Jump to content

HD69xx επιδοσεις και εντυπωσεις.

zpaf

Recommended Posts

Nope

μετα το φλασαρισμα αυτο που ειδα εγω ειναι οτι στο F1 παγωνε η οθονη κ εβγαζε πολυχρωμεσ γραμμεσ μετα απο 15 λεπτα παιχνιδιου κ δευτερο στο προ καποια articrafts καθε λεπτο.:weep:.θα δωκιμασω τωρα κ με το bios που κρατα τα ρευματα κ 8α ενημερωσω.

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

@zpaf :

το συγκεκριμένο bios το είχα δοκιμάσει, και όπως έχω πει και παλιότερα δε μου έδωσε 1.1 αλλά 1.175.. (κάτι που είχα επιβεβαιώσει και αργότερα έμμεσα από το overclockability της κάρτας ;)).Επίσης όσον αφορά το θέμα timmings, δεν ξέρω τι να πιστέψω δεδομένου ότι σε -περιορισμένες- δοκιμές μου τόσο με κανονικό bios 6970, όσο και με "unlocked" 6950, είχα ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ αποτελέσματα σε δοκιμές με μεγάλο ΑΑ, αν είχε πιο aggressive/διαφορετικά timmings της 6970, δεν θα έβλεπα έστω μια διαφορά στα benchmarks? για την τάση των μνημών βέβαια, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη

@zpaf :

το συγκεκριμένο bios το είχα δοκιμάσει, και όπως έχω πει και παλιότερα δε μου έδωσε 1.1 αλλά 1.175.. (κάτι που είχα επιβεβαιώσει και αργότερα έμμεσα από το overclockability της κάρτας ;)).Επίσης όσον αφορά το θέμα timmings, δεν ξέρω τι να πιστέψω δεδομένου ότι σε -περιορισμένες- δοκιμές μου τόσο με κανονικό bios 6970, όσο και με "unlocked" 6950, είχα ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ αποτελέσματα σε δοκιμές με μεγάλο ΑΑ, αν είχε πιο aggressive/διαφορετικά timmings της 6970, δεν θα έβλεπα έστω μια διαφορά στα benchmarks? για την τάση των μνημών βέβαια, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη

Για την ταση στο core εχεις δικιο. Τωρα το ειδα και εγω 1.175

Για τα υπολοιπα καλο θα ητανε να μας πει ο ιδιος ο atiman.

Μπορώ να αλλάξω το ρεύμα στις μνήμες...?

Αν αυξήσω το Memory στα 1520MHz+ απλά η εικόνα παγώνει... Δεν βγάζει artifacts και αυτό είναι σημάδι λόγο λίγου ρεύματος... αλλιώς θα άρχιζε με artifacts...

Bios πειραγμένο με το RBE δεν μπορώ να βάλω, 2 φορές έβαλα και στα Windows απλά τρώει Restart..

Πριν 3 εβδομάδες εμαθα το εξης αλλα δεν μπηκα στο κοπο να το αναφερω...

Μεσα απο την MSI λοιπον, εμαθα οτι το 595 GTX δεν εχει ξεκαθαρίσει τι θα είναι ακριβώς, μου είπαν 2χ560 gtx (οπου ειναι αυτο που υποστηρίζω από την αρχή) αλλά και παίζει το 2χgf110 (οπως μου ειπε μιλαμε για 2χ570 gtx underclocked και όχι 580gtx)

....παντως μην εκπλαγούμε τελικα να τα δούμε και τα δυο στην αγορά με ανάλογες τιμές ! (ειναι γνωστο οτι ετοιμες τις περνουν οποτε τι ακριβως θα δουμε παιζει τελικα)

Τωρα οσο για το Antilles ειναι γνωστό, οπως γνωστό εδω και καιρο ηταν το σχεδιο με τον ανεμιστήρα στο κέντρο και τους πυρήνες ο ένας στην ανατολή και ο άλλος στη δυση...

Kτηνος απλα!

Εχω την αισθηση οτι με 3072sps θα εχει τη 595 για breakfast!

