Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply
[MENTION=1086]Hero[/MENTION] Αφού γράφεις άσχετα πράγματα με αυτά που γράφουμε δεν είναι ατεκμηρίωτη

Οκ, για πες μου τι νόημα έχει αν όντως ήταν πατάτες ή απλά είχε συμβολική ερμηνεία η λέξη.

Και πες μου πως τεκμηριώνεται η ειρωνία απέναντι μου.

Δε συζητάμε για πατάτες. Μιλάμε για το αν η ιστορία που αναπαράγεται, ότι δηλαδή ο Καποδίστριας είχε δώσει τις πατάτες ελεύθερα και οι Έλληνες δεν τις έτρωγαν, μέχρι που και καλά έβαλε να τις φυλάνε, είναι αληθής. Που κολλάνε τα δικά σου σχόλια, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ποιός μίλησε για αποκλειστική διατροφή με πατάτες που γράφεις, ή άλλη τροφή;

Το σκεπτικό εδώ είναι ότι ο Έλληνας, πήρε μπρος όταν του απαγόρευσαν κάτι και δεν είχε το μυαλό να το κάνει όταν προσφερόταν. Κάτι που δεν ισχύει, γιατί όπως έβαλε ο [MENTION=1390]JaguarOne[/MENTION], είναι αστικός μύθος και προϋπάρχει πολύ πριν τον Καποδίστρια για άλλους λαούς.

Οπότε, αν είχες διαβάσει όσα γράψαμε και ότι link παραθέσαμε, θα γνώριζες για τι μιλάμε και δε θα έγραφες άσχετους χαρακτηρισμούς και ειρωνείες.

Εσείς χάνεστε στο thelab. Ιστορικοί νομπελίστες έπρεπε να ήσασταν.

Μην πάει χαμένος ο αυτοσκοπός σας να ανακαλύψετε τα αληθινά γεγονότα πίσω από την πατάτα.

Κάτσε να διευκρινήσω γιατί ευκολάκι παρερμηνεύεται κυριολεκτικά αυτό.

Συνολικά μέτριο κράτος είμαστε αλλά δεν έχουμε ιδέα που να εστιάσουμε ως πολίτες και καταλήγουμε να παίρνουμε πιο αρνητικά αποτελέσματα (από λανθασμένες πράξεις)

Η πλάκα είναι ότι η κουβέντα ξεκίνησε αυτό που είπες εσύ και ατυχώς το επιβεβαίωσες. Full circle!

Οπότε, αν είχες διαβάσει όσα γράψαμε και ότι link παραθέσαμε, θα γνώριζες για τι μιλάμε και δε θα έγραφες άσχετους χαρακτηρισμούς και ειρωνείες.

Πολύ έξυπνη η δήλωση σου περί ειρωνίας όπως και οι πράξεις σου.

Εντιτ: δοκίμασε να γκουγκλάρεις: Βασίλης Σιακωτός Η διάδοση της πατάτας στον ελλαδικό χώρο . Τα αποτελέσματα θυμίζουν κάτι τέτοιο:

Οκ, ότι πεις.

Και καλά εμένα μαμησε με. Την σνομπαρία όμως μάλλον την έχεις κάνει πρωινό καφέ.

Η πλάκα είναι ότι η κουβέντα ξεκίνησε αυτό που είπες εσύ και ατυχώς το επιβεβαίωσες. Full circle!

Περίπου έχεις δίκιο. Παράλληλα έγραψα και την άποψη μου* λέγοντας ότι έμμεσα έμμεσα δεν έχει πολύ νόημα.

Περιμένω να μου εξηγήσεις γιατί πρέπει να καταπιω τέτοια ειρωνία και να μην απαντήσω καταλλήλως.

*στο δικό μου στυλ προσωπικότητας και σε παραπέμπω εδώ

Περίπου έχεις δίκιο. Παράλληλα έγραψα και την άποψη μου* λέγοντας ότι έμμεσα έμμεσα δεν έχει πολύ νόημα.

Περιμένω να μου εξηγήσεις γιατί πρέπει να καταπιω τέτοια ειρωνία και να μην απαντήσω καταλλήλως.

