Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά μόλις άκουσα τις ανοησίες που είπε ο Πάγκαλος...

Για όσους δεν το έχουν ακούσει, εδώ έχει και το ηχητικό απόσπασμα:

Βόμβα Πάγκαλου: Παρακολουθούσαμε τον πρέσβη των ΗΠΑ, ήταν διασκεδαστικό - NEWS247

Και μετά αναρωτιέται κανείς πώς το ρίξαμε έξω το μαγαζί...

Η βόμβα του Παγκάλου ήταν το 2009 στην εκπομπη του Πρετεντέρη... Έκτοτε βουλώνουμε μύτες όταν κάνει δηλώσεις και όχι αυτιά...

Link to comment
Share on other sites

Facebook considers tracking your mouse cursor and screen views to improve its ads

lLnB271.png

testing a system which targets ads based on where users' mouse cursors hover; it can also tell whether or not mobile users see their news feeds.

Και ο άλλος έσβησε το όνομα της μάνας του όταν έστειλε την ταυτότητα στο facebook....

Link to comment
Share on other sites

Facebook: Το φρενάρουν για να τζιράρουν

Οι περισσότερες στατιστικές μετρήσεις (το FB έτσι κι αλλιώς δεν δίνει καμία πληροφορία) είχαν δείξει ότι με τον παλιό αλγόριθμο τα ποστ που περιείχαν σύνδεσμο εμφανίζονταν περίπου στο 36% όσων είχαν κάνει Like στη σελίδα. Εδώ και λίγες ημέρες, όμως, παρατηρείται σημαντική μείωση αυτού του ποσοστού κατά 25%. Έτσι, ένα ποστ με σύνδεσμο μιας σελίδας με 10.000 φίλους θα εμφανιστεί σε 3.100 αντί σε 3.800 οι οποίοι θα το έβλεπαν όσο λειτουργούσε το EdgeRank.

Κι αν σας φαίνεται μικρή η διαφορά ακούστε και τη συνέχεια: Μαζί με τον νέο αλγόριθμο άλλαξε ριζικά και ο τιμοκατάλογος του Facebook! Πλέον, για να προωθήσετε ένα μήνυμα σε όλους τους φίλους της σελίδας σας, αντί για 5 θα χρειαστείτε 40 δολάρια, ενώ αν θέλετε να το δουν άλλοι τόσοι θα πρέπει να διαθέσετε ένα ποσό της τάξης των 400 δολαρίων. Η αύξηση δεν είναι απλώς μεγάλη, είναι δυσθεώρητη.

Link to comment
Share on other sites

Οι μυστικές «χρεοκοπίες» των ΗΠΑ

Μια χρεοκοπία παλιά όσο και οι ΗΠΑ

Η σημαντικότερη αθέτηση πληρωμών, η οποία μάλιστα αφορούσε και το εξωτερικό χρέος της Αμερικής ήρθε το 1790, όταν το αμερικανικό κράτος πραγματοποιούσε ακόμη τα νηπιακά του βήματα. Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον με την Χρηματοδοτική Πράξη του 1790 μετέφερε στη νεοσύστατη ομοσπονδιακή κυβέρνηση όλα τα χρέη των πολιτειών. Αν και θεωρητικά η κίνηση αυτή εξασφάλιζε τα συμφέροντα των δανειστών, αφού οι περισσότερες πολιτείες αδυνατούσαν να αποπληρώσουν το χρέος από μόνες τους, στην πράξη ανέβαλε την αποπληρωμή των τόκων μέχρι το 1801 – γεγονός που αποτελεί αθέτηση πληρωμής.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί οικονομολόγοι άσκησαν κριτική στον Τζορτζ Ουάσινγκτον, γιατί με την κίνησή του επέτρεψε στους κερδοσκόπους της εποχής να αποκομίσουν εύκολα κέρδη, το τελικό αποτέλεσμα απέδειξε ότι μια νομισματική ένωση μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο όταν υπάρχει μια ισχυρή κεντρική διοίκηση έτοιμη να συνδράμει τα αδύναμα μέλη της και κυρίως να βάλει τα συμφέροντα των δανειστών σε δεύτερη μοίρα.

Το 1933 ήρθε μια ακόμη αθέτηση πληρωμών στις εσωτερικές υποχρεώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης από τον πρόεδρο Ρούσβελτ. Οι ΗΠΑ στήριζαν μέχρι τότε την έκδοση ομολόγων στα αποθέματα χρυσού που διέθεταν στα θησαυροφυλάκια τους, γεγονός που σήμαινε ότι οι δανειστές θα έπαιρναν την αξία της επένδυσής του σε χρυσό ανεξαρτήτως της υποτίμησης του αμερικανικού νομίσματος. Ο Ρούσβελτ όμως, με ειδική ρύθμιση του Κογκρέσου, αθέτησε αυτή την υπόσχεση δίνοντας στους δανειστές υποτιμημένα χαρτονομίσματα. Οι κάτοχοι ομολόγων προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο, και παρά το γεγονός ότι αρκετοί δικαστές διαφώνησαν ανοιχτά με την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη», έκριναν ότι οι ΗΠΑ ως κυρίαρχο κράτος είχαν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν σε αυτή την έμμεση αθέτηση πληρωμών. Η λέξη κλειδί και σε αυτή την περίπτωση ήταν το «κυρίαρχο» αλλά και η διαπίστωση ότι η «ηθική», όπως γίνεται αντιληπτή στα προσωπικά χρέη μεταξύ πολιτών, δε έχει καμία εφαρμογή στην περίπτωση κρατών που οφείλουν να αποφασίσουν για τα συμφέροντα των πολιτών τους και όχι των δανειστών τους.

