Jump to content

HD69xx επιδοσεις και εντυπωσεις.

zpaf

Recommended Posts

Παιδια, με ποιο afterburner κανετε OC? Κατεβασα το 2.1 beta και εκανα το unlock overclocking κλπ στο CFG, αλλα εχει την εξης περιεργη συμπεριφορα. Οτι clock Και να θεσω, οταν παω για stress testing παιζει το gpu clock και δεν ειναι σταθερο και δεν εχει νοημα. Αν κανω απο το CCC ολα καλα, αλλα επειδη εβαλα modded bios του original μου, το οριο ειναι στο 840 οποτε δεν κανουμε δουλεια ετσι....

Εντωμεταξυ κανω register στην sapphire να κατεβασω το trixx να δω και με αυτο τι παιζει...αλλα δωστε και κανα link με το σωστο afterburner...

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

check και εδώ, πολύ πιθανό ότι θα είναι η λύση σου. μετά από το συγκεκριμένο τρικ+o/c, μόνο στο occt gpu εξακολουθεί να ανεβοκατεβάζει ρολόγια, στην περίπτωσή μου.

check και εδώ, πολύ πιθανό ότι θα είναι η λύση σου. μετά από το συγκεκριμένο τρικ+o/c, μόνο στο occt gpu εξακολουθεί να ανεβοκατεβάζει ρολόγια, στην περίπτωσή μου.

παντως εμενα μου το κανει χωρις να πειραξω ταση....στο 1.1 ειναι.

Το κακο ειναι οτι το OCCT ειναι η επιλογη μου για τεστ γενικα, γιατι δε με νοιαζει η μεγιστη συχνοτητα που δεν κολαει (furmark), με νοιαζει να μην εχει και artifacts και απο τις συγχρονες εφαρμογες μονο το OCCT το τσεκαρει αυτο....κατι atitool κλπ ειναι απαρχαιομενα και αμφιβαλω αν υποστηριζουν καν 6900...

Εγω παλι γιατι θεωρω ολα αυτα τα stress tool ανουσια μεχρι και επικινδυνα ;

Ειμαι για 24/7 στα 880/1375 και οταν benchαρω παω στα 950/1450.

αυτο υπονοει οτι το overclock το κανεις μονο για bench. Εγω θελω να επωφεληθω και σε καθημερινη χρηση οσο γινεται.

Καταλαβαινω βεβαια πως το σκεφτεσαι....λες "ΟΚ, 6950 αγορασα, ειμαι ηδη αναβαθμισμενος σε 6970, ας μη το ζοριζουμε για 24/7 αφου και αυτη τα σπαει ηδη", απλα αν μπορεις να πας παραπανω χωρις να επηρεασεις τη διαρκεια ζωης, πιστευω καντο. Αμα βαριεσαι να ψαξεις, αλλο θεμα, αλλα δε νομιζω οτι ειναι εκει το θεμα σου, απλα σκεφτεσαι οτι οποιο τεστ και να βγαλει δε θα εισαι 100% σιγουρος οποτε ας το αφησουμε σε 6970 και να μη ζοριζεται και να μη κολλησει ποτε για 24/7.

Εμενα στοχος μου με καθε νεο μηχανημα ειναι να βρω μια καλη αναλογια ρολογιων και τασης που να ειναι 1000% stable, και να το αφησω εκει για παντα....ουτε bench θα κατσω να καω παραπανω ουτε τιποτα. Απλα να παρω το μεγιστο (σε λογικα πλαισια=τασεις) απο το hardware μου (τα κομματια που μου κατσανε) στα λεφτα που εδωσα, και μετα να του συμπεριφερθω σα να ηταν αυτα τα stock.

παντως εμενα μου το κανει χωρις να πειραξω ταση....στο 1.1 ειναι.

Το κακο ειναι οτι το OCCT ειναι η επιλογη μου για τεστ γενικα, γιατι δε με νοιαζει η μεγιστη συχνοτητα που δεν κολαει (furmark), με νοιαζει να μην εχει και artifacts και απο τις συγχρονες εφαρμογες μονο το OCCT το τσεκαρει αυτο....κατι atitool κλπ ειναι απαρχαιομενα και αμφιβαλω αν υποστηριζουν καν 6900...

Το power tune το έχεις στο + 20% ; πάντως και σε μένα όπως είπα, μόνο το occt ανεβοκατεβάζει ρολόγια και αυτό μετά τα 850 περίπου.αν και ακούω ότι και τo ati tool δίνει τα ίδια αποτελέσματα, χωρίς να το έχω ψάξει, γιατί και το occt μου έχει αποδειχθεί πιο «ελαφρύ» από παιχνίδια και ας τραβάει περισσότερα watt...

