astrolabos Οκτώβριος 1, 2013 #11601 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Έλληνες λαθρομετανάστες.. soonΜπλόκο στους Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στην Ε.Ε.;- Capital.grΓια να καταλάβω. Όταν εμείς προσπαθούμε να βάλουμε πλαφόν στους πόσους "ξένους" θα έχουμε στην Ελλάδα, είμαστε φασίστες, οπισθοδρομικοί και σωβινιστές και μας την πέφτουν όλες οι οργανώσεις και τα παρατηρητήρια για την ελευθερία κτλ, αλλά όταν το κάνουν οι "εταίροι" μας, τότε είναι λογικό γιατί τους χαλάμε τη σούπα;Δε μπορώ να καταλάβω ποιες τελικά είναι οι αξίες με τις οποίες λειτουργεί αυτή η Ένωση και αν είναι οι ίδιες με τις οποίες υλοποιήθηκε η Ε.Ε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Οκτώβριος 1, 2013 #11602 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Ακόμα νομίζεις δηλαδή ότι η Ε.Ε. δημιουργήθηκε για να κάνει καλύτερο τον κόσμο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 1, 2013 #11603 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Έξω από το κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες αυτά έγραφε. "Ισότητα, αξιοπρέπεια, ελευθερία, αλληλεγγύη". Και από ό,τι βλέπω τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Δεν γίνεται 14 χρόνια πριν να διακηρύττουν στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Η Ένωση, έχοντας επίγνωση της πνευματικής και ηθικής κληρονομιάς της, εδράζεται στις αδιαίρετες και οικουμενικές αξίες της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης· ερείδεται στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η Ένωση τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά της δράσης της, καθιερώνοντας την ιθαγένεια της Ένωσης και δημιουργώντας ένα χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης." και να μην τηρούν σήμερα ΤΙΠΟΤΑ από αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Οκτώβριος 1, 2013 #11604 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 [MENTION=23]DJD[/MENTION] ωραία μπλέκεις τις εκάστοτε μικροπολιτικές επιδιώξεις με το γενικότερο όραμα και στόχο της ΕΕ. παρωπίδες much? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 1, 2013 #11605 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Ακόμα νομίζεις δηλαδή ότι η Ε.Ε. δημιουργήθηκε για να κάνει καλύτερο τον κόσμο σου;Όσοι προλάβανε προλάβανε να δουν την ΕΕ να κάνει καλύτερο τον κόσμο τους.Οι άλλοι τώρα ειλικρινά περιμένανε από την ΕΕ να κάνει καλύτερο τον κόσμο τους;Ίσως και να το τραβάω ολίγον, αλλά νομίζω όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς εντός ΕΕ ευνοήθηκαν από τις συνθήκες που υπήρχαν εξαιτίας της ύπαρξης αυτής της ΕΕ. Οπότε το σχόλιό σου μου χτυπάει λίγο άσχημα. Σαν να λέμε "Δεν χωράμε άλλοι, όσοι προλάβαμε προλάβαμε". Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Οκτώβριος 1, 2013 #11606 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 [MENTION=23]DJD[/MENTION] ωραία μπλέκεις τις εκάστοτε μικροπολιτικές επιδιώξεις με το γενικότερο όραμα και στόχο της ΕΕ. παρωπίδες much?Ποιο ακριβώς είναι αυτό το υπέροχο όραμα και ο στόχος της ΕΕ που τον χάνω επειδή φοράω παρωπίδες;Όσοι προλάβανε προλάβανε να δουν την ΕΕ να κάνει καλύτερο τον κόσμο τους.