωτική μας δύναμη.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας θα εισπνεύσει πυρηνική σκόνη, εκατομμύρια Ινδοί και Ινδονήσιοι θα χαθούν ως παράπλευρες απώλειες. Οι επιζήσαντες θα γιορτάσουν με «ραδιενεργά ψάρια» σε μια φλεγόμενη θάλασσα.

Link to comment
Share on other sites

Οι οπαδοί της εθνικής θρησκείας μιλούν για σφαγές Ελλήνων από χριστιανούς και ζητούν αναφορά στο Αντιρατσιστικό - NEWS247

H ποινικοποίηση της άποψης, της κάθε είδους άποψης, είναι η ωμότερη μορφή τυραννίας, αν και, εμφανώς, κάτι τέτοιες "ευαισθησίες" αποτελούν "ψιλά γράμματα" για τους πολιτικούς αυτής της χώρας, όπως και όλων των άλλων χωρών που έχουν περάσει νόμους που ποινικοποιούν την άποψη.

Έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Το μεγάλο πολιτικό-στρατιωτικό παιχνίδι

23 Αυγούστου 2014 Αλεξέι Αρμπάτοφ, διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας της Ακαδημίας Επιστημών

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πιθανό να αποχωρήσει μονομερώς από διεθνείς συμφωνίες, όπως είχαν κάνει κάποτε οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Προφανώς ο ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην έξοδο των ΗΠΑ το 2002 από τη Συνθήκη για τον περιορισμό των συστημάτων αντιβαλλιστικών πυραύλων, που είχε υπογραφεί το 1972. Η συγκεκριμένη κίνηση των ΗΠΑ ήταν ένα τεράστιο λάθος, το οποίο παραδέχονται σήμερα πολλοί στην Ουάσιγκτον. Πόσο μάλλον, αφού τα τα μεγαλεπήβολα σχέδια δημιουργίας αντιπυραυλικής ομπρέλας τελικά δεν ευοδώθηκαν. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι ΗΠΑ έπρεπε να αναπτύξουν 100 στρατηγικούς αντιβαλλιστικούς πυραύλους, αλλά τελικά θα έχουν έως το 2020 μόνο 40 χερσαίους πυραύλους αναχαίτισης. Όσον αφορά τα περιβόητα συστήματα Standart-3 στην Ευρώπη, στην Ασία, και σε πλοία, από τεχνικής απόψεως, οι δυνατότητές τους να καταρρίπτουν στρατηγικούς βαλλιστικούς πυραύλους είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ειδικά δε, μετά την εγκατάλειψη, το 2013, της προηγμένης τροποποίησης, SM-Block 2B.

Ρωσικό λάθος

Κατά το πρακτική των ΗΠΑ, και παραθέτοντας τα δικά της -όχι απόλυτα πειστικά- επιχειρήματα, η Ρωσία έπαψε να τηρεί τη Συνθήκη για τον περιορισμό των συμβατικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη (CFE), το 2007. Τι κέρδισε από αυτό; Μέχρι τώρα δεν έχει υπερβεί κανένα ανώτατο όριο της συμφωνίας. Το αντίθετο μάλιστα. Τα ποσοστά στα οποία κυμαίνεται είναι 30%-40%.

Αυτή η καθαρά πολιτική κίνηση οδήγησε στην απώλεια της δυνατότητας να ελέγχει αυστηρά, μέσω των ορίων που προέβλεπε η Συνθήκη, όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, στο θέμα της ανάπτυξης και αναδιάταξης των στρατευμάτων και βαρέων όπλων στην Ευρώπη. Τώρα, στη Ρωσία απέμεινε μόνο να ελπίζει ότι στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία δεν θα εμφανιστούν νέες στρατιωτικές δυνάμεις της Συμμαχίας με πρόφαση την ουκρανική κρίση, κάτι το οποίο μπορούν να πράξουν απόλυτα ελεύθερα, χωρίς τη Συνθήκη.

Ατού για την Ουάσιγκτον

Η έξοδος από τη Συνθήκη για τους πυραύλους μέσου και μικρού βεληνεκούς θα δώσει στη Ρωσία τη δυνατότητα να αναπτύξει πυραύλους μέσου βεληνεκούς, κατάλληλους για χρήση εναντίον τρίτων χωρών. Αυτοί όμως, δεν επηρεάζουν καθόλου τη στρατηγική ισορροπία με τις ΗΠΑ. Αλλωστε, η Ρωσία γι' αυτό διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και όχι όπλα τα οποία αναφέρονται στη Συνθήκη του 1987, και φτάνουν μόνο μέχρι την περιοχή της Αλάσκας. Αντίθετα, η Ουάσιγκτον στην περίπτωση αυτή θα αποκτήσει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων επιθετικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς στο έδαφος των συμμάχων της στην Ευρώπη, μερικοί από τους οποίους θα χαιρετίσουν αναμφίβολα το βήμα αυτό των ΗΠΑ.

