Wizard! Ιούλιος 12, 2012 #3922 Ιούλιος 12, 2012 Γενικά το λες ή για τη συγκεκριμένη περίσταση;Γενικά και ειδικά. Από μικρές περιπτώσεις, φαινομενικά ασήμαντες έχει γίνει η γλώσσα μας αηδία. Ένα λιθαράκι κάθε φορά.
dunkel_Stern Ιούλιος 12, 2012 #3923 Ιούλιος 12, 2012 Ισπανία: Τέλος το δώρο Χριστουγέννων - Yahoo! Ειδήσεις Ελλάδα
HotPeanut Ιούλιος 12, 2012 #3924 Ιούλιος 12, 2012 in.gr - Στο 22,5% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Απρίλιο - Ειδήσεις - Οικονομία
deninho Ιούλιος 12, 2012 #3925 Ιούλιος 12, 2012 in.gr - Στο 22,5% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Απρίλιο - Ειδήσεις - ΟικονομίαΛίγο πιο αναλυτικές πληροφορίες για την ανεργία στην Ευρώπη (υπάρχουν φίλτρα για ηλικίες, φύλα, χώρες κ.α.)Unemployment in Europe (monthly) - Google Public Data Explorer
ΓιαγκΤ Ιούλιος 12, 2012 #3926 Ιούλιος 12, 2012 Θέλουμε κάτι διαφορΕΡΤικό "Η Δημόσια τηλεόραση (ας το πούμε για πολλοστή φορά) πρέπει να είναι ένα πεδίο στο οποίο θα μπορούν να αναπτύσσονται όλες οι απόψεις για την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τη ζωή. Δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στα ρεύματα που αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία και ανησυχούν γι αυτή. Κυρίως όμως πρέπει να αφήνει να ειπωθούν πράγματα που η διαπλοκή δεν επιτρέπει να ειπωθούν αλλού" "Κάτι μου λέει όμως πως και το 1 εκατομμύριο θα δώσουν (για να δούμε θα πάρει πάλι τη δουλειά η εταιρεία ΚΑΡΑΜΕΛΑ και θα κάνουν το παν για να ακυρώσουν όποιες σκέψεις για ανεξάρτητη ΕΡΤ. Υ.Γ. επειδή θα βρεθούν διάφοροι καλοθελητές να πουν πάλι για το κόστος της Πανδώρας (έχω ακούσει ότι έχω πάρει έως και 2 εκατομμύρια) πληροφοριακά έχουν παίξει φέτος 12 εκπομπές με κόστος 20.000 χιλιάδες.Δηλαδή για να πληρωθούν 15 εργαζόμενοι, αποστολές, κάμερες, μονταζιέρες,μετακινήσεις και εγώ, δαπανήθηκαν φέτος 240.000 ευρώ όλο το χρόνο. Φαντάζομαι πως υπάρχουν αρκετοί που θα προτιμούσαν αντί Πανδώρας, EUROVISION ή εκπομπές άλλου τύπου. Ακίνδυνες. Κατανοητό."
