Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Ποτε δε μπορεις να γνωρισεις τον αλλο απολυτα. Δεν ειναι ολοι καθικια απο τους κληρωτους. Οταν βλεπεις τον αλλο να ειναι απομακρος θα χασεις λιγα λεπτα απο τη ζωη σου ασχολουμενος με αυτον και προσωπικα ειδα αλλαγη στη συμπεριφορα του αλλου και εμου. Δεν ανατρεχεις σε μελετες και βιβλια ψυχολογιας για να βγαλεις προς τα εξω τα ψηγματα ανθρωπιας σου. Ενα παιδι "ξεφυγε" και δεκαδες αλλοι τη γλυτωσαν επειδη απλα ασχοληθηκες μαζι τους. Αναλυσεις και @@ριες κατοπιν εορτης. Οπως το σχολειο, το πανεπιστημιο ετσι κι ο στρατος ειναι μικρογραφια της κοινωνιας. Ισχυουν τα ιδια δεδομενα και γενικα συμφωνω με το Snips.

Υ.Γ. Τελευταια φορα που μαζευτηκε σκυλολοϊ με καρακολια και ταξιαρχους στο 616 και στην 37η πρεπει να ηταν οταν εψαχναν για ναρκωτικα πριν 10 χρονια και βρηκαν μονο ενα αυτοσχεδιο ναργιλε...

Έγινε επεξεργασία από Thrael
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]: Νοιώθεις θύμα και θες την συμπαράσταση του κοινού;

Εξυπνάδα ήταν αυτό?

Έστω απαντάει καταφατικά, μετά τι? Θα πρέπει να νιώθει ένοχος που ενοχλήθηκε από καμουφλαρισμένες ειρωνίες?

Μήπως θα αξίζει περισσότερη δόση ειρωνίας από άλλους επειδή "δεν είναι αρκετά άνδρας να το αντέξει"?

Οκ, πολλοί ειρωνευόμαστε αλλά να υπάρχει ένα όριο.

Μου κάνει εντύπωση που ψάχνουμε να βγάλουμε απο τη μύγα ξύδι στην εποχή μας, που κάθε Δκτης ας πούμε, σωστός ή όχι, βλάξ ή όχι, τρέμει να μην στραβοκατουρήσει ο κάθε φανταράκος και τον γράψουν οι εφημερίδες.

Αλήθεια για τις αυτοκτονίες λόγω χρεών που προανέφερα, με τις "μελέτες" ποιον ακριβώς έχετε στοχοποιήσει ως υπεύθυνο; Τον Καραμανλή, τον Αλογοσκούφη, τον Σημίτη, τους Παπανδρέηδες, τον Βενιζέλο, τον Άκη;

Και ξαναλέω. Δεν έχεις πάντα ενδείξεις για το αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου δεν στέκει καλά ώστε να αποτρέψεις με κάποιον τρόπο ενδεχόμενο φόνο ή αυτοκτονία. Εκτός αν διαβάζουμε το παγκόσμιο αστυνομικό ρεπορτάζ όπως μας συμφέρει για να ενισχύσουμε και την κάποια ιδεολογία μας.

Εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση που όταν κάποιος θέσει μία αντίθετη οπτική σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε η ανταπάντηση γίνεται με γνώμονα το άλλο άκρο της υπερβολής και καταλήγει με μία αναλογία της πολιτικής/κοινωνίας/οικονομίας της χώρας. Τι κι αν κάποιος τοποθετηθεί σε ένα ισχυρισμό με απώτερο σκοπό την βελτίωση μιας κατάστασης, μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει (έτσι θέλουμε να πιστεύουμε). Απομένει κάποιος να γράψει "ε ρε jumbo που σας χρειάζετε" για να δέσει το γλυκό.

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει .... Α, ναι!

Straw man. This is the fallacy of refuting a caricatured or extreme version of somebody's argument, rather than the actual argument they've made. Often this fallacy involves putting words into somebody's mouth by saying they've made arguments they haven't actually made, in which case the straw man argument is a veiled version of argumentum ad logicam. (source)

Link to comment
Share on other sites

Κατά κύριο λόγο απευθύνομαι στον [MENTION=1199]Volrath[/MENTION], αλλά τα στοιχεία έχουν ενδιαφέρον και για τους υπόλοιπους, για να γίνει πιο σαφές το γιατί βγαίνω από τα ρούχα μου και θεωρώ ότι τεκμαίρεται ευθύνη του ΕΣ.