Sent using Tapatalk

Εμενα στοχος μου με καθε νεο μηχανημα ειναι να βρω μια καλη αναλογια ρολογιων και τασης που να ειναι 1000% stable, και να το αφησω εκει για παντα....ουτε bench θα κατσω να καω παραπανω ουτε τιποτα. Απλα να παρω το μεγιστο (σε λογικα πλαισια=τασεις) απο το hardware μου (τα κομματια που μου κατσανε) στα λεφτα που εδωσα, και μετα να του συμπεριφερθω σα να ηταν αυτα τα stock.

Δηλαδη για να καταλαβω το σκεπτικο σου αν στα 880/1375 παιζεις ολα σου τα παιχνιδια για ωρες με 1.1v στην καρτα αλλα καποιο stress tool για να περασει θελει 1.2v θα αφησεις το 1.2v για 24/7 ;

η διαφορα δε θα ειναι αυτη, θα ειναι 1.1 και 1.13 πχ, και ναι θα το αφησω 1.13, γιατι ολα ειναι στατιστικη, το οτι το παιχνιδι που παιζω δε κολλαει δε σημενει οτι δε θα κολλησει μεθαυριο. Αν εχω επιπεδο σταθεροτητας 96% πχ, μπορει να κολαει 1 φορα καθε 3 μερες και απλα να μην ετυχε να μου κολλησει ακομα....οταν θα ερθει ομως η 1 φορα και θα φαω ηττα στο starcraft πχ, θα ριξω καντηλια. Επισης το τι παιζω σημερα δε σημαινει οτι δε θα παιξω κατι αλλο αυριο που μπορει να ειναι λιγο πιο βαρυ...

Το νοημα του stress test για μενα ειναι να με βοηθησει να φτασω σε επιπεδο σταθεροτητας οσο πιο κοντα στο 100% γινεται, στε να μπορω μετα να εχω την αυτοπεποιθηση να χρησιμοποιω το συστημα σαν να ειναι stock. Γι'αυτο και την τελικη συχνοτητα την αφηνω και 10 ωρες, δε το βγαζω stable στη 1 ωριτσα...

^ Συνονοματε παρα παρα πολυ καλα.

Το 1030 στο core το εχω δει και σε αλλους αλλα το 1550 στην μνημη δεν πρεπει να το εχω ματαδει.

Αν σε αυτα τα ρολογια βγαζεις τα παντα τοτε μπορεις ανετα να χαρεις τουλαχιστον μια gtx580 με 2gb vram. :D

Και το θέμα είναι ότι σε πολλά games αλλά και benchmarks είμαι σταθερός και με 1040/1600!!!Αλλά επειδή δεν είμαι rock stable σε όλα απλά έθεσα τις άλλες συχνότητες ως βάση!Αλλά ποστάρω και screenshots από games ή benchmarks άμα θέλετε και με 1040core ή 1600mem.

Και το θέμα είναι ότι σε πολλά games αλλά και benchmarks είμαι σταθερός και με 1040/1600!!!Αλλά επειδή δεν είμαι rock stable σε όλα απλά έθεσα τις άλλες συχνότητες ως βάση!Αλλά ποστάρω και screenshots από games ή benchmarks άμα θέλετε και με 1040core ή 1600mem.

Προσωπικα οτι περναει με 1040/1600 θα ηθελα να το δω. :T:

Εγώ πολέμησα να κλοκάρω με το afterburner.Όταν πάω στον πυρήνα πάνω από 835 κολλάει το furmark αρκετά γρήγορα.Όχι το pc όμως.Απλά κρασάρει το furmark.Δεν είχα το χρόνο να δοκιμάσω με παιχνίδι όμως.Οι μνήμες βέβαια πάνε μέχρι 1450 που έχω δοκιμάσει απροβλημάτιστα.Το έχω αφήσει για ώρες δηλαδή στα 835/1450 και δεν κόλλησε ούτε έβγαλε artifacts.Απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση ο πυρήνας να μην παίρνει ούτε 30mhz και οι μνήμες να παίρνουν 200.Μήπως δεν κάνω κάτι καλά και είναι κούφια τα mhz αυτά; :tomato:

Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω και παιχνίδια γαμώτο.

