Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

φόβος επεισοδίων από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές δεν υπήρχε ούτε για αστείο. Φραστικά επεισόδια υπήρξαν. Σπρωξίματα δεν πρόσεξα.

Τα ΥΜΕΤ δυναμίτιζαν το κλίμα, τραμπουκίζοντας, και στη συνέχεια επιτέθηκαν αναίτια στο μπλοκ. Το ξύλο που είδες να πέφτει στην ασπίδα του υμετ έπεσε αφότου έγινε επίθεση από μέρους τους. άξιο το μέρισμα

Βέβαια, κυρίως το σχόλιό μου πιο πάνω ήταν, για το τι θεωρείς ειρηνική διαδήλωση. Δεν ήσουν εκεί, δεν μπορείς να ξέρεις αν ήταν όντως ειρηνική διαδήλωση. που ήταν.

Αγορίνα ειλικρινά όπως το βλέπω εγώ δε θα βγάλουμε άκρη. Η μια σου πρόταση αναιρεί την άλλη

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION] [MENTION=4171]deninho[/MENTION]

Άρα μου λέτε ότι τα ΜΑΤ έπρεπε να περιμένουν να πέσουν ψιλές και ύστερα να επέμβουν;

Με ρωτήσατε πως θα όριζα εγώ μια ειρηνική διαδήλωση; Κάτσε σε μια άκρη όπου να μην ενοχλείς και φώναζε όσο θες. Το να έχεις κόψει την Ερμού στα δυο και να απειλείς κόσμο, ΟΧΙ δεν είναι ειρηνική διαδήλωση για εμένα.

έλεος με τους αριστερούς φασίστες που επιβαλουν με τη βια τη γνωμη τους επειδη ανοιξαν μερικα μαγαζια κυριακη ενω οι ιδιοι ειναι καρεκλοκενταυροι δημοσιουπαλληλακια

δειτε εδω χαλια

Ψώνια με χρήση χημικών στην Ερμού | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εργαζόμενοι απεργοί και μη βρεθηκαν έξω από τα μαγαζιά που άνοιξαν Κυριακή και διαδήλωναν. Προφανώς δεν ήταν σε μία γωνία να μην ενοχλούν κανένα. Προφανώς εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων περιφρουρώντας την απεργία τους (δηλαδή ενδεχομένως και να εμποδίζαν τον κόσμο να ψωνίσει).

Για να μην κοροιδευόμαστε τα ΜΑΤ βρέθηκαν εκει για να διασφαλίσουν το αντίθετο. Προφανώς και σκοπός τους ήταν λοιπόν να διαλύσουν αυτές τις αντιστάσεις που δημιουργούσαν προβλήματα στους μαγαζάτορες της Ερμού και εν γένει σε αυτούς που προώθησαν/ψήφισαν/νομοθέτησαν ή έδωσαν εντολή να νομοθετηθεί (τρόικα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Το θέμα ειναι πώς κρινεις το παραπάνω. Για μένα 2 δρόμοι υπάρχουν:

1) Ή αναγνωρίζεις ότι κάποιοι άνθρωποι δίνουν έναν αγώνα ενάντια σε αυτό το μέτρο και αυτή την πολιτική εν γένει, οπότε αποδέχεσαι ότι μπορεί να να οξυνθούν και τα πράματα και να υπαρξουν και πιο μαχητικές και ριζοσπαστικές πρακτικές για να υπερασπιστούν αυτο που κάνουν και τα δικαιώματα τους (στην προκειμένη δεν είδα κάτι "βίαιο" απλώς σίγουρα χαλάει την αισθητική των αποκάτω)

