PeleGiannisGalpe Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 σημερα το πρωι παρελαβα το pc που εκανα παραγγελια την πεμπτη με δικα μου κομματια μεσα ηρθε το απογευμα ενας φιλος μου με windows 7(σπασμενα)κ κατι αλλα προγραμματακια για να δουμε επιδοσεις...βαλαμε το σιντακι,ολα οκ αλλα ειχε ενα μικρο κολληματακι..το θεωρησαμε φυσιολογικο κ ασυμαντο υστερα πηγε στο bios να δει τι settings μπορεις να κανεις με την μητρικη...μπαινει κ στο pc health κ τι να δει...88 βαθμοι ειχε παει η cpu κ ακομα ανεβαινεβγαλαμε το side panel κ εκτος απο το εντελως χυμα cable management που δεν σε αφηνε να συνδεσεις τιποτα απολυτως στις υποδοχες τις μητρικης,η ψυκτρα του επεξεργαστη(coolermaster v6gt) δεν ηταν συνδεδεμενη!!! ευτυχως που σκεφτηκε το αλλο τ παιδι να μπει μεσα να δει τι γινοταν γτ αλλιως ποιος ξερει τι μπορει να χε γινει...ιδικα οταν βαζαμε κ κανα metro 2033 για benchmark:fie: συνδεσαμε την ψυκτρα,την αφησαμε 2-3 λεπτα να κρυωσει τον επεξεργαστη κ υστερα ολα οκ(34 βαθμοι η cpu,30 η gpu με 28 βαθμους θερμοκρασια δωματιου!)...απο βδομαδα παω να τους τα ψαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Δεκέμβριος 18, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 Αυτό γίνεται γιατί τους πιέζουν να συναρμολογήσουν ένα pc μέσα σε απαράδεκτα λίγο χρόνο.Γι' αυτό πάντα αποτρέπω κάθε γνωστό μου από το να πάρει συναρμολογημένο το pc του.Εντάξει, και να τους τα ψάλλεις τι θα κερδίσεις?Το πολύ-πολύ να σου πουν "εντάξει, έχεις δίκιο, και αφού τώρα δουλεύει, μπορείς να πηγαίνεις".Πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο υπηρεσιών τους, κι αυτό θα επιτευχθεί αν χάσουν πελάτες, σε όλους τους τομείς.Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Δεκέμβριος 18, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 εχεις δικιο...αλλωστε εγω ηθελα να το φτιαξω αλλα επεμενε ο πατερας μ(γμω την ηλικια μ γμω)μ αρεσει που δινουν κ χαρτι που εχει ελεγχο θερμοκρασιων,επεξεργαστη,μνημης κτλ ακομα κ λειτουργικου π δν ειχα ζητησει..σ ολα ειχε μια γραμμη σαν να λεει οτι ειναι οκ(μαλλον δινεται κ επιδομα για να βαζεις την υπογραφη σου σ εναν ελεγχο π μαλλον δεν εγινε ποτε:hang3:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Δεκέμβριος 18, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα εχω την εντυπωση οτι αν δεν ειναι κουμπωμενο το βιζματακι του fan δεν ανοιγει και λεει "cpu fan error" διορθωστε με αν κανω λαθος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Δεκέμβριος 19, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2010 Ναι αν φυσικά έχει ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη επιλογή στο BIOS. Όπως επίσης είναι πιθανό να περνάει από ελέγχους θερμοκρασίας - σάμπως το πίεσαν το μηχάνημα για να δουν μέχρι που φτάνει η θερμοκρασία cpu;- εάν ο χώρος είναι αρκετά ψυχρός, το κουτί δεν είναι χωμένο κάτω από γραφείο και οι ανεμιστήρες του κουτιού δουλεύουν στο full. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Δεκέμβριος 19, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2010 το μηχανημα ανοιξε κανονικα και εμεις καναμε αργοτερα καποιες ρυθμισεις στο bios..ολες οι προειδοποιησεις ηταν απενεργοποιημενες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 19, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2010 Ναι αν φυσικά έχει ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη επιλογή στο BIOS. Όπως επίσης είναι πιθανό να περνάει από ελέγχους θερμοκρασίας - σάμπως το πίεσαν το μηχάνημα για να δουν μέχρι που φτάνει η θερμοκρασία cpu;- εάν ο χώρος είναι αρκετά ψυχρός, το κουτί δεν είναι χωμένο κάτω από γραφείο και οι ανεμιστήρες του κουτιού δουλεύουν στο full.Οι επιλογές αυτές είναι by default ενεργοποιημένες, πρέπει να τις κλείσεις εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Δεκέμβριος 19, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2010 καλα επιτηδες το εβαλαν? κοιτα να δεις που δεν θα μπορουσε να το κουμπωσει κ το παρατησε ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Δεκέμβριος 19, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2010 παντως και να ανεβαινε η θερμοκρασια και αλλο μην νομιζεις οτι θα γινοταν κατι τρομερο...