Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

αφου μονο στην ελλαδα κανουμε φραπε, πως αυτες ειναι "_____στον κοσμο"? νικησαν τις αντιστοιχες απο το ΜΙΤ?

Μόνο στην Ελλάδα είναι τόσο γνωστός, αλλά κάνουνε και σε άλλες χώρες.

Το γράφουνε κάτω από ένα από τα 2 λινκς (είτε του Πειραιά είτε του Ηρακλείου), και είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο μενου πρόσφατα διάβασα "frape" εδώ στην Ολλανδία.

Επίσης, η Nestle που βγάζει τον "Nescafe" είναι Ελβετική εταιρεία, και η Douwe Egberts που (πρόσφατα?) άρχισε να παράγει στιγμιαίο καφέ είναι Ολλανδική. Μου φαίνεται περίεργο τέτοιες πολυεθνικές να φτιάχνουν ροφήματα ΜΟΝΟ για την Ελλάδα.

Η διαφορά είναι, ότι σε αυτές τις χώρες, έχουν ως επί το πλείστον κρύο, οπότε και ο κρύος / παγωμένος καφές δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος. Εκτός από το μενού που είπα πριν, και τον δικό μου homemade frape, ο μοναδικός κρύος καφές που έχω βρει είναι ο "καφές" των Starbucks.

Link to comment
Share on other sites

ο στιγμιαιος καφες καταναλωνεται παγκοσμιως ζεστος, δεν τον φτιαχνει μονο για εμας η νεστλε, μονο εδω ομως υπαρχει αναγκη για φραπεδιερες, ο νες δεν χρειαζεται χτυπημα

αν πετυχες σε κανα καφε στην ολλανδια διπλα σε φοιτητικες εστιες, hellooooo, κι εγω επινα φραπε σε καφε στο μιντλεσμπρο, δεν παει να πει οτι ειναι το εθνικο τους ποτο

ειναι το ιδιο με τις τηγανιτες μαρς στην σκωτια, επειδη εκει τις τρωνε ετσι δε σημαινει οτι η πολυεθνικη μαρς τις φτιαχνει μονο για να τις τρωνε οι σκωτσεζοι τηγανιτες

Έγινε επεξεργασία από chrooooo
Link to comment
Share on other sites

Κλείνει για τρεις μήνες η ΕΡΤ | gazzetta.gr

ρε παίδες δλδ, δεν θα δούμε τους υπόλοιπους τελικούς μπάσκετ?

Κατά τα άλλα δεν θα μου λείψει για 3 μήνες...και οι κάτοικοι στην Αγ. Παρασκευή έχουν να φάνε λούκι μεγάλο αφού θα κλείσουν τους δρόμους...

Link to comment
Share on other sites

Κλείνει για τρεις μήνες η ΕΡΤ | gazzetta.gr

ρε παίδες δλδ, δεν θα δούμε τους υπόλοιπους τελικούς μπάσκετ?

Κατά τα άλλα δεν θα μου λείψει για 3 μήνες...και οι κάτοικοι στην Αγ. Παρασκευή έχουν να φάνε λούκι μεγάλο αφού θα κλείσουν τους δρόμους...

Πέρα από το ότι μου ακούγεται λίγο πραξικομματικό να μην υτπάρχει δημόσια ΡαδιοΤηλεόραση, να υποθέσω ότι και για τρεις μήνες κανέις δεν θα πληρώσει στην ΔΕΗ για την ΕΡΤ, έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Από το FB του Unfollow

Η ΕΡΤ, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων, όπως μόλις μας πληροφόρησαν συνάδελφοί μας, βρίσκεται υπό εργατικό έλεγχο. Ομάδες περιφρούρησης έχουν συγκροτηθεί και οι εργαζόμενοι δεν θα εγκαταλείψουν τα κτίρια. Αποφάσισαν να συνεχίσουν το πρόγραμμα, τροποποιημένο ώστε οι εξελίξεις που αφορούν τη δημόσια τηλεόραση να εξακολουθήσουν να μεταδίδονται. Ακούστε το πρώτο πρόγραμμα ζωντανά: EPT online - Live Radio
Link to comment
Share on other sites

πάντως άσχετα από αυτά (για τα οποία θα γίνει χαμός σίγουρα), εγώ θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να έχει 1 ραδιοτηλεοπτικό κανάλι (ΝΕΤ, ΕΤ3, ΒΟΥΛΗ γιοκ δηλαδή και να ενσωματώσουν το πρόγραμμα τους στην ΕΡΤ), 2 ραδιοφωνικους σταθμούς (ΕΡΑ, ΕΡΑΣΠΟΡ). Thats it...