acct Ιούλιος 12, 2012 #3927 Ιούλιος 12, 2012 παρότι είναι λίγο θεωρία συνομωσίας αυτό που γράφει το blog, οφείλω να πω ... τρίχες κατσαρές και για το δικό σου. Ίσως είμαι είμαι η μειοψηφία αλλά βρίσκω διαφορά μεταξυ των φωνηέντων, και μάλιστα την βρίσκω και στην προφορά των ανθρώπων που δεν το κάνουν σκόπιμα. Ακόμα και εαν είμαι η τρομερή εξαίρεση, είναι λάθος να δίνονται τέτοια βιβλία στο δημοτικό. Φοβάμαι ότι ανήκεις στη μειψηφία που αυθυποβάλλεται πιο αποτελεσματικά. Πες μου ειλικρινά ότι εντοπίζεις διαφορά ανάμεσα σε βραχύ ι (πατρίδα) και μακρό ι (σφραγίδα*). Μη με παρεξηγήσεις, επιμένω φανατικά στη διατήρηση της ιστορικής ορθογραφίας, αλλά το κύριο επιχείρημά μου είναι ότι προσφέρει ετυμολογική σύνδεση με τις ρίζες της γλώσσας, όχι ότι λειτουργικά ανταποκρίνεται στη σύγχρονη εκφορά των λέξεων**. Πάντως μην υποτιμάτε τα παιδιά του δημοτικού. Έχουν μεγαλύτερη αντίληψη από ότι τους αναγνωρίζουμε σε αυτήν τη συζήτηση και σίγουρα μεγαλύτερη από ορισμένους δασκάλους που θα κληθούν να τα διδάξουν. Η γραμματική του Τριανταφυλλίδη έγραφε τα ίδια από το 1938 και σήμερα βαφτίζεται περίπου συντηρητικός. Κι αν είναι να αρχίσουμε να καταδικάζουμε "μεταρρυθμίσεις" (σε αυτήν την περίπτωση δε γίνεται καμία), ας ξεκινήσουμε από την ορθογραφική μεταρρύθμιση των Αθηναίων το 403 π.Χ. εξαιτίας της οποίας τα Αρχαία Ελληνικά μας είναι λιγότερο Αρχαία. 'Η τη μετάβαση στο μονοτονικό (από το πολυτονικό, ή πιο πριν το ατονικό με μόνο κεφαλαία). Συμφωνώ, να είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά ας επιλέγουμε τις μάχες μας. Το συγκεκριμένο θέμα δε νομίζω ότι χρειάζεται πολύ γκρίνια. Ας κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη φορά που θα γραφεί ότι επικράτησε συνωστισμός στην κρηπίδα (μακρό κι αυτό) της Σμύρνης. Α, και μια και το συζητάμε, έχω την αίσθηση ότι συνωμοσία εκ του συν + ωμότης (ὄμνυμι, ὤμνυν, ὤμοσσα), οπότε αν σου φαίνεται ότι ο πρώτος φθόγγος ο είναι ο βραχύς, χμ... Προφανώς αστειεύομαι με το τελευταίο, αλλά έχω δει πολλούς (και στο φόρουμ) που δεν μπαίνουν στον κόπο να ορθογραφήσουν ούτε το μικρό τους όνομα. Εκείνοι είναι λογικό "να επιθιμούν να μεταβούμε σε φονιτικί γραφί: για κάθε φόνιμα να υπάρχι ένα και μόνο γραφικό σίμβολο και, αντίστροφα, κάθε γραφικό σίμβολο να διλόνι ένα και μόνο ένα φόνιμα". Αλλά αυτό δε θα τους περάσει! :devil: *Μακρό επίσης στις άλλες πτώσεις στα: ἁψίς, βαλβίς, βλεφαρίς, κηλίς, κνημίς, κρηπίς, κεραμίς, νησίς, χειρίς, ψηφίς. Wat?** τη διαφορετική εκφορά των Αρχαίων είχαν επισημάνει ήδη οι Βυζαντινοί παρατηρώντας ότι γύρω στο 1300 απλά γράμματα ή δίγραφα αντιπροσώπευαν πλέον τον ίδιο φθόγγο (ι, η, υ, ει, οι, υι)
jiohkor3 Ιούλιος 12, 2012 #3928 Ιούλιος 12, 2012 και επικινδυνος και γκαντεμηςΠρώτο ΘΕΜΑ online : Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο παιδιά - Ελλάδα
tavlamari Ιούλιος 12, 2012 #3929 Ιούλιος 12, 2012 Ειδατε πρωτοσελιδο η Ελευθερη Ωρα?ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ | Cosmo.gr
dunkel_Stern Ιούλιος 12, 2012 #3930 Ιούλιος 12, 2012 Ειδατε πρωτοσελιδο η Ελευθερη Ωρα?ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ | Cosmo.gr Κλαίω από το γέλιο XD