Οι άλλοι τώρα ειλικρινά περιμένανε από την ΕΕ να κάνει καλύτερο τον κόσμο τους;Ίσως και να το τραβάω ολίγον, αλλά νομίζω όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς εντός ΕΕ ευνοήθηκαν από τις συνθήκες που υπήρχαν εξαιτίας της ύπαρξης αυτής της ΕΕ. Οπότε το σχόλιό σου μου χτυπάει λίγο άσχημα. Σαν να λέμε "Δεν χωράμε άλλοι, όσοι προλάβαμε προλάβαμε".Το σαν να λέμε εσύ το λες. Αν η ΕΕ έκανε σωστά τη δουλειά πιθανότατα να μην ήμουν εδώ τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Οκτώβριος 1, 2013 #11607 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Έξω από το κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες αυτά έγραφε. "Ισότητα, αξιοπρέπεια, ελευθερία, αλληλεγγύη". Και από ό,τι βλέπω τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Δεν γίνεται 14 χρόνια πριν να διακηρύττουν στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Η Ένωση, έχοντας επίγνωση της πνευματικής και ηθικής κληρονομιάς της, εδράζεται στις αδιαίρετες και οικουμενικές αξίες της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης· ερείδεται στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η Ένωση τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά της δράσης της, καθιερώνοντας την ιθαγένεια της Ένωσης και δημιουργώντας ένα χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης." και να μην τηρούν σήμερα ΤΙΠΟΤΑ από αυτά. Αντώνη αστειεύεσαι έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 1, 2013 #11608 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Για να καταλάβω!! Αν είναι κάποιος αποτυχημένος γονιός δεν είναι καλός βουλευτής; Αν είναι αποτυχημένος ποδηλάτης είναι αξιόπιστος χριστής του thelab; : P Ούτε οι Κινέζοι που πουλάνε τσάντες ή οι μαύροι με τα DVD ήταν ποτέ το πρόβλημα της Ελλάδας, Αυτό από που προκύπτει; Αν δεν ήταν πρόβλημα δεν θα μας χρηματοδοτούσε η ΕΕ για να το αντιμετωπίσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 1, 2013 #11609 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Εδώ άλλοι νομίζουνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 3 ανθρώπους στην ΜΑΡΦΙΝ,.Πετάγομαι αλλά.Δηλαδή αυτοί που έκαναν κλοιό και δεν άφηναν την πυροσβεστική να περάσει και φώναζαν καείτε ήταν και αυτοί της ΧΑ?Περίεργο γιατί νόμιζα πως ήταν απο τα ακροαριστερά παρακλάδια του σύριζα. Καλά κάνουν και σταυρώνουν την ΧΑ και τον κάθε αλήτη της εξτρεμιστή, αλλά μην τρελαθούμε πως και το άλλο άκρο είναι φιλήσυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Οκτώβριος 1, 2013 #11610 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Ποιο ακριβώς είναι αυτό το υπέροχο όραμα και ο στόχος της ΕΕ που τον χάνω επειδή φοράω παρωπίδες;και η απάντηση σου είναι εγώ να σου εξηγήσω κάτι που ούτως ή άλλως δεν κρύβεται αλλά έτσι αποφεύγεις να απαντήσεις.Κάνεις λες και δεν καταλαβαίνεις την ανθρώπινη φύση, λες και δεν είναι _τα πάντα_ συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων, ομάδων και "συμφερόντων". Θα ήθελα και εγώ πολύ να ήμουν σε αυτή την θέση του καναπέ που βρίζω και τα χώνω σε όλα όσα δεν είναι τέλεια και ουτοπικά. Να βγάζω επιλεκτικά από το μυαλό μου ότι ζω στη κοινωνία του πιο ανεπτυγμένου αρπακτικού. Να καταρρίπτω οτιδήποτε λέει η άλλη πλευρά μόνο και μόνο επειδή δεν το έκανα εγώ (όχι σε όλα λέμε).