Jump to content

Αλλαγή κάρτας από HD4870

Ghost

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Εδώ και 1 μηνα έχω την HD4870 512MB (XFX), αφού την αγόρασα(μεταχειρισμένη) για να αντικαταστήσει την παλαιά μου Sapphire Radeon HD4670 1GB (την οποια και πούλησα εχθές)

GX-137-XF_400.jpg

Μέσα στην βδομάδα θα μπορώ να ξοδέψω γύρο στα 280~ (euro) για μια νέα κάρτα.. και έχω διαβάσει άπειρα reviews κλπ..

Θέλω μια κάρτα, στην οποια να μπορώ να παίζω κάπως άνετα.. στην ανάλυση 1680 x 1050 και HDMI(1080) ((1920 x 1080)).. Και είμαι ανάμεσα στις εξής: GTX 270 / HD5850(απλη και την 2GB Toxic απο Sapphire) / HD5870 / HD6870

Έχω περάσει από GeForce2 MX400 32MB :clap::p, EAH3650 512MB, XFX 8600GS 512MB, Sapphire HD4670 1GB kai twra tin XFX HD4870 512MB..

Ποια μου συστήνεται?

Μην πείτε για κάρτες με άλλη αξια, δεν μπορώ να δώσω παραπάνω λεφτά αυτή την στιγμή.. Ούτε εχω CF στο Mobo

με την 6870 θα εισαι αρχοντας και με λιγοτερα απο 280€...!!

αλλα πριν πω κατι αλλο, καλο θα ειναι να αναφερεις και το υπολοιπο συστημα σου και την οθονη σου. γιατι ειμαι λιγο περιεργος οταν λες "να παιζω καπως ανετα σε 1680χ1050 και...."

Το sig τα λεει!

Samsung T200HD (20")

331215.jpg

2 X HDMI / VGA / DVI

10.000:1 / TV + MPEG4 Ενσωματωμενο + Ψηφιακο

και

SyncMaster 740BF (17")

samsung_syncmaster_740bf_1.jpg

Gaming στο πρωτο μονιτορ γινεται.. :magic:

Απλα εχω ακουσει πως η 5870 ειναι καλυτερη απο την 6870, οποτε δεν ξερω, σε αυτο θελω γνωμες

Α επισης, εχω 500 watt τροφοδοτικο Thermaltake TR-250.. Με αυτο, μπορω να κανω πολλα?

==

EDIT:

Βρηκα κατι!

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-review/10

Ισχυει?

Αυτό ακριβώς κοίταγα και εγώ μόλις τώρα, 305E mia Sapphire ATI Radeon 6950 2GB...

Είδα και κάποια μπέικης και μου φαίνεται μια καλή λύση.

Τι λέτε? αν την τσιμπήσω αν μπορώ?

Αν και αν ακούσουν την τιμή οι γονείς μου, θα φρικάρουν.. αλλα εφόσον τα λεφτά είναι δικά μου, νομίζω θα μπορέσω :p :dance3::dance3:

http://media-ram.gr/index.php?target=products&product_id=142707

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6950-PCI-Express-GDDR5-2GB-21188-00-40R.htm

http://www.skroutz.gr/s/301982/Sapphire-HD6950-2GB.html

ακουσέ με και δεν θα χάσεις, πάρε ένα καλό τροφοδοτικό (θα σου είναι χρήσιμο για πολλά χρόνια) , δες αν μπορείς να βρείς τίποτα μνημούλες καλές για να ανεβάσεις το cpu λίγο και πάρε μια 6850 δεν θα δεις μεγάλη διαφορά σε 1650*1080 από την 6950.

Δεν παίζω μονο σε αυτή, αλλα και σε μια 44' Samsung τα σαββατοκύριακα η οποτε θέλω =] (Με HDMI)

Αλλα δεν νομίζω να κάνω τίποτα τώρα... οικονομικό.. :p. Ίσος το πάσχα, η το καλοκαίρι να κάνω την αλλαγή.

Πουλάς την 4870 60-70Ε

Πάρε μεταχειρισμένη μια 5850 στα 150Ε

Πάρε ένα καλο τροφοδοτικό και 3gb μνήμης μαζί με μια καλή ψήκτρα.

Στην οθόνη που παίζεις θα είσαι κομπλέ.

συμφωνω για την καρτα, διαφωνω στα παρακατω.

τo τροφοδοτικο που εχεις θεωρω πως ειναι αρκετα καλο. αν κι ενα πραγματικα καλο τροφοδοτικο, οντως δε παει χαμενο..!! αλλα εισαι οκ!

επισης θεωρω τα 3 GB λαθος! καλυτερα να αλλαξεις σε 2χ2gb ωστε να μην χανεις το DUAL CHANNEL!! και να ανεβασεις σιγουρα τον επεξεργαστη καπου στα 3ghz!

Έχω 2x2.. αλλα δεν το σηκώνει πια.. Κοίτα στο forum DDR Μνήμες για περιτέρω.

Τώρα για τον CPU, Ξέρω πως είναι ένα αρκετά καλο μοντέλο.. το είχα πάρει από E-shop πέρυσι... Και ακόμα μια χαρά χωρίς προβλήματα, αλλα ποτε δεν ασχολήθηκα με CPU Overclocking. Αν και ενδιαφέρομαι να τον ανεβάσω στα 2,90 ~ 3,00.. Απλά δεν ξέρω αν μπορώ με το stock cooling του CPU.. :...:

Τώρα όσο αναφορά την κάρτα, αλλαγή θα κάνω αργότερα όπως είπα και παραπάνω :getlost:

Εξάλλου, το πρώτο που θέλω να κάνω τώρα, είναι να βάλω έναν παραπάνω σκληρό.. (έχω βρει 1tb στα 50~ euro) γιατί έχω ξεμείνει από χωρο, αφότου μου έσπασε ο εξωτερικός(1tb), πριν 2 μήνες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.