Εγώ πολέμησα να κλοκάρω με το afterburner.Όταν πάω στον πυρήνα πάνω από 835 κολλάει το furmark αρκετά γρήγορα.Όχι το pc όμως.Απλά κρασάρει το furmark.Δεν είχα το χρόνο να δοκιμάσω με παιχνίδι όμως.Οι μνήμες βέβαια πάνε μέχρι 1450 που έχω δοκιμάσει απροβλημάτιστα.Το έχω αφήσει για ώρες δηλαδή στα 835/1450 και δεν κόλλησε ούτε έβγαλε artifacts.Απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση ο πυρήνας να μην παίρνει ούτε 30mhz και οι μνήμες να παίρνουν 200.Μήπως δεν κάνω κάτι καλά και είναι κούφια τα mhz αυτά; :tomato:

Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω και παιχνίδια γαμώτο.

Περιεργο να πηγαινεις μονο μεχρι 835 στον πυρηνα.

Απο θερμοκρασιες πως εισαι οταν τρεχεις furmark ;

Το θέμα είναι όμως αν όντως δημιουργείται πρόβλημα ή απλά κολλάει το furmark για άσχετο λόγω ενώ θα μπορούσε να δουλέψει η κάρτα χωρίς artifacts.92-93 βαθμούς πιάνει με αυτόματη ρύθμιση ανεμιστήρα σε 2ωρη λειτουργία περίπου.

Άλλο παρόμοιο πρόγραμμα που μπορώ να δοκιμάσω;Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα. :hang3:

Παιδια εγω μετα απο πολλες δοκιμες με διαφορα bios απο χτες (και asus για voltage tweak) αλλα και RBE 1.27 με το οποιο εφτιαξα custom bios, κατεληξα οτι αυτο που μας δημιουργει προβληματα και ανεξηγητες συμπεριφορες ειναι το PowerTune.

Papatsoni, αυτο με τα ρολογια και το OCCT, με το που εβαλα +20% powertune αμεσως κοπηκε...τουλαχιστον μεχρι τα 900.

Αποκει και περα παρατηρησα και αλλη περιεργη συμπεριφορα (που πιθανον οφειλεται επισης στο powertune).

Επειδη με afterburner δε μπορω να αλλαξω ταση σωστα, παιζω με Trixx (για διευρυμενα ορια σε σχεση με το CCC) και την ταση που θελω τη φορτονω στο Bios Και το φλασαρω.

Το GPU-Z δεν δειχνει τη νεα ταση, δειχνει παντα 1.1 , αλλα σιγουρα "πιανει" γιατι φαινεται στις θερμοκρασιες πανευκολα αυτο.

Λοιπον, ειναι δυνατον με 1.1 (stock 6950 ταση δηλαδη) να εχω τα 900, και με 1.3 να μη παει ουτε 950? Κατι περιεργο τρεχει...

Αυτο το powertune παντως που ειναι και hardware based και δε μπορουμε να το πειραξουμε μου εχει κατσει στο λαιμο. Μας πουλησε overclocked καρτες απο το εργοστασιο η ΑΤΙ και μας το εβαλε και δερβεναγα για να μη τις καψουμε...

Ριχτε μια ματια στην παρακατω σελιδα οσοι δε ξερετε πως δουλευει :

PowerTune: Changing The Way You Overclock : Radeon HD 6970 And 6950 Review: Is Cayman A Gator Or A Crock?

Zpaf, εσυ αν θυμαμαι καλα πας 925 πυρηνα με stock ρευμα 1.1 σωστα? Μετα τι scaling παρατηρησες με ταση?

Εγω τρεχω OCCT τωρα 1 ωρα+ στα 900/1500 που παει με stock ρευματα και τρεχεει νερακι αποτι φαινεται. 910 ή 1510 εχω display driver recovery. Θα το αφησω λιγο ακομα να σιγουρευτω, και μετα θα ξαναδω τι γινεται με τασεις.

Παντως με 6970 Bios Και 1.175 στον πυρηνα πηγαινε καπου 920 θυμαμαι, και χτες βραδυ που επαιζα με διαφορα και εδωσα 1.3 στον πυρηνα πηγε μεχρι 940... αυτο το scaling μου φαινεται απαραδεκτο, θα πιστευα οτι δεν εχει "πιασει" η ταση, αλλα απο την αλλη οταν βγαζει 1 ωρα στα 940 ενω πριν δε τα εβγαζε ουτε 5λεπτο, και βλεπεις και τις θερμοκρασιες να εκτοξεβονται στους 80+ παρα το 60% ανεμιστηρακι....ε δε γινεται να μην εχει πιασει...τι να πω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.