Παράλληλα, σε αντίθεση με τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, οι πύραυλοι αυτοί -λόγω της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς- θα έχουν τη δυνατότητα σε συντομότατο χρόνο να πλήξουν ολόκληρο το έδαφος της Ρωσίας, από τα Ουράλια και πέρα, ενώ θα αποτελέσουν ένα σημαντικό και ιδιαίτερα αποσταθεροποιητικό συμπλήρωμα στο στρατηγικό δυναμικό των ΗΠΑ. Θα προκύψει μια σημαντική στρατηγική ανισορροπία, για να μην αναφέρουμε καν το ξεκίνημα μιας εντελώς νέας πλέον -φαινομενικά «ξεχασμένης» μέχρι πρότινος- φάσης, στην αντιπαράθεση με τη Δύση.

Link to comment
Share on other sites

προσβολή του πολιτεύματος; ας ξεκινήσουν να χτίζουν φυλακές για να μπουν οι ίδιοι μέσα, απ'όλες τις πλευρές. Εκτός αν εννοούν μόνο λεκτική προσβολή, κι όχι με πράξεις.

Link to comment
Share on other sites

προσβολή του πολιτεύματος; ας ξεκινήσουν να χτίζουν φυλακές για να μπουν οι ίδιοι μέσα, απ'όλες τις πλευρές. Εκτός αν εννοούν μόνο λεκτική προσβολή, κι όχι με πράξεις.

Δεν είναι καθόλου αστεία και θέμα για βερμπαλισμούς στο fb αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Όταν ο Πάγκαλος, ο λαγός του ΠΑΣΟΚ, έκανε-στο ξεκίνημα του μνημονίου-λόγο για τανκς στους δρόμους προκειμένου να μη γίνουμε Αργεντινή οι περισσότεροι το προσπέρασαν ως μια ακόμα αρλούμπα της πασοκικής μασκότ.

Τώρα αποδεικνύεται ότι χτίζεται σιγά σιγά ένα νομικό πλαίσιο(τα'λεγε και ο Tsakonas παλιότερα, ως νομικός) που δημιουργεί εμπόδια στην ένδικη αποκατάσταση αδικιών του κράτους και στην εξόντωση όσων πολιτών αποκαλύπτουν πράξεις δοσιλογισμού(κυρίως με μπολγκ γιατί έχουν απήχηση) και αποδίδουν τέτοιους χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση.

Τρεις κατηγορίες πολιτών στηρίζουν το Σαμαρά βάσει των δημοσκοπήσεων και δεν είναι οι τεχνοκράτες των trading desk:

Μύθοι και πραγματικότητες για τη σύνθεση ψηφοφόρων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ : UNFOLLOW

Αγρότες(που καλοτρώνε από τις επιδοτήσεις και ζουν στη λιγότερο πληγείσα επαρχία)

Συνταξιούχοι, λόγω άγνοιας. [Μόλις δουν τί σημαίνει στην τσέπη, η βάση μνημονίου κατάργηση των 10δις στήριξης στις συντάξεις πολλοί θα αναθεωρήσουν).]

Γενικότερα οι χαμηλής μόρφωσης(οι πιο φοβισμένοι ίσως από τη ρητορεία του Μπάμπη Παπαδημητρίου).

Η κατάσταση κρέμεται από μια κλωστή(εκτός των αγρότων). Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις εσαεί την κοινωνία με προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης που ρίχνουν την ανεργία και μοιράζουν μπουρμπουάρ. Δεν μπορείς να καταργείς όλα τα κοινωνικά επιδόματα και να τα αλλάζεις με 400€/μήνα για τους απόλυτα ζητιάνους και να μη σε πάρουν κάποτε χαμπάρι. Γι'αυτό και βλέπουμε νόμους που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ. Γι'αυτό και σε χώρες όπως η Ισπανία απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Και τώρα μια "είδηση" για το κλαμπ της Ευρώπης:

Euro-federalists financed by US spy chiefs - Telegraph

DECLASSIFIED American government documents show that the US intelligence community ran a campaign in the Fifties and Sixties to build momentum for a united Europe. It funded and directed the European federalist movement.