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με, αλλά πάλι αναγκάζομαι να κάνω πράξεις...

Ας υποθέσουμε ότι η μέση αμοιβή εργαζομένου στην ΕΡΤ είναι 1200€. Ας υποθέσουμε ότι η μέση αμοιβή εργαζομένου που πλησιάζει τη σύνταξη είναι 2000€. Ας υποθέσουμε ότι η μέση αμοιβή εργαζομένου μετά την αναδιάρθρωση θα είναι 1000€, περίπου όσο και των υπαλλήλων που δε συνταξιοδοτούνται.

Ξέρουμε ότι η ΕΡΤ απασχολεί 2780 υπαλλήλους. Ξέρουμε ότι 700 άτομα θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2015 (1).

Ξέρουμε ότι το προσωπικό του νέου φορέα θα είναι περίπου 1000 άτομα. Ξέρουμε ότι οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν υπολογίζονται σε 200 εκατ. € (2).

Μην έχοντας άλλα στοιχεία εύκαιρα, υπολογίζω (στρογγυλεμένα νούμερα - μη διαμαρτύρεστε για τις ασυμφωνίες στα δεκαδικά, τους τα χάρισα):

το μηνιαίο μισθολογικό κόστος σήμερα στα 3.3 εκατ. ευρώ

το μηνιαίο μισθολογικό κόστος την 1/1/2015 στα 2 εκατ. ευρώ (αν δεν αλλάξει κάτι)

το μέγιστο ποσό που θα δαπανηθεί στο μεσοδιάστημα στους συνταξιοδοτούμενους (αν όλοι συνταξιοδοτηθούν στις 31/12/2014) σε 25.2 εκατ. €

το μηνιαίο μισθολογικό κόστος αν ιδρύσουν νέα εταιρεία στο 1 εκατ. €

το επιπλέον κέρδος από τη μείωση των εργαζομένων μέχρι την 1/1/2015 αν ιδρύσουν τη νέα εταιρεία στα 18 εκατ. €

Από την 1/1/2015 και μετά, η "παλιά ΕΡΤ" κοστίζει 1 εκατ. € το μήνα παραπάνω από την "καινούρια ΕΡΤ".

Δηλαδή, δεδομένου ότι χοντρικά θα δαπανήσουν τουλάχιστον 157 εκατ. € παραπάνω με το φημολογούμενο σχέδιο, θα χρειάζονται περίπου 13 χρόνια για να κάνουν απόσβεση στην "επένδυση". Όπου "επένδυση" η απόλυση 2780 ανθρώπων και πρόσληψη 1000 νέων, με κριτήρια που είμαι σίγουρος ότι θα μας ενθουσιάσουν.

Μήπως το μόνο πρόβλημά τους είναι ότι έχει κλείσει η κάνουλα του ρουσφετιού και ψάχνουν τρόπο να χώσουν 1000 δικούς τους;

Πηγές

1. Μυστική έκθεση στο Μαξίμου για 4.000 απολύσεις | πολιτικη | ethnos.gr

2. Πληροφορίες ΣΚΑΪ: Κλείσιμο ΕΡΤ εντός της ημέρας και απόλυση όλων των εργαζόμενων

ΥΓ: Πρόχειρα-πρόχειρα, αν η ΕΡΤ δεν έχει λειτουργικά έξοδα 5 φορές περισσότερα από τα μισθολογικά, ακόμη και χωρίς άλλα έσοδα πλην του "ανταποδοτικού" τέλους, θα έπρεπε να είναι κερδοφόρα. Ξέρετε αν δημοσιεύεται πουθενά ο ισολογισμός της; Γιατί ξαφνικά έχω την εντύπωση ότι οι μόνοι που δεν ξεκοκκαλίζουν τα λεφτά μας εκεί μέσα είναι τελικά οι υπάλληλοι.

Link to comment
Share on other sites

Σε αντιθεση βεβαια με τα ιδιωτικα (και ακριβα), μη συνεργατικα project που χαρακτηριζονται απο "αμειλικτη" διαφανεια

Επομένως ξανά-καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάποια πράγματα θα παραμένουν ίδια (με τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους) ανεξαρτήτως των επιθυμιών μας ή των αγαθών μας προθέσεων. Είχα μείνει με την εντύπωση όμως, πως μου πρόβαλλες αυτά τα μοντέλα ως κατι καλύτερο απο αυτό που έχουμε ήδη. Τελικώς απλά μου προβάλλεις ως λύση, την αλλαγή φρουράς.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως όσον αφορά την ΕΡΤ κάποια ψυχή εκεί επάνω, θα έχει σκάσει στα γέλια...