2) Ή δεν είσαι με αυτόν τον αγωνα και δεν αναγνωρίζεις την αναγκαιότητα του (ή δεν βλέπεις κάποια προοπτική σε αυτή την κατευθυνση.) Ανάλογα βέβαια με το πόσο "φιλελέ" μπορεί να είσαι αναγνωρίζεις το δικαίωμα στην απεργία στο βαθμο που δεν ενοχλεί κανενα, αναγωρίζεις το διακαιωμα στη διαδήλωση στο βαθμο που δεν ενοχλεί κανένα και γενικά απαιτείς να μην ενοχλείται κανένας. Αναλογα και με τις υποτιθέμενες ειρηνικές ευαισθησίες το παίζεις και "κατα της βίας απο όπου κι αν προέρχεται". Πχ αν απεργεί κάποιος και έρθουν τα ΜΑΤ να τον διαλύσουν, δεν επιτρεπεται να αντισταθεις γιατι ΒΙΑ.. εισαι ΒΙΑΙΟΣ.. τεσπα... βέβαια οι μισοί που τα λένε αυτά μια χαρα ανέχονται (στα λόγια καταδικάζουν όμως) τη βία του Αντώνη στα νιάτα του , τον τσεκουράτο Υπουργό, την "απόδοση δικαιοσύνης" απο την αστυνομία στον Καρέλι κλπ.

οπότε δε χρειαζεται να κάνουμε μία ώρα να συνενενοηθούμε. Για αυτούς που βλέπουν τη Μερκελ ως σωτηρα και τον κάθε Αντώνη ως σημαια ή μοναδική λύση ή άβαταρ ή έστω αναγκαίο κακό τέτοια περιστατικά ανήκουν στο φάσμα ("ψιλοδίκιο έχετε αλλα με λάθος τρόπο" έως "τρομοκρατικο/αντιδημοκρατικο/ΒΙΑ").

Τέλος , LL_NEO άν ήμουν στη θέση σου (δηλαδή τσακάλι φουλ δεξιος ΝΔ) θα ήμουν λίγο πιο ειλικρινής και πιο @@τος.. Δε θα κλαιγόμουν για μια ξυλιά σε μία ασπίδα ενος ΜΑΤατζή. Πες το ευθεως: Ο ρόλος της αστυνομίας στο σύστημα μας δεν ειναι μονο να προστατέυει απο ληστές/δολοφόνους κλπ αλλά και να βοηθά στην καταστολή των αντιστάσεων απεναντι στην πολιτική αυτών... που δίνουν εντολές στην αστυνομια. Απλά πράματα λοιπόν, άλλο βία και άλλο αντιβία. Το ξέρω, το ξέρεις και σίγουρα το ξέρει και ο κάθε ψαγμένος στην εντελώς δεξια πτέρυγα της ΝΔ. Απλώς πουλάτε "καταδικάζω τη βία απο όπου κι αν προέρχεται" για να οξύνετε τα συντηρητικά ένστικτα του κοσμάκη μπας και κόψετε λίγο το Συριζα (ο οποίος παρεπιπτόντως χέζεται να πει και πολλά, μην παρεξηγηθεί απο τις νοικοκυρές και χάσει τις καρέκλες).

[MENTION=6460]3likos[/MENTION]

Εγώ βασικά είμαι με το 1 μέχρι ενός σημείου. Να το χρωματίσω για να το καταλάβεις.

1) Ή αναγνωρίζεις ότι κάποιοι άνθρωποι δίνουν έναν αγώνα ενάντια σε αυτό το μέτρο και αυτή την πολιτική εν γένει, οπότε αποδέχεσαι ότι μπορεί να να οξυνθούν και τα πράματα και να υπαρξουν και πιο μαχητικές και ριζοσπαστικές πρακτικές για να υπερασπιστούν αυτο που κάνουν και τα δικαιώματα τους (στην προκειμένη δεν είδα κάτι "βίαιο" απλώς σίγουρα χαλάει την αισθητική των αποκάτω)

Κοινώς κανένας ******* δεν έχει δικαίωμα να μου πει εμένα να μην κάνω απεργία ή να μη διαδηλώσω* αλλά και κανένας ******* δεν έχει δικαίωμα να μου πει ότι δεν πρέπει να ψωνίζω ή ότι δεν πρέπει να εργαστώ. Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατά την ταπεινή μου άποψη εξίσου σεβαστό με το δικαίωμα στην εργασία.

*νόμιμα

Ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη στη Γερμανία: η μακράν πιο φθηνή πηγή ενέργειας το 2013

%CE%9A%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+2013%CE%B1.jpg

Η Γερμανία έκανε το 2013 νέο ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη. Το διάγραμμα και ο πίνακας που δημοσιεύουμε σήμερα εξηγούν το γιατί. Τα στοιχεία είναι από έκθεση του γνωστού Ινστιτούτου Fraunhofer τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούν το 3ο τρίμηνο 2013. Η έκθεση διερεύνησε το ομαλοποιημένο κόστος ηλεκτρισμού από ...