Πιστεύεις πραγματικά ότι ο θεσμός της ΕΕ (ή της ΕΣΣΔ και οπουδήποτε, τελείως διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, καλούνται να λειτουργήσουν κάτω από την ίδια στέγη) είναι πανάκεια σε όλα τα προβλήματα, ή/και πανάκεια στην εξουδετέρωση του "κακού", του εγκλήματος, της ανομίας ή όπως θες πές το;Πιστεύεις πραγματικά ένας καλός θεσμός δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλευσης από τους "κακούς"; Εδώ έχουμε -υποτίθεται- δημοκρατία και επειδή ο κόσμος βολεύτικε και άραξε "το κακό" βολεύτικε με την σειρά του στην βουλή και την εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι η δημοκρατία και οι εκλογές είναι κακό;Πιστεύεις πραγματικά ότι η λύση είναι η πλήρης και κατα 100% εναντίωση σε ένα θεσμό μόνο και μόνο γιατί δεν κάνει κάτι σωστά ή επειδή αυτη τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι που υποτίθεται πρέπει να τον στηρίζουν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους;Πιστεύεις πραγματικά ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί και πιστεύουν στους μονόκερους;Να το δούμε ομως και διαφορετικά το θέμα:(...) προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασηςΠηγή:www.capital.grΕυρωβουλευτές που τους ψήφησαν κάποιοι θα κάνουν μια πρόταση για να προστατεύσουν της συμφέροντα της χώρας πρέλευσης τους. Πήρες την πρόθεση πρότασης και την προέκτεινες ότι η ΕΕ είναι χειρότερο και από το bacon.Θες να μου πείς δηλαδή ότι είναι λογικός ο συνειρμός σου; Ότι δεν είσαι αρνητικά προκατειλημένος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Οκτώβριος 1, 2013 #11611 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Οι κακοί που χαλάνε τη συνταγή ποιοι είναι ακριβώς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 1, 2013 #11612 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Αντώνη αστειεύεσαι έτσι; Όχι. Αυτά βασικά πιστεύω. Σεβασμός στον συνάνθρωπο και στα δικαιώματά του. Και νομίζω ότι αυτό είναι και το πιστεύω κάθε συνειδητοποιημένου αριστερού. Αυτό που βλέπω ότι έγινε είναι ότι από μια Ευρώπη των λαών, μετατρεπόμαστε σε μια Σοβιετικού τύπου καπιταλιστική Συνομοσπονδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Οκτώβριος 1, 2013 #11613 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Φυσικά κι είμαι αρνητικά προκατειλημένος με την ΕΕ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ουδέποτε η ΕΕ φτιάχτηκε για να ενώσει τις χώρες και να λύσει τα προβλήματα του κόσμου πάρα μόνος της σκοπός ήταν και είναι η καπιταλιστική επέκταση ορισμένων χωρών. Και ναι, καταλαβαίνω απόλυτα πόσο ΚΚΕ-τζίδικο ακούγεται αυτό. Επειδή έχει 2 καλά δε θα ξεχάσω τα υπόλοιπα. Θα σεβόμουν την ΕΕ αν πάνω απόλα είχε τον άνθρωπο σαν νο1, από τη στιγμή που έρχεται τελευταίος στην λίστα της, τότε κι η γνώμη μου εκεί θα ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Οκτώβριος 1, 2013 #11614 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Όχι. Αυτά βασικά πιστεύω. Σεβασμός στον συνάνθρωπο και στα δικαιώματά του. Και νομίζω ότι αυτό είναι και το πιστεύω κάθε συνειδητοποιημένου αριστερού. Αυτό που βλέπω ότι έγινε είναι ότι από μια Ευρώπη των λαών, μετατρεπόμαστε σε μια Σοβιετικού τύπου καπιταλιστική Συνομοσπονδια.