Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

  • Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply
Ενδιαφέρουσα η οπτική σου. Μια ερώτηση μόνο. Πως βλέπεις το timing του όλου Mpaltakosgate; Ο Σαμαράς πέρασε ένα πολυνομοσχέδιο δια πυρός και σιδήρου μεν, επιτυχώς δε. Αν επίσης σκεφτείς ότι κάπου εκεί αρχίζαμε να είμαστε σίγουροι ότι επίκειται η επιστροφή μας στις αγορές (πχ είτε στο παρόν είτε στο Χρεωκοπία Ελλάδος τόπικ ο [MENTION=188]yanni[/MENTION] το είχε σίγουρο ότι έρχεται ανα πάσα στιγμή), η ΝΔ δημοσκοπικά είχε αρχίσει να ξαναπαίρνει κεφάλι. Και τι γίνεται; Ο Κασιδιάρης επιλέγει εκείνη τη στιγμή για να βγάλει πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την προφυλάκιση των άλλων 6 αν είχαν χρησιμοποιηθεί πιο νωρίς.

Αυτο σου φαίνεται φτιαχτό ή νορμαλ;

καλά όλα αλλά η προφυλάκιση των άλλων 6 είναι χρονικά πριν το βίντεο, οπότε το βίντεο δε θα απέτρεπε την προφυλάκιση τους γιατι απλά δεν υπήρχε...

Αν θυμάμαι καλά για τους 3 πρώτους, η σύλληψη τους, έγινε χωρίς το ΟΚ της βουλής (όπως προβλέπεται για συγκεκριμένες κατηγορίες) και χρειάστηκε ύστερα να εγκρίνει η βουλή την προφυλάκιση, εδώ μπορεί να έχω μπερδέψει λίγο τα μπούτια μου με τις ψηφοφορίες που έχει γίνει για το θέμα. Για τους 3 τελευταίους όμως που μπήκαν μέσα, η καταγραφή του βίντεο απο ότι ειπώθηκε σαφώς και είναι προγενέστερη της σύλληψη τους.

Τον Δήμο Πειραιά θα διεκδικήσει ο Μώραλης με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον Μαρινάκη

Ο πρόεδρος της Superleague και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημαρχία Πειραιά. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συγκεκριμένο συνδυασμό. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Β. Μαρινάκη και του Γ. Μώραλη.

Β. Μαρινάκης: «Ο Πειραιάς πρέπει να βγει νικητής!»

«Η υποψηφιότητα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ αποτελεί μια επιλογή ΝΙΚΗΣ. Εμπιστεύομαι τον Γιάννη Μώραλη για τη θέση και την ευθύνη του δημάρχου Πειραιά. Μοιραζόμαστε την ίδια ΑΓΑΠΗ και το ίδιο ΠΑΘΟΣ για την πόλη μας. Ο Πειραιάς πρέπει να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ και να αποτελέσει πρότυπο διοίκησης, ανάπτυξης και ευημερίας για ΟΛΟΥΣ. Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος και έμπρακτα στέκομαι δίπλα του για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη | in.gr

Κανονικά θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Μια φορά επιστράτευση... για πάντα επιστράτευση... :TD:

Υπόθεση Μαμαντού Μπα: «Αν δεν φύγεις από την Ελλάδα θα πεθάνεις» | VICE Greece

«Οι βελγικές αρχές μου είπαν ότι η περίπτωσή μου είναι ‘εξαιρετική’ γιατί δεν έχουν ξαναδεί ποτέ ένα μετανάστη, αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα να διαφεύγει από κράτος μέλος της ΕΕ για να ζητήσει προστασία από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ»
Είναι καταφανώς φτιαγμένο το βίντεο και θα ήθελα εάν βρείτε ποιος το “έφτιαξε” να μου τον πείτε και εμένα για να του κάνω μήνυση... - Άδωνις Γεωργιάδης, υπ. Υγείας

Το βίντεο με τον Άδωνη να φωνάζει σύνθημα του Γκαίμπελς και οι γελοιότητες περί χάλκευσης - JUNGLE-Report

Αφού έχει πάρει άσυλο στην Ελλάδα, δεν μπορεί να κινείται ελεύθερα στην ΕΕ? Τι νόημα έχει να ξαναζητήσει άσυλο? Αν το κάνει για να αναδείξει το πρόβλημα, το καταλαβαίνω - αλλά δεν θα ξαφνιαστώ εάν απορριφθεί το αίτημά του.

