Jump to content

Πρόταση για αγορά CPU-MOBO-MEMORY

morius

Recommended Posts

Γεια σας παίδες, θέλω πρόταση για αγορά CPU-ΜΟΒΟ & ΜΕΜΟRY. Μιλάμε για ποσό μέχρι 450€ περίπου.

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η μητρική!!

Ευχαριστώ :T:

Πολλά τα νήματα,ίδιες οι απαντήσεις,μήπως μπορείς να περιμένεις για sandybridge?

Φίλε μου είμαι αρκετό καιρό έξω από το χωρό και δεν ξέρω τι παίζει. Εγώ έλεγα για Asus P7P55D-E Pro Retail Socket 1156 με i5-760 2.8GHZ και Kingston 2X2GB PC3-14400 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL, τώρα εσείς πείτε μου τι πιστεύετε αξίζει να περιμένω; Αναμένετε κάτι νέο;

Εγώ έλεγα για αυτά:

1. INTEL CORE I5-760 2.8GHZ LGA1156 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR

2. ASUS P7P55D-E PRO RETAIL - - E-SHOP.GR

3. KINGSTON KHX1800C9D3K2/4G 4GB (2X2GB) PC3-14400 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR

* Μην παρεξηγηθώ για το e-shop αλλά από εκεί τα βρήκα τώρα κ από εκεί τα έβαλα.

Στην ίδια φάση είμαστε και έβαλα σκοπό να περιμένω γιατί ( ανάλογα τις τιμές ) μάλλον θα αξίζει να τσιμπήσεις κάτι φρέσκο.

Προς θεού είναι από τις καλύτερες επιλογές ένας 750-760 αλλά σε περίπτωση που αντέχεις να περιμένεις...

Γιατί χρήση προορίζεται ;Θα κάνεις Overclock;

Όχι τίποτα, θέλω μόνο η μητρική να έχει USB 3.0 και S-ATA 3. Η χρήση θα είναι καθημερινή + games όπου κ αυτός είναι ο λόγος που αλλάζω.

Τώρα έχω έναν A64 3800+ X2 / Asus A8N-Sli Premium / 4*512 DDR1 TwinMos / EVGA GTS 450 1GB DDR5

Βασικά την VGA την πήρα εχθές την έβαλα επάνω κ πάλι τα games Κολάνε. Βλέποντας τις απαιτήσεις των παιχνιδιών έμεινα μ@λ@κ@ς το ότι δεν αρκούσε ο CPU μου και η μνήμη μου... so... η χρήση του θα είναι games, internet και κάποια προγράμματα σχεδιασμού (AutoCad, 3d max)

Στην ίδια φάση είμαστε και έβαλα σκοπό να περιμένω γιατί ( ανάλογα τις τιμές ) μάλλον θα αξίζει να τσιμπήσεις κάτι φρέσκο.

Προς θεού είναι από τις καλύτερες επιλογές ένας 750-760 αλλά σε περίπτωση που αντέχεις να περιμένεις...

Να σε ρωτήσω αυτός ο νέος CPU θα πατάει στο παλιό Socket; 1156;;

Mέχρι και το τωρινό σου μηχάνημα είναι ίδιο...πολλά κοινα δηλαδής.

Έχουν ανακοινώσει 1155 και λογικά θα θέλουν να πουλήσουν και νέες μητρικές.

Το -1 πιν θά 'ναι κάποιο ταπεινό voltage flag απλά για ξεκάρφωμα και για να τονίσει την 'αλλαγή'.

Ύπουλες τεχνικές μάρκετινγκ...όσο και να πεις όμως νέοι επεξεργαστές θα έχουν άλλον αέρα αν γουγλάρεις τις προδιαγραφές τους.

Μέχρι που σκέφτηκα να βολευτώ με κάποιον am3 φτηνό, και αργότερα αν χρειαστεί να κοτσάρω πάνω έναν 6πύρηνο!

Είναι και αυτό μια σκέψη...

Mέχρι και το τωρινό σου μηχάνημα είναι ίδιο...πολλά κοινα δηλαδής.

Έχουν ανακοινώσει 1155 και λογικά θα θέλουν να πουλήσουν και νέες μητρικές.

Το -1 πιν θά 'ναι κάποιο ταπεινό voltage flag απλά για ξεκάρφωμα και για να τονίσει την 'αλλαγή'.

Ύπουλες τεχνικές μάρκετινγκ...όσο και να πεις όμως νέοι επεξεργαστές θα έχουν άλλον αέρα αν γουγλάρεις τις προδιαγραφές τους.

Μέχρι που σκέφτηκα να βολευτώ με κάποιον am3 φτηνό, και αργότερα αν χρειαστεί να κοτσάρω πάνω έναν 6πύρηνο!

Είναι και αυτό μια σκέψη...

Την AMD την είχα αποκλήσει τελείως. Αυτό δηλαδή πως το κόβεις

1. AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ SIX CORE BOX - - CPU - E-SHOP.GR

2. ASUS CROSSHAIR IV FORMULA RETAIL - - E-SHOP.GR

3. Καλύτερα αυτή την μητρική http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522849

Πολύ καλή αγορά είναι αν και οι 2 πυρήνες απλά θα κοιμούνται σε ότι κάνεις.

Ίσως να θεωρηθεί καλό για μελλοντικές εφαρμογές,αλλά αυτό δεν στο εγγυάται και κανείς.

2 pci16άρες είναι καθαρά για gaming παντως. Υπάρχουν και φθηνότερες υλοποιήσεις σίγουρα.

Φαντάζομαι εννοείς ότι η i7 αρχιτεκτονική πάει μπροστά; Αυτό είναι γνωστό, πληρώνεις και παραπάνω, αλλα σε μεγάλες αναλύσεις αν δεις οι 4πύρηνοι γερά κρατούν και παίζουν ρόλο και τα mhz. Τώρα αρχίζουν κάποιες μηχανές και χρησιμοποιούν 2+ πυρήνες.

Είμαστε στην αρχή προς το παρών.

Φαντάζομαι εννοείς ότι η i7 αρχιτεκτονική πάει μπροστά; Αυτό είναι γνωστό, πληρώνεις και παραπάνω, αλλα σε μεγάλες αναλύσεις αν δεις οι 4πύρηνοι γερά κρατούν και παίζουν ρόλο και τα mhz. Τώρα αρχίζουν κάποιες μηχανές και χρησιμοποιούν 2+ πυρήνες.

Είμαστε στην αρχή προς το παρών.

Αφενώς αυτό ναι, αλλα αφετέρου με 180€ που σου έδειξα πριν τον Phenom 1055T είμαι αρκετά ψηλά στο Benchmark σε σύγκριση με CPU της intel που είναι σε πολύ πιο πολυ πιο μεγάλο κόστος..

Από μένα αξίζει και με το παραπάνω, απλά προσωπικά θα περιμένω να δω και με τους νέους της ιντελ τι θα γίνει.

Θα προχωρούσα στην αγορά αν ήταν να περιμένω 2-3 μήνες,αλλα είναι 1 μόνο και νομίζω θα αντέξω.

Επισυνάπτω και ενός παιδιού από αγγλία μια εικόνα να δεις ότι ο 6πύρηνος είναι θεριό ανήμερο.

Μιλάμε για bad company2 όπου και η μηχανή του είναι ΄πολυπύρηνη' χρησιμοποιόντας έναν μάλλον αδόκιμο όρο

post-14026-1416074802,7553_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.