Εσύ καλώς πιστεύεις σε αυτά. Δεν πήγαινε εκεί το σχόλιό μου. Πίστευες όμως οτι μια ΕΕ των μονοπωλιακών ομίλων είχε αυτό σαν σκοπό της; Γιατί τέτοια ένωση είναι και όχι των λαών της Ευρώπης. Μην τρελαθούμε τελείως.Το τελευταίο τώρα δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν έχει λογική κατ' εμέ και αν σου ζητήσω να το αναλύσεις πάλι δεν θα το καταλάβω πιθανότατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 1, 2013 #11615 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Σε πείραξε το Σοβιετική; Να το αλλάξω σε Κρατιστική αν θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Οκτώβριος 1, 2013 #11616 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Όπως θες πέστο, επειδή το λες εσύ δε σημαίνει οτι είναι κι όλας. Το καπιταλιστική τα προσδιορίζει όλα. Η συνομοσπονδία σε πείραξε; Τα ανεξάρτητα καπιταλιστικά κράτη είναι οκ δηλαδή; Δε μας ενοχλούν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 1, 2013 #11617 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 τους "ksevrakose" o Πουλικάκος: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=jis_mgdxuX4]Πουλικάκος στον "Ανταφασίστα" Πρετεντέρη: "Δεν τους ξέρατε τέτοια αθωότητα στις μέρες μας ? " - YouTube[/ame]έεεε "κύρίέ" Βορίδη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Οκτώβριος 1, 2013 #11618 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 το όλο εγχείρημα με την Ε.Ε. ένωση σαν ιδέα είναι σωστό σαν προσέγγιση, αλλά λάθος σε υλοποίηση...Κανονικά εκτός από κοινό νόμισμα, ανοικτά σύνορα κλπ που ισχύουν τώρα, έπρεπε να υπάρχουν, κοινοί φόροι, κοινοί νόμοι, κοινά υπουργεία και κοινή κυβέρνηση USA style. Τώρα αυτό το πράγμα είναι μια ένωση με διαφορετικές οικονομίες που συνέφερε τις οικονομίες με ισχυρή βιομηχανία, αφού κατάφερε πλέον ατελώς να εξάγει τα προϊόντα της σε ισχυρές οικονομίες. Τώρα όμως που κάποιες από αυτές τις οικονομίες έγιναν ανίσχυρες φαίνονται και τα μειονεκτήματα αυτού του είδους της ένωσης.Όσο για αυτή την πρόταση των Ολλανδών, Σουηδών είναι επιεικώς γελοία και θα είναι η απαρχή (ή το επόμενο επεισόδιο αν θέλετε) για την διάλυση της Ε.Ε. αν την εγκρίνουν, που δεν θα την εγκρίνουν ούτε περάσουν για ψήφισμα (ελπίζω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Οκτώβριος 1, 2013 #11619 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 [MENTION=23]DJD[/MENTION] Εγώ πάλι θέλω να είμαι καλόπιστος και να πιστεύω ότι ειλικρινής πρόθεση των Ευρωπαίων οραματιστών ήταν μια ΕΕ βασισμένη σε ανθρωπιστικές αξίες. Όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι κληρονόμοι του οράματός τους είναι δραματικά κατώτεροι των περιστάσεων. Κι εκεί υπεισέρχεται ο πατριωτισμός που συζητούσα πριν μερικές μέρες. Από τη στιγμή που η ισονομία πάει περίπατο, ο Σουηδός κι ο Ολλανδός οφείλουν να τοποθετήσουν τα συμφέροντα των πολιτών τους υψηλότερα από τα δικά μας. Ο κάθε Σαμαράς οφείλει να κάνει το ίδιο προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι και το νόημα της ενδοκοινοτικής διαπραγμάτευσης. Εκείνοι ζητούν λαγούς με πετραχήλια, εμείς το ίδιο και τελικά συμβιβαζόμαστε κάπου στη μέση. Αν σε κάθε τους απαίτηση συμφωνούμε αναντίρρητα, δε φταιν εκείνοι, εμείς φταίμε. Σε τελική