Jump to content

Φωτογραφική μηχανή

Recommended Posts

Χρόνια Πολλά σε όλους - Καλά Χριστούγεννα,

Σε αυτό το off topic,θα ήθελα να ρωτήσω για φωτογραφική μηχανή. Μου έφεραν μία DSLR αλλά δεν με βολεύει το μέγεθος (:)) και θέλω να πάρω μια μικρότερη, compact. Αρχικά κοιτάω να έχει πολλά megapixel πχ 14 για τις εκτυπώσεις, αλλά μετά δεν μπορώ να αξιολογήσω το οπτικό και ψηφιακό ζουμ. Βλέπω δηλαδή μοντέλα που έχουυν ίδιο οπτικό πχ 10 και διαφορετικό ψηφιακό, σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ακριβότερα αυτά με μικρότερο ψηφιακό. Επειδή δεν γνωρίζω πολλά, υποθέτω ότι έχει να κάνει με τον φακό (γενικά) και την ποιότητα βίντεο.

Τέλοσπάντων για να μην σας ζαλίζω, υπάρχει κανένα καλό μοντέλο να μου προτείνετε μέχρι 250 ευρώ? Μια πρόταση που σκεφτόμουν είναι η µ-9010 της Olympus.

Ευχαριστώ!

Χρόνια Πολλά σε όλους - Καλά Χριστούγεννα,

Σε αυτό το off topic,θα ήθελα να ρωτήσω για φωτογραφική μηχανή. Μου έφεραν μία DSLR αλλά δεν με βολεύει το μέγεθος (:)) και θέλω να πάρω μια μικρότερη, compact. Αρχικά κοιτάω να έχει πολλά megapixel πχ 14 για τις εκτυπώσεις

να ξερεις οτι οι compact px 14mp δεν εχουν καμοια σχεση με την ποιοτητα εικονας μιας 10mp DSLR,δλδ αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι οποια και να ειναι η επιλογη σου,κρινε συμφωνα με το φακο-αισθητηρα της μηχανης και οχι με ντιζαιν και μπλιμπλικια που εχει,αφου θελεις να εκτυπωνεις τις φωτο σου

Μια πρόταση από μένα

Sony Dsc Hx5 -> Review

Olympus μ 9010 -> Review

Νομίζω ότι έχει λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας η σονυ, και manual αν θες ρύθμιση ταχύτητας μέχρι 30 δευτερόλεπτα για νυχτερινή φώτο (αν βρεις σταθερό σημείο ή τρίποδο να ακουμπήσεις τη μηχανή!) και λειτουργία sweep panorama για αυτόματο πανόραμα

Όσο για το zoom μην κοιτάς το ψηφιακό, το ψηφιακό είναι το ίδιο zoom που μπορείς να κάνεις και στον υπολογιστή όταν μεταφέρεις εκεί την φωτογραφία. Το οπτικό είναι πόσο κοντά θα έρθει το αντικείμενο που φωτογραφίζεις με την βοήθεια του φακού της μηχανής και είναι καλής ποιότητας. Το ψηφιακό θα εμφανίζει τετραγωνάκια, pixels!

• 2 weeks later...

για πεστε λιγο ρε παιδια...

ενδιαφερομαι κι εγω για μια compact εως 250Ε το πολυ...

για αρχη να πω οτι διαβασα για την sony hx5 που προτεινετε πιο πανω και ειναι οτι γυρευα!

αν δεν υπαρχει κατι αλλο καλυτερο σε αυτη την τιμη, προχωραω!:T:

Sony a230

Φωτογραφικά Είδη |Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές τα πάντα για την Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή από το mdigitalphoto

Την είχε πάρει φίλος αρχές του 2010 και δεν έχει βγάλει πάνω από 20 φωτογραφίες.. και μου την έφερε δώρο...

Απλά έψαχνα μια σε συσκευασία τσέπης για ποιό βολική...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.