θα εσβηνε απλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Δεκέμβριος 19, 2010 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2010 Οι επιλογές αυτές είναι by default ενεργοποιημένες, πρέπει να τις κλείσεις εσύ.Δεν είναι πάντα on by default... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 19, 2010 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2010 Δεν είναι πάντα on by default... Να με συγχωρείτε τότε, δεν μου έχει τύχει ποτέ μητρική να τις έχει off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
77manos7 Δεκέμβριος 20, 2010 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2010 Και όμως ρε φίλε τις είχε. μπήκα μέσα στο bios, επιλογές για fan fail error sound ήταν όλες απενεργοποιημένες όπως και το max temperature alarm του cpu. Το κουτί ήταν έτοιμο να πάρει φωτιά. επίσης να σημειώσω ότι το καλώδιο της ψήκτρας ήταν κρυμμένο κάτω από την ψήκτρα τυλιγμένο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Δεκέμβριος 25, 2010 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2010 Γι'αυτο όλα τα μηχανάκια που έχουν περάσει απο τα χέρια μου τα έχω στήσει μόνος μου για να ξέρω και τι μου γίνεται. Βέβαια αυτά συμβαίνουν όταν οι συναρμολογητές δουλεύουν κάτω απο πίεση, να έχουν στόχο να στήσουν τόσα PC μέσα στην μέρα, και αν δεν τα καταφέρουν να έχουν τις απειλές της απόλυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
77manos7 Δεκέμβριος 25, 2010 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2010 Είχα προτείνει να το στίσω εγώ το μηχανάκι αλλά αποφάσισε το παιδί να το στίσει το πλαίσιο για να πάρει και την εγγύηση.:triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfisti Δεκέμβριος 25, 2010 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2010 απλα δεν δειχνουν και την σοβαροτητα που πρεπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Δεκέμβριος 25, 2010 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2010 Είχα προτείνει να το στίσω εγώ το μηχανάκι αλλά αποφάσισε το παιδί να το στίσει το πλαίσιο για να πάρει και την εγγύηση.:triniti:τι εννοεις δηλαδη?αφου και τα εξαρτηματα ξεχωριστα εχουν εγγυηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Δεκέμβριος 25, 2010 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2010 τι εννοεις δηλαδη?αφου και τα εξαρτηματα ξεχωριστα εχουν εγγυηση...Μαλλον μιλαει για την εγγυηση που δινει το πλαισιο που ερχοντε σπιτι σου και βλεπουν το προβλημα και δεν χρειαζετε να τρεχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Δεκέμβριος 28, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 και για την εγγυηση αλλα και επειδη πιστευα οτι θα καναμε την ιδια δουλεια μ αυτους οποτε δεν χρειαζοταν να χασουμε αυτο το λιγο χρονο για τη συναρμολογηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
UpToDate_ Δεκέμβριος 28, 2010 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Γι' αυτό τα pc μόνοι σας και ας μην ξέρετε.. υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να κάψετε τίποτα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima Δεκέμβριος 29, 2010 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Λάθη γίνονται παιδιά, τι να κάνουμε. Φαντάζομαι ότι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς το παιδί που το έφτιαξε προσπαθεί να φτιάξει όσο το δυνατόν περισσότερα μηχανήματα μιας και είναι σε ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Απολύσεις γίνονται παντού και από μεγάλες εταιρίες. Στη τελική το πολύ πολύ να σου έκλεινε το pc ή να σου μύριζε κάτι καμένο (μου έχει τύχει ) οπότε θα άνοιγες το κουτί για να δεις τι παίζει και θα το έβλεπες) Είναι δικαίωμα σου βέβαια να πας και να τους τα χώσεις, ξέρουν πολύ καλά ποιος συναρμολόγησε το κουτί σου, νομίζω σου δίνουν και ένα χαρτί μαζί με τον υπολογιστή υπογεγραμμένο από κάποιον που βεβαιώνει ότι έχει περάσει κάποια τεστ και είναι έτοιμο προς χρήση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.