Υ.Γ: Πού τα ξεθάβουν ρε π****η μου

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καθόλου αστεία και θέμα για βερμπαλισμούς στο fb αυτά που συμβαίνουν στη χώρα.

Σοβαρά μιλούσα πάντως.

Προσβολή της Δημοκρατίας είναι να κυβερνάει το 40%, κάνοντας μάλιστα το αντίθετο απ'ότι έλεγε προεκλογικά, προσβολή της Δημοκρατίας είναι οι πόσοι νόμοι που έχουν περάσει με ΠΝΠ, προσβολή της Δημοκρατίας είναι να κοιμούνται άνθρωποι στα παγκάκια, προσβολή της Δημοκρατίας είναι οι αριθμοί να έχουν μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή, και η μεγαλύτερη προσβολή της Δημοκρατίας είναι που τα ανεχόμαστε όλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Τρεις κατηγορίες πολιτών στηρίζουν το Σαμαρά βάσει των δημοσκοπήσεων και δεν είναι οι τεχνοκράτες των trading desk:

Μύθοι και πραγματικότητες για τη σύνθεση ψηφοφόρων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ : UNFOLLOW

Αγρότες(που καλοτρώνε από τις επιδοτήσεις και ζουν στη λιγότερο πληγείσα επαρχία)

Συνταξιούχοι, λόγω άγνοιας. [Μόλις δουν τί σημαίνει στην τσέπη, η βάση μνημονίου κατάργηση των 10δις στήριξης στις συντάξεις πολλοί θα αναθεωρήσουν).]

Γενικότερα οι χαμηλής μόρφωσης(οι πιο φοβισμένοι ίσως από τη ρητορεία του Μπάμπη Παπαδημητρίου).

"Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις ομάδες πανεπιστημιακής μόρφωσης." !

[Χαλβατζής]"Μην την μαμάμε την συζήτηση"[/Χαλβατζής]

Ερεθίζομαι με τέτοιες "έρευνες" και "στατιστικές" σε σημείο οργασμού. Προσφέρουν πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως υπάρχει το εξής παράδοξο. Ενώ όλες οι έρευνες δείχνουν νεολαία και πανεπιστημιακού επιπέδου να ψηφίζουν αριστερά, στις φοιτητικές η ΔΑΠ συνεχίζει να κάνει πάρτι.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως υπάρχει το εξής παράδοξο. Ενώ όλες οι έρευνες δείχνουν νεολαία και πανεπιστημιακού επιπέδου να ψηφίζουν αριστερά, στις φοιτητικές η ΔΑΠ συνεχίζει να κάνει πάρτι.

1) Πανεπιστημιακού επιπέδου δεν σημαίναι νεολαία, σημαίνει αποφοιτος πανεπιστημίου.

2) Θα εκπλαγείς αν ήξερες πόσοι και πόσοι νεολαίοι, στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλα δεν γουστάρουν "παρατάξεις στα πανεπιστήμια".

3) Υπάρχει και μια βασική διαφορά, τι τάζει η ΔΑΠ για να την στηρίξουν στις εκλογές, και τι τάζει η ΑρΕν...

Link to comment
Share on other sites

1) Πανεπιστημιακού επιπέδου δεν σημαίναι νεολαία, σημαίνει αποφοιτος πανεπιστημίου.

2) Θα εκπλαγείς αν ήξερες πόσοι και πόσοι νεολαίοι, στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλα δεν γουστάρουν "παρατάξεις στα πανεπιστήμια".

3) Υπάρχει και μια βασική διαφορά, τι τάζει η ΔΑΠ για να την στηρίξουν στις εκλογές, και τι τάζει η ΑρΕν...

1) Με βάση τις έρευνες υπάρχει υποστήριξη στην αριστερά από όλες τις ηλικίες, τις.... γύρω από το Πανεπιστήμιο, όχι απλά 18χρονα παιδιά που δεν έχουν πάει πανεπιστήμιο, αλλά και π.χ. 22χρονους που είναι στο Πανεπιστήμιο ή 35άρηδες που το έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Λάβε επιπλέον υπόψιν ότι όταν λέω νεολαία, φυσιολογικά όπως κάθε άνθρωπος στην ηλικία μου, το επεκτείνω ποιο μακριά από ότι κάθε άνθρωπος στην ηλικία σου.

2) Το σε τι βαθμό θέλεις πανεπιστημιακές παρατάξεις στο πανεπιστήμιο είναι θέμα ανθρώπου, όχι του τι ψηφίζεις. Όπως εσύ πιθανόν διαπίστωσες πολύ κόσμο της αριστεράς να στραβώνει στο άκουσμα για πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια, το ίδιο ισχύει και για τους άλλους χώρους. Δεν νομίζω κάθε δεξιός ή κεντρώος να τρέχει να ψηφίσει στις φοιτητικές παρατάξεις.

