dmarccos Φεβρουάριος 5, 2011 #781 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 To default, απλά δεν είναι Sapphire η δικιά μου κάρτα, είναι της MSI , η R6970..Το ίδιο bios δεν έχουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Φεβρουάριος 5, 2011 #782 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Το ίδιο bios δεν έχουν;Εξαρτάται τι εννοείς...Ίδια Clocks και Voltages έχουνε ναι, αλλά την τάση ξεκλείδωτη δεν την έχουν όλες...Ενώ της MSI/Asus από Default έχουν αυτήν την δυνατότητα για πείραγμα στην τάση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavroslam Φεβρουάριος 5, 2011 #783 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Δυστυχως τα ρολογια δεν ανεβαινουν μεσω ccc παρα μονο με το msi afterburner.Κανε edit το αρχειο MSIAfterburner.cfg και βαλε αυτα εδω στο αντιστοιχο section. [ATIADLHAL] EnableUnofficialOverclocking = 1 AccessibilityCheckingPeriod = 0 UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it UnofficialOverclockingMode = 1 αν μπορεις καποια στιγμη πεσ μου που ακριβως τα βρισκεις αυτα γιατι δεν τα βρισκω με τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Φεβρουάριος 5, 2011 #784 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\MSIAfterburner.cfgανοιγεις με notepad Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavroslam Φεβρουάριος 6, 2011 #785 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2011 C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\MSIAfterburner.cfgανοιγεις με notepad το εκανα.ευχαριστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Φεβρουάριος 8, 2011 Author #786 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Μια εικονα απο θερμοκρασιες στο pc με τις τρεις 6950 στα idle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 8, 2011 #787 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 παιδια, προσπαθω να αποφασισω μεταξυ gtx560 και 6950 2gb και θελω λιγη βοηθεια.Εννοειται οτι η 6950 που θα γινει 6970 ειναι καλυτερη αλλα επειδη δυστυχως στην Ελλαδα εχουν μεγαλη διαφορα τιμης (με την 560 να ειναι μολις στα 238) και να κανει πολυ καλο overclock, το ψαχνω λιγο παραπανω.Λοιπον αυτο που θελω να μου πειτε, ειναι αν οι 6950 εχουν ξεκλειδωτο ρευμα σε ολες τις υλοποιησεις, και περιπου τι ρολογια πιανει ενα μετριο κομματι με stock ρευμα , και τι με πιο πολυ ρευμα αλλα που να αντεχει η καρτα χωρςι αλλαγη του stock cooler.Πχ ξερω οτι το default ειανι 800 για 6950 και 880 για 6970 (που θα γινει μετα το flash). Αρα αποκει και περα πειτε μου πχ οτι θα παςι ~950 χωρις εξτρα ταση και ~1000 με λογικη ταση...Ολα αυτα εφοσον ειναι ξεκλειδωτη η ταση σε ολες...αλλιως πειτε αν συμφερει καποια υλοποιηση πιο πολυ κλπ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Φεβρουάριος 8, 2011 #788 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Μια εικονα απο θερμοκρασιες στο pc με τις τρεις 6950 στα idle. Πολύ κρύες zpaf...να ρωτησω...αυτη που εχει 31c ειναι η τερμα κατω που δεν έχει monitor πάνω, αυτή με 47 στη μέση και η άλλη πάνω με τις οθόνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Φεβρουάριος 8, 2011 Author #789 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Το ρευμα σε ολες τις υλοποιησεις ειναι ξεκλειδωτο για τα unlock shaders πρεπει να προσεξεις λιγο τι θα παρεις. Εγω ειμαι με τρεις sapphire που πανε καλα αφου με 1.1 την μαμα ταση της 6950 παιζω στα 880/1375. Για τα 950/1450 θελω την μαμα ταση της 6970 δηλ. 1.175 Το 1000αρι στο core εχει πολυ κοστος σε ταση κοντα στο 1.3 Αυτα βεβαια οπως θα ξερεις και εσυ εχουνε να κανουνε και με το καθε κομματι χωριστα. Γενικα να εχεις υποψη οτι οι καρτουλες ειναι ποιο ζεστες απο τις 5870. Αν μπορεις να δεις το pcb της καρτας προτιμησε να ειναι το black μιας και ειναι η 1η φουρνια και σιγουρα ξεκλειδωνει. Πολύ κρύες zpaf...να ρωτησω...αυτη που εχει 31c ειναι η τερμα κατω που δεν έχει monitor πάνω, αυτή με 47 στη μέση και η άλλη πάνω με τις οθόνες? Ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 8, 2011 #790 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Το ρευμα σε ολες τις υλοποιησεις ειναι ξεκλειδωτο για τα unlock shaders πρεπει να προσεξεις λιγο τι θα παρεις.Εγω ειμαι με τρεις sapphire που πανε καλα αφου με 1.1 την μαμα ταση της 6950 παιζω στα 880/1375.Για τα 950/1450 θελω την μαμα ταση της 6970 δηλ. 1.175Το 1000αρι στο core εχει πολυ κοστος σε ταση κοντα στο 1.3Αυτα βεβαια οπως θα ξερεις και εσυ εχουνε να κανουνε και με το καθε κομματι χωριστα.Γενικα να εχεις υποψη οτι οι καρτουλες ειναι ποιο ζεστες απο τις 5870.Αν μπορεις να δεις το pcb της καρτας προτιμησε να ειναι το black μιας και ειναι η 1η φουρνια και σιγουρα ξεκλειδωνειΜαλιστα, ησουν αρκετα κατατοπιστικος...Οταν λες με 1.3 παει ~1000 και οτι ειναι "πολυ" το 1.3, θελω μια διευκρινηση. Ειναι πολυ με την εννοια οτι δε την παλευει η stock ψυκτρα, ανεβαζει 100αρες η καρτα και το ανεμιστηρακι κανει σαν πιστολακι στο furmark κλπ?Ή εννοεις οτι απλα ειναι πανω απο 10% αυξηση στο vcore και συνεπως φθειρεται η καρτα μακροπροθεσμα και μπορει να την παρεις στο χερι? Γιατι το τελευταιο δε με νοιαζει καθολου οσο θα εχω εγγυηση, και θα την εχω ξαναλαξει πριν τα 2 χρονια πιθανοτατα, αλλα αν κανει σαν τρενο αλλαζει το θεμα γιατι δε σκοπευω να επενδυσω σε καλυτερη και πιο αθορυβη ψυξη της...Αυτο που με ενδιαφερει βασικα ειναι να μπορεσω να εκτιμησω σε τι επιδοσεις θα καταληξω ειτε με gtx560 ειτε με 6950 μετα το overclock (και στις 2) και unlock. Οποτε κοιταζω πχ reviews της 560 (επειδη βγηκε αργοτερα οποτε περιλαμβανουν και τις ΑΤΙ μεσα) και βλεπω τι κανει σε σχεση με 6970 (θεωρωντας οτι θα γινει σωστα το ξεκλειδωμα) στα 1920χ1080 που θα παιζω. Και απλα θελω να εκτιμησω την κατσταση μετα το overclock, που η 560 θα παρει αλλο ενα 20% πανω χωρις ταση. Αποτι βλεπω αν το 880 γινει 950 μιλαμε για περιπου 8% πανω στην 6970 ενω αν γινει 1000 για περιπου 14%. Δεδομενου λοιπον οτι η 560 παιρνει +20% και χωρις ταση φαινεται να κλεινει λιγο την ψαλιδα οταν κλοκαριστουν ολες σε σχεση με αυτο που δειχνουν τα reviews.Και παλι βεβαια αν ειχαν "κανονικες" τιμες, 6950 θα επαιρνα....αλλα ειναι αμαγκασμενος να παρω απο Πλαισιο (λογω πιστωτικου) και εχουν 238 την 560 και 320 την 6950 οι απιστευτοι...Σε 15 μερες που θα αγορασω, αν εχουν ξυπνησει και εχουν ριξει την 6950 στα ~270 εκει χωραει κουβεντα....με τωρινες τιμες δυστυχως οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Φεβρουάριος 8, 2011 Author #791 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Κοιτα στην δικη μου περιπτωση στο 1.3 παιρνω 1000 κατι αλλα μιλαμε παντα για το φανακι στο 100% Με τις δυο που ειχα και χωρις να ειναι τοστ οι καρτουλες ημουν 24/7 με 880/1375 1.1v και τα φανακια στο 41% για gaming. Δεν μπορω να ξερω πως παει μια 560 στο θεμα του o/c και του θορυβου αλλα η 6950 στα clocks/shaders/volt της 6970 ειναι μια πολυ καλη αγορα. Το εχω γραψει και σε αλλο ποστ οτι το vfm της 6950 εχει να κανει με τα shaders μιας και χωρις αυτα για να ελεγες οτι εχεις μια 6970 πρεπει να πας στα 970 το core με οτι αυτο συνεπαγεται (temps/noise) GIGABYTE Radeon HD 6950 2GB Video Card Overclocked :: TweakTown USA Edition Οσο για το πλαισιο και τα 320 επειδη εχω παρει και τις τρεις απο εκει θα σου πω οτην την τελευταια που πηρα πηγα στο καταστημα και τους εβαλα λιγο χερι μου την δωσανε στα 307,99 που εχει μεσω νετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 8, 2011 #792 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 συμφωνω φιλε....η ιστορια με τα shaders ειναι ολη η υποθεση....Και εγω 6950 θελω....θελω να εχω καβατζα και τα 2gb και ας μη τα χρειαζομαι σε 1920x1080....αλλα που ξερεις, αυριο-μεθαυριο μπορει να εχω eyefinity, γιατι να μην υπαρχουν...Αλλα αυτη τη στιγμη κουμαντο στην αγορα μου κανει το πλαισιο δυστυχως...και αν δε στρωσει η τιμη απλα το θεωρω ληστεια. Ουτε 308 να σου πω την αληθεια θα εδινα, δεν αξιζει 70 ευρω παραπανω απο την 560 κατα τη γνωμη μου...πρεπει να νιωσουν και να την πανε 270, αντε 280 το πολυ... Αφου φερανε την 1gb version σε κανονικη τιμη, ισως και καλη μπορεις να την πεις! φερανε και την 560 σε πολυ καλη τιμη....ειναι προφανες οτι απλα δεν εχουν ανανεωσει την τιμη της 2gb, αλλα επειδη περνανε οι μερες νομιζω εχει να κανει και με τη διαθεσιμοτητα και το unlock, και το κανουν εσκεμμενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Φεβρουάριος 8, 2011 Author #793 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Κοιτα οπως εχουν τα νουμερα εδω Σύγκριση Κάρτες Γραφικών : Palit GTX 560 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) + Sapphire 6950 (PCI-Express, GDDR5, 2GB) -plaisio.gr βουτας μια 560 σημερα και αργοτερα αν δεις οτι δυσκολευεσαι σε καποιο παιχνιδι παιρνεις και μια 2η και αφηνεις μετα τον φιλο μου alexopus (gtx580) να σε κυνηγαει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyuubiii Φεβρουάριος 10, 2011 #794 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2011 συμφωνω φιλε....η ιστορια με τα shaders ειναι ολη η υποθεση....Και εγω 6950 θελω....θελω να εχω καβατζα και τα 2gb και ας μη τα χρειαζομαι σε 1920x1080....αλλα που ξερεις, αυριο-μεθαυριο μπορει να εχω eyefinity, γιατι να μην υπαρχουν...Αλλα αυτη τη στιγμη κουμαντο στην αγορα μου κανει το πλαισιο δυστυχως...και αν δε στρωσει η τιμη απλα το θεωρω ληστεια. Ουτε 308 να σου πω την αληθεια θα εδινα, δεν αξιζει 70 ευρω παραπανω απο την 560 κατα τη γνωμη μου...πρεπει να νιωσουν και να την πανε 270, αντε 280 το πολυ... Αφου φερανε την 1gb version σε κανονικη τιμη, ισως και καλη μπορεις να την πεις! φερανε και την 560 σε πολυ καλη τιμη....ειναι προφανες οτι απλα δεν εχουν ανανεωσει την τιμη της 2gb, αλλα επειδη περνανε οι μερες νομιζω εχει να κανει και με τη διαθεσιμοτητα και το unlock, και το κανουν εσκεμμενα...να συμπληρωσω σε αυτο που λες πραγματικα νευριασα κοιτώντας τις τιμες 40 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ευρο για απολύτος καμια διαφορα προς το παρον σε fps ( Bench ) δλδ θα πηδηχτω απ το παραθυρο 40 ευρο ρε παιδες τι να πω...40 ευρο..... 6950 1gb 6950 2gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Φεβρουάριος 10, 2011 #795 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2011 οι πρωτες 6950 με 2 γιγα ομως ξεκλειδωνουν αυτες με το 1 ειναι αλλο βιος κ δεν ξεκλειδωνουν αυτη ειναι η διαφορα τους κ εννοειτε κ οτι με παραπανω μνημη δεν θα παρεις περισσοτερα fps, ναι αλλα αλλο το κοστος της μιας με τα 2 γιγα κ αλλο το κοστος με το 1 γιγα οχι 40 ευρω απαραιατητα αλλα μια διαφορα οσο να ναι θα υπαρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Φεβρουάριος 10, 2011 #796 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2011 να συμπληρωσω σε αυτο που λες πραγματικα νευριασα κοιτώντας τις τιμες 40 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ευρο για απολύτος καμια διαφορα προς το παρον σε fps ( Bench ) δλδ θα πηδηχτω απ το παραθυρο 40 ευρο ρε παιδες τι να πω...40 ευρο..... 6950 1gb 6950 2gbΣε μικρές αναλύσεις δεν παίρνεις τίποτα...Μετά από ανάλυση 1680x1050 πέρνεις κάτι και όσο πάει όλο και περισσότερο... Για δοκίμασε να τρέξεις το ίδιο Bench αλλά σε μια με 1GB και 2GB σε αναλύσεις 1980x1080 +.Και πες μου. οι πρωτες 6950 με 2 γιγα ομως ξεκλειδωνουν αυτες με το 1 ειναι αλλο βιος κ δεν ξεκλειδωνουν αυτη ειναι η διαφορα τους κ εννοειτε κ οτι με παραπανω μνημη δεν θα παρεις περισσοτερα fps, ναι αλλα αλλο το κοστος της μιας με τα 2 γιγα κ αλλο το κοστος με το 1 γιγα οχι 40 ευρω απαραιατητα αλλα μια διαφορα οσο να ναι θα υπαρχει.Μια μικρή διαφορά στα FPS υπάρχει μόνο στα βαριά παιχνίδια, (σε αυτά που ξεφεύγουν στη memory) δηλαδή αν βάλεις παιχνίδι όπως Metro 2033 - GTA IV που παίρνουν γύρω στο 1,2GB θα δείς ότι έχει λιγότερα FPS σε σχέση με αυτήν την έκδοση των 2GB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArisG Φεβρουάριος 10, 2011 #797 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2011 να συμπληρωσω σε αυτο που λες πραγματικα νευριασα κοιτώντας τις τιμες 40 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ευρο για απολύτος καμια διαφορα προς το παρον σε fps ( Bench ) δλδ θα πηδηχτω απ το παραθυρο 40 ευρο ρε παιδες τι να πω...40 ευρο..... 6950 1gb 6950 2gbcall me eyefinity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 11, 2011 #798 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 call me eyefinity.Μην κοιτατε μονο τα bench....Εγω περσι ειχα κατι κρα κρα στα fps με την 1gb, οπου ολα λυθηκαν οταν πηρα την 2gb ....Eιχε αρκετα πιο smooth gameplay στα 5760χ1080Στα bench δεν φαινονται αυτα ευκολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Φεβρουάριος 11, 2011 Author #799 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 Μην κοιτατε μονο τα bench....Εγω περσι ειχα κατι κρα κρα στα fps με την 1gb, οπου ολα λυθηκαν οταν πηρα την 2gb ....Eιχε αρκετα πιο smooth gameplay στα 5760χ1080Στα bench δεν φαινονται αυτα ευκολα...Τα benches δειχνουν την δυναμη που εχουν μια δυο η και τρεις καρτες.Το smooth gameplay ειναι μια αλλη ιστορια.Εκει ο βασιλιας ειναι οι μονοπυρηνες καρτουλες αλλα αν πας σε setup eyefinity με cf τοτε τα πραγματα αλλαζουν κατα πολυ.Εχω αρχισει και ψαχνομαι κατι μερες τωρα για τον λογο που 2x6950 παιζουν τα παιχνιδια μου σε 5760x1080 νερο ενω η υπαρξη 3ης καρτας στο setup μου χαλαει την εικονα αυτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Φεβρουάριος 11, 2011 #800 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 Ετσι ειναι παιδια!Αλλο τα canned benchmarks αλλο το ingame... Sebastian βλεπεις ποσο χαλια πανε οι 3χ580 στο ingame, ενω στα canned benchmarks (fc2, metro κτλ) ολα μελι γαλα!Παιζει ρολο και τα lanes παιδια. Ενα 5-10% εχει το sli σε χ16, χ16 απο οτι σε χ16 χ8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.