Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Πόσες φορές θα τα πούμε αυτά?

Ο Χίτλερ και ο Τούπακ ζουν.

Κι ο Biggie. Μην τον ξεχνάμε. Κι ο Michael Jackson. Είναι όλοι μαζί στην κούφια γη και σπάνε πλάκα με όσους πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει

Sent from my Find 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οι τρομοκράτες της Μεσογείου ξαναχτυπούν

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην Κιβωτό της Γάζας, το πλοίο που θα επιχειρούσε να σπάσει τον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό ξεκινώντας το ταξίδι του από τη Γάζα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των οργανωτών της αποστολής «Στις 3.45 π.μ. ώρα Γάζας, στις 29 Απριλίου, ο νυχτοφύλακας που βρισκόταν στην κιβωτό της Γάζας έλαβε μια κλήση να φύγει από το σκάφος γιατί θα δεχόταν επίθεση. Ο φύλακας έφυγε, αλλά καθώς τίποτα δε συνέβη, επέστρεψε πέντε λεπτά αργότερα. Λίγα λεπτά μετά, μια μεγάλη έκρηξη τίναξε το σκάφος προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Αρκετές ακόμη φορές άγνωστοι ανατίναξαν ή προκάλεσαν δολιοφθορές σε άλλες αποστολές με τεχνικές που παραπέμπουν ευθέως στη δράση ειδικών δυνάμεων πολεμικού ναυτικού.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε από δύτες εναντίον του πλοίου Τζουλιάνο το 2011 ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο σε ελληνικό λιμάνι.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι ενδείξεις παρέπεμπαν στη δράση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων εντός της ελληνικής επικράτειας η κυβέρνηση προτίμησε να αδιαφορήσει στηριζόμενη και στην δημοσιογραφική «ομερτά» που προσέφεραν τότε τα ελληνικά ΜΜΕ για όλα τα εγκλήματα του Ισραήλ.

Το 2008 ο Ριάντ Χαμάντ, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα, βρέθηκε νεκρός στη λίμνη Λέιντι Μπερντ, κοντά στο Όστιν των ΗΠΑ. Τα μάτια και το στόμα του θύματος ήταν κλεισμένα με μονωτική ταινία, ενώ τα χέρια και τα πόδια του βρέθηκαν σφιχτά δεμένα.

Με φωτογραφική διάταξη στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές επιτρέπουν τη δημιουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου σε οργανισμό - πρώην ΜΚΟ

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

Κάποτε κατηγορούσαν τον Καντάφι ότι τους έστελνε Η Ρώμη δείχνει τον Καντάφι για μετανάστες | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , τώρα που "απελευθέρωσαν" τη Λιβύη να μας πούνε γιατί έρχονται.

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε κατηγορούσαν τον Καντάφι ότι τους έστελνε Η Ρώμη δείχνει τον Καντάφι για μετανάστες | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , τώρα που "απελευθέρωσαν" τη Λιβύη να μας πούνε γιατί έρχονται.

ΚΑΝΤΑΦΙ, ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Μετά τον περίφημο πλέον εναγκαλισμό με τον Tony Blair το 2004, ο Καντάφι σύναψε συμφωνίες με την ΕΕ και διάφορες κυβερνήσεις, μέσω των οποίων η Λιβύη εφάρμοζε ευρωπαϊκούς συνοριακούς ελέγχους. Υπήρχαν κοινές ναυτικές περιπολίες με τους Ιταλούς, νόμοι εναντίον της λαθρομετανάστευσης, δίωξη των «δουλεμπόρων», υποδοχή όλων όσων συλλαμβάνονταν στην ανοιχτή θάλασσα, και γενικά μια καλή θέληση από πλευράς Λιβύης να βοηθήσει την Ευρώπη, με χρήματα της ΕΕ και της Ιταλίας.

Οποιαδήποτε ανθρωπιστική παράμετρος ήταν σαφώς απούσα από αυτές τις διακρατικές συμφωνίες. Η Λιβύη ουδέποτε υπέγραψε τη Συνθήκη της Γενεύης του 1951 περί προσφύγων, και ούτε διαθέτει κάποιο λειτουργικό σύστημα παροχής ασύλου. Οι οικονομικοί μετανάστες στη Λιβύη, συνήθως κρατούνταν έγκλειστοι επί μήνες ή και χρόνια, σε απάνθρωπες συνθήκες, όπου η βία, οι βιασμοί και τα βασανιστήρια ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες απελαύνονταν στα σύνορα με το Σουδάν και εγκαταλείπονταν στην έρημο, ή τους επέστρεφαν αεροπορικώς στις πατρίδες τους χωρίς να ελέγξουν ποιος πραγματικά δικαιούνταν ασύλου ως πρόσφυγας. Μάλιστα, υπήρξαν αρκετές καταγγελίες πως τα περιπολικά σκάφη των Λίβυων πυροβολούν αδιάκριτα κατά των πλοιαρίων με τους μετανάστες.

Όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα. Πολλά αναφέρονται σε εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, και άλλων οργανώσεων. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις που σήμερα καταδικάζουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς Καντάφι, δεν είχαν να πουν τίποτα για τη κακομεταχείριση των λαθρομεταναστών όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Από την οπτική των Ευρωπαίων, το παραπάνω σύστημα λειτουργούσε μια χαρά. Η Ιταλία και η Μάλτα είδαν μια δραματική μείωση στους αριθμούς των λαθρομεταναστών το 2009, εξαιτίας της λιβυκής συνεργασίας. Δίνοντας τον συνοριακό τους έλεγχο εργολαβικά σε μια δικτατορία χωρίς σύστημα παροχής ασύλου, οι Ευρωπαίοι απέτρεψαν πολλούς από το να φτάσουν στις ακτές τους και να αναζητήσουν άσυλο, την ίδια ώρα που συνέχιζαν να δηλώνουν τη δέσμευσή τους στις αρχές των δικαιωμάτων των προσφύγων. Άλλες χώρες έπαιξαν επίσης παρόμοιο ρόλο, όπως η Τυνησία, το Μαρόκο, η Ουκρανία, και η Τουρκία. Καμία όμως δεν πέτυχε τόσα όσα πέτυχε η Λιβύη.

Ο Καντάφι φέρθηκε παμπόνηρα σε σχέση με τις ψυχώσεις των Ευρωπαίων για τη λαθρομετανάστευση. Κέρδισε για τη χώρα του χρήματα, εξοπλισμό, τεχνολογία, και πολιτική επιβίωση.

Το περασμένο καλοκαίρι ζήτησε €5 δισ. από την ΕΕ για να απαλλάξει την Ευρώπη από το να γίνει «μαύρη». Τον Οκτώβριο του υποσχέθηκαν €50 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, ως μέρος της συνεργασίας που συμφωνήθηκε με την Κομισιόν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι είδηση αλλά ένα άρθρο για τον προοδευτικό (ίσως και συναγωνιστή της Ακριβοπούλου) Κούλογλου.

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

«Σας αποκαλώ Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος»

Και παλιότερα προοδευτικοι κύκλοι της χώρας μας, μπέρδεψαν τα διεθνιστικά τους ιδεώδη με τα συμφέροντα της χώρας, με το εθνικό συμφέρον. Έτσι η Θεσσαλονίκη παραχωρούνταν προς χάρη ευγενών ιδεολογιών για ένα καλύτερο κόσμο στην Βουλγαρία. Στις δημοκρατίες δεν απαγορεύεται «το πολιτεύεσθαι» σε ηλιθίους , ούτε σε επικινδύνους , ούτε καν σε αυτόκλητους ιστορικούς. Και καλώς.

Την απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα την δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους. «Σας αποκαλώ Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε με την σιγουριά που χαρίζει η απόλυτη ιδεολογική βεβαιότητα στους πιστούς της. Ωστόσο, πριν αποφασίσει να κάνει δηλώσεις ο Κούλογλου έπρεπε να γνωρίζει ότι η ιστορία δεν μελετάται με ιδεολογικά γυαλιά , πολύ δε περισσότερο δεν ερμηνεύεται με ιδεολογικά στερεότυπα. Επίσης έπρεπε να γνωρίζει ότι στη διεθνή πολιτική τα εθνικά ζητήματα δεν διαπραγματεύονται με καλές προθέσεις , ούτε με θεατρινισμούς, αλλά με σκληρές εθνικές διαπραγματεύσεις. Ακόμα έπρεπε να γνωρίζει ότι η εθνική μας υπόσταση δεν είναι καλοπληρωμένο ρεπορτάζ της πάλαι ποτέ αμαρτωλής ΕΡΤ όπου πουλάμε δωρεάν εξυπνάδες και γοητευτικές πόζες. Τα σύνορα της πατρίδας έχουν κατακτηθεί με αίμα δηλαδή με πολέμους και διατηρούνται επίσης όχι με καλές προθέσεις αλλά με την ισχύ. Στην πολιτική κατερχόμαστε αν αισθανόμαστε και συναισθανόμαστε το βάρος της αποστολής μας και όχι για να πουλήσουμε …μούρη και προοδευτιλίκη δημιουργώντας αντάρα με ανοησίες γύρω από το ασήμαντο όνομα μας.