@KostasNK

Kαποια 6990 γραφει το ονομα σου επανω!:fun:

φυσικά και θα την έχει για πρωινό, αφού η άλλη θα είναι στην καλύτερη 570 underclocked....

Μήπως να πάω για 2Χ6990 να χτυπήσω 60000+ στο vantage;

:p

Ο 4ος πυρηνας ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και στην NVIDIA και στην ΑΤΙ....σου ανεβαζει τα max και σου ριχνει τα mins στα ΤΑΡΤΑΡΑ!!!

Ειχα δει ενα review αναλυτικό που εξηγούσε ολο αυτο το θεμα με τον 4ο πύρηνα....

....μονο για Vantage!

A-N-E-T-A!

Οπως λεει ο seb 4 πηρυνες ειναι μονο για vantage.

Τσιμπα ομως και 3 μονιτορακια για να πας σε αλλη διασταση.:smoke:

Με 4ερης πυρηνες και eyefinity, σιγουρα θα δει αλλη διασταση...

Τη διασταση των drops και του stuttering....:hehe:

Ειδες τι εχω παθει εγω με 3χ 580gtx και surround

φυσικά και θα την έχει για πρωινό, αφού η άλλη θα είναι στην καλύτερη 570 underclocked....

υπερβολικό σε βρίσκω και κομματάκι πολωμένο.. την απόδοση της 6990 την έχουμε "δει", όπως και την απόδοση των 2x560,ή 2x570.Νομίζεις ότι η 6990 έχει το περιθώριο κατανάλωσης για κανονικά ρολόγια?.. ότι αυτοί είναι οι "πονήριδες" και οι άλλοι οι "βλάκες"? δουλεύω τις 2x6950(1536sp) στα 1.000mv την μία και 990mv την άλλη σε default ρολόγια (κάψιμο το ξέρω, αυτά τα 10mv :p), σε occt gpu shader complexity 8 (ΠΙΟ ΒΑΡΥ από το furmark) χωρίς throttling , οι κάρτες ΜΟΝΕΣ τους "χοντρικά" τραβάνε 360-365watt,(δεν έχω βρει άλλο πρόγραμμα που να τραβάει περισσότερα βαττ), άντε πες ότι σε 1 pcb θα κερδίσουν καμιά 20-30? βαττ (με αντίστοιχη τάση..) , πάλι αν και οριακά, too much μου φαίνεται για 1 "κάρτα"(άσε που δεν πιστεύω ότι η AMD θα κατέβει τόσο κάτω σε τάση, για να είναι fail safe), οπότε τα 800 δεν παίζουν, με πιο πιθανό τα 725-750. Η nv από την άλλη, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να βγάλει εν έτη 2011 dual κάρτα με 2gb μόνο.. για ποιο λόγο..? για να χαίρονται στα benchmarks έως 1920χ1080?, το έκανε μια φορά το 2009.. με την 295.. δε νομίζω να κάνει το ίδιο λάθος πάλι. οπότε τα κάτωθι σενάρια μου μένουν:

2x560 2x2gb? (με τα δεδομένα ROPS , γίνεται, με καλή κατανάλωση, αλλά θα χάνει από 2x1536@750mhz)

2x570 2x1.25gb? (χλωμό μου μοιάζει γιατί και πάλι για τις αναλύσεις που προορίζεται η κάρτα, λίγα θα φανούν, όπως και τα 2x2.5gb αντίστοιχα χλωμότατο..)

2x570 2x1.5gb? (όλα τα rops του gf110, με 480sp, ok από θέμα μνήμης, αν και με λίγο αυξημένη κατανάλωση λόγω των extra rops/ram, που μπορεί να το αντισταθμίσει εύκολα π.χ. με χαμηλότερη τάση και 650mhz core (-10%))

προσωπικά θα ευχόμουν το τελευταίο, γιατί εκεί θα γίνει καλό "ντέρμπι", με μικρό προβάδισμα στην nv στα συγκεκριμένα ρολόγια (NV650 vs AMD750)

