Jump to content

HD69xx επιδοσεις και εντυπωσεις.

zpaf

Recommended Posts

Σημερα ειπα να παιξω με το διακοπτακι στην θεση 1 :D (6970 880/1375 v1.17) και να δω λιγο τις θερμοκρασιες μου μιας και με το eyefinity οι καρτουλες ηδη στα idle πηρανε τα πανω τους.

Κατεληξα λοιπον στο εξης setup.

Για idle ειμαστε εδω.

temps37.jpg

και για gaming εδω.

temps41.jpg

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Δε ξέρω αν είναι λαλακια του GPUZ σε εσένα άλλα εμένα όταν έχω ανοιχτό youtube και η κάρτα πάει 500mhz, άμα μπω σε κάποιο 3d (παιχνίδι πχ) αντί να πάει στα 3d clocks (800) παραμένει στα 500.(φυσικά υπάρχει μείωση επιδόσεων δεν είναι απλά το νούμερο)

Αναγκαστικά πρέπει να κλείσω οτιδήποτε την παει 500mhz για να παίξει με 3d clocks.

Δε ξέρω αν είναι λαλακια του GPUZ σε εσένα άλλα εμένα όταν έχω ανοιχτό youtube και η κάρτα πάει 500mhz, άμα μπω σε κάποιο 3d (παιχνίδι πχ) αντί να πάει στα 3d clocks (800) παραμένει στα 500.(φυσικά υπάρχει μείωση επιδόσεων δεν είναι απλά το νούμερο)

Αναγκαστικά πρέπει να κλείσω οτιδήποτε την παει 500mhz για να παίξει με 3d clocks.

Εχεις δικιο. Μολις εβαλα youtube και ετρεξα παραλληλα unigine και τα ρολογια στον 1ο πυρηνα μεινανε στα 500 :wall:

Τι κουφο και αυτο ;

ίσως έχει σχέση με ένα "bug" που έχω παρατηρήσει, κάνοντας downvoltage τις κάρτες. με πολύ χαμηλή τάση π.χ. 1v, μόλις τρέχω occt gpu, ο 1ος πυρήνας, τρεμοπαίζει από 561-800 λές και έχει powertune στο -20%. (μάλιστα όσο πιο κοντά στο default/1.1volt είμαι, τόσο λιγότερες οι διακυμάνσεις), μια "βρώμικη λύση" που βρήκα είναι αφου επιλέξω volt, να βάλω -20% powertune, apply, (και στις 2 κάρτες/αν και στην 2η ισως δεν χρειαζεται..) +20% powertune, apply. και αν δεν πειράξω την τάση , πλέον τα mhz του πρώτου πυρήνα μένουν κολλημένα στα 800. Εσένα είναι διαφορετικό βέβαια πρόβλημα, αλλα θα μπορούσες όσο είναι ανοικτό το youtube, να το δοκιμάσεις με το powertune.

Καλά είναι και γ@μ* η κάρτα...

Έβαλα το F.E.A.R. Project Origin και με το Fraps μέσα στο παιχνίδι έχω 160-300FPS...!!!

Με μέσο όρο τα 190-210!!!

Aυτο το εχει για πλακα! Βαλε κανενα πιο απαιτητικο.

Έβαλα,

Dead Space, και έχει 260FPS μέσο όρο στο παιχνίδι, ενώ τα γραφικά του είναι ανώτερα από το F.E.A.R, το Lost Planet παίζει γύρω στα 106-130FPS, Ενώ το Crysis, ~40-80FPS Και το GTA με 63FPS βγάζει το Benchmark του... Φυσικά όλα τα παιχνίδια στο τέρμα.. Πλάκα πλάκα δεν υπάρχει παιχνίδι που να την γονατίζει... Σε αναλύσεις 1920x1080 πάντα..

lp2dx92011011620433868.jpg

Θα το κατεβάσω, αλλά από ότι βλέπω θα παίξει άνετα...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=DNugdqJBTpE&feature=related]YouTube - Metro 2033 XFX 6970 GamePlay[/ame] <- και γενικότερα τα βιντεοκλίπ στο youtube όταν αφορά παιχνίδια και κάρτες γραφικών "περιγράφουν" την απόδοση τους..

Στην χειρότερη αν κολάει θα της τραβήξω ένα o/c, και αν συνεχίζει να έχει κάτω από 30FPS θα πάρω άλλη μια :D

Και εδώ δείχνει ότι όντως έχει καλή απόδοση και όχι 6970 αλλά 6950....

[ame]

[/ame]

Εχεις δικιο. Μολις εβαλα youtube και ετρεξα παραλληλα unigine και τα ρολογια στον 1ο πυρηνα μεινανε στα 500 :wall:

Τι κουφο και αυτο ;

Αυτό ισχύει από πολύ παλιότερους οδηγούς...

Απλά με το youtube πάει σε συγκεκριμένο mode λειτουργίας και αν δεν κλείσεις το παράθυρο του ie τα ρολόγια παραμένουν εκεί στην κύρια κάρτα. Οπότε πριν μπείς σε παιχνίδι-benchmark κλείνεις ότι παράθυρο έχεις ανοιχτό με youtube επειδή σου ρίχνει τις επιδόσεις...

Αυτό δεν είναι bug, λογικό είναι να συμβαίνει...

Eβαλα το Metro 2033, έπαιξα...

Γενικά παρατήρισα ότι σε 1 σημείο με έντονη δραστηριότητα το FrameRate έπεσε εώς και 24FPS... Επαιξα μιση ώρα, γενικά ήταν στα 32-48FPS... (Φυσικά όλα στο τέρμα τα γραφικά).

Δεν το είχα o/ced γιατί το ξέχασα στα default... Αλλά όντως μου φαίνεται ότι αν γονατίζει έτσι τα Frames στην 6970.... Στην 6870 και στην 6850 τι θα κάνει? Θα σέρνεται? :/

Γενικά παρατήρισα ότι σε 1 σημείο με έντονη δραστηριότητα το FrameRate έπεσε εώς και 24FPS... Επαιξα μιση ώρα, γενικά ήταν στα 32-48FPS... (Φυσικά όλα στο τέρμα τα γραφικά).

Δεν το είχα o/ced γιατί το ξέχασα στα default... Αλλά όντως μου φαίνεται ότι αν γονατίζει έτσι τα Frames στην 6970.... Στην 6870 και στην 6850 τι θα κάνει? Θα σέρνεται? :/

Σα πολύ... ψηλά μας τα λες τα FPS.

Σίγουρα είσαι "max details" και με AA μάλιστα ?

Έχεις ακόμα πολύ δρόμο μπροστά σου:p

όταν θα κλήσεις κανα 6ωρο συνεχόμενο τότε βλέπουμε:p

όταν το έπαιζα από τότε που ξύπναγα μέχρι όταν θα ξανακοιμόμουν ήταν ανοιχτό το game απλώς καποιες φορές minimized, full όλα αλλά τελικά από ότι είδα από ένα αρθρο το Anti-Aliasing στο 4Χmsaa δεν μου άρεσε τόσο στο aaa μου φένεται καλύτερα σαν να έχουν άλλη υφή απο την θολούρα του 4msaa τώρα αυτά είναι γούστα:p

Metro 2033: Benchmarks with DirectX 11 and GPU Physx - Metro 2033, Graphics Card, Benchmark, DirectX 11, GPU-PhysX - PC Games Hardware

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.