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, όπως «Η αλητεία που ζει από την τσέπη μας» (nylon.gr - nylon Resources and Information. This website is for sale!), «Τα λεφτά μας πίσω» («Οσα παίρνει ο ANemos») και «Ε ουΡΤ από δω» («Crazy Monkey»), πολλοί Ελληνες bloggers διέδωσαν ότι μπορεί να πληρώνει κανείς τη ΔΕΗ, αλλά όχι την ΕΡΤ, με την ίδια μέθοδο που είχαν υιοθετήσει την περίοδο της Μεταπολίτευσης η Μελίνα Μερκούρη και άλλοι πολίτες, κυρίως μέλη του Ινστιτούτου Καταναλωτών, που διαμαρτύρονταν για το επίπεδο της κρατικής τηλεόρασης: κατέθεταν τα χρήματα του λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δηλώνοντας «άρνηση αναγνώρισης χρέους» προς την ΕΡΤ. Το Ταμείο αφαιρούσε το ανταποδοτικό τέλος και απέδιδε στη ΔΕΗ το υπόλοιπο ποσό, ώστε η ηλεκτροδότηση να συνεχίζεται κανονικά.

Η μικρή αυτή εξέγερση, ωστόσο, έληξε άδοξα -τουλάχιστον για τη Μελίνα Μερκούρη- όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση και η ίδια υπουργός Πολιτισμού. Αναγκάστηκε να πληρώσει αναδρομικά τα τέλη της ΕΡΤ, ώστε να μπορεί να πληρώνει κανονικά τη ΔΕΗ, όπως αρμόζει σε κυβερνητικό στέλεχος.

Όσο για τους ''αντισυστημικούς'' είναι απόλαυση να παρακολουθείς τη σταθερότητα των θέσεών τους. Κλάινε τώρα που επιτέλους -έστω και όχι χάρη στα ''αγωνιστικά τους αισθήματα''- ''ψοφάνε οι τεμπέληδες''.

Ουαί υμίν.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως ξανά-καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάποια πράγματα θα παραμένουν ίδια (με τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους) ανεξαρτήτως των επιθυμιών μας ή των αγαθών μας προθέσεων. Είχα μείνει με την εντύπωση όμως, πως μου πρόβαλλες αυτά τα μοντέλα ως κατι καλύτερο απο αυτό που έχουμε ήδη. Τελικώς απλά μου προβάλλεις ως λύση, την αλλαγή φρουράς.

Δεν θυμαμαι να ειπα, ουτε να "συμπερανα" οτι τα πραγματα παραμενουν ιδια.

Εχω την εντυπωση οτι εχεις μια αντιληψη "ασπρου-μαυρου" ως προς την αποτελεσματικοτητα των προτεινομενων λυσεων. Υπο αυτο πρισμα ισως και να εχεις δικαιο γιατι κανενα δεν (μπορει) ειναι ασπρο. Επετρεπε μου να πιστευω -και να εχω λογους περαν των "επιθυμιων και αγνων προθεσεων" - οτι απλα τα μοντελα αυτα μαλλον αποδιδουν καλυτερα, οχι ιδανικα.

Και επι του θεματος νομιζω το ποστ του πρωτου χρηστη ειναι αρκετο:

"1ον) δεν υπαρχει θρησκευμα Εβραιος Σιωνιστης. Θα ελεγε αν ισχυε οτι ειναι Ιουδαιστης.

2ον) υπαρχει διαδικτυακος χωρος που βλεπεις παλαιοτερες αποθηκευμενες σελιδες με την μορφη που ειχαν τοτε, και ειναι αυτη :

http://archive.org/web/web.php

Λοιπον, παραθετω την αποθηκευμενη σελιδα οπως ηταν στις

23 Ιανουαριου 2013

http://web.archive.org/web/20130123151345/http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

Οπως βλεπετε λεει Χριστιανος Ορθοδοξος, και φυσικα δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως υποχρεωση να βγει και να διαψευσει το παραμικρο. Εμεις εχουμε υποχρεωση να επιλεγουμε απο που πληροφορουμαστε τελικα, και αν επιλεγουμε επισης ποσο προβατα θελουμε να ειμαστε. "

Έγινε επεξεργασία από giorikas
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.