Δεν είναι αξιοθρήνητος ο Άδωνις, αλλά αυτοί που τον ψηφίζουν

Μπα, μάλλον όσοι αρρωσταίνουν στην Ελλάδα είναι πλέον αξιοθρήνητοι...

Αφού έχει πάρει άσυλο στην Ελλάδα, δεν μπορεί να κινείται ελεύθερα στην ΕΕ? Τι νόημα έχει να ξαναζητήσει άσυλο? Αν το κάνει για να αναδείξει το πρόβλημα, το καταλαβαίνω - αλλά δεν θα ξαφνιαστώ εάν απορριφθεί το αίτημά του.

Δεν παίρνεις άσυλο στην ΕΕ, αλλά στην χώρα που βρίσκεσαι. Αν επιτρεπόταν να ταξιδέψουν θα είχαν φύγει όλοι οι μετανάστες.

Το ξέρω ότι αν είσαι έξω από το χορό οι κρίσεις είναι εύκολες, αλλά θεωρώ αυτήν την οπτική απαράδεκτη, μέχρι και έμπρακτη άρνηση του παραχωρηθέντος ασύλου. Αναγνωρίζω σε όλους τους ανθρώπους το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, όμως δεν είναι αυτό που εξετάζουν οι επιτροπές χορήγησης ασύλου.

Εξετάζουν αν οι αιτούντες κινδυνεύουν βάσιμα στη χώρα πρέλευσής τους και χρήζουν διεθνούς προστασίας. Για να καταφεύγουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι εδώ αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς από ό,τι στην πατρίδα τους. Αν στη συνέχεια αισθάνονται ότι κινδυνεύουν περισσότερο στην Ελλάδα, παρότι αναγνωρίζω όσα προβλήματα έχει η σημερινή διαχείριση των αιτούντων άσυλο, προφανώς δεν κινδύνευαν βάσιμα.

Η επιθυμία ενός ανθρώπου απλά να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του (θα έπρεπε, αλλά) δεν είναι θεσμοθετημένος λόγος χορήγησης ασύλου. Αυτό συναντάται και σε επίσημα έγγραφα ως asylum shopping και υποτίθεται ότι λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για να καταπολεμηθεί, αφού μέχρι και 12% των αιτούντων άσυλο έχουν συλληφθεί να το διαπράττουν (asylum shopping is the practice of refugees wanting to choose a country other than that prescribed by the regulations to apply for political asylum, in order to choose the one which will offer the best reception conditions, or to lodge an application in another country after being dismissed).

Αν συμμεριστούμε αυτή τη λογική, προτείνω σε όσους εισέρχονται παράνομα στην ευρωπαϊκή επικράτεια να δίνεται ένα έντυπο, στο οποίο να συμπληρώνουν μέχρι 5 χώρες στις οποίες επιθυμούν να γίνουν δεκτοί, αλλιώς να διατηρούν το δικαίωμα της δωρεάν επιστροφής στη χώρα προέλευσής τους. Κάτι σαν αναβαθμολόγηση, στην οποία κρατάς τον μεγαλύτερο βαθμό.

Νομίζω ότι το βλέπεις λίγο ελαφρία τη καρδία. Αν υποθέσουμε ότι αυτά που γράφει το άρθρο είναι αληθή, τότε το να θέλεις να φύγεις επειδή κάθε βράδυ σε κυνηγάνε για να σε σφάξουν δεν είναι βελτίωση ποιότητας ζωής αλλά τρόπος επιβίωσης.

Βέβαια επειδή οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ έχουν πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, όλοι τους μένουν εδώ. Σαφώς και μπορούν να φύγουν σε άλλη χώρα. Το ζήτημα είναι αν η άλλη χώρα τους δέχεται...απλόχερα όπως εμείς.