*στο δικό μου στυλ προσωπικότητας και σε παραπέμπω εδώ

Κοίτα να δείς. Εμείς απλά σχολιάσαμε το κομματάκι με το μύθο. Και μετά γράφεις:

Μου αρέσει που φαγώνεστε για το αν όντως έτρωγαν αποκλειστικά πατάτες ή τελικά ήταν άλλου είδους "φθηνή" τροφή.

Εσείς χάνεστε στο thelab. Ιστορικοί νομπελίστες έπρεπε να ήσασταν.

Μην πάει χαμένος ο αυτοσκοπός σας να ανακαλύψετε τα αληθινά γεγονότα πίσω από την πατάτα.

Εκτός ότι η πρώτη πρόταση είναι πέρα για πέρα λάθος και άσχετη, συνεχίζεις ειρωνεύοντας μας.

Πως ακριβώς μας κατηγορείς για ειρωνία, δεν μπορώ να καταλάβω.

για ότι άλλος θες πμ, μη σκίζουμε το thread

Μπορείτε να μου πείτε πώς το ίδιο θέμα το σχολιάσαμε κοσμιότατα πριν κάνα δίμηνο στο ΠΟΘ και δεν άνοιξε ρουθούνι και τώρα στις ειδήσεις γίνεται ολοκαύτωμα; Ειρήνη υμίν. Πάμε παρακάτω.

Εκτός ότι η πρώτη πρόταση είναι πέρα για πέρα λάθος και άσχετη, συνεχίζεις ειρωνεύοντας μας.

Αν υποθέσουμε ότι η πρώτη πρόταση είναι πέρα για πέρα λάθος, τότε απαντάμε έτσι?

Όπως πάντα, διαβάζεις και κατανοείς σωστά τι γράφουν οι άλλοι :T:

Κάτι για full circle μου είπες πριν.

Επιχείρηση ανατροπή

Η οικονομική ενίσχυση που προσέφερε η Ουάσινγκτον στην αντιπολίτευση της Ουκρανίας και της Βενεζουέλας, πριν από το ξέσπασμα των αιματηρών συγκρούσεων και στις δυο χώρες, επανέφερε στο προσκήνιο το ρόλο αμερικανικών υπηρεσιών στις προσπάθειες ανατροπής καθεστώτων σε όλο τον κόσμο.

Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως αυτός ο μηχανισμός και ποιοι είναι οι βασικοί «παίκτες» στο χορό δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγεί κάθε χρόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε αντικυβερνητικές ΜΚΟ;

Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), που ιδρύθηκε το 1961 από τον Τζον Κένεντι και χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό με έγκριση του Κογκρέσου -πάντα υπό την αυστηρή εποπτεία του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιστορικό (και πρώην υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) Ουίλιαμ Μπλουμ, από τα τέλη της δεκαετίας του 60 η υπηρεσία λειτουργούσε συχνά σαν βιτρίνα της CIA, ενισχύοντας κόμματα και ομάδες της δεξιάς πριν από κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Μόνο στη Βενεζουέλα, στην πρώτη πενταετία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ούγκο Τσάβες, η USAID πιστεύεται ότι προσέφερε τουλάχιστον 11 εκατομμύρια δολάρια σε αντικυβερνητικά κόμματα και ΜΚΟ.

Συχνά οι παρεμβάσεις στα εσωτερικά ξένων χωρών έχουν απρόβλεπτες και μακροχρόνιες επιπτώσεις με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Ουγκάντα, όπου μαζί με την αμερικανική βοήθεια έφτασαν στη χώρα και δεκάδες φονταμενταλιστές ιεραπόστολοι που προώθησαν το σημερινό κυνήγι ομοφυλόφιλων.