3) Εντάξει έχω ακούσει ότι η ΔΑΠ είναι ποιο δραστήρια, αλλά δεν νομίζω σε αυτό τον τομέα να μην μπορούν να κινηθούν και άλλες παρατάξεις. Τώρα τι τάζει; Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα πολιτικά στο πανεπιστήμιο. Μιλάμε εντελώς ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

2) Το σε τι βαθμό θέλεις πανεπιστημιακές παρατάξεις στο πανεπιστήμιο είναι θέμα ανθρώπου, όχι του τι ψηφίζεις. Όπως εσύ πιθανόν διαπίστωσες πολύ κόσμο της αριστεράς να στραβώνει στο άκουσμα για πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια, το ίδιο ισχύει και για τους άλλους χώρους. Δεν νομίζω κάθε δεξιός ή κεντρώος να τρέχει να ψηφίσει στις φοιτητικές παρατάξεις.

3) Εντάξει έχω ακούσει ότι η ΔΑΠ είναι ποιο δραστήρια, αλλά δεν νομίζω σε αυτό τον τομέα να μην μπορούν να κινηθούν και άλλες παρατάξεις. Τώρα τι τάζει; Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα πολιτικά στο πανεπιστήμιο. Μιλάμε εντελώς ποτέ.

Βάλε λίγο το 2 σε συνδιασμό με το 3 και καταλαβαίνεις τι παίζει. Το διατύπωσα λάθος πριν, υπάρχουν και άτομα που δεν νοιάζοντε μία για τις παρατάξεις, αλλα δεν τις μισούν απαραίτητα..

Από την μία λοιπόν έχεις άτομα που τους καίγεται καρφί τι θα γίνει στις φοιτητικές εκλογές και έχεις την ΔΑΠ να τάζει μπουκάλια, σημειώσεις, πτυχία κ.α. και από την άλλη άτομα που δεν τους νοιάζει τι θα γίνει στις φοιτητικές εκλογές και η Αριστερά να μην τους τάζει τίποτα.

Καταλαβαίνεις τι γίνεται, έτσι? Γενικά η ΔΑΠ καλλιεργεί τον οπαδισμό σε τρομακτικό βαθμό.

Link to comment
Share on other sites

Αμφιβάλλω και οι άλλες παρατάξεις να μην τάζουν ή να περιορίζονται σε εκθέσεις βιβλίου. Αλλά εντάξει, δεν με πολύ απασχολεί το θέμα. Απλά σημείωσα κάτι που μου κάνει εντύπωση. Θα περίμενα την ΝΔ να έχει πατώσει στα πανεπιστήμια.

Link to comment
Share on other sites

Αμφιβάλλω και οι άλλες παρατάξεις να μην τάζουν ή να περιορίζονται σε εκθέσεις βιβλίου. Αλλά εντάξει, δεν με πολύ απασχολεί το θέμα. Απλά σημείωσα κάτι που μου κάνει εντύπωση. Θα περίμενα την ΝΔ να έχει πατώσει στα πανεπιστήμια.

Αυτο που λες θα το περίμενε ο καθένας. Όντως βλέπεις ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ ειναι κυρίως σε μεγαλες ηλικίες αλλα ταυτόχρονα βλέπεις τη ΔΑΠ να κάνει πάρτι όπως είπες. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πάρα πολλοί που ψηφίζουν ΔΑΠ δεν ψηφίζουν και ΝΔ.

Αυτό συμβαίνει διότι στα Πανεπιστήμια πολλές παρατάξεις δεν μεταφέρουν την "πολιτικη" αντιπαράθεση στο πεδίο της κοινωνίας (ώστε να γίνει και η ταύτιση ΝΔ-ΔΑΠ) αλλά αναλώνεται σε πιο εσωτερικά ζητήματα (πχ ομαλότητα, όχι καταλήψεις) ή και όπως είπε ο Myralis σε απολίτικα ζητήματα (πάρτυ, παρέα, σημειώσεις κλπ)... ειναι λογικό κατα τη γνώμη μου ένας κομματικος μηχανισμός όπως αυτός της ΔΑΠ να καταφέρνει να συντηρείται και να μεταμορφώνεται ώστε να μην ταυτίζεται με τους "κακούς" Νεοδημοκράτες που θέλουν να μας διαλύσουν το Πανεπιστήμιο :p

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.