Jump to content

ATI VS NVIDIA

Captainjohnnyred

ATI VS NVIDIA  

88 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Καμία. Στη διάρκεια του χρόνου πότε η μια και πότε η άλλη παρουσιάζει κάτι το αξιόλογο οπότε δεν μπορεί κάνεις να πει απόλυτα ότι η μια ή η άλλη είναι καλύτερη. Αυτή τη στιγμή φαίνεται το πάνω χέρι να το έχει η AMD (τέως ATI), μόνο που με τα "καλούδια" που έχει πάνω η nvidia (physx) η διαμάχη θυμίζει λίγο το risc vs cisc (γρήγορη gpu με μικρότερο instruction set ή λιγότερο γρήγορη gpu με μεγαλύτερο instruction set? - μην βαράτε μια μικρή αναγωγή είναι για να αποτυπώσω την εντύπωση που έχω).

λοιπόν μην με απογοητεύσετε περιμένω ένα επικό thread με fanboisμους, πληροφορίες under NDA και χοντροειδής ατάκες!

Εγώ απλά (για να ξεκινήσω τη συζήτηση με σοβαρά επιχειρήματα) πιστεύω ότι η nvidia πρέπει να το μετονομαστεί σε Green Sky και vα βγάζει μόνο φούρνους, τοστιέρες και ηλεκτρικές σκούπες. τις οποίες θα πουλάει πανάκριβα υποστηρίζοντας ότι κάποιος μπορεί να τις βάλει και μέσα στο ΠΙΣΙ του για να βλέπει καλύτερα!

Τώρα που το σκέφτομαι ούτως η άλλως αυτό κάνει τόσο καιρό !!!

Αυτό που έχω παρατηρήσει όσο χρόνια ασχολούμε με του υπολογιστές είναι ότι, η ATI/AMD δίνει μεγάλη βάση στο harware και αυτή την περίοδο καθώς φτιάχτηκαν κάποιοι τίτλοι παιχνιδιών optimized για ATI/AMD έχει πάρει τα πάνω της. Από την άλλη η nVidia έχει υποδεέστερο harware, αλλά καλύτερο software, και πολλά παιχνίδια και προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο φτιαγμένα για nVidia. Προσωπικά δεν έτυχε ποτέ να αγορά για μένα nVidia αλλά οποιαδήποτε επαφή είχα μαζί τους μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και τώρα είμαι σε αναμονή για την GTX 560. Σε ευχαριστώ ATI/AMD για τις vfm κάρτες αλλά προτιμώ να παίζω games και όχι με τους drivers.

Καταρχην ειναι AMD και οχι ATI. Επισης ενα εντελως ακυρο thread για μενα. Μια βγαινει ο ενας μπροστα μια ο αλλος...:p

κολλας κι΄ εσυ σε κατι λεπτομεριες ρε αδερφε........Εμεις οι πιο παλιοι Ati την ξερουμε

Εγώ εδω και χρόνια είμαι με nvidia είμαι πολύ ικανοποιημένος. Φέτος αποφάσισα να πάρω amd <Ati> και είμαι εξίσου ικανοποιημένος σε όλους τους παράγοντες .Και η δυο μεγάλες εταιρίες δίνουν τα ιδία πράγματα η μια ποιο ακριβά και η άλλη ποιο φτηνά εσύ αποφασίζεις

Το το συγκεκριμένο Vs νήμα είναι πολύ ασαφές για να είμαι ειλικρινής ... το Vs όσο αφορά fps/τιμή ? performance/watt? κάτι άλλο 580 Vs 6970 μήπως?

whatever...

Είναι απλά τα πράγματα, όποιος θέλει το max fps μαζί με το υπόλοιπο πακέτο (cuda/physX) και δεν τον νοιάζει το χρηματικό παίρνει nvidia για να έχει τις απόλυτες επιδόσεις. Αν όμως δεν έχει το άπειρο χρήμα να σκοτώσει στην nvidia, μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι σαφώς φθηνότερο όπως τις προτάσεις της amd, μαζί με ότι συνεπάγεται αυτό, πχ προσωπικά είχα πρόβλημα με drivers και γενικότερα με το very poor support της amd στα διάφορα παιχνίδια που έπαιζα, τώρα δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, είδα ότι άλλαξαν για παράδειγμα το interface στους catalyst, και καλά έγινε ποιο user friendly, αυτό αρκει? Δεν γνωρίζω σε επίπεδο driver αν έκαναν τίποτα παραπάνω... ο terry είχε πει ότι οι 10,12 θα ήταν huge, ελπίζω να μην εννοούσε το interface μόνο.

Η πιτα εχει χωρο και για τους δυο..

Η αγορα τους εχει να κανει με το προσωπικο γουστο του καθενος και επιτελους πρεπει να καταλαβουμε οτι καμια σχεση δεν εχει το καλυτερο "μου" με το καλυτερο "σου"..

Το μονο προβλημα ειναι οτι η πιτα εχει χωρο και για αλλους 2.

Γι αυτο κανουν τωρα οτι θελουν.

Μιλαμε σχεδον για απολυτο μονοπωλιο σε θεμα επεξεργαστων και gpu.