Οι δυο πρωταγωνιστές των πρόσφατων επεισοδίων στη Βενεζουέλα, ο Λεοπόλντο Λόπεζ και η Μαρίνα Κορίνα Ματσάντο από το κόμμα SUMATE χρηματοδοτούνται εδώ και χρόνια με δεκάδες χιλιάδες δολάρια από το αμερικανικό Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (NED), το οποίο έχει εμπλακεί και σε όλες σχεδόν τις πολύχρωμες επαναστάσεις που σημάδεψαν τις τελευταίες δεκαετίες καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης. O Λόπεζ μάλιστα είχε εκπαιδευθεί από το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (IRI) το οποίο χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση και το οποίο πιστεύεται ότι οργάνωσε σειρά πραξικοπημάτων σε χώρες όπως η Αϊτή και η Ονδούρα. Το IRI ανήκει σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο οργανώσεων και υπηρεσιών που χρηματοδοτούνται και ελέγχονται απευθείας από το NED όπως το Journal of Democracy, το World Movement for Democracy, το International Forum for Democratic Studies, το Reagan–Fascell Fellowship Program, το Network of Democracy Research Institutes, και το Center for International Media Assistance. Αρκετές από αυτές τις οργανώσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση ΜΚΟ που στρέφονται εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας ή παράγουν προπαγανδιστικό υλικό εναντίον εχθρικών κυβερνήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πίσω από το περίφημο βίντεο «I am a Ukrainian» (είμαι Ουκρανή) το οποίο προωθούσε τις θέσεις της αντιπολίτευσης στα επεισόδια στο Κίεβο βρισκόταν ο Λάρι Ντάιμοντ, από το Journal of Democracy, το οποίο προετοιμάζει μεγάλα ντοκιμαντέρ και για λογαριασμό πολιτικών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα. Το συγκεκριμένο βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ και παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα από τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Mega.

Η μεγάλη της Ουάσινγκτον σχολή

Πολύ πιο αθώο φαντάζει εκ πρώτης όψεως το πρόγραμμα IVLP, το οποίο χρηματοδοτείται από το Γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτισμικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το οποίο έχει ως στόχο να εντοπίζει μελλοντικούς ηγέτες σε διάφορα σημεία του πλανήτη και να τους φέρνει σε επαφή με τον αμερικανικό πολιτικό πολιτισμό αλλά και με συγκεκριμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες. Όπως είχε αποκαλύψει το BBC, ανάμεσα στους εκατοντάδες πρώην και νυν ηγέτες που παρακολούθησαν τα σεμινάριά του βρισκόταν η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Τόνι Μπλερ, ο Μάριο Μόντι και ο Ρομάνο Πρόντι, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Χέλμουτ Σμιτ. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, το μεγάλο ταξίδι από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του IVLP, έχουν πραγματοποιήσει ο Γ. Ράλλης, ο Κ. Τσάτσος, ο Κ. Μητσοτάκης και οι Κωσταντίνος και Κώστας Καραμανλής.

Παρόλα αυτά, αν και οι υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας επιμένουν ότι το IVLP δεν ενημερώνει απλώς τους μελλοντικούς ηγέτες αλλά… τους δημιουργεί υπήρξαν και αρκετοί πολιτικοί οι οποίοι αφού παρακολούθησαν τα ειδικά σεμινάρια στη συνέχεια αποτέλεσαν «πονοκέφαλο» για τους Αμερικανούς διπλωμάτες – με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο. Το γεγονός όμως ότι στη συντηπτική τους πλειονότητα οι «απόφοιτοι» του IVLP προώθησαν μια ακραία φιλο-ατλαντική ατζέντα δημιουργεί ακόμη και σήμερα αρκετά ερωτήματα.

Τρελάθηκαν στη Μαλαισία: Εβαλαν μάγο να εντοπίσει το χαμένο Boeing [βίντεο & εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη

Κάθε λεπτό, γεννιέται και ένα κορόιδο που αφήνεται να το τρολλάρουν οι επιτήδιοι... Στη Μαλαισία δε αποτελεί και επίσημη πολιτική (το τρολλάρισμα)

Κάθε λεπτό, γεννιέται και ένα κορόιδο που αφήνεται να το τρολλάρουν οι επιτήδιοι... Στη Μαλαισία δε αποτελεί και επίσημη πολιτική (το τρολλάρισμα)

Άμα το βρει να δω τι θα λες :p

And on a lighter note...

Για μπαμπάδες και μη...

(nsfw)

Newsbeast.gr | LIFESTYLE : Από κατασκευές Lego ξέρετε;

Το κουνελάκι , ο 90χρονος εραστής και τα δώρα που δεν δηλώθηκαν στην εφορία - NEWS247

Βλέπεις τι παθαίνεις, άμα δεν έχεις κανένα τσαμπουκαλή φίλο να ζητάει και τα ρέστα για ''ένα κωλ@μαξο'' ?? :whistling

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.