JaguarOne Ιούλιος 12, 2012 #3931 Ιούλιος 12, 2012 Φοβάμαι ότι ανήκεις στη μειψηφία που αυθυποβάλλεται πιο αποτελεσματικά. Πες μου ειλικρινά ότι εντοπίζεις διαφορά ανάμεσα σε βραχύ ι (πατρίδα) και μακρό ι (σφραγίδα*). Μη με παρεξηγήσεις, επιμένω φανατικά στη διατήρηση της ιστορικής ορθογραφίας, αλλά το κύριο επιχείρημά μου είναι ότι προσφέρει ετυμολογική σύνδεση με τις ρίζες της γλώσσας, όχι ότι λειτουργικά ανταποκρίνεται στη σύγχρονη εκφορά των λέξεων**.Πάντως μην υποτιμάτε τα παιδιά του δημοτικού. Έχουν μεγαλύτερη αντίληψη από ότι τους αναγνωρίζουμε σε αυτήν τη συζήτηση και σίγουρα μεγαλύτερη από ορισμένους δασκάλους που θα κληθούν να τα διδάξουν. Η γραμματική του Τριανταφυλλίδη έγραφε τα ίδια από το 1938 και σήμερα βαφτίζεται περίπου συντηρητικός. Κι αν είναι να αρχίσουμε να καταδικάζουμε "μεταρρυθμίσεις" (σε αυτήν την περίπτωση δε γίνεται καμία), ας ξεκινήσουμε από την ορθογραφική μεταρρύθμιση των Αθηναίων το 403 π.Χ. εξαιτίας της οποίας τα Αρχαία Ελληνικά μας είναι λιγότερο Αρχαία. 'Η τη μετάβαση στο μονοτονικό (από το πολυτονικό, ή πιο πριν το ατονικό με μόνο κεφαλαία). Συμφωνώ, να είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά ας επιλέγουμε τις μάχες μας. Το συγκεκριμένο θέμα δε νομίζω ότι χρειάζεται πολύ γκρίνια. Ας κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη φορά που θα γραφεί ότι επικράτησε συνωστισμός στην κρηπίδα (μακρό κι αυτό) της Σμύρνης. Α, και μια και το συζητάμε, έχω την αίσθηση ότι συνωμοσία εκ του συν + ωμότης (ὄμνυμι, ὤμνυν, ὤμοσσα), οπότε αν σου φαίνεται ότι ο πρώτος φθόγγος ο είναι ο βραχύς, χμ... Προφανώς αστειεύομαι με το τελευταίο, αλλά έχω δει πολλούς (και στο φόρουμ) που δεν μπαίνουν στον κόπο να ορθογραφήσουν ούτε το μικρό τους όνομα. Εκείνοι είναι λογικό "να επιθιμούν να μεταβούμε σε φονιτικί γραφί: για κάθε φόνιμα να υπάρχι ένα και μόνο γραφικό σίμβολο και, αντίστροφα, κάθε γραφικό σίμβολο να διλόνι ένα και μόνο ένα φόνιμα". Αλλά αυτό δε θα τους περάσει! :devil: Δυστυχώς, δεν είμαι γνώστης της γλώσσας, ή τουλάχιστον όχι στο επίπεδο το δικό σου. Και σίγουρα δεν ξεχωρίζω, εν γνώση μου, βραχύ/μακρό ι. Βλέποντας όμως τους διπλανούς μου, είμαι σίγουρα πάνω από τον μέσο όρο. Από την άλλη το να καταργείς τα allen και τα torx γιατί δεν έχουν την ίδια χρήση με τα απλά phillips δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι λύνει. Έτσι και η συμβολική αποτύπωση της εκφοράς της λέξης εφαρμόστηκε από τις κοινωνίες γιατί υπήρχε η ανάγκη να υπάρχει ομογένεια στην εκφορά των ίδιων, εννοιολογικά, λέξεων. Έχοντας αυτό το κοινό κανόνα προσπερνιέται το mental barrier της επικοινωνίας και ασχολείται ο άνθρωπος με πιο σημαντικά πράγματα όπως το να επικοινωνήσει, και δεν προαπασχολείται με το πως θα επικοινωνήσει και να περάσει επιτυχώς το μύνημα απέναντι! Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πρωτόκολο επικοινωνίας: Όσο πιο αυστηρό τόσο πιο αποδοτικό και τόσο λιγότερο εύκαμπτο και αντίστροφα. Τα πεδιά του δημοτικού δεν είναι χαζά, και δεν εννοούσα αυτό, κάθε άλλο! Είναι το απόλυτα γόνιμο έδαφος για να κάνεις αλλαγές. Και αφού τους διδάσκεις ότι είναι άχρηστα τα φωνήεντα, αυτό θα μάθουν και θα "κάνουν δικό τους".