Στοιχεία για τις αυτοκτονίες στις ΕΔ έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται στην Ελλάδα από το 1998, αν και αμφισβητούνται ακόμη και από αξιωματικούς (απόστρατους και εν ενεργεία). Από τότε μέχρι σήμερα στις τάξεις των ΕΔ έχουν αυτοκτονήσει τουλάχιστον 75 άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 58 οπλίτες (κληρωτοί και επαγγελματίες - ελλιπής κατάλογος εδώ), αριθμός που είναι το λιγότερο τριπλάσιος σε σχέση με το γενικό πληθυσμό για τις ίδιες ηλικιακές ομάδες.

Για να αποφύγω να αραδιάσω 70 πηγές, θα δώσω 1 σύνδεσμο με τη συνολική έρευνα του US Department of Health σχετικά με την αυτοκτονία, που αν και λίγο παλιότερη συνοψίζει άριστα το πρόβλημα.

Στο γενικό πληθυσμό:

*περίπου το 0.1%-10% όσων αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν θα το πετύχουν. Στο στρατό το ποσοστό είναι δραματικά μεγαλύτερο. Εξαίρεση οι ηλικίες 65+, που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά "επιτυχίας", αλλά δεν απαντώνται στις ΕΔ.

*το 95% όσων αυτοκτονούν πάσχουν από διαγνώσιμη ψυχική νόσο. Είναι εξωφρενικό να μοιράζονται όπλα στα Σώματα Ασφαλείας και στις ΕΔ χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική αξιολόγηση για προϋπάρχον πρόβλημα.

*συμπτώματα κλινικής κατάθλιψης καταγράφονται στο 50% όσων αυτοκτονούν, ενώ οι πάσχοντες είναι 25 φορές πιθανότερο να αυτοκτονήσουν.

Στην Ολλανδία πχ, το διάστημα 1983-2003 μείωσαν τις απόπειρες και τις αυτοκτονίες κατά 50% παρακολουθώντας καλύτερα τις ομάδες κινδύνου. Εκεί, το 60% όλων όσων πραγματοποίησαν απόπειρες διαγνώστηκε με κατάθλιψη, και στο 91% εξ αυτών χορηγήθηκαν αντικαταθλιπτικά. Όταν οι πάσχοντες παρακολουθούνταν τακτικά, στο 31% των περιπτώσεων οι θεράποντες είχαν προβλέψει την απόπειρα.

Όλα τα παραπάνω οι Ολλανδοί δεν τα θεωρούν αρκετά και εντείνουν τις προσπάθειες για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση. Ενδεικτικά, για ΟΛΟΥΣ τους Ολλανδούς ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν (δεν είναι στην πρώτη γραμμή) προγραμματίζουν δωρεάν προγράμματα διακοπών και ψυχολογικής στήριξης διάρκειας τουλάχιστον 2 εβδομάδων που παρατείνονται επ αόριστον αν διαγνωστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πείτε μου τώρα ότι οι ΕΔ είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την αυτοκτονία...

Για όποιον ενδιαφέρεται, ακόμη και το άρθρο στη wikipedia έχει ενδιαφέρουσες παραπομπές για την πρόληψη. Εγώ παρέθεσα ανοιχτά κείμενα. Αν θέλετε να διαβάσετε κάποιο που θέλει συνδρομή και δεν έχετε πρόσβαση, στείλτε μου ένα πμ μήπως και μπορώ να το βρω.

Link to comment
Share on other sites

Όταν βρεις χρηματοδότη για αυτά τα ωραία με τις τσάμπα διακοπές σαν τους πλούσιους Ολλανδούς, "σφύρα" έχω κάτι ψυχολογικά από το στρατό που δεν λένε να φύγουν.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε ρε συ τώρα...έχουμε χίλια-μύρια προβλήματα σαν κοινωνία, οικογένειες πεθαίνουν της πείνας, ανεργία, έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, και εσύ δίνεις σαν παράδειγμα πώς κατάφεραν και μείωσαν τις αυτοκτονίες στην...Ολλανδία; Δε λέω ότι δεν είναι πρόβλημα, αλλά μήηηηηπως να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες; Και η Ολλανδοί έχουν επαγγελματικό στρατό εξ'ολοκλήρου...και έχουμε και τετραπλάσιο στρατό ενώ έχουν 50% περισσότερο πληθυσμό.

