Ghost Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με την ram του υπολογιστή μου Έχω το motherboard EG41MF-US2H (Version 1.0) από την Gigabyte, το οποιο έχει 4 θήκες Dual-Channel DDR2 RAM Τώρα.. το πρόβλημα είναι ότι δεν μου σηκώνει 4 x 1.. για κάποιον λόγο δεν παίρνει την 4η.. ενώ πριν λίγους μήνες μπορούσα.. Τώρα, άμα ξεκινήσω τον Υ/Ο με τις 4.. τα 2 ζευγάρια στα channel τους, τότε διαβάζει μονο τα 2GB.. Έχω 2 ζευγάρια, 2 Samsung (Κάτι παλιές σε χρονισμό 667) και 2 corsair(?) πάλι σε 1GB η καθεμια. Έχω δοκιμάσει τα ζευγάρια μονα τους.. και δουλεύουν, οποτε δεν έχουν πρόβλημα η μνήμες... Έχω επίσης δοκιμάσει να κάνω reset το βίος, αλλα και πάλι δεν δούλεψε. Αυτή την στιγμή, τρέχω το 1 ζευγάρι Samsung + 1 Corsair... > [Κενή θέση / Corsair / Samsung / Samsung] Τρέχω Windows 7 Ultimate - πρώτο build: (7600 νομίζω?) Μήπως μπορεί κανεις από εσάς, τα 'μυαλά' να μου πει τι παίζει? :wall: (Το κείμενο το έχω μετάφραση από greeklish.. οποτε για κανένα ορθογραφικό, απλά απροσεξία.)
overvolt Δεκέμβριος 19, 2010 #2 Δεκέμβριος 19, 2010 Οχι .. δεν μας τα λες καλά .. Οι επιλογές για ζευγάρια είναι : [samsung / Corsair / Samsung /Corsair ]Και για τρία .. [samsung / Corsair / Samsung / Κενή θέση ]Και τα βολτ της μητρικής στις μνήμες , σηκωμένα στα ονομαστικά της ποιο γρήγορης μνήμης .
Ghost Δεκέμβριος 19, 2010 Author #3 Δεκέμβριος 19, 2010 Βασικά, το ξέρω ότι υποτίθεται να είναι [©/S/C/S] αλλα αν θυμάμαι καλά, πριν 1 μηνα που πάλευα με το πρόβλημα, δεν μου το σήκωνε έτσι..Όσο για τις μνήμες, είναι ίδιες σε απόδοση και χρονισμό
Ghost Δεκέμβριος 19, 2010 Author #5 Δεκέμβριος 19, 2010 Αν θυμάμαι καλά αυτό μου έδινε αποτέλεσμα, ότι διάβαζε μονο τις 2 μνήμες.. αλλα θα ξαναδοκιμάσω.. Σε λίγο. :sick::sick: Πάντως σύμφωνα με την Gigabyte, για να δουλέψει, αν έχει μονο 2 μνήμες θέλει να είναι σε διάταξη: X1 + X3.. (X - X -) (X = Χρησιμοποιημένη / - = αχρησιμοποίητη)
SirDiman Δεκέμβριος 19, 2010 #6 Δεκέμβριος 19, 2010 Καλη τύχη, εγω παντως ετσι το εχω και ευτυχώς παιζει μια χαρα...
Ghost Δεκέμβριος 20, 2010 Author #8 Δεκέμβριος 20, 2010 Τελικά μετά από πολλές δοκιμες, απέτυχα.. Οι μνήμες είναι επίσης Crucial και όχι Corsair (Μπέρδεψα το όνομα).. Δοκίμασα όπως πρότεινε ο overvolt, αλλα όπως το περίμενα, δεν διάβαζε αλλα, παρα μονο 2GB.
TopCLR Δεκέμβριος 20, 2010 #9 Δεκέμβριος 20, 2010 Δοκίμασε τις θέσεις για τις μνήμες μήπως κάποια έχει πρόβλημα. Εννοείτα τις καθάρισες από τυχόν σκόνη. Δες το manual της μητρικής σου αν τυχόν απαιτεί την πρώτη θέση μνήμης γεμάτη για να λειτουργεί (για να κάνει boot).Αν ναι, δοκίμασε με 2 μνήμες:Χ1 - - -Χ1 Χ2 - -Χ1 - Χ3 -Χ1 - - Χ4Αν όχι, δοκίμασε με 1 μνήμη:Χ1 - - -- Χ2 - -- - Χ3 -- - - Χ4Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να έχεις 2GB (άσχετο αν είναι single ή dual channel)Στην δεύτερη φυσικά 1GB.