ανάλυση, για να επαναλάβω κριτική που έχει ασκηθεί και σε άλλους πρωθυπουργούς στο παρελθόν, δεν εκλέξαμε λογιστή, πρωθυπουργό εκλέξαμε. Η ρημάδα η λογική να έχουμε ως μέγιστη φιλοδοξία τη διατήρηση του status quo δεν πρόκειται να μας σώσει από τίποτα. Έστω για λόγους αρχής, όταν ο άλλος σου λέει: "Θα κόψεις 5 δις από τις δημόσιες επενδύσεις", οφείλεις να απαντήσεις -με επιχειρήματα- "Θα προσθέσω 4", για να συμβιβαστούμε στο τέλος να κόψουμε 1. ΥΓ: Παραλειπόμενο. (Τα παλιά τα χρόνια...) Στο Πανεπιστήμιο είχαμε κάνει ένα mock Συμβούλιο ΕΕ, κλασικό κοινοτικό όργανο με εθνική εκπροσώπηση. Μου είχε πέσει ο κλήρος της Σουηδίας, που τύχαινε να έχει εντελώς αντίθετη θέση με την ελληνική. Μάντεψε αν ο "Έλληνας συνάδελφος" αντέδρασε όταν ζήτησα να σκύψει να πιάσει το σαπούνι. Από τότε που μπορώ να θυμηθώ, κρατάμε σφιχτά τους αστραγάλους μας και περιμένουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Οκτώβριος 1, 2013 #11620 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Φυσικά κι είμαι αρνητικά προκατειλημένος με την ΕΕ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ουδέποτε η ΕΕ φτιάχτηκε για να ενώσει τις χώρες και να λύσει τα προβλήματα του κόσμου πάρα μόνος της σκοπός ήταν και είναι η καπιταλιστική επέκταση ορισμένων χωρών. Και ναι, καταλαβαίνω απόλυτα πόσο ΚΚΕ-τζίδικο ακούγεται αυτό. Επειδή έχει 2 καλά δε θα ξεχάσω τα υπόλοιπα. Θα σεβόμουν την ΕΕ αν πάνω απόλα είχε τον άνθρωπο σαν νο1, από τη στιγμή που έρχεται τελευταίος στην λίστα της, τότε κι η γνώμη μου εκεί θα ναι.α πες το έτσι, να ξέρω δηλαδή ότι κατα βάση και παραδοχή δεν είσαι ικανός (γιατί δεν θες, όχι για κάποιο άλλο λόγο) κριτικής σκέψης που να μπορεί να προσφέρει κάτι. Δεν υπάρχει χειρότερη φιλοσοφία από το "τα καταστρέφω όλα γιατί μετά θα το φτιάξω σωστά".Την ΕΕ την φτιάξανε με γνώμονα ότι εφόσον υπάρχει συμφέρον να μην διαλυθεί η ευρώπη από ένα ακόμα πόλεμο, τότε δεν θα υπάρχει λόγος για πόλεμο. Και αν αυτό δεν είναι το πράγμα που βάζει στο Νο.1 τον άνθρωπο δεν ξέρω τι είναι.Μετά σιγά-σιγά προσπαθούν να εισάγουν νέες ιδέες προς την κατεύθυνση ενός πραγματικού federated state. Τώρα αν στην πορεία προκύψει dictatorship δεν θα φταίει ο θεσμός.Αν νομίζεις ότι υπάρχει άλλος ευκολότερος τρόπος, τότε αντί απλά να πολεμάς τους άλλους χτίσε αυτό που πιστεύεις αλλιώς μην μιλάς καθόλου, γιατί ως τώρα η ιστορία έχει δείξει 2 τρόπους δημιουργίας τέτοιων κοινωνικών δομών που να αντέχουν στο χρόνο:1 Πόλεμος, όπως λέμε Μέγας Αλέξανδρος ο ΜεγαΣφάχτης ή Χίλτερ ο Εξολοθρευτής2 Εξέλιξη* Οι ΗΠΑ κάνανε κάτι ιδιαίτερο, πρώτα 2 μέχρι εκεί που έπαιρνε, δηλαδή σε δύο μεγάλες όμαδες, και μετά κάνανε και ένα εμφύλιο για να λυθουν όποιες απορίες.* ΕΣΣΔ -> 1 και μετά κρυμμένο εσωτερικό 1.* Βραζιλία τα τελευταία 100+ χρόνια έχει μόνο το 2, αλλά είναι προϊόν του 1.* Στην ευρώπη αφού φάγαμε μπόλικο από το 1, βάλαμε μυαλό και δοκιμάζουμε το 2.Δυστυχώς δεν είμαι αρκετά διαβασμένος, και δεν ξέρω αν η ΕΕ ήταν η πρώτη καθαρή προσπάθεια για 2 χωρίς το 1. Η τελευταία πενταετία δυστυχώς επιβεβαιώνει η ανθρώπινη φύση χωρίς το 1 δεν αντέχει. Θέλει αίμα, ακόμα και virtual, όπως παρέχει ο οικονομικός εμφύλιος που βιώνουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts