Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Υπαρχει χωρα που να προσφερει δωρεαν μαζικη μετακινηση στους πολιτες? Αν ναι ποια ειναι αυτη?

Το πρόβλημα δεν είναι η δωρεάν (ή φτηνή) μετακίνηση από μόνη της. Το θέμα είναι που δαπανάται το 40% του εισοδήματός μου (και των υπόλοιπων φορολογούμενων που δεν αποκρύπτουν εισοδήματα) που υποτίθεται ότι διανέμεται ανταποδοτικά.

  • Όχι στην Παιδεία
  • Όχι στην Υγεία
  • Όχι στην Άμυνα
  • Όχι στις Μεταφορές
  • Όχι στις Κοινωφελείς Δράσεις

Ενδεικτικά, υπολογίζω συντηρητικά ότι ως εργαζόμενος έχω πληρώσει στο ΙΚΑ ~60.000€. Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως των 150€. Μου κλείνουν ραντεβού για διάθλαση μετά από 3 μήνες, με εξετάζει ένας γιατρός ο οποίος θέλει σώνει και ντε να με δει στο ιατρείο του (με το αζημίωτο) κι ακόμη κι αν τον αποφύγω, χάνω 3 μέρες για να πάρω την (υποχρεωτική) συνταγή που μου εξασφαλίζει περίπου το 50% του κόστους τους.

Την ίδια στιγμή, σε ένα σύστημα υγείας που κάποιοι θεωρούν χρεωκοπημένο:

Στην Αγγλία δε χρειάζεται να πληρώσει κανείς ασφαλισμένος τίποτα, είτε πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας, είτε για την πιο δύσκολη εγκεφαλική επέμβαση. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά".

(Alistair John Jenkins: Ο Σκοτσέζος γιατρός που σώζει Έλληνες - NEWS247)

Τέτοια παραδείγματα μπορώ να βρω σε κάθε τομέα κοινωνικής παροχής. Οπότε, αν μου δείχνατε έναν τομέα που πετυχαίνει να είναι ανταποδοτικός προς το φορολογούμενο, θα μπορούσα να ζήσω με ακριβά λεωφορεία. Τελικά, που στο διάολο πάνε τα λεφτά μας; Δε νομίζω να τα έφαγε όλα ο Τσοχατζόπουλος...

Link to comment
Share on other sites

Για χώρα δεν ξέρω, αλλά πόλεις υπάρχουν, και μπόλικες μάλιστα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Free_public_transport#List_of_towns_and_cities_with_area-wide_zero-fare_transport

ναι και ξεχνάτε ότι η δημοτική συγκοινωνία, όπου υπάρχει, είναι δωρεάν (ή θα έπρεπε να είναι δωρεάν)

Link to comment
Share on other sites

Σορι κιολας, αλλα αυτη τη μοδα με την ταχα'μ'δηθεν επανασταση κατα των ΜΜΜ και τη συνειδητη μη-πληρωμη των εισητηριων δε τη πολυκαταλαβαινω. Απαιτεις απο το σουβλατζη να σου δωσει τσαμπα σουβλακι επειδη δεν εχεις λεφτα να το πληρωσεις, ή επειδη το σουβλακι του ειναι μετριας ποιοτητας? Το πιο πιθανο ειναι να σου στειλει καμια τζατζικωμενη πιτα στα μουτρα, στην καλυτερη. Δε σας αρεσουν τα ΜΜΜ? Μην τα χρησιμοποιειτε, το να μπαινεις μεσα επειδη σε βολευει να πας εκει που θες, και να σκουζεις ταυτοχρονα ειναι συμπεριφορα της οποιας η περιγραφη ξεφευγει των κανονων του φορουμ.Γουσταρεις το ρισκο και το ρεμπελο και θες να μπεις χωρις εισητηριο? Go right ahead. Οταν σε τσακωσουν ομως, grow a pair και πληρωσε το μαμημενο προστιμο, κανεις δε συμπαθει τους εκ του ασφαλους επαναστατες.

Έναν χρόνο στην Αθήνα, έμαθα να χρησιμοποιώ το ποδηλατάκι μου (ή και το αυτοκίνητο της οικογένειας όταν ήταν διαθέσιμο) πολύ περισσότερο από ότι τα ΜΜΜ.

Γιατί?

Γιατί για να πάω εκεί που ήθελα χρειαζόμουν 1-2 αλλαγές μέσου και τις περισσότερες φορές το ποδήλατο αποδεικνυόταν γρηγορότερο, βέβαια αυτό δεν ήταν σημαντικό, σημαντικό ήταν ότι.

1) Εισιτήρια δεν έβρισκα σχεδόν ποτέ στα 4 περίπτερα-ψιλικατζίδικα κοντά μου, έπρεπε να είχα φροντίσει να έπαιρνα από τις προηγούμενες ημέρες, το

προοδευτική εισαγωγή εισιτήριου στο λεωφορείο που θα πωλείται από τον οδηγό. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την διοίκηση της ΟΣΥ οι γραμμές και οι αφετηρίες από τις οποίες θα αρχίσει η σχετική διαδικασία
έπρεπε να γινόταν πάντα, και ελπίζω αν γίνει να ΜΗΝ γίνει όπως στο Ηράκλειο της Κρήτης, που αν έπαιρνες απο τον οδηγό, το πλήρωνες ακριβότερα..

2) Οι ώρες που σταματάνε να κυκλοφορούν είναι περιοριστικές. Και οκ, Μετρό αργούσε κάπως να σταματήσει (αν και όχι αρκετά), τα λεωφορεία που τα χρειαζόμουν για να φύγω από Π.Φάληρο σταματάνε στις 12:00, και φυσικά δεν υπάρχει μία πρόβλεψη, στις στάσεις, να μας λέει αν έχει περάσει το τελευταίο, ή σε πόση ώρα θα έρθει το επόμενο.. Σε μερικές στάσεις δεν έχουν φροντίσει καλά καλά να υπάρχει το χαρτί με τα δρομολόγια.

3) Ακριβό εισητήριο. Ακόμη χειρότερα, δεν είχα φοιτητική κάρτα πλέον. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να έπρεπε να πληρώσω 3 ευρώ στον Γερμανό για να μου βγάλει την κάρτα, ΕΛΕΟΣ. Τον πρώτο καιρό έπαιρνα φοιτητικά εισητήρια (προφανώς ήμουν παράνομος), αλλά αυτή την απάντηση θα είχα αν με σταματούσαν. "Φοιτητής είμαι κύριε, αλλά 3 ευρώ δεν τα δίνω σε κανέναν Γερμανό για κάτι που τόσα χρόνια μου έδιναν δωρεάν". Από εκεί και πέρα, τα δικαιώματα μου τα ήξερα, δεν μπορεί να μου ζητήσει ταυτότητα, δεν μπορεί να με κρατήσει, αν καλούσε αστυνομία θα έλεγα ότι με κράτησε κτλ κτλ. Θα την πατούσα μόνο αν υπήρχε αστυνομικός μέσα στο μέσο.

Αργότερα, τα χρησιμοποιούσα πολύ λιγότερο, οπότε και δεν τσιγκουνευόμουν κανονικό εισητήριο.

Συμπέρασμα: Ακρίβες υπηρεσίες, για κάτι που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, θα έπρεπε να ήταν κοινωνικό αγαθό, όχι ευκαιρία να πάρουνε λεφτά από τον πολίτη.

ΥΓ: Άσε κάθε φορά που έπαιρνα Μετρό, τα νεύρα μου χτυπούσαν κόκκινο με τους.. συμπολίτες μας.

Πας να βγεις από το Μετρό στο Σύνταγμα, και όλοι κάθοντε μπροστά σου για να μπουν, ΚΑΝΕ ΡΕ ΖΩΟ ΑΚΡΗ, ΝΑ ΒΓΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ, και άλλα πολλά παραδείγματα.

Αλλά, μας λείπει η παιδεία για να σκεφτούμε λίγο πιο συλλογικά.

Link to comment
Share on other sites

Θορυβημένες για τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών οι Βρυξέλλες - Η Αυγή online Βέβαια το λέει η Αυγή και πολλοί μπορεί να ξυνήσουν.. οπότε, με κάθε επιφύλαξη το άρθρο...
Link to comment
Share on other sites

http://media.megatv.com/pegasus/Multimedia/mp4/islam_20120915_14_id431167.mp4

"Οι μουσουλμάνοι δεν βλάπτουν κανέναν, γιατί οι άλλοι βλάπτουν εμάς;"

Οι μουσουλμάνοι δεν βλάπτουν κανέναν

Μόλις είπε ότι οι Μουσουλμάνοι δεν πειράζουν κανέναν;

lion-king-confused-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-328.gif

gizmo-lol-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-1661.gif

Για μερικά γ@μημένα comics σκότωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους και διέλυαν πρεσβείες ανά τον κόσμο.

Jyllands-Posten-pg3-article-in-Sept-30-2005-edition-of-KulturWeekend-entitled-Muhammeds-ansigt.png

Και τώρα επιδεικνύουν ξανά την ηλιθότητά τους (οι φονταμενταλιστές), ξανακαίγοντας πρεσβείες και ξανασκοτώνοντας ανθρώπους.

Link to comment
Share on other sites

Αφορμή ψάχνουν Βίκτορα. Όταν στο έργο ενός αποτυχημένου σκηνοθέτη βλέπουν τον εκφραστή της δυτικής κοινωνίας, ή πολύ βλάκες είναι (που δεν νομίζω) ή πολύ πονηροί.

Link to comment
Share on other sites

Αφορμή, ξε-αφορμή είναι βάρβαρο και ζωώδες να σκοτώνεις ανθρώπους για καρτούν και ταινίες. Όπως βάρβαρο είναι να σκοτώνεις και αμάχους, γιατί η τηλεκατευθυνόμενη βόμβα έφυγε λίγο παραπέρα. Και τα δύο είναι απάνθρωπα και ανεπίτρεπτα.

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα επιδεικνύουν ξανά την ηλιθότητά τους (οι φονταμενταλιστές), ξανακαίγοντας πρεσβείες και ξανασκοτώνοντας ανθρώπους.

Οι Αμερικάνοι επιδεικνύουν την ηλιθιότητα τους βομβαρδίζοντας χώρες. Μετά παίρνουν ένα παιδάκι με κομμένα χέρια και πόδια από τις δικές τους βόμβες, το πάνε σε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο με δωμάτια καθαρότερα και ομορφότερα από τις καλύτερες σουίτες του Χίλτον και επιδεικνύουν μπροστά στις κάμερες τον ανθρωπισμό τους.

In other news η ΧΑ πλακώνει στο ξύλο κόσμο που έχει σκούρο δέρμα, το ΠΑΜΕ παίζει ξύλο με τα ΜΑΤ και Ολυμπιακοί με Παναθηναϊκούς στήνουν ραντεβού για ξύλο και αν χαθεί ο "έλεγχος" και κανένα μαχαίρωμα.

Η θρησκεία είναι απλά ένα εργαλείο στα χέρια κάποιων, όπως τόσα άλλα, για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την βία.

Αφορμή, ξε-αφορμή είναι βάρβαρο και ζωώδες να σκοτώνεις ανθρώπους για καρτούν και ταινίες. Όπως βάρβαρο είναι να σκοτώνεις και αμάχους, γιατί η τηλεκατευθυνόμενη βόμβα έφυγε λίγο παραπέρα. Και τα δύο είναι απάνθρωπα και ανεπίτρεπτα.

Μου αρέσει που η βόμβα έφυγε λίγο παραπέρα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.