SpawNerGR Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Χαίρεται κύριοι,επειδή στήνω ένα σύστημα για την πάρτη μου, ήθελα να βάλω μια κάρτα καλή σχετικά,οπότε έριξα μια ματιά στις αγγελίες και στον skroutz και δεν είδα κάτι που να με ενθουσίασε.Υπάρχει περίπτωση επειδή έχω 8 GB DDR3 να πάρω καμια φτηνή κάρτακαι να την βάλω να παίρνει πέρα απο την δική της μνήμη και απο το σύστημα?Γενικά αξίζει ή η διαφορά που θα είχα με μια πραγματικά δυνατή κάρτα,είναι τόσο μεγάλη, που δεν αξίζει καν να μπει κανείς σε τέτοιες διαδικασίες?P.S. Την κάρτα την θέλω για Dual Monitor και έξοδο S-Video,για αυτό δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την onboard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Δεκέμβριος 18, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 θες παιχνιδια?αν ναι παρε δυνατη καρτα.Αν οχι ντοντ γουορι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Δεκέμβριος 18, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 Απάντηση δεν πήρα όμως, στο αν γίνεται να πάρω μνήμη απο το σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Δεκέμβριος 18, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 δεν ειμαι σιγουρος,αλλα νομιζω αυτο γινεται μονο στα φορητα απο καποιες ενσωματωμενες καρτες γραφικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 18, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 όσες κάρτες έχουν τεχνολογία hypermemory για ΑΤΙ η turbocache για Nvidia δεσμεύουν μνήμη από το σύστημα, πέρα από αυτή που έχουν πάνω. (οι low end μόνο το έχουν, αλλά δεν προσφέρουν και τίποτα σπουδαίο σε απόδοση) Οι υπόλοιπες είναι με ανεξάρτητη μνήμη, και αποδίδουν καλύτερα. Η έξοδος s-video σπανίζει και καταργείται, ελάχιστες κάρτες το έχουν και όσες το έχουν είναι λιγάκι παλιές, όπως μια 3650 ΑΤΙ (αν είσαι τυχερός και βρεις, έχει μέσα καλώδιο s-video + composite). P.S. Το PCI-X είναι η φαρδιά PCI 64Bit θύρα που χρησιμοποιούν οι servers για raid controller και άλλες κάρτες, PCI-E θες να πεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Δεκέμβριος 18, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 Αν θυμάσαι υπήρχαν και μητρικές που γινόντουσαν CrossFire ή SLI με την κάρτα που είχες.Δηλαδή η onboard είχε υποδοχή για bridge και συνδεόταν με την PCI-Express του συστήματος.Εμένα πάντως δεν έχει, οπότε το σχόλιο μου είναι λίγο οφτόπικ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 18, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 Εχω την εντύπωση πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο για την onboard vga και σε συγκεκριμμένες μητρικές.Για πρόσθετη κάρτα γραφικών ίσως γινόταν κάτι σε εποχές AGP.Το θέμα είναι όμως ότι δε θα σου προσέφερε απολύτως τίποτα.Μια αργή κάρτα γραφικών θα παραμείνει αργή οση vram και να έχει.Και πρόσεξε μιλάω για vram που είναι πιο γρήγορη και ενσωματωμένη στην κάρτα. Ακόμα και να γινόταν να χρησιμοποιεί η κάρτα γραφικών τη system ram, νομίζω ότι μάλλον θα την καθυστερούσε η διαδικασία παρα θα την οφελούσε.Άρα αμα θέλεις να παίζεις παιχνίδια πάρε μια ισχυρή κάρτα γραφικών, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες σου και την ανάλυση που παίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Δεκέμβριος 18, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 HyperMemory - Wikipedia, the free encyclopediaTurboCache - Wikipedia, the free encyclopediaHyperMemory offers significant cost reduction to low-end video cards because of the reduction in trace complexity on the video card PCB, and a reduction in the amount of RAM needed on the card. The solution offers excellent performance for 2D acceleration tasks while also maintaining adequate memory speed capable of playing some modern 3D game titles with reduced quality. A video card with hyper memory typically is slower in 3d benchmarks than a similar video card which has its own discrete video memory.Μην τρελαθούμε έτσι? Δεν έχω καμια 50" Plasma. Μια 17άρα έχω σε 1280χ1024 και θέλω να παίξω κανα game σε normal settings, χωρις AA ας πούμε.Οπότε είπα να δώ μήπως την βγάλω με κανα 50άρικο την δουλειά έτσι απλά.Για παράδειγμα σαν απόδοση θα με ενδίεφερε σε μεταχειρισμένη 8800GTS - 9800 - 9800GX2 -38xx x2 κτλπ. αλλά και με μια 9500 κάνω την δουλειά μου. Απλά δεν έχει S-Video αυτές που είδα σε καταστήματα, γιατί θέλω το S-Video για μια τηλεόραση παλιά που έχω και θέλω να βάζω καμια ταινία που κ που να βλέπω.Και μην μου πείτε, ασε την κάρτα και πάρε μια τηλεόραση, γιατί δεν είμαι άνθρωπος των μεγάλων αλλαγών.Ήδη καραμελώνω μια οθόνη για τον υπολογιστή σε 24" για να βλέπω τον μοζιλα FULL HD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 18, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 Οπότε είπα να δώ μήπως την βγάλω με κανα 50άρικο την δουλειά έτσι απλά.Μεταχειρισμένη 8800gt προτείνω.Κατα τη γνώμη μου η 9500 δε θα καλύψει ούτε αυτές τις πολυ μικρές απαιτήσεις που έχεις.Για 2011 και περα μιλάμε πάντα.Αν τώρα θέλεις να παίζεις κανα pro και κανένα παλιό παιχνίδι ίσως και να την παλεύει.Τι να σου πω δεν την είχα ποτέ. Κανα review της είδες να πάρεις μια γεύση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Δεκέμβριος 18, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2010 Είδα συγκρητικό απο HyperMemory VS TurboCacheATI HyperMemory vs nVidia TurboCache (Updated) - TrustedReviews - TrustedReviewsΑλλά στο τέλος λέει το καλό:VerdictnVidia may come out on top in this little contest but when you look at the scores it’s clearly a hollow victory. TurboCache and HyperMemory may be good news for the bottom line of the industry but if you're a consumer that wants to play games, these cards aren't the cheap fix some might hope them to be.Την 9500 την είχα και 8800 είχα και άλλες πολλές, αλλά όταν πουλάνε ακόμα την 4850 που πουλούσα εγώ πέρσι 50-60-70 ευρώ, θα κοιτάξω να δω μήπως την βγάλω αλλιώς την άκρη, απο το να πάω να αγοράσω κάρτα που πλέον δεν αξίζει τόσα.Το μόνο που σκέφτηκα πάνω στο θέμα, είναι αν η κάρτα γραφικών πέρνει απο την μνήμη του υπολογιστή, τότε στην μεταφορά, μπαίνει μέσα και ο επεξεργαστής και φαντάζομαι το αποτέλεσμα δεν θα είναι και πολύ ωραίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.