ΑΠΕ και ως βάση σύγκρισης χρησιμοποίησε τα κόστη για νέα εργοστάσια λιγνίτη, λιθάνθρακα και φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου.

Όπως μπορείτε να δείτε, το κόστος ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη κυμαίνεται στα 3,8 έως 5,3 λεπτά/Kwh και είναι το χαμηλότερο στον πίνακα. Για να επιτευχθεί αυτό, οι ώρες πλήρους φορτίου στη διάρκεια του έτους (ημερολογιακός χρόνος 8760 ώρες) κυμαίνονται από 6600 έως 7600 και είναι οι υψηλότερες, εξασφαλίζοντας τον υψηλότερο συντελεστή αξιοποίησης, 75% έως και το εντυπωσιακό 87%. Με άλλα λόγια, η καρδιά του φορτίου βάσης της Γερμανίας είναι ο λιγνίτης, δεν είναι τα πυρηνικά, δεν είναι ο λιθάνθρακας και δεν είναι βέβαια το φυσικό αέριο. Ο λιγνίτης ωφελήθηκε κυρίως από τις χαμηλές τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής CO2.

Και αυτά την ίδια στιγμή που η Αγγελικούλα, αρνείται να συμφωνήσει στη μείωση της τιμής του ρεύματος για τις Ελληνικές Βιομηχανίες.

Και απορώ που κάποιοι δε βλέπουν τη σκοπιμότητα, να κλείσουν δηλαδή τα Ελληνικά εργοστάσια, να τα πάρουν κοψοχρονιά οι Γερμανοί και μετά να βάλουν Έλληνες (ή και αλλοδαπούς, έχουμε αρκετούς) να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί.

Τέλος , ***** άν ήμουν στη θέση σου (δηλαδή τσακάλι φουλ *****) θα ήμουν λίγο πιο ειλικρινής και πιο @@τος.. Δε θα κλαιγόμουν για μια ξυλιά σε μία ασπίδα ενος ΜΑΤατζή. Πες το ευθεως: Ο ρόλος της αστυνομίας στο σύστημα μας δεν ειναι μονο να προστατέυει απο ληστές/δολοφόνους κλπ αλλά και να βοηθά στην καταστολή των αντιστάσεων απεναντι στην πολιτική αυτών... που δίνουν εντολές στην αστυνομια. Απλά πράματα λοιπόν, άλλο βία και άλλο αντιβία. Το ξέρω, το ξέρεις και σίγουρα το ξέρει και ο κάθε ψαγμένος στην εντελώς ***** πτέρυγα της/του *****. Απλώς πουλάτε "καταδικάζω τη βία απο όπου κι αν προέρχεται" για να οξύνετε τα συντηρητικά ένστικτα του κοσμάκη μπας και κόψετε λίγο το ***** (ο οποίος παρεπιπτόντως χέζεται να πει και πολλά, μην παρεξηγηθεί απο τις νοικοκυρές και χάσει τις καρέκλες).

Όπου ***** βάλε ότι κόμμα και ότι παράταξη θέλεις. Ελπίζω και εύχομαι να μην δούμε ποτέ Σύριζα να κυβερνάει, απλά και μόνο για να επιβεβαιωθεί ότι δεν θα άλλαξει τίποτα με καταστολές ειρηνικών διαδηλώσεων κτλ κτλ. (Επίσης ελπίζω να μην διαβάσω παρακάτω το αντεπιχείρημα "Μα αν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση δεν θα έχουμε πορείες στην Ελλάδα..." :flag:

Ή δεν είσαι με αυτόν τον αγωνα και δεν αναγνωρίζεις την αναγκαιότητα του (ή δεν βλέπεις κάποια προοπτική σε αυτή την κατευθυνση.) Ανάλογα βέβαια με το πόσο "φιλελέ" μπορεί να είσαι αναγνωρίζεις το δικαίωμα στην απεργία στο βαθμο που δεν ενοχλεί κανενα, αναγωρίζεις το διακαιωμα στη διαδήλωση στο βαθμο που δεν ενοχλεί κανένα και γενικά απαιτείς να μην ενοχλείται κανένας.

