Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply

Πουλούσε στο Δημόσιο εξοπλισμό με κέρδος 241% 51χρονος επιχειρηματίας

"Όπως ανέφεραν ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Χρήστος Παρθένης και ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας, ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και παρουσιάζει πρωτόγνωρα, για τα ανακριτικά δεδομένα, στοιχεία, ως προς τον τρόπο, τη μεθοδολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτελείται περίπου από 20.000 σελίδες έντυπου υλικού και από 3.000 ηλεκτρονικά αρχεία."

Αυτή δεν είναι δικογραφία. Αυτή είναι εγκυκλοπαίδεια - οδηγός για το πως να είστε το κορυφαίο λαμόγιο.

Πουλούσε στο Δημόσιο εξοπλισμό με κέρδος 241% 51χρονος επιχειρηματίας

"Όπως ανέφεραν ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Χρήστος Παρθένης και ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας, ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και παρουσιάζει πρωτόγνωρα, για τα ανακριτικά δεδομένα, στοιχεία, ως προς τον τρόπο, τη μεθοδολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτελείται περίπου από 20.000 σελίδες έντυπου υλικού και από 3.000 ηλεκτρονικά αρχεία."

Αυτή δεν είναι δικογραφία. Αυτή είναι εγκυκλοπαίδεια - οδηγός για το πως να είστε το κορυφαίο λαμόγιο.

Το κορυφαίο λαμόγιο που πουλούσε με υπερκέρδος είχε για πελάτη ολόκληρο δημόσιο

οκ δλδ να προσλάβουμε σχεδόν άλλους τόσους στο δημόσιο (7 δισ το χρόνο) για να κάνουν τι;να πατάνε το εντερ στους άλλους που δεν παράγουν τπτ;και μην μου πεις ότι θα τους βάλεις να σπάνε πέτρες

προσλαμβάνοντας αυτούς τους ανθρώπους,πέρα ότι ρίχνεις ταφόπλακα στο μέλλον τους,ρίχνεις και στο μέλλον των υπολοίπων μια και ούτε θα μάθουν να παράγουν αλλά ούτε και θα ψάξουν για εναλλακτικές μορφές εργασίας

πόσα χρειάστηκε η ανακεφαλαιοποίηση της π.χ Γιουρομπανκ (που κακώς το αναφέρεις γιατί δεν έχει σχέση με το θέμα αλλά τεσπαν) 25 δις; σε 4 χρόνια αυτοί οι 550 χιλ θα τα έχουν καταναλώσει και μετά τι;πάλι από την αρχή;

οκ δλδ να προσλάβουμε σχεδόν άλλους τόσους στο δημόσιο (7 δισ το χρόνο) για να κάνουν τι;να πατάνε το εντερ στους άλλους που δεν παράγουν τπτ;και μην μου πεις ότι θα τους βάλεις να σπάνε πέτρες

Δηλαδή παραγωγή από υπηρεσίες δεν παίζει? Πρέπει μόνο να σκάβουμε?

Δηλαδή παραγωγή από υπηρεσίες δεν παίζει? Πρέπει μόνο να σκάβουμε?

μα αυτό λέω, ότι δεν υπάρχει έργο να παράγουν άρα τι θα τους κάνεις;εκτός αν κάποιος εννοεί να προσληφθούν σε ΟΤΑ,πολιτιστικούς οργανισμούς,δημοτικά ραδιόφωνα και όλα τα ωραία των προηγούμενων 30 ετών που μας φέραν στον γκρεμό

α και συγγνώμη,αλλά αυτός που δίνει το χρήμα κάνει και κουμάντο,ποιος θα πει στην τροικα ότι θα προσλάβω μισό εκ δημόσιους ήθελα να ξέρω :hehe:

κατάλαβες γιατί το έβαλα στα ανέκδοτα τώρα;

μα αυτό λέω, ότι δεν υπάρχει έργο να παράγουν άρα τι θα τους κάνεις;εκτός αν κάποιος εννοεί να προσληφθούν σε ΟΤΑ,πολιτιστικούς οργανισμούς,δημοτικά ραδιόφωνα και όλα τα ωραία των προηγούμενων 30 ετών που μας φέραν στον γκρεμό

α και συγγνώμη,αλλά αυτός που δίνει το χρήμα κάνει και κουμάντο,ποιος θα πει στην τροικα ότι θα προσλάβω μισό εκ δημοσίους ήθελα να ξέρω :hehe:

κατάλαβες γιατί το έβαλα στα ανέκδοτα τώρα;

Διαφωνώ αλλα θα σου επιχειρηματολογήσω αργότερα/αύριο επειδή τώρα δεν προλαβαίνω :p

Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Και στατιστικά, με σημαντικά μικρότερη μηχανογράφηση από άλλες χώρες, έχουμε αναλογικά λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους.