Το μεγάλο «κανόνι» του Νίξον

Οικονομολόγοι και ιστορικοί διαφωνούν ακόμη και σήμερα για το αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουν σαν αθέτηση πληρωμών μια σειρά γεγονότων στην αμερικανική ιστορία που σχετίζεται με την υποτίμηση του αμερικανικού νομίσματος σε σχέση με τα αποθέματα χρυσού της χώρας. Σύμφωνα, λόγου χάρη, με τον καθηγητή οικονομικών Τζέραλντ Επστάιν, η απόφαση του Νίξον να διακόψει την μετατρεψιμότητα του χρυσού σε δολάρια το 1971, αν και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στάση πληρωμών, με την επιστημονική έννοια του όρου, αποτελεί μια τεράστια «αθέτηση υπόσχεσης» προς το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Μέχρι τότε οι κεντρικές τράπεζες όλου του κόσμου μπορούσαν να μετατρέψουν τα δολάρια που κατείχαν στα αποθεματικά τους σε χρυσό σε μια σταθερή ισοτιμία 35 δολαρίων την ουγγιά.

Διακόπτοντας τη δυνατότητα μετατροπής και υποτιμώντας το δολάριο η Ουάσινγκτον μετέφερε στις πλάτες ξένων κεντρικών τραπεζών ένα μέρος της αποτυχίας της να εγγυηθεί την αξία του δολαρίου σαν παγκόσμιου νομίσματος. Ουσιαστικά δηλαδή οι ΗΠΑ με μια μονομερή πράξη, που χαρακτηρίστηκε «πραξικοπηματική» από αρκετούς οικονομολόγους, τίναξαν στον αέρα την οικονομική αρχιτεκτονική που είχαν συμφωνήσει οι νικητές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου στο Μπρέτον Γούντς. Παρά τις οργισμένες δηλώσεις αρκετών Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Ζισκαρ Ντ’ε Εστέν και ο Ούλοφ Πάλμε, οι ισχυρές χώρες της ΕΟΚ δεν κατάφεραν τότε να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο εναντίον των ΗΠΑ ώστε να αποτρέψουν την υποτίμηση του δολαρίου και αυτή την άτυπη αθέτηση πληρωμών.

Link to comment
Share on other sites

Δημόσιος υπάλληλος έλειπε 5 χρόνια μετ’ αποδοχών, και άλλες ιστορίες

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος επί πέντε χρόνια (Δεκέμβριος 2006 - Νοέμβριος 2011) απουσίαζε από την εργασία του χωρίς να ενημερώσει κανένα.

Ο λόγος, όπως προέκυψε, ήταν η... παράλληλη απασχόλησή του στην καφετέρια της αδελφής του! Ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του επέβαλε μόνο στέρηση αποδοχών μόλις τριών μηνών.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ, 5 χρόνια έλλειπε από την δουλειά του. Αν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει την δυνατότητα να επιβάλει ουσιαστική ποινή σε κάποιον που απουσιάζει 5 χρόνια, τότε γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν; Βλάκες είναι; Δεν θα έπρεπε καν να πατάνε στις δουλειές τους. Απλά θα χάνανε 3 μισθούς κάθε 5 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που υπάρχει και το capital να διαβάζουμε τόσες παπαριες μαζεμένες να ανοίγει το μάτι χωρίς καφέ :p

Ενα ψέμα εδώ, μια ανακρίβεια εκεί, κάποιο άστοχο σχόλιο παραπέρα και αποτέλεσμα ένας οχετός από ανιστόρητα μονόφθαλμα και παντελώς άσχετα με το θέμα σχόλια από κάτω...

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είχε πάρει τα ανάλογα τηλέφωνα κάποιος βουλευτής ή άλλος υψηλός προστάτης, κατά πάσα πιθανότητα θα είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής παύσης. Για να σταματήσει να πηγαίνει στη δουλειά του χωρίς το φόβο κυρώσεων, μάλλον αισθανόταν αρκετά ασφαλής.

Link to comment
Share on other sites

Ενα ψέμα εδώ, μια ανακρίβεια εκεί, κάποιο άστοχο σχόλιο παραπέρα και αποτέλεσμα ένας οχετός από ανιστόρητα μονόφθαλμα και παντελώς άσχετα με το θέμα σχόλια από κάτω...

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

έτσι.. όταν κάποιοι είναι μισαλλόδοξοι, νιώθουν ασφαλής πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους, και γουστάρουν να τρολλάρουν και δεν σέβονται τον συνομιλητή (ή συνπληκτρολογιτή τους αν θες) τους μόνο π@π@ριές θα διαβάζουμε και από τα δύο στρατόπεδα...

Link to comment
Share on other sites

Ενα ψέμα εδώ, μια ανακρίβεια εκεί, κάποιο άστοχο σχόλιο παραπέρα και αποτέλεσμα ένας οχετός από ανιστόρητα μονόφθαλμα και παντελώς άσχετα με το θέμα σχόλια από κάτω...

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Για εξήγα μια ποιά είναι τα ψέματα, οι ανακρίβειες και το άστοχο σχόλιο;

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.