Ή σε περίπτωση που σου διαφεύγει, ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ, διότι έχεις υποχρεώσεις που τρέχουν, υπαλλήλους να πληρώσεις κτλ. Ίσως όχι τόσο βέβαια σαν επιχείρηση της Ερμού, που τόσα χρόνια ψώνιζαν και ψωνίζουν όλα τα "ψώνια" από κει.

Θα μου πεις "αν δεν κάνει ο μαγαζάτορας και οι υπάλληλοι θυσίες" πως θα κερδίζουν μακροπρόθεσμα κάτι; Δίκιο. Καθαρά υποκειμενικό θέμα του καθενός. Και μετά είναι και αυτό με τα συνδικαλιστήρια που ακόμα ζουν και βασιλεύουν, και αργότερα, απεργείς δεν απεργείς εσύ, αυτά έχουν καρπωθεί τις δικιές σου τις θυσίες, θα είναι βολέμένα, με μισθό από το πουθενά, ίσως βουλευτές, ίσως υπουργοί, και εσύ θα σκέφτεσαι ακόμα τι να κάνεις πάλι, να απεργήσεις ή όχι.

Πάντως δεν ξέρω πως δεν ενοχλεί κάποιος που έρχεται στην πόρτα του μαγαζιού μου και βρίζει πελάτες και υπαλλήλους που ψωνίζουν/εργάζονται. Ολίγον τι...φασιστικό δεν είναι;

Το είδα στον Βόλο που είχα κατέβει για τσίπρο. (γκούχ). Όχι χθες. Μια προηγούμενη κυριακή (μήνες πριν) όπου καμιά δεκαριά σημαιοΠΑΜίτες έσουρναν από πίσω 20-30 νέους-ξέρετε από αυτούς τους επαναστάτες με το Mkl στο χέρι, στο άλλο το τσιγάρο, που θα αλλάξουν την χώρα, και έβριζαν γενικά και αόριστα όσους "παρανομούσαν". ΑΓΩΝΕΣ λέμε , όχι παίξε γέλασε.

Game of thrones - Greek church edition.

Πέθανε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος. Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος | κοινωνια | ethnos.gr

Ως γνωστόν όταν μια θέση Μητροπολίτου χηρεύσει, ξεκινάει η μάχη της διαδοχής, όπου μπαίνουν τα μεγάλα μέσα για το ποιόν θα διορίσουν.

Ωσότου διοριστεί νέος μητροπολίτης (τον Οκτώβριο), προσωρινά διορίζεται ο παλαιότερος από γειτονική μητρόπολη, συγκεκριμένα στο άρθρο 23:

" Ἄρθρον 23.

1. Ἅμα τῇ χηρείᾳ μητροπολιτικοῦ τινος θρόνου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὁ Πρόεδρος τῆς Δ.Ι.Σ., ἀναθέτει τὴν τοποτηρητείαν αὐτοῦ μέχρι τῆς πληρώσεως τοῦ εἰς τὸν ἐκ τῶν ὁμόρων Μητροπολιτῶν ἔχοντα τὰ πρεσβεῖα τῆς Ἀρχιερωσύνης." Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αντιθέτως παράνομα αυτο-διορίστηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος | κοινωνια | ethnos.gr

Μέλι έχει η μητρόπολη Ιωαννίνων και θέλει να κάνει κουμάντο; μάλλον... Μεγαλομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας η Μητρόπολη Ιωαννίνων - Λευκαδίτικα Νέα - Lefkada News

Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να πάει κόντρα στον Ιερώνυμο.

Η ελβετική κυβέρνηση δηλώνει αντίθετη με την πρόταση, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει το δημοψήφισμα, καθώς έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών.

ρε γατάκια... ρε γατάκια...

Μέλι έχει η μητρόπολη Ιωαννίνων και θέλει να κάνει κουμάντο; μάλλον... Μεγαλομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας η Μητρόπολη Ιωαννίνων - Λευκαδίτικα Νέα - Lefkada News

Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να πάει κόντρα στον Ιερώνυμο.