Ghost Δεκέμβριος 24, 2010 Author #10 Δεκέμβριος 24, 2010 Έχω ήδη δοκιμάσει όλες τις διατάξεις, και μια μια τις μνήμες και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.http://www.overclock.co.uk/product/Gigabyte-GA-EG41MF-US2H-Intel-G41-VideoSound-Sock_19723.htmlΔιάβασε τα κόκκινα γράμματα, η δεύτερη διάταξη αν και δουλεύει, δεν είναι σωστή στην χρήσηΤώρα αναγκαστικά το έχω όπως είπα και ποιο πριν, 1 κενή, 1 Crucial, + 2 Samsung, αλλιώς δεν το σηκώνει με τίποτα.
papatsonis Δεκέμβριος 24, 2010 #11 Δεκέμβριος 24, 2010 ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τπτ (με τις συγκεκριμένες μνήμες που έχεις..), είναι τεχνητός.. περιορισμός της intel στα entry lvl chipsets (το ίδιο πρόβλημα έχει και η P31 στο pc του father :/ ) αν γεμίσεις και τα 4 σλοτς, πρέπει να έχεις single side modules. δές και το manual στην σελίδα 16.
cabdik Δεκέμβριος 24, 2010 #12 Δεκέμβριος 24, 2010 οπως σου ειπα και στο αλλο σου θεμα, δωστες αυτες που εχεις και παρε 1 ζευγαρι 2χ2gb, οχι 4χ1..! ειμαι 99% σιγουρος οτι εχει προβλημα η μητρικη σε αυτο το θεμα και δεν μπορεις να κανεις τπτ! μακαρι να ειμαι λαθος, αλλα γενιkοτερα οι Gigabyte καπου καπου βγαζουν κατι προβληματα με τις μνημες! ειμαι παθων σε 2 περιπτωσεις gigabyte! και απο τοτε ειπα τερμα η GIGABYTE για μενα. ξερω οτι δεν ειναι απολυτο, αλλα ειναι κουραστικο να στηνεις πισι και να εχει προβλημα με τις RAM. με ASUS- MSI- ASRock που εχω, δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα.εδιτ: σωστη και η παρατηρηση του papatsonis...!
papatsonis Δεκέμβριος 24, 2010 #13 Δεκέμβριος 24, 2010 δεν έχω κοιτάξει τα manual των Asus-msi-asrock που αναφέρεις αλλά είμαι 99% σίγουρος ότι και αυτές τον ίδιο περιορισμό έχουν λόγω chipset και μόνο.(σε αυτό τουλάχιστον δεν νομίζω ότι φταίει η gigabyte)
Ghost Δεκέμβριος 24, 2010 Author #14 Δεκέμβριος 24, 2010 Έτσι και αλλιώς... η μια crucial και η τέταρτη που δεν δουλεύω, ήταν από ένα άλλο pc το οποιο δεν το χρησιμοποιεί κανεις τώρα. Αλλα και πάλι.. τι λέτε, να πουλήσω τις 2 samsung (single) και να πάρω:KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR??
cabdik Δεκέμβριος 24, 2010 #15 Δεκέμβριος 24, 2010 στο συγκεκριμενο chipset εχεις δικιο. ειναι περιορισμος. ομως θεωρω σε αυτες τις τεχνικες λεπτομερειες πιο ντομπρα την αντιμετωπιση των αλλων εταιριων, απο της Gigabyte. δλδ, για να εξηγησω τι εννοω, κοιτωντας τα αντιστοιχα μοντελα G41 της Asus, δεν βαζουν 4 DDR2 slots αλλα μονο 2! ετσι, ωστε οποια μνημη και να βαλεις, ειτε ss, ειτε ds, να λειτουργει απροσκοπτα! δεν μπορει ο καθε καταναλωτης να καθεται να ψαχνεται καθε φορα! και δεν εννοω τους ψαγμενους! και θα μου πεις, μα... το γραφει στο manual. ναι! αλλα -ειλικρινα- ποσοι καθονται να το διαβασουν?Ghost Dog 13, DDR2 μνημες δεν παιρνει η μητρικη σου? γιατι θελεις ddr3?
Ghost Δεκέμβριος 24, 2010 Author #16 Δεκέμβριος 24, 2010 Οπ, λάθος... ενοω:KINGSTON KVR667D2N5K2/4G VALUE RAM DDR2 4GB (2X2GB) PC5300 667MHZ DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GRΑλλα και πάλι.. η τιμή είναι λίγο μεγάλη...αλλα.... πως γίνετε να μου σήκωνε και τις 4 πριν λίγους μήνες... μου λέτε ρε παιδιά?
TopCLR Δεκέμβριος 24, 2010 #17 Δεκέμβριος 24, 2010 @Ghost dog 13Είναι λίγο τραβηγμένο να δώσεις 83€ για 4GB DDR2 667Mhz (και γενικά να δώσεις για DDR2). Αν και δεν καίγεσε να βρεις μνήμες (έχεις έστω τα 3GB), αν είναι να δώσεις πάρε τις 800αρες με 2 ευρώ παραπάνω. Κοίτα και για μεταχειρισμένες για πιο φθηνά, υπαρχουν αγγελίες εδω μέσα.
cabdik Δεκέμβριος 25, 2010 #18 Δεκέμβριος 25, 2010 γιατι 83€ ρε παιδια? με 55-60 δεν κανουν?DDR2 2gb Μνήμες - Skroutz.gr
Ghost Δεκέμβριος 25, 2010 Author #19 Δεκέμβριος 25, 2010 ASROCK P45XE RETAIL - - E-SHOP.GR Λέτε να αλλάξω το Mobo σε αυτό εδώ παιδιά? τι γνώμη έχετε? Λέτε να μου κάνει τα ίδια πάλι? ;/ πάντως προτιμώ να αλλάξω κάτι για να τις κάνω να δουλεύουν 4x1.. παρα να πάρω νέες μνήμες. Αυτο εχω τωρα
TopCLR Δεκέμβριος 27, 2010 #20 Δεκέμβριος 27, 2010 Με την Asrock δεν θα έχεις αυτό το "πρόβλημα", για να βεβαιωθείς ψάξε και το manual.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.