Ας υπηρχαν 2-3 ακομα να δεις πως θα ταν τα πραματα.

ειχα nvidia το γυρισα σε ατι θα ξαναπαω σε nvidia κ θα ξαναγυρισω σε ατι αναλογως τα κεφια κ τι χρημα υπαρχει σε καθε περιπτωση κολημα πλεον κανενα ειμαι ευχαριστημενος κ απο τις 2 εταιριες θα λεγα.

υ.σ: (μια 580 καποια στιγμη θα την χτυπησω ειναι καημος μεγαλος!!!)

εγω θα θελα να υπηρχε και μια τριτη στο χωρο...ποτε δεν μαρεσε με 2...εκει να βλεπα ποσα θα επιανε η καθε μια...ειναι σαν να συγκρινουμε στην πιστα f1 ferrari-mclaren, που η η μια η η αλλη, θα εχουν το οτι καλυτερο...ή 2 ομαδες οπως παναθηναικο-ολυμπιακο, ρεαλ-μπαρτσελονα, οσον λοιπον εχουν το μονοπωλειο η καθε μια για προσωπικο ωφελος δεν μπορει να συγκρινει κανεις με καθαρο ματι, και παντα θα υπαρχουν στοιχεια fanboysimou...

εχω ακουσει πολλα ακυρα, οπως η ατι δεν κανει για παιχνιδια, με την nvidia τα βλεπεις σαν cartoon τα χρωματα, η μια ειναι φουρνακι(nvidia), η αλλη ειναι σκουπακι(ati)...

ειλικρινα οταν παψουμε προσωπικες και τυχαιες εμπειριες, και τσεπες, να καθοριζουν τι ειναι καλο και τι οχι, επειδη ναι μεν μπορεις να παρεις πρασινη, αλλα δεν σου φτανει το ρευστο ή εχεις μαπα κουτι και θα πιανεις 100 βαθμους ή το τροφοδοτικο ειναι φτηνιαρικο, ή πας παιρνεις και εχεις κοκκινη επειδη γουσταρεις να πληρωνεις αυτη την επιδοση χωρις επιχρυσωμενο χαπι και μαγικη συνταγη, ξεκαθαρα, με ειλικρινες επιλογες, τιμης αποδοσης, καταναλωση που δεν σε κανει να καταρριεσαι το τροφοδοτικο που διαλεξες τοσα χρονια...τοτε οταν γινουμε ρεαλιστες και σεβαστουμε τους χιλιαδες εργαζομενους σε καθε εταιρια, τοτε θα μπουμε στην διαδικασια, να πουμε ποιος ειναι καλυτερος...τωρα τσαγια...:hi:

εγω θα θελα να υπηρχε και μια τριτη στο χωρο...ποτε δεν μαρεσε με 2...εκει να βλεπα ποσα θα επιανε η καθε μια...ειναι σαν να συγκρινουμε στην πιστα f1 ferrari-mclaren, που η η μια η η αλλη, θα εχουν το οτι καλυτερο...ή 2 ομαδες οπως παναθηναικο-ολυμπιακο, ρεαλ-μπαρτσελονα, οσον λοιπον εχουν το μονοπωλειο η καθε μια για προσωπικο ωφελος δεν μπορει να συγκρινει κανεις με καθαρο ματι, και παντα θα υπαρχουν στοιχεια fanboysimou...

εχω ακουσει πολλα ακυρα, οπως η ατι δεν κανει για παιχνιδια, με την nvidia τα βλεπεις σαν cartoon τα χρωματα, η μια ειναι φουρνακι(nvidia), η αλλη ειναι σκουπακι(ati)...

ειλικρινα οταν παψουμε προσωπικες και τυχαιες εμπειριες, και τσεπες, να καθοριζουν τι ειναι καλο και τι οχι, επειδη ναι μεν μπορεις να παρεις πρασινη, αλλα δεν σου φτανει το ρευστο ή εχεις μαπα κουτι και θα πιανεις 100 βαθμους ή το τροφοδοτικο ειναι φτηνιαρικο, ή πας παιρνεις και εχεις κοκκινη επειδη γουσταρεις να πληρωνεις αυτη την επιδοση χωρις επιχρυσωμενο χαπι και μαγικη συνταγη, ξεκαθαρα, με ειλικρινες επιλογες, τιμης αποδοσης, καταναλωση που δεν σε κανει να καταρριεσαι το τροφοδοτικο που διαλεξες τοσα χρονια...τοτε οταν γινουμε ρεαλιστες και σεβαστουμε τους χιλιαδες εργαζομενους σε καθε εταιρια, τοτε θα μπουμε στην διαδικασια, να πουμε ποιος ειναι καλυτερος...τωρα τσαγια...:hi:

Δεν παίζει να έχεις γράψει εσύ αυτό το ποστ! Έλα πες μας, έβαλες τον μπαμπά σου?

Ψηφίσαμε μέσα στο 2010, οπου βγάλαμε την ΑΤΙ. Εγώ λέω να δούμε ολα τα νέα όπλα στην αγορά να μπει και το 2011 και να ψηφίσουμε για τις νέες σειρές!

Προς το παρόν ψήφο δεν βάζω, σε 2-3 μήνες τα ξαναλέμε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.