Εκτός του ότι αυτό αποτελεί πληροφορία η οποία δεν τεκμηριώνεται απο κάπου, δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να γινόμαστε οι ίδιοι χαιρέκακοι. Την τιμωρία τους την έχει φροντίσει ο Μαμωνάς αυτοπροσώπως, και μάλιστα είναι σκληρή, αν αναλογιστείς σε τι ύψη διαπραγμετευόταν η μετοχή της Εθνικής, και που έχει καταντήσει σήμερα.

Κατα τα λοιπά, και πέραν όλων των διαφωνιών που έχω και εγώ με την ιδέα της εκκλησίας, έχουμε έναν άνθρωπο που πέθανε, και φρονώ πως δεν είναι της ώρας η όποια εκμετάλλευση αυτόυ του γεγονότος.

Εκτός του ότι αυτό αποτελεί πληροφορία η οποία δεν τεκμηριώνεται απο κάπου, δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να γινόμαστε οι ίδιοι χαιρέκακοι. Την τιμωρία τους την έχει φροντίσει ο Μαμωνάς αυτοπροσώπως, και μάλιστα είναι σκληρή, αν αναλογιστείς σε τι ύψη διαπραγμετευόταν η μετοχή της Εθνικής, και που έχει καταντήσει σήμερα.

Κατα τα λοιπά, και πέραν όλων των διαφωνιών που έχω και εγώ με την ιδέα της εκκλησίας, έχουμε έναν άνθρωπο που πέθανε, και φρονώ πως δεν είναι της ώρας η όποια εκμετάλλευση αυτόυ του γεγονότος.

Κάτσε ρε Κολτ. Δε μοιράζουμε εμείς τα ασημικά πάνω στο μνήμα του, άλλοι το κάνουν. Κι αν όντως δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τηρούν τους κανόνες που έχουν θεσπίσει οι ίδιοι, έστω για τα προσχήματα, υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα, δεν είν' έτσι;

Κάτσε ρε Κολτ. Δε μοιράζουμε εμείς τα ασημικά πάνω στο μνήμα του, άλλοι το κάνουν. Κι αν όντως δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τηρούν τους κανόνες που έχουν θεσπίσει οι ίδιοι, έστω για τα προσχήματα, υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα, δεν είν' έτσι;

Ξαναδιάβασα το αρχικό ποστ για να σιγουρευτώ.

Απο πουθενά δεν προκύπτει κανενός είδους διαμοιρασμός των ασημικών. Απλά γίνεται συνδυασμός της είδησης του θανάτου του μητροπολίτη με ένα άλλο άρθρο που αφορά το υποτιθέμενο ύψος της περιουσίας της μητρόπολης, με σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις, και όχι γεγονότα.

Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για να διαφωνήσει κανένας για τη λειτουργία της εκκλησίας όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών, ή την επιβολή βαρύτατων εισφορών επι των ακαθαρίστων των μητροπόλεων. Αλλά θα προτιμούσα κάτι τέτοιο να γίνεται τεκμηριωμένα, και με πραγματικά στοιχεία. Όχι να κατασκευάζονται εντυπώσεις, για νά'χαμε να λέγαμε. Είναι άλλο πράγμα να αποκαλέσεις κάποιον κλέφτη, αμα τον δείς ''με τη γίδα στην πλάτη'' και άλλο να αποκαλείς κλέφτη, όποιον τύχει να περνάει έξω απο το μαντρί.

Στο κάτω κάτω, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, ουδώλως ωφέλησε τον εκκλιπόντα το ύψος των αποθεματικών της μητρόπολης, όσο και να είναι αυτό. Κάτι που θα ισχύσει εις το ακέραιο, και για τους διάδοχους αυτού.

Στείλε 3 διμοιρίες δημοκρατία έτσι να στανιάρουν.

3 διμοιρίες είναι του ματς. Η διμοιρία του Δαρείου φτάνει. Να ευχηθούμε καλή υγεία του παιδιού αυτού μιας και τον αναφέραμε. και σε καλή μεριά το μέρισμα από το πλεόνασμα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.