Υ.Γ. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο ευαίσθητος κύριος Κούλογλου που αισθάνεται να αδικούνται οι Σκοπιανοί, οι οποίοι παραχαράσσουν προκλητικά το ιστορικό μας παρελθόν, και δήλωσε την ασυγκράτητη επιθυμία του να τους ονομάζει όπως όλος ο κόσμος, υπήρξε ο συγγραφείς του έργου «Έγκλημα στο προεδρικό μέγαρο» το οποίο θεωρήθηκε προϊόν άγριας και ανελέητης λογοκλοπής «αποτελεί πιστή αντιγραφή, κεφάλαιο προς κεφάλαιο, σκηνή προς σκηνή», του βιβλίου του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν «Φόνος στην κεντρική επιτροπή».

Περισσότερα για το γεγονός της λογοκλοπής στο http://neoplanodion.gr/tag/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%

http://www.topontiki.gr/

Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν αναπόφευκτη εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικά εδάφη

Οι ακροδεξιοί πραξικοπηματίες που με την άμεση και πλήρη υποστήριξη των Αμερικανών κατέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία δοκιμάζουν ανελέητα τα όρια ανοχής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Δολοφονώντας εν ψυχρώ 42 αθώους Ρώσους και ρωσόφιλους Ουκρανούς στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό, οι φιλοναζιστές και πιόνια των ΗΠΑ Ουκρανοί πραξικοπηματίες εξωθούν τα πράγματα στα άκρα. Αν ο Πούτιν «καταπιεί» τη δολοφονία δεκάδων Ρώσων της Ουκρανίας χωρίς να τολμήσει να αντιδράσει εισβάλλοντας στην Ουκρανία και απομακρύνοντας από την εξουσία τους δολοφόνους του Κιέβου, η ζωή τουλάχιστον οκτώ εκατομμυρίων Ρώσων που ζουν σε ουκρανικά εδάφη θα βρίσκεται διαρκώς στο έλεος των φιλοναζιστών Ουκρανών.

Οσο οι Ουκρανοί ναζί βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Βερολίνου, ο Πούτιν μπορούσε να υπολογίζει βάσιμα σε μια διχοτόμηση της Ουκρανίας - με την ανατολική και τη νότια Ουκρανία να ενσωματώνονται στη Ρωσία και με τις δυτικές περιοχές να προσδένονται ως κράτος στο άρμα της Γερμανίας. Η ζωτικής σημασίας για το Βερολίνο θέληση της γερμανικής κυβέρνησης να μην εξαρτάται κατά κανέναν τρόπο από ενεργειακές πηγές άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ αποτελούσε τη ρεαλιστική βάση των ελπίδων του Πούτιν. Η κατάσταση όμως μεταβλήθηκε άρδην, όταν οι Αμερικανοί ανέλαβαν αυτοί τον έλεγχο των Ουκρανών ακροδεξιών και παραμέρισαν τους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να κινεί τώρα η Ουάσιγκτον τους πραξικοπηματίες του Κιέβου και όχι το Βερολίνο.

Τα κορυφαία οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα των Γερμανών. Θα συνιστούσε θρίαμβο της πολιτικής της Ουάσιγκτον, αν κατόρθωνε να τορπιλίσει την ενεργειακή συνεργασία της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, με τη Ρωσία. Οι Αμερικανοί θα μπορούσαν έτσι να στραγγαλίσουν ενεργειακά τους Γερμανούς, αν παρίστατο ανάγκη. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων την κατάσταση αυτή, οι Γερμανοί ηγέτες θα ήταν υποχρεωμένοι να υποταχθούν εκ νέου στους Αμερικανούς. Τα όνειρα του Βερολίνου για εδραίωση της πανευρωπαϊκής ηγεμονίας του θα υφίσταντο σοβαρότατο, ίσως και μοιραίο πλήγμα. Ενώ λοιπόν η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία είναι απαραίτητη για τη Γερμανία στην παρούσα φάση, για να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ έχουν κάθε λόγο να τινάξουν στον αέρα τη συνεργασία αυτή!

Αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βοηθήσουν στρατιωτικά τους πραξικοπηματίες της Ουκρανίας, αν εισβάλουν οι Ρώσοι. Η Ουάσιγκτον θα υφίστατο ταπεινωτική ήττα των Ουκρανών συμμάχων της. Το γεγονός όμως ότι η Ουάσιγκτον το λέει ανοιχτά, αφήνει το περιθώριο στον Πούτιν να είναι βέβαιος για τη στρατιωτική νίκη των Ρώσων στην Ουκρανία. Το κακό για τον Ρώσο πρόεδρο είναι ότι τα σχέδια των Αμερικανών για ενεργειακή ρήξη Μόσχας - Βερολίνου και ΕΕ εξυπηρετούνται σχεδόν το ίδιο καλά και με ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι είδηση αλλά ένα άρθρο για τον προοδευτικό (ίσως και συναγωνιστή της Ακριβοπούλου) Κούλογλου.

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

«Σας αποκαλώ Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος»

Και παλιότερα προοδευτικοι κύκλοι της χώρας μας, μπέρδεψαν τα διεθνιστικά τους ιδεώδη με τα συμφέροντα της χώρας, με το εθνικό συμφέρον. Έτσι η Θεσσαλονίκη παραχωρούνταν προς χάρη ευγενών ιδεολογιών για ένα καλύτερο κόσμο στην Βουλγαρία. Στις δημοκρατίες δεν απαγορεύεται «το πολιτεύεσθαι» σε ηλιθίους , ούτε σε επικινδύνους , ούτε καν σε αυτόκλητους ιστορικούς. Και καλώς.

Την απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα την δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους. «Σας αποκαλώ Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε με την σιγουριά που χαρίζει η απόλυτη ιδεολογική βεβαιότητα στους πιστούς της. Ωστόσο, πριν αποφασίσει να κάνει δηλώσεις ο Κούλογλου έπρεπε να γνωρίζει ότι η ιστορία δεν μελετάται με ιδεολογικά γυαλιά , πολύ δε περισσότερο δεν ερμηνεύεται με ιδεολογικά στερεότυπα. Επίσης έπρεπε να γνωρίζει ότι στη διεθνή πολιτική τα εθνικά ζητήματα δεν διαπραγματεύονται με καλές προθέσεις , ούτε με θεατρινισμούς, αλλά με σκληρές εθνικές διαπραγματεύσεις. Ακόμα έπρεπε να γνωρίζει ότι η εθνική μας υπόσταση δεν είναι καλοπληρωμένο ρεπορτάζ της πάλαι ποτέ αμαρτωλής ΕΡΤ όπου πουλάμε δωρεάν εξυπνάδες και γοητευτικές πόζες. Τα σύνορα της πατρίδας έχουν κατακτηθεί με αίμα δηλαδή με πολέμους και διατηρούνται επίσης όχι με καλές προθέσεις αλλά με την ισχύ. Στην πολιτική κατερχόμαστε αν αισθανόμαστε και συναισθανόμαστε το βάρος της αποστολής μας και όχι για να πουλήσουμε …μούρη και προοδευτιλίκη δημιουργώντας αντάρα με ανοησίες γύρω από το ασήμαντο όνομα μας.

Υ.Γ. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο ευαίσθητος κύριος Κούλογλου που αισθάνεται να αδικούνται οι Σκοπιανοί, οι οποίοι παραχαράσσουν προκλητικά το ιστορικό μας παρελθόν, και δήλωσε την ασυγκράτητη επιθυμία του να τους ονομάζει όπως όλος ο κόσμος, υπήρξε ο συγγραφείς του έργου «Έγκλημα στο προεδρικό μέγαρο» το οποίο θεωρήθηκε προϊόν άγριας και ανελέητης λογοκλοπής «αποτελεί πιστή αντιγραφή, κεφάλαιο προς κεφάλαιο, σκηνή προς σκηνή», του βιβλίου του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν «Φόνος στην κεντρική επιτροπή».

Περισσότερα για το γεγονός της λογοκλοπής στο http://neoplanodion.gr/tag/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%

http://www.topontiki.gr/

Τα Σκοπια ειναι σαν την Κωνσταντινουπολη παντως. Μονο εμεις τα λεμε ετσι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.