Jump to content

ΑΓΟΡΑ PC ΜΕΧΡΙ 700 ΕΥΡΩ,ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ

Vallgox

Recommended Posts

Μετα απο χρονια και μιας και το παλιο μου pc τα εχει παιξει πλεον,ειπα να παρω ενα καινουργιο ψιλοκαλο pcακι για HD ταινιες,μουσικη,internet,video,photo και gaming.Οταν λεω gaming ενοω οτι παιζω πολλα καινουργια και παλια games (δεν εχω τρελες απαιτησεις στα γραφικα) και θα ηθελα και μετα απο χρονια να μπορω να παιζω και τα επερχομενα αν οχι με ολα στο full οπως τωρα,αλλα εστω να μου τα σηκωνει με ολα στο low και να βγαζει πανω-κατω 50 fps ας πουμε.Δε σκοπεβω να κανω αναβαθμιση ή να παρω παρω αλλο στα επομενα 5-6 χρονια (αμα μου κρατησει μεχρι τοτε μου κρατησε,μεχρι οσο παει θα το εχω δηλ).

Το budget αυστηρα μεχρι 700 ευρω,ολα απο ενα μαγαζι για να μου τα συναρμολογισουν κιολας και οτι παθει να ξερω οτι θα μπορω να τους το παω για φτιαξιμο εφοσον εχω τρεχουσα εγγυηση,χωρις να ψαχνω τι κοματι εχει βλαβη και απο που το πηρα και πως θα το παρουν κτλ.

Λεω να παρω αυτον και περιμενω και τις αποψεις σας.

FC-PU08A PURE SERIES BLACK - - CASES - E-SHOP.GR

FORCE 600W PSU - - E-SHOP.GR

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528570

AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ SIX CORE BOX - - CPU - E-SHOP.GR

GAINWARD 1220 GEFORCE GTX460 GOLDEN SAMPLE 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

KINGSTON KVR1333D3N9/2G DDR3 2GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM - RAM - E-SHOP.GR χ2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301778

LG CH10LS20 BLU-RAY COMBO DRIVE SATA BLACK - - E-SHOP.GR

Nα αρχισω με αυτα που δεν μου αρεσουν στη συνθεση σου.

Το case ειναι απαραδεκτο.

Το τροφοδοτικο δεν ειναι αξιοπιστο.

Η μητρικη πολυ λιγη για τον επεξεργαστη.

Η καρτα πολυ ακριβη για αυτα που προσφερει.

Οι μνημες δεν εχουν ψυκτρα.

Τα παιρνεις ολα απο e-chop.

Aυτα τα ολιγα δεν μου αρεσαν :p

Αν εχεις σκοπο να τα παρεις ολα απο e-chop , τουλαχιστον παρτα απο pc1 που ειναι στην ουσια το ιδιο μαγαζι , αλλα τα χει ολα πιο φτηνα.

anyway προτεινω κι εγω μια συνθεσουλα και αν θες την ακολουθεις. (amd μιας και σε βλεπω οτι γλυκοκοιτας τους (αχρειαστους κατ εμε) 6 πυρηνες)

κουτι

τροφοδοτικο δυστηχως τα echop pc1 δεν εχουν ποικιλια σε καλα psu

μητρικη

επεξεργαστης ενναλακτικα με 30 euro παραπανω παιρνεις τον black

μνημες *2

καρτα εναλλακτικα

δισκος

και εισαι γυρω στα 700-750

αναλογα με το τι θα βαλεις.

To case που έχει αρχικά το παλικάρι το έχω δουλέψει και για τα 20ευρώ που κοστίζει είναι τιμιότατο...

Από εκεί και μετά, τροφοδοτικό όντως, καλύτερα ένα ποιό αξιόπιστο...

Ωραίο θέμα! Μόλις μπήκα με τη σκέψη ν΄ανοίξω νέο απλά το ποσό είναι μέχρι 900 ευρώ, μόνο για το κουτί κι εγώ!

Θα σας ζητήσω συμβουλές σε λίγο! Εν αναμονή!

Όπως βλέπετε στην υπογραφή, πριν από λίγο με πήραν πάλι τηλέφωνο απ΄το αρχαιολογικό μουσείο και μου το ζητούν για εκπαιδευτικούς/ιστορικούς σκοπούς!

Αδελφέ... Το τροφοδοτικό που παραθέτεις, μου φαίνεται φθηνό! Εγώ είδα αυτό το οποίο μ΄αρέσει η ιδέα να υπάρχει η δυνατότητα απομάκρυνσης των περιττών καλωδίων...

Όμως ακριβό! Τι λέτε;

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-Gold-600W-Modular-PSU-RS600-80GAD3-EU.htm

Εν ολίγοις, ψάχνω για 600άρι με τη δυνατότητα που προαναφέρω...

Ξέχασα να σημειώσω... Το θέλω επακριβώς για τους ίδιους λόγους με τον δημιουργό του θέματος.

Από επεξαργαστή, επειδή έμεινα πίσω... Δεν παρακολούθησα τις εξελίξεις... Απ΄ότι βλέπω, θέλω να πάω στα 32nm. Ο i5 που δείχνει πάνω ο Τζώρτζης δείχνει καλή επιλογή...

Και κάρτα θέλω 460 GTX. Ποια όμως;

Τουλάχιστον τα Call of Duty θέλω να τα παίζω αξιοπρεπέστατα... Σε 1920x1080 με φουλ γραφικά αν γίνεται... Το anti-aliasing ας πούμε δεν μ΄ενδιαφέρει να είναι στο τέρμα.

O i5-760 είναι στα 45nm. Στα 32 είναι αυτοί που έχουν και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (αν δεν κάνω λάθος). Ακόμα και στα 45 όμως παραμένει μια πολύ καλή επιλογή δεδομένου ότι βάζεις κάρτα γραφικών οπότε δεν σου χρειάζεται η ενσωματωμένη...

Ναι γαμώτο... Έχω αυτό το κόλλημα! Απ΄τη μια θέλω να πάω στα 32nm αλλά απ΄την άλλη δε θέλω κάρτα γραφικών στον επεξεργαστή! Το θεωρώ περιττό βάρος...

Εφόσον όμως βγήκε η νέα τεχνολογία ( 32nm ) δε θα παρέλθει ο χρόνος για την προηγούμενη ( 45nm );

Όπως προείπα, δε ξέρω τι συμβαίνει. Απλά το θεωρώ πισω-γύρισμα... Γιατί επί παραδείγματι να πάρω παλαιότερη τεχνολογία;

Δεν υπάρχει στα 32nm χωρίς κάρτα;

Υπάρχει ο i7-980X στα 1000+ ευρώ. Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένεις λίγες ημέρες για να δούμε τί χαρακτηριστικά ακριβώς θα έχουν οι sandybridge μιας και θα είναι όλοι στα 32nm.

Να πάρει η ευχή... Καλή η προτροπή σου. Επίσης, θα ήθελα να περιμένω και για την 560 GTX...

Πότε υπολογίζεις; Υπάρχουν πληροφορίες για τους εν λόγω επεξεργαστές; Για τη κάρτα, μήπως; Γνωρίζετε κάτι;

Παιδια αφου διαβασα ολα οσα ειπωθηκαν ενα εχω να πω.Υπομονη μεχρι Ιανουριο-Φεβρουαριο

που θα βγουν τα καινουργια cpus sandy bridge και μετα θα παμε ολοι μαζι να παρουμε Pcs

:magic:

Αλλα μεχρι τοτε :wall:

Λες να πάμε όλοι μαζί; Θα απαιτήσουμε πολύ καλύτερη τιμή! :fist: (edit: τι διάολο; Αυνανίζεται δημοσίως ο τύπος στο emoticon; )

Απ΄την άλλη πάλι... Έχει παραξεφτιλιστεί το θέμα. Μια βδομάδα πριν κυκλοφορήσουν οι SandyBridge θα έχουν διαρρεύσει οι φήμες για το επόμενο σούπα-ντούπα μοντέλο...

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Τζωρτζης και Narzul εχουμε φυγει απο το budget+οτι θελω και hd ταινιες οπως ειπα,αρα το blue-ray ειναι στανταρ μιας και η οθονη που εχω ειναι και αρκετα καλη.

Δε με νοιαζει ποιο θα ειναι το μαγαζι οπως ειπα,αρκει να ειναι ολα απο ενα,λογο συναρμολογισης και να ειναι Αθηνα λογο ''aftersales''...

Το case και το τροφοδοτικο που ειπα ειναι τσεκαρισμενα απο ενα φιλαρακι που ασχολητε πολυ με pc,τα εχει σε λιγο πιο βαρυ συστημα απο αυτο που λεω και ειναι μια χαρα εδω και πολυ καιρο. (και εμενα στην αρχη φτηνα και gtp μου φανηκαν,αφου οτι πληρωσεις περνεις,αλλα δε σημενει οτι ειναι φτηνο δεν ειναι και καλο καμια φορα)

Τωρα οσο για την μητρικη ο κατασκευαστης λεει οτι σηκωνει το cpu που ειπα και η vga ειναι ακριβη λογο των 2giga στα 256bit. 2giga+6πυρινο τα θελω γιατι οπως ειπα δεν προκειτε να παρω αλλο για πολυ καιρο,οποτε που ξερω αν ενα game θα εχει minimum requirements στο μελλον 2giga vga και true 6core cpu? μπορει και πολυ παραπανω,αναλογα για ποσο μελλον μιλαμε...Αυτο δε σημενει οτι ντε και καλα θελω τοσα,εσεις μου λετε τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο συμφωνα με το budget και τις απαιτισεις μου.

Οσο για την ram μαλον εχεις δικιο Narzul δεν εχει ψυκτρες...ποσο κακο ειναι αυτο? θα μου κολαει και τετοια?