Οι λάθραίοι που αποβιβάζονται εδώ θες να μου πεις κάνουν όλοι αίτηση για άσυλο; Σε αυτούς αναφέρομαι και όχι στο ΜπαΜπαΜπούΜπα που έτυχε να είναι νόμιμος. Μην αρχίσουμε παλι τα ίδια περι νόμιμων και λαθραίων. Και στο κάτω κάτω συμφωνώ. Γιατί όλοι αυτοί που δεν μπορούν να επιβιώσουν εδώ, λόγω ΧΑ, λόγω έλλειψη υποδοχής, λόγω έλλειψης νόμων, δεν πάνε κατευθείαν σε άλλους ευρωπαικούς παραδείσους; Μπορούν; Δεν τους αφήνει κάποιος; Κάποια άλλη συνθήκη ας πούμε; Κάποιος μεναταστευτικός νομος που εφαρμόζεται αυστηρά σε αυτούς τους παραδείσους;; Ή μήπως τους κρατάει η ΧΑ και η Αστυνομία για να έχουν να βαράνε κάποιον;

Καταρχήν μπορείς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τον όρο λαθραίοι; Για ανθρώπους μιλάς όχι για κούτες τσιγάρα.

Η καλή ευρωπαϊκή ένωση τους κρατάει και δεν τους αφήνει να πάνε πουθενά αλλού. Ακόμα και άσυλο να πάρουν, αν επιζήσουν, δε μπορούν να πάνε πουθενά αλλού.

Επίσης,

Στις 21 Ιανουαρίου 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την στάση του Βελγίου και της Ελλάδας με αφορμή την επιστροφή ενός Αφγανού μετανάστη από το Βέλγιο πίσω στην Ελλάδα. Ο μετανάστης ταξίδεψε μέσω του Ιράν και της Τουρκίας και εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας στις 7 Δεκεμβρίου 2008 (από την Μυτιλήνη). Στις 10 Φεβρουαρίου 2009 ο μετανάστης αυτός έφτασε χωρίς χαρτιά στο γραφείο Αλλοδαπών του Βελγίου όπου αιτήθηκε άσυλο. Στις 15 Ιουνίου 2009 ο μετανάστης επιστράφηκε χωρίς την θέλησή του στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κανονισμό του Δουβλίνου-2. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι "η επιστροφή μεταναστών αιτούντων άσυλο πίσω στην Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα". Η Ελλάδα καταδικάστηκε για απάνθρωπη-εξευτελιστική μεταχείριση αλλά και άθλιες συνθήκες κράτησης του πρόσφυγα (παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Το Βέλγιο καταδικάσθηκε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή με την απόφασή του να απελαθεί ο πρόσφυγας στην Καμπούλ. Επίσης το Βέλγιο καταδικάστηκε γιατί παραβίασε και το δικαίωμα προσφυγής του μετανάστη σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη. Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις (όπως η Φλαμανδική Vluchtelingenwerk Vlaanderen, η Διεθνής Αμνηστία, η Ciré, η Βελγική Jesuit Refugee Service Belgium, European Council on Refugees and Exiles, CRE, Caritas International) οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα κακοποιούνται ζώντας στους δρόμους ή σε υπερπλήρη κέντρα κράτησης και η διαδικασία χορήγησης ασύλου χαρακτηρίζεται προβληματική ενώ αρνητικά σχολιάζουν την συνθήκη Δουβλίνο-2. Ο Kathelijne Houben από την Βελγική μη-κυβερνητική οργάνωση για τους πρόσφυγες Vluchtelingenwerk Vlaanderen υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα σε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με το σύστημα ασύλου.

Το 2011 ο Ελληνικός νόμος 3907/2011 «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ "σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη - μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών" και λοιπές διατάξεις» θεσπίστηκε για την αναδιάρθρωση των κρατικών λειτουργιών απονομής ασύλου. Μέσα στον νόμο αυτό προβλέπεται η εθελούσια επιστροφή του μετανάστη αλλά υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει συνεργασία με τις πρεσβείες ή κακές πολιτειακές συνθήκες στις χώρες των μεταναστών κλπ.

Από την Ελλάδα έχει προταθεί η ανακατανομή και η μετεγκατάσταση μεταναστών χωρίς χαρτιά με δίκαιη αναλογία σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης

απαράδεκτο να μην έχουν έστω και τη στοιχειώδη περίθαλψη από την στιγμή που είναι σε Ελληνικό έδαφος ή μόνο οι πρώην ανατολικές -για να ξεφορτώνει ο αγροτικός πληθυσμος,στα ποπομπαρα και να καθαριζουν το σπίτι μας- είναι καλές;

Ωραία..Άνθρωποι που εισήλθαν ΛΑΡΘΑΙΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε μια ξένη ΧΩΡΑ αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Ικανοποίησα εγώ το ΖΩΟ τον ανθρωπισμό σου τώρα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.