Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

Lakisss

Recommended Posts

Απλά θα σε μηνύσει, για ποια καμμένα αμάξια μιλάς; Πήγαν μήπως να κάψουν το αμάξι αυτού που ανέβασε την σελίδα; Η μόνη περίπτωση να σου κάψουν το αμάξι στην Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος, είναι αν δεν δώσεις σωστά σφυρίγματα στον Ολυμπιακό.

Γιάννη στάθηκες σε λάθος σημείο.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν όρια στον χλευασμό και στην ελευθερία του λόγου.

Θεμελιώδες ερώτημα και αν θες την γνώμη μου η ομορφιά της ελευθερίας του λόγου είναι όταν σταματάει στον σεβασμό του άλλου, όχι στον σεβασμό των δικών μας πιστεύω, ακόμα κι αν είναι "ο άλλος" είναι μειοψηφία. Προσοχή: Άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα ο χλευασμός. Άλλο πράγμα ο χλευασμός και άλλο πράγμα η κωμωδία. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι υπέρσημαντική για την πρόοδο. Απ' την άλλη ο χλευασμός είναι κοινωνικά άχρηστος ενώ η κωμωδία κοινωνικά χρήσιμη.

Μάλιστα αν ο χλευασμός δεν σταματάει πουθενά, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις ζούγκλας. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή ΔΕΝ είναι και δεν ξέρω αν ποτέ θα είναι τόσο ώριμη ώστε να επιδείξει γενικά αυτοσαρκασμό.

Το να ακούσει κάποιος που πιστεύει στο Θεό να αποκαλούν τον Παίσιο "παστίτσιο" και να χλευάζουν τα όσα έχει πει, είναι το ίδιο με το να πουν την υπέρβαρη μάνα του "τόφαλο" και να κολλάνε αφίσες με φάλαινες κάτω από το σπίτι του.

• Replies 16,4k
  • Created
  • Last Reply

Ο Παϊσιος δεν είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η υπόθεση είναι παρόμοια με εκείνη του '98 για τη Μητέρα Τερέζα και άρα δε νοείται να θεωρηθεί βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος.

Τότε το ΕΔΔΑ εξέδωσε μια μνημειώδη απόφαση υπέρ της ελευθερίας της σάτιρας, η οποία μπορεί να περιέχει ακόμη και τέτοιου είδους απεικονίσεις για πολιτικά πρόσωπα ή θρησκευτικούς ηγέτες, χωρίς να θεωρείται ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά τους. Υπήρξε βέβαια και μειοψηφία του Κύπριου δικαστή κ. Λουκαϊδη, ο οποίος έλεγε ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε "τέχνη" οτιδήποτε παράγει ένας εικαστικός.

E-Lawyer: Τα όρια της σάτιρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

εναλλακτικα ερμηνευεται και ως:

Γραφουμε και καμια μλκια να περνα η ωρα...

κι οποτε το θυμομαστε τη χρησιμοποιουμε επιλεκτικα για να δειξουμε οτι εχουμε τον ελεγχο.

Γιατι ειλικρινα, αυτη την περιοδο το πραγματικο προβλημα της χωρας

ειναι η ελλειψη σεβασμου προς τα Θεια (κάποιων), ο Παστιτσιος και η ...χμ, Θρησκευτικη ειρηνη!

Κάνεις λάθος. Οι συγκεκριμένοι νόμοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε διενέξεις που καταλήγουν στο δικαστήριο.

Κι από πότε η προσβολή ενός δημοσίου προσώπου είναι προσβολή προς τα θεία; Ήταν άγιος ο Παίσιος ή προσβάλλοντας κάποιον προσβάλλεται αυτόματα και το θρήσκευμά του, η ομάδα του και το αγαπημένο του επιδόρπιο;

Σα να λέμε δηλαδή ότι ποστάρω φωτογραφία του RootX με παστίτσιο αντί για φάτσα και θα μου την πέσουν οι οπαδοί της ρέγκε;

Μολονότι δεν πρόκειται για μια φωτογραφεία αλλά για μια σειρά κειμένων και εικόνων, εν τούτοις δεν είμαι διατεθειμένος να υποκαταστήσω τον δικαστή όπως κάνεις εσύ με τον δικηγόρο υπεράσπισης. : P

Οι νόμοι φτιάχνονται για να τηρούνται και όποιος τους παραβαίνει πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποστεί τις συνέπειες. Αν και νομίζω ότι θα ξεφουσκώσει η υπόθεση και θα πέσει στα μαλακά ο τίπος.

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης

An update on Apple moving away from Intel

Timetables, technology, and gating factors

Ενδιαφέρον αρθράκι από τον Charlie Demerjian.

Σημείωση: Μόνο σε μια παράγραφο δείχνει την αγάπη του για την Nvidia. Το υπόλοιπο άρθρο είναι ΟΚ για για τους οπαδούς της Nvidia. :p

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης

Το link απλά βγήκε πρώτο στο google, αλλά επειδή είχα πετύχει ένα σχόλιο που έλεγε ότι το παραπάνω ρητό παρερμηνεύεται, απλά το ποστάρω

Η σωστή ερμηνεία του ρητού του Ισοκράτη για την αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας « Μέλος της ΝΕ.Ο.Σ (Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού)

Μέλος της ΝΕ.Ο.Σ (Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού)

I don't wanna read this...

Αν είναι σαν τους συγγραφείς - ιστορικούς του Άδωνι, HELL NO! :hehe:

I don't wanna read this...

Αν είναι σαν τους συγγραφείς - ιστορικούς του Άδωνι, HELL NO! :hehe:

Το link απλά βγήκε πρώτο στο google (έχει τα μέσα ο Καρατζαφέρης :p )

από εκεί και πέρα διαβάζεις το κείμενο και κρίνεις (αν θέλεις προφανώς), δεν γράφεσαι στην νεολαία του ΛΑΟΣ

Μια χαρα τον ειχε βγαλει ο Αντωνης τον Ισοκρατη απο την υπογραφη του και ειχαμε ηρεμησει...

Άμα είναι να σε αναστατώσω, να τον ξαναβάλω:hehe:

:to_pick_ones_nose3:

Νόμιζα ότι ανεβάζουν τα όρια συνταξιοδότησης για να μην προλάβουμε ποτέ να την πάρουμε. Τελικά ίσως να έχουν άλλα σχέδια. Να παρατείνουν τη ζωή μας:

Οι ευνούχοι ζουν περισσότερο - NEWS247

Ζωη ειν'αυτη ? :hehe:

Κατέβασαν 12χρονα από το λεωφορείο γιατί δεν είχαν εισιτήριο

Ωραία πράγματα. Από την μία οι γονείς που δεν πληρώνουν διότι λένε ότι δεν έχουν (κάποιοι βάζω στοίχημα ότι έχουν) και ίσως να έχουν πει στα παιδιά τους να μην δίνουν στοιχεία στους ελεγκτές, από την άλλη οι ελεγκτές που τα κατέβασαν στην μέση του δρόμου. Να γινόταν κανένα ατύχημα και να είχαμε κηδείες για 1 εισιτήριο. Μετά θα αλληλοβρίζονταν. Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω.

αυτο που βλεπω ειναι οτι ειναι κακογουστο και με αηδιαζουν βασικα οι εικονες.

εγώ αυτό που βλέπω είναι να εκτονώνονται μίσος/έχθρα/κακία/βλακεία με το πρόσχημα της σάτιρας. Και λέω πρόσχημα γιατί το να αποκαλείς κάποιον "φαντασμένο παππούλη" μιλάς ευθέως για προσωπική επίθεση, αλλά το να παραδεχτεί κάποιος ότι έχει λάθος είναι πρόβλημα σε αυτό το φόρουμ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.