Jump to content

HD69xx επιδοσεις και εντυπωσεις.

zpaf

Recommended Posts

Λέω να πάρω αυτήν..

MSI R6950-2PM2D2GD5 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

Είναι και όμορφη, και επίσης έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά σε ποιότητα κατασκευής

διάβασα αυτό " Όσον αφορά τα Military Class II, καλωσορίστε τα Solid CAPs, τα Super

Ferrite Chokes και τους Hi-c CAPs. Οι Hi-c πυκνωτές έρχονται με

πυρήνα από ταντάλιο και μετά από εξαντλητικές δοκιμές αποδείχτηκαν η καλύτερη

λύση σε τρομερά υψηλές ή τρομερά χαμηλές θερμοκρασίες, ανεξαρτήτως του πόσο θα

πιέσετε την μητρική. Τα πηνία φερρίτη (Super Ferrite Chokes - SFC) εγγυώνται

σταθερή παροχή ενέργειας στην motherboard, εφόσον προσφέρουν 30% περισσότερο

ρεύμα σε σχέση με τα παραδοσιακά πηνία, αλλά οι θερμοκρασίες τους είναι

μειωμένες κατά 35%. Μιλάμε δηλαδή για την πιο ισορροπημένη λύση μεταξύ υψηλού

performance και υψηλού efficiency. " περισσότερα εδώ -> http://www.hwbox.gr/news-vga/10622-msi-r6950-2pm2d2gd5-r6970-2pm2d2gd5-press-release-directx-11-power.html

Και φαντάζομαι και ξεκλειδώνει και έχει και καλύτερη απόδοση σε θερμοκρασίες / Overclocking....

Τι λέτε? Την παραγγέλνω? Η να πάρω την κλασσική Sapphire?

PER.514425_1.jpg

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply
Λέω να πάρω αυτήν..

MSI R6950-2PM2D2GD5 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

Είναι και όμορφη, και επίσης έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά σε ποιότητα κατασκευής

διάβασα αυτό " Όσον αφορά τα Military Class II, καλωσορίστε τα Solid CAPs, τα Super

Ferrite Chokes και τους Hi-c CAPs. Οι Hi-c πυκνωτές έρχονται με

πυρήνα από ταντάλιο και μετά από εξαντλητικές δοκιμές αποδείχτηκαν η καλύτερη

λύση σε τρομερά υψηλές ή τρομερά χαμηλές θερμοκρασίες, ανεξαρτήτως του πόσο θα

πιέσετε την μητρική. Τα πηνία φερρίτη (Super Ferrite Chokes - SFC) εγγυώνται

σταθερή παροχή ενέργειας στην motherboard, εφόσον προσφέρουν 30% περισσότερο

ρεύμα σε σχέση με τα παραδοσιακά πηνία, αλλά οι θερμοκρασίες τους είναι

μειωμένες κατά 35%. Μιλάμε δηλαδή