astrolabos Ιούλιος 13, 2012 #3932 Ιούλιος 13, 2012 Kane Gorny inquest: Coroner slams hospital staff who refused pleas for water from patient who died of thirst - Mirror Online
z3et Ιούλιος 13, 2012 #3933 Ιούλιος 13, 2012 Livermore Lab makes historic 500 terawatt fusion laser shot - San Francisco Business Times Mother of Lasers!
l2phile Ιούλιος 13, 2012 #3934 Ιούλιος 13, 2012 Τραγικό λάθος γερμανικού νοσοκομείου-Αποζημίωση μαμούθ σε Ελληνίδα δημοσιογράφο - NEWS247Αποζημίωση μαμούθ και τα μπολζ μου μουβινγκ. Η γυναίκα ήταν μια χαρά και έμεινε παράλυτη. Αν μπορούσε με τα λεφτά να αγοράσει τη γιατρειά της, εντάξει, αλλά έτσι τι να τα κάνει;(οκ, αλλού μπορεί να μην έπαιρνε και τίποτα, αλλά...)
Dant3 Ιούλιος 13, 2012 #3935 Ιούλιος 13, 2012 εδω θα της ζηταγαν και μιζα γιατι την αφησαν να ζησει!παντως εντος ΕΕ δεν εχω ακουσει για τετοιες αποζημιωσεις...
HotPeanut Ιούλιος 13, 2012 #3936 Ιούλιος 13, 2012 Χρυσή Αυγή: Στρατιωτική θητεία 14 μηνών και για γυναίκες - NEWS247
Guest Ιούλιος 13, 2012 #3937 Ιούλιος 13, 2012 Χρυσή Αυγή: Στρατιωτική θητεία 14 μηνών και για γυναίκες - NEWS247Λύσαμε όλα τα άλλα ....
z3et Ιούλιος 13, 2012 #3938 Ιούλιος 13, 2012 Ελεύθερος ο 22χρονος που παρέσυρε με τη μηχανή του τα δίδυμα - NEWS247
acct Ιούλιος 13, 2012 #3939 Ιούλιος 13, 2012 Λύσαμε όλα τα άλλα ....Όπως συνήθως, νομίζω ότι είναι υπερβολές και μεγαλοσχημίες, αλλά ακόμη και με αυτήν την αφορμή, δεν είναι κακό να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση.Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ισραήλ, που θεωρώντας ότι διατρέχει στρατιωτικό κίνδυνο, έχει προσπεράσει αυτό το ταμπού. Αντίθετα, αν μας αρέσει τόσο το σημερινό καθεστώς, ας αποφασίσουμε ότι δεν θα στηριζόμαστε στην αποτρεπτική ισχύ των ΕΔ και ας επιδιώξουμε στρατηγικές συμμαχίες και ουσιαστική αναβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής, για να γλυτώσουμε και μερικά δις στην πορεία.Πάντως (Σύνταγμα της Ελλάδας),Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.Και ο νόμος θα μπορούσε να αλλάξει αύριο, αν χρειαζόταν.
ΓιαγκΤ Ιούλιος 14, 2012 #3940 Ιούλιος 14, 2012 Ελεύθερος ο 22χρονος που παρέσυρε με τη μηχανή του τα δίδυμα - NEWS247Σημεία των καιρώνΧτύπησε τη γυναίκα και τα παιδάκια επειδή δεν είχε τον ανδρισμό να αναλάβει τις εύθηνες των πράξεων του στο ατύχημα με τον ποδηλάτηΑυτός πληρώνετε για να προστατεύει την πατρίδα !!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.