Όχι προφανώς δεν έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την αυτοκτονία. Όπως όμως δεν κάναμε σαν κράτος ότι μπορούμε και για τους χιλιάδες που υποφέρουν καθημερινά από άλλα προβλήματα.

Οι έρευνες που αναφέρεις (αν και δε διάβασα τίποτα περι στρατού) έγιναν σε χώρα, πολύ πιο αναπτυγμένη από μας, που επιτρέπει στον οποιοδήποτε να αγοράσει όπλο. Βλέπεις σε αυτούς, να κάνουν ψυχολογικές εξετάσεις σε όποιον αγοράζει μία καραμπίνα; (θα έπρεπε, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό). Άσε που είναι τελείως διαφορετικοί σαν κοινωνία. Εκεί, απο τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονίας έχουν οι...οδοντίατροι...Έχεις ακούσει για κάνα Έλληνα οδοντίατρο να αυτοκτονήσει; Μ@λ@κ@ς είναι;

Τέλος, αναφέρεις ότι "το 95% όσων αυτοκτονούν πάσχουν από διαγνώσιμη ψυχική νόσο". Η νόσος αυτή, στο στρατό πρωτοεμφανίζεται; Χλωμό. Αντί να ρίχνουμε λοιπόν το βάρος στο στρατό, για τους 9-12 μήνες -πόσο έχει πάει τώρα- δε θα έπρεπε να έχουν ευθύνη οι γονείς που είχαν 18 χρόνια να το ερευνήσουν το θέμα;

Link to comment
Share on other sites

[...]Αντί να ρίχνουμε λοιπόν το βάρος στο στρατό, για τους 9-12 μήνες -πόσο έχει πάει τώρα- δε θα έπρεπε να έχουν ευθύνη οι γονείς που είχαν 18 χρόνια να το ερευνήσουν το θέμα;

Οι γονείς του τον έστειλαν όρθιο στον στρατό και τον πήραν ξαπλωμένο. Επίσης δεν του πήραν δώρο πυροβόλο όπλο στα γενέθλιά του. Είναι αυταπόδεικτο ότι ο στρατός εντείνει ψυχολογικά προβλήματα και γι' αυτό οφείλει να τα εντοπίζει και να τα αντιμετωπίζει - δηλωμένος του στόχος είναι να προασπίζει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών.

Link to comment
Share on other sites

Κ

Τέλος, αναφέρεις ότι "το 95% όσων αυτοκτονούν πάσχουν από διαγνώσιμη ψυχική νόσο". Η νόσος αυτή, στο στρατό πρωτοεμφανίζεται; Χλωμό. Αντί να ρίχνουμε λοιπόν το βάρος στο στρατό, για τους 9-12 μήνες -πόσο έχει πάει τώρα- δε θα έπρεπε να έχουν ευθύνη οι γονείς που είχαν 18 χρόνια να το ερευνήσουν το θέμα;

Συνήθως άνθρωποι με περίεργη οικογενειακή κατάσταση είναι που πάσχουν από τέτοια προβλήματα.. Χωρισμένοι γονείς, ή γονείς που δεν ενδιαφέροντε, ή αλκοολικός γονέας κτλ :)

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζεις πολλούς γονείς νορμάλ; Σχεδόν σε όλες τις οικογένειες που ξέρω, υπάρχει ένας περίεργος (τουλάχιστον) γονιός. Και ως γνωστόν "Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα".

Όσο για τον στρατό, άσχετα αν είναι χρήσιμος ή όχι, άσχετα αν είναι σκληρός ή όχι, είναι ένα καλό τεστ για την ζωή μετά, στο εργασιακό περιβάλλον και στην κοινωνία. Αν δεν ανταπεξέλθεις στον στρατό (που η μόνη υποχρέωση είναι να κάνεις σκοπέτο, περίπολο και καμία λάντζα μακριά από τη μαμά, αλλά παρέα με άλλα 100 άτομα που συνήθως αλληλοσυμπαραστέκεστε - στη δουλειά δύσκολο) δεν νομίζω να την βγάλεις σώος αργότερα. Όχι δεν υπάρχει G3, αλλά πχ αλκοόλ, με το οποίο σκοτώνεις και τον εαυτό σου και την οικογένεια σου.

Link to comment
Share on other sites

Οι γονείς του τον έστειλαν όρθιο στον στρατό και τον πήραν ξαπλωμένο. Επίσης δεν του πήραν δώρο πυροβόλο όπλο στα γενέθλιά του. Είναι αυταπόδεικτο ότι ο στρατός εντείνει ψυχολογικά προβλήματα και γι' αυτό οφείλει να τα εντοπίζει και να τα αντιμετωπίζει - δηλωμένος του στόχος είναι να προασπίζει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών.

Ακριβώς. Δε λέει πουθενά να προσφέρει ψυχολογική περίθαλψη. Άμα πες έπιανε δουλειά κάπου αργότερα, και πήδαγε από τον 4ο όροφο, θα κατηγορούσες το αφεντικό/δουλειά επειδή ήταν σε ψηλό όροφο; Αδερφέ, να πεις ότι φταίει το κράτος κτλ επειδή δε προσφέρει όσα θα μπορούσε σε αυτό το θέμα να το δεχθώ. Αλλά αυτά περι "εντείνει" τα ψυχολογικά προβλήματα, είναι χαζομάρες. Η στρατιωτική εκπαίδευση είναι στρατιωτική εκπαίδευση. Πρέπει να σε προετοιμάσει κατάλληλα.

Ναι είμαι της γνώμης να έχουμε επαγγελματικό στρατό μόνο. Αλλά εφ'οσον δε γίνεται, προτιμώ να μπορώ να πω ότι ο στρατός μας είναι "κάπως" μάχιμος. Δεν είμαι στρατοκ@υλος και ούτε πέρασα καλά. Αλλά τώρα είναι πόσο - 9μήνες; με 1 μήνα άδειες, και 2 βδομάδες πόσο είναι τώρα, στα ώπα-ώπα στο κέντρο εκπαίδευσης; Ε, μη το ξεφτυλίσουμε και τελείως. Στρατό πας, όχι διακοπές.

Link to comment
Share on other sites

Μας τα είχε πει και παλιότερα το defence για κύματα κατηγορίας X Y Z, αλλά δεν.

Αναφέρει ως πηγή το ΒΗΜΑ, όχι πως και εκείνο είναι σοβαρή πηγή άντλησης πληροφοριών αλλά στο nasa.com.gov έχει αναρτηθεί ότι αναμένουν solar flare υψηλού επιπέδου μέσα στα επόμενα δύο έτη.

NASA - NASA Measures Impact of Huge Solar Flare on Earth's Atmosphere

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το παιδί που αυτοκτόνησε.

Έχω υπηρετήσει σχετικά πρόσφατα σε ΜΚ/ΤΕ σειράς 6.

Ξέρω πάνω κάτω ότι τα πράγματα δεν είναι καλά εκεί.

Κλασικές βλακείες καραβάναδων.

Απλώς ορισμένα παιδιά δεν αντέχουν.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Κάποιοι απλώς

δεν κάνουν για στρατιώτες.

Θα μπορούσαν να κάνουν το απλό:

Περισσότερο βάρος στην εκπαίδευση,

λιγότερο σε αγγαρείες/καψώνια.

Έτσι και ο στρατός θα ήταν πιο

αξιόμαχος και πολύ λιγότερες

αυτοκτονίες θα είχαμε.

Δηλαδή οι φονιάδες των λαών,

οι φίλοι μας οι αμερικάνοι,

που είναι επαγγελματίες του

πολέμου, βλάκες είναι που

δεν χαραμίζουν τον χρόνο

των στρατιωτών τους σε

παρελάσεις,βήμα,σκοπέτα

και γόππιν?

Και αυτό είναι κάτι που δεν

χρειάζεται χρήματα.Λογική

χρειάζεται, κάτι που βρίσκεται

σε ανεπάρκεια στο στρατό.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.