Χαρακτηριστική απόδειξη τα σχολεία που Μάρτη μήνα δεν έχουν ακόμη καθηγητές, τα νοσοκομεία που λείπουν συστηματικά γιατροί και νοσηλευτές, τα ΚΕΠ με τις ατελείωτες ουρές.

Αν υπήρχε αξιόπιστος τρόπος να διανεμηθούν πόροι σε άνεργους μέσω του ιδωτικού τομέα, θα το υποστήριζα κι εγώ. Όμως, με το που θα επιδοτήσεις ασφαλιστικές εισφορές ή μισθούς πάνε οι "επιχειρηματίες" και "προσλαμβάνουν" γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια μέχρι να συμπληρώσουν ένσημα και μετά κάθονται όλοι οι κοπρίτες άπραγοι να απομυζούν επιδόματα ανεργίας την ίδια στιγμή που απασχολούν αδήλωτους υπαλλήλους με μαύρα λεφτά.

Δόξα τω θεώ, υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι που θα είναι ευγνώμονες για την ευκαιρία να εργαστούν, οπότε δε θα κάνουν ηλιοθεραπεία αν προσληφθούν. Στο δημόσιο η υπηρεσία θα απευθύνεται στην κοινωνία. Οι ιδιώτες άλλωστε θα ωφεληθούν επιπλέον από την αύξηση της κατανάλωσης.

Αν θέλεις ένα παράδειγμα, ρώτα (σώφρονες) εμπόρους αν θεωρούν ότι ωφελήθηκε το δημόσιο από την κατάργηση των δώρων Πάσχα/Χριστουγέννων. Πόσο μάλλον ο κλάδος τους.

αγαπητέ μου είμαι 22 χρόνια έμπορος,οπότε ξέρω από πρώτο χέρι πόσο και αν ωφελήθηκε ο κλάδος

και πίστεψέ με,μόνο καλό θα μου έκανε η αύξηση της πελατείας με φρέσκους δημόσιους υπαλλήλους

με ζεστό χρήμα και έτοιμους για κατανάλωση (αν θες να το δω ωφελιμιστικά)

τα φράγκα όμως δεν βγαίνουν και δεν υπάρχουν τόσες υπηρεσίες να παραχθούν για να δικαιολογήσουν την πρόσληψη,το βασικότερο όμως είναι ότι δεν έχουμε καμία δυνατότητα επιλογής είτε εμείς οι δυο συμφωνούμε είτε όχι....αυτό είναι και το χειρότερο για μένα,που φτάσαμε απο κυρίαρχο κράτος να μας κάνουν κουμάντο χαρτογιακάδες

Ό,τι είπε ο acct και προσθέτω απόσπασμα από το άρθρο

Επίσης, αν οι προσλήψεις γίνουν με το σημερινό κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, για κάθε 350 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται άμεσα από το κράτος, προστίθενται άλλες 100 θέσεις πλήρους απασχόλησης που θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Ασχέτως αν τα νούμερα θα έχουν περιθώριο λάθους, με το παραπάνω θα δημιουργηθεί ένας κύκλος ανάπτυξης (αν μου επιτρέπεις τον όρο ;p )

αγαπητέ μου είμαι 22 χρόνια έμπορος,οπότε ξέρω από πρώτο χέρι πόσο και αν ωφελήθηκε ο κλάδος

και πίστεψέ με,μόνο καλό θα μου έκανε η αύξηση της πελατείας με φρέσκους δημόσιους υπαλλήλους

με ζεστό χρήμα και έτοιμους για κατανάλωση (αν θες να το δω ωφελιμιστικά)

τα φράγκα όμως δεν βγαίνουν και δεν υπάρχουν τόσες υπηρεσίες να παραχθούν για να δικαιολογήσουν την πρόσληψη,το βασικότερο όμως είναι ότι δεν έχουμε καμία δυνατότητα επιλογής είτε εμείς οι δυο συμφωνούμε είτε όχι....αυτό είναι και το χειρότερο για μένα,που φτάσαμε απο κυρίαρχο κράτος να μας κάνουν κουμάντο χαρτογιακάδες

Έλα ρε, τόσο μεγάλος είσαι? :hehe:

Πέρα από την πλάκα, τα φράγκα θα δημιουργηθούν με σωστά policies. Απλά όπως είπε και ο acct, ίσως να μην αξίζει να επενδυθεί τώρα το κεφάλαιο στον ιδιωτικό λόγω μεγαλύτερου ρίσκου.

Δημόσιες επενδύσεις, επίσης. Κατασκευή έργων. Δεν ξέρω τι έργα. Ας είναι αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων που είναι για κλάματα. Το σχέδιο για το Ελληνικό ας το αναλάβει το κράτος, και όχι η λάμδα ντιβέλοπμεντ. Δεν ξέρω τι άλλο. Αρκεί να δώσει δουλειά σε κόσμο.

