Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Φτώχεια και αθλιότητα του τέταρτου Ράιχ

Ένα στα δέκα παιδιά ζουν σε οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Η είδηση θα μπορούσε να αποτελεί μια κοινότοπη διαπίστωση για τις περισσότερες από τις χώρες της ευρωπαίκής περιφέρειας, που πληρώνουν εδώ και χρόνια την πολιτική λιτότητας του Βερολίνου. Η είδηση όμως αφορά την ίδια τη Γερμανία, μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη.

Η σχετική πληροφορία περιλαμβάνεται σε έκθεση της Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος ορίζει το όριο της φτώχειας στο 50% του μέσου εισοδήματος των χωρών μελών του. Συγκεκριμένα από τις 29 χώρες του ΟΟΣΑ η Γερμανία βρίσκεται στην 11η θέση.

Μαζί με τα παιδιά όμως πλήττονται ταυτόχρονα και μεγάλες ομάδες συνταξιούχων που αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν μετά τις περικοπές στις συντάξεις τους. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχεδόν μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στα ειδικά επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Σύμφωνα μάλιστα με εκθέσεις γερμανικών συνδικάτων ο αριθμός αυτών των συνταξιούχων ενδέχεται να είναι σημαντικά υψηλότερος δεδομένου ότι οι περισσότεροι αισθάνονται τόση ντροπή να συμπληρώσουν τις φόρμες των ειδικών επιδομάτων που προτιμούν να αντιμετωπίζουν σιωπηλά τη φτώχεια τους.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την αίσθηση αρκετών αναλυτών ότι το Βερολίνο, χρησιμοποιώντας σαν μηχανισμό την ευρωζώνη, δεν πραγματοποιεί απλώς μια αναδιανομή εισοδήματος από την ευρωπαϊκή περιφέρεια προς το ευρωπαϊκό κέντρο αλλά από τα φτωχότερα στρώματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Γερμανίας, προς τις οικονομικές ελίτ της ηπείρου.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράφουν σίγουρα με ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο οι οικονομικές ελίτ της Γερμανίας κατάφεραν να μετατρέψουν χώρες σαν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο «πληντυριο» αναδιανομής εισοδήματος, στέλνοντας χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων τα οποία κατέληγαν στα ανώτερα στρώματα της Γερμανίας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει τέλος μιλάμε το success story της κυβέρνησης..

Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας - NEWS247

Σοκ προκαλεί έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, για την φτώχεια στην Ελλάδα, καθώς 914.873 οικογένειες, ζούσαν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 11.986 ευρώ ή των 1.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2012, τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου εισοδήματος του νοικοκυριού.

Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 10.676 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Xώρας σε 17.977 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 914.873 και τα μέλη τους σε 2.535.700.

Link to comment
Share on other sites

Σοκ από την αύξηση 60% στα διόδια - Επικαιρότητα | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Όχι επιπλέον βάρη. Μόνο επιπλέον έξοδα.

Οι παράλληλοι των Εθνικών Οδών θα πάρουν φωτιά.

Αφού το Δημόσιο μπαίνει εγγυητής στα κέρδη των εργολάβων, γιατί δεν το έφτιαχνε εξαρχής το ρημάδι?

Link to comment
Share on other sites

Αν έμπαινα πρώτη φορά στο Λαμπ σήμερα, θα έβλεπα το εξής:

* ένας άνθρωπος με υπογραφή που αποκαλεί τους ηγέτες της Ελλάδας προδότες, προερχόμενη από το Σφακιανάκη (που πρόσφατα εξήρε τη Χρυσή Αυγή) και άβαταρ το θεόπνευστο πρωθυπουργό μας σε θεληματική πόζα (ονειρευόμενο γουάι-φάι) να αντιδικεί με

* αναστενάζοντα συμφορουμίτη απεικονιζόμενο από κότα λειράτη καθήμενη σε κόκκινο μονταρισμένο κουτί ατενίζουσα σφυροδρέπανο μετ' άστρου

* για την ακρίβεια του ανακοινωθέντος ποσοστού ανεργίας στη χώρα, που ανεξάρτητα από τη μέθοδο υπολογισμού, είναι βέβαιο ότι έχει ξεπεράσει εκείνα πολλών χωρών μετά το κραχ του '29.

Δε λέω να σταματήσετε, προς θεού, απλά μου φάνηκε λίγο σουρεάλ. Πάντως, δεν είχαμε θέμα ειδικά για να φιλοξενεί αυτές τις συζητήσεις; :T:

Έγινε επεξεργασία από acct
πολύ "σήμερα"
Link to comment
Share on other sites

εκεί που ήμασταν "σκουπίδια" τώρα είμαστε "σκουπίδια++" :sarcastic:

Moody's : Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Caa3 | Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr

πως λέμε:εξτρα-εξτρα λαρτζ λαμακες;κάτι τέτοιο

Link to comment
Share on other sites

Ο Δεκέμβρης μπήκε με δύο τραγικές ειρωνείες...

1. Σκοτώνεται ο Paul Walker σε αυτοκινητιστικό που ήταν μέρος επίδειξης σε φιλανθρωπία που οργάνωνε το δικό του ίδρυμα.

Λος Αντζελες: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ηθοποιός Πολ Γουόκερ - Πολιτισμός - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

2. Σκοτώνεται ο Doriano Romboni, σε επίδειξη πάλι για τη μνήνη του Marco Simoncelli...

Σκοτώθηκε ο Doriano Romboni

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.