υπερβολικό σε βρίσκω και κομματάκι πολωμένο.. την απόδοση της 6990 την έχουμε "δει", όπως και την απόδοση των 2x560,ή 2x570.Νομίζεις ότι η 6990 έχει το περιθώριο κατανάλωσης για κανονικά ρολόγια?.. ότι αυτοί είναι οι "πονήριδες" και οι άλλοι οι "βλάκες"? δουλεύω τις 2x6950(1536sp) στα 1.000mv την μία και 990mv την άλλη σε default ρολόγια (κάψιμο το ξέρω, αυτά τα 10mv :p), σε occt gpu shader complexity 8 (ΠΙΟ ΒΑΡΥ από το furmark) χωρίς throttling , οι κάρτες ΜΟΝΕΣ τους "χοντρικά" τραβάνε 360-365watt,(δεν έχω βρει άλλο πρόγραμμα που να τραβάει περισσότερα βαττ), άντε πες ότι σε 1 pcb θα κερδίσουν καμιά 20-30? βαττ (με αντίστοιχη τάση..) , πάλι αν και οριακά, too much μου φαίνεται για 1 "κάρτα"(άσε που δεν πιστεύω ότι η AMD θα κατέβει τόσο κάτω σε τάση, για να είναι fail safe), οπότε τα 800 δεν παίζουν, με πιο πιθανό τα 725-750. Η nv από την άλλη, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να βγάλει εν έτη 2011 dual κάρτα με 2gb μόνο.. για ποιο λόγο..? για να χαίρονται στα benchmarks έως 1920χ1080?, το έκανε μια φορά το 2009.. με την 295.. δε νομίζω να κάνει το ίδιο λάθος πάλι. οπότε τα κάτωθι σενάρια μου μένουν:

2x560 2x2gb? (με τα δεδομένα ROPS , γίνεται, με καλή κατανάλωση, αλλά θα χάνει από 2x1536@750mhz)

2x570 2x1.25gb? (χλωμό μου μοιάζει γιατί και πάλι για τις αναλύσεις που προορίζεται η κάρτα, λίγα θα φανούν, όπως και τα 2x2.5gb αντίστοιχα χλωμότατο..)

2x570 2x1.5gb? (όλα τα rops του gf110, με 480sp, ok από θέμα μνήμης, αν και με λίγο αυξημένη κατανάλωση λόγω των extra rops/ram, που μπορεί να το αντισταθμίσει εύκολα π.χ. με χαμηλότερη τάση και 650mhz core (-10%))

προσωπικά θα ευχόμουν το τελευταίο, γιατί εκεί θα γίνει καλό "ντέρμπι", με μικρό προβάδισμα στην nv στα συγκεκριμένα ρολόγια (NV650 vs AMD750)

συμφωνώ σε αυτά που λές, αλλά η amd έχει αυτή τη στιγμή μεγάλο πλεονέκτημα στο crossfire scalling και το μικρότερο μέγεθος πυρίνων (που επιτρέπει να κρατήσει πιο ψηλά τα ρολόγια και τα shader στην διπλή κάρτα σχετικά με τις μονές) θα είναι μπροστά και με πολύ χαμηλότερο κόστος υλοποίησης (στην περίπτωση dual fermi 110)

Ωραίες σκέψεις...

Συμφωνούμε ότι το Antilles θα είναι κάτω από το 800mhz core...

Πιστεύω οτι θα το δούμε στα 775mhz

Πιστευω οτι εχεις καταλάβει οτι Δευτέρα πας για TRIFIRE ;)
Μπα με τιποτε φιλε.

Να ναι καλα το παλληκαρι εδω XtremeSystems Forums - View Single Post - 6970 Trifire benchmarks. που μου ανοιξε τα ματια.

Κοιτα μπουκωμα που τρωνε οι καρτουλες στο trifire.

Αν δεν ειχα την REXIII για να παιρνουν αερα ουτε σε crossfire δεν θα πηγαινα.

Μεχρι στιγμης δεν εχω δει πανω απο 80c και τα fanακια κοιμουνται.

Αχ αυτα τα λογια τα μεγαλαααα :hehe:

unigine.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.