Δικαιολογίες του τύπου "υπερκοστολογήσεις", "δε δουλεύουν", "αργούν πολύ να τελειώσουν" κλπ, σε ένα κράτος που θέλει να λέει ότι κάνει μεταρρυθμίσεις για να διώξει αυτά τα προβλήματα, δεν πρέπει να υπάρχουν.

δουλεύω από τα 20 οπότε καταλαβαίνεις,όσον αφορά τις θέσεις ,την θέση μου την διάβασες και πες ότι έμενα με έπεισες,στους δανειστές τι θα πεις;

κατά την γνώμη μου η γσεε ξέρει πολύ καλά ότι η πρόταση είναι ανεφάρμοστη και στοχεύει μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων,πράγμα καθόλου παράξενο μια και οι συνδικαλιστές έχουν απολέσει μεγάλο μέρος της δύναμής τους τα τελευταία χρόνια και προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο ότι 'κοιτάξτε είμαστε και εμείς εδώ,σας πασάρουμε ένα κουκουρουκου σχέδιο μπας και πάρουμε παράταση σαν κίνημα" ζήσε Μάη μου :hi:

δουλεύω από τα 20 οπότε καταλαβαίνεις,όσον αφορά τις θέσεις ,την θέση μου την διάβασες και πες ότι έμενα με έπεισες,στους δανειστές τι θα πεις;

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Οι επενδυτές θέλουν πίσω μια x απόδοση. Όταν μπορείς να τους εξασφαλίσεις τα μελλοντικά τους χρήματα (και δεν πηγαίνουν σε τίποτα οικογένειες χαραμοφάηδων), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι συνδικαλιστές ξυδάκι.

μα ήταν πάγια θέση της τρόικας η απόλυση δημοσίων υπλλ

τώρα τι θα κάνεις;θα τους πεις "ξέρετε χαι,θα προσλάβω άλλους 550 χιλιάδες;

Η δικιά μου υπόθεση*:

Πάγια η θέση της τότε.

Τώρα καινούριες θέσεις εργασίας με (φαντάζομαι) καλύτερες δικλείδες ασφαλείας (aka περισσότεροι έλεγχοι, whatever).

*Αν μου διαφεύγει κάτι ή πάει στραβά, δεν μπορώ να το γνωρίζω.

πως θα τους χρηματοδοτήσεις;ακόμα και αν δεχθούμε ότι οι νεο διοριζόμενοι θα παράξουν έργο κάποτε,πως θα τους πληρώνεις μεχρι τότε;από ποιον-ποίους θα κόψεις;μάλλον τι έμεινε να κόψεις;

πως θα τους χρηματοδοτήσεις;ακόμα και αν δεχθούμε ότι οι νεο διοριζόμενοι θα παράξουν έργο κάποτε,πως θα τους πληρώνεις μεχρι τότε;από ποιον-ποίους θα κόψεις;μάλλον τι έμεινε να κόψεις;

Να σου πω ρε συ. Αποφάσισε τελικά ποιες είναι οι απορίες σου. :p

Γιατί από το "τι θα πουμε στους δανειστές" μέχρι το "από που θα χρηματοδοτηθούν" έχει διαφορά.

Το κράτος μπορεί να εκδόσει ομόλογα* αφού (όπως είχε πει ο [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] παραδίπλα) έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Επίσης μην παίρνεις τον τίτλο τοις μετρητοίς. Το άρθρο λέει από ~200k.

Μέχρι τώρα μου φαίνεται καλή κίνηση (με την προϋπόθεση να υπάρχει το θέμα δικλείδες/κτλ που έγραψα πιο πάνω)

*ας διευκρινήσει ο LL_Νeo που είναι τομέας του

χάριν του διάλογου,προχώρησα την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω,αλλά ούτε σε αυτό (το που θα βρεθούν ή από το που θα κοπούν τα χρήματα) απάντησες

διαφωνείς μόνο για να διαφωνείς;απάντησε λοιπόν στο κύριο ερώτημα (με στοιχεία,τόσα χρήματα θα κόψεις από τόσους μισθωτούς,συνταξιούχους) και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα

α και τι; μόνο 200 θα προσλάβεις;τους άλλους 300 τους κρατάς εφεδρεία;

τι ομόλογα λες;αγοράζεις εσύ μετοχές από μαγαζί που κλείνει;

πρέπει να έχεις ένα ουσιαστικό επιχείρημα για να κάνεις διάλογο,τα ευχολόγια είναι για την εκκλησιά

μεχρι τώρα δεν παρουσίασες κανένα,σε αφήνω να το σκεφτείς μεχρι αύριο πάλι και πάω για skyrim :hi:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.