Οι τιμες ενδεχετε να πεσουν πολυ τον Φεβρουαριο επιδη θα βγουν τα SandyBridge?(τι ειναι αυτα?) αμα ειναι να περιμενω λιγο ακομα.

Tα 2 γιγα μνημης της καρτας γραφικων ειναι ας πουμε διαφημιστικο κολπο , μιας και η συγκεκριμενη καρτα δεν εχει τη δυνατοτητα να την χρησιμοποιησει....οποτε χαμενα λεφτα.

Και για να σου πω και μια αληθεια ακομα , η αντιστοιχη που σου προτεινα , ειναι και πιο γρηγορη και πιο φτηνη.

Η πιο πολυ μνημη βοηθαει οταν παιζεις σε μεγαλυτερες αναλυσεις (πανω απο 1920*1080 εννοειτε) αλλα και παλι αν η καρτα δεν εχει την αντισοιχη δυναμη , δε προλαβαινει να χρησιμοποιησει την μνημη της.

Για τη μνημη αν χρειαστει να παιξεις με overclock , οι ψυκτρες θα βοηθησουν αρκετα.

Για το bluray ξανασκεψου το.

Αν θες εξτρα πληροφοριες γιατι οχι bluray πες μου για να σου απαντησω σε pm.

Ωραιος pano,καλο μου φενετε.

Narzul βαλε και κανενα σοβαρο link με reviews πχ για να καταλαβω καλυτερα τι ενωεις στο οτι 'δεν ειναι αρκετα δυνατη για να υποστηριξει 2γιγα μνημη'.

Οσο για μητρικη λεω αυτην καλυτερα ASROCK 760GM/GS3 RETAIL - - E-SHOP.GR γιατι η αλλη δεν σηκωνε 125w τελικα,μονο 95w.Υπαρχουν 2 phenom ii x6 1055T στα 2.8,ενας με 125w και ενας με 95w να και το link του κατασκευαστη ASRock > Προϊόντα > 760GM-GS3 > Λίστα επεξεργαστών που υποστηρίζουν

να κάνω μία ερώτηση αν μου επιτρέπεις ?

Για ποιόν λόγο θέλεις να βάλεις σε ένα τέτοιο σύστημα μία φτηνή μητρική ?

Όσο αφορά τα υπόλοιπα προιόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα πήγαινα σίγουρα σε ένα πιό ποιοτικό και επώνυμο τροφοδοτικό, καθώς και σε ένα πιο αξιοπρεπές κουτί απο αυτά που επέλεξες, σε γενικές γραμμές θα προτιμούσα κάτι σαν την πρόταση που σου έκανε ο Narzul ή ο pano

Γιατι να μη σου επιτρεπω ρε peter pan? δικτακτορια εχουμε?

Λεω να βαλω μια μητρηκη που απλα να σηκωνει το cpu (και τα αλλα) κανονικα και τιποτα παραπανω,ωστε να σωσω κανα φραγκο για τα vga-cpu που ειναι η καρδια ας πουμε.Τη δουλεια της δε θα την κανει η φτηνη? Τι διαφορα μπορει να εχω σαν τελικο αποτελεσμα στην οθονη μου,αμα παρω μια ακρηβοτερη?(δε ξερω ρωταω) Aπο αποψη αξιοπιστιας μια χαρα ειναι οι asrock παντως.

Για το τροφοδοτικο τα ειπα ειναι τσεκαρισμενο απο φιλο,μια χαρα αξιοπιστο και τα βγαζει τα watt του που ειναι νομιζω και καλα για αυτο το pc.Οσο για το κουτι ρε παιδια ελεος,δε με νοιαζει η εμφανιση,μια χαρα τα χωραει ολα και ο αερας εχει καλη ροη μεσα(το εχει και αυτο ο friend οπως ειπα παραπανω και οπως λεει και ο dpolal μια χαρα ειναι για το 20αρικακι του)

Κοίτα σε ότι αφορά την μητρική έχεις εν μέρη δίκαιο, τί εννοώ, οτι μπορεί όντως η μητρική να είναι αξιόπιστη και να σε καλύψει σε βάθος χρόνου, αλλα υλοποιήσεις τόσο φθηνές αλλα και με τόσο "μικρά" και παλιά chipset έχουνε μία μικρή πτώση σε επιδόσεις.

Δέν έχω πρόχειρο να σου παραθέσω κάποιο review αλλα έχει πέσει στα χέρια μου review όπου και όντως αποδεικνύονται τα παραπάνω λεγόμενα μου.

Όσον αφορά το κουτί, θα προτιμούσα το thermaltake που σου προτείνανε τα παιδιά με την προσθήκη ενός 2ου 120mm ανεμηστήρα, με τον τρόπο αυτό θα είναι κλάσεις ανώτερο απο αυτό που αναφέρεις.

Για το τροφοδοτικό, εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε ένα που να είναι 80plus certified τουλαχιστον, ώστε να είμαι καλυμμένος για την ενεργειακή του απόδοση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.