Jump to content

HD69xx επιδοσεις και εντυπωσεις.

zpaf

Recommended Posts

Τα 580gtx είναι κυρίαρχα αυτο κανείς δεν μπορεί να το αμφισβήτησή...

Θα ήθελα να δω τα 570gtx, μιλάμε για πάνω απο 1,4gb μνήμη γι αυτά τα τεστ!

Πιστεύω οτι τα 6950 θα τα έχουν πιάσει από το λαιμό τα 570gtx....

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Sources close to AMD confirmed that TSMC will be the fab of choice for 28nm graphics. The same people are suggesting that AMD didn’t want to risk and produce its graphics chips with Global Foundries as it was not sure if the new fab can deliver.

At the same time, AMD could not spare two sets of engineers and make two chips for two fabs. While this would have definitely been the best course of action, AMD simply doesn’t have resources for something like that.

The big issue is that Nvidia has more attention from TSMC, since it is a larger customer, but TSMC will give AMD as much attention as necessary. If they are both on time, you should see some 28nm graphics chips before the end of this year.

28nm means more transistors that are smaller, have better thermals and of course more graphics power. Next stop for AMD is to make this new core work with its next generation Fusion core, that is expected at 2012.

Why AMD chose TSMC for its 28 nm graphics

Eκει που ποναω πονταρεις zpaf!:tomato:

Η εικονα που εχω μεχρι τωρα ειναι οτι 2x6950 flash σε 6970 στα 950/1450 = 2x580 στα μαμα τους ρολογια.

Οταν οι 2x580 πανε στα 950/1050 η διαφορα ανεβαινει μεχρι και 15% αναλογα το παιχνιδι.

Δεν ξερω που πονανε πιο πολυ οι 580 στα min fps ή στην μνημη τους αλλα εγω (6950) ποναω στο unigine extreme/metro 2033 :D

Κοιτα τα κλοκαρισματα παιζουν ρολο στα κλειστα μετροπρογραμματα. Μεσα σε παιχνιδι δεν μπορω να βρω διαφορα...

Απο θεμα μνημης η 580 φαινεται να τελειωνει σε 5760 αναλυση οταν θα παιξεις με 8χΑΑ.

Ωραιος νικο αλλη μια σου εμεινε τωρα για να κανεις το trifire σου :D

Google

Κάνα δίμηνο το πολύ, υπομονή για την κουμούτσα, ε? καλά νέα!

κάτι πήρε το μάτι μου ότι θα ρουφάει από 2x8 pin για να τρέξει το κτήνος.

πριν λίγο τελείωσα και με τις μετρήσεις των 11.1. Συνολικά μου φάνηκαν πάνω κάτω ίδιοι με τους 10.12, εκτός από τις μικρές αλλά μετρήσιμες διαφορές και στα 2 3dmark.

Σχετικά με το CF..

Σε αρκετά games όπου τα min fps είναι κυριολεκτικά στον πάτο, πιστεύω ότι η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον 7200.10 δίσκο που έχω τα παιχνίδια, και αυτό το λέω γιατί και στο crysis wh, με ίδιες ρυθμίσεις μπορεί σήμερα να έβγαζε minimum 2..!!!(και στα 5 loops) και αύριο να έβγαζε 44.. (ομοίως πάλι σε πολλά loops), άσε δε το loading που πήγαινε σύννεφο και στα 3 runs του Metro2033. Με τα λύπης μου είδα επίσης ότι ακόμη και στα 4200 ο 9650, αποτελεί αρκετό bottleneck:hang3:, ορατό ιδιαίτερα στο F1 2010 (όπου είτε σε 1280χ720, είτε σε 1920χ1080 βγάζει ακριβώς ίδια fps π.χ...), και στο cod bo, το οποίο πέρα από τις στιγμές που κοιτάς τον ουρανό π.χ. και τα fps όντως διπλασιάστηκαν με το cf... στην πράξη έμειναν σχεδόν τα ίδια.. (τα αποτελέσματα από το fraps, "live" κατά τη διάρκεια της αποστολής στο Baikonur x3). Ακόμη και αν δεχτώ ότι τα συγκεκριμένα console ports.. είναι GTP προγραμματισμένα(παίζει και να ισχύει :p) , η "ηλικία" του φάνηκε και αλλού.., στο μη αναμενόμενο scalling στο gpu στο Ρ του vantage,που είναι πλέον πολύ ελαφρύ για 2 τέτοιες κάρτες, και στο Far Cry 2. Σε λιγότερο βαθμό δε, στα unigine και crysis (παρόλο που έκαναν καλό scalling αμφότερα). Ο Sandybridge από την άλλη με δελεάζει μεν με το oc potential του, αλλά θα περιμένω τον 1355/buldozer ή ,γιατί όχι, κάποιο μεταχειρισμένο i7/SB την ίδια περίοδο. Κλείνοντας να σημειώσω ότι αν δεν βγάλει update η futuremark(αν είναι εφικτό κιόλας..) θα βρομίσει ο τόπος από πλαστά scores από τις ΑΤΙ, όταν θα έχουν απενεργοποιημένο ή χαμηλωμένο το tesselation από τον οδηγό(βλέπε 9358->10713!!!).

υ.γ.> με χαροποίησε το γεγονός ότι στα 800 είναι σταθερές -unlocked of course- με <=1v, δοκιμασμένες σε loops crysis wh, f1 2010, occt gpu, unigine και τα πρόχειρα αντίστοιχα αποτελέσματα που είχα βγάλει με default τάσεις (~895mhz και οι 2) δείχνουν ότι ,μέχρι εκεί τουλάχιστον, ακούνε γραμμικά στην τάση :), (όχι ότι υπάρχει λόγος να τις τρέχεις παραπάνω από default, πέρα από benchmarks.. ;))

6950cfx.png

AMD Slashes Prices of Radeon HD 6800 and HD 6900 Series Products | techPowerUp

Ωπ! Καλησπέρα!

Γιά να δούμε...

Πόσο θα τους πάρει να το εφαρμοσουν και εδώ;

Ελπίζω με αυτή την κίνηση να πέσουν και οι τιμές τις 560..

Πω πω μιλαμε για τρελλα λουκουμακια εεε ;

# Radeon HD 6950 1 GB: 225.00€, $259

# Radeon HD 6950 2 GB: 239.99€, $269~289

edit

Ετσι και μου φερει και την 6990 κατω απο τα 600 ευρω τοτε μιλαμε για τον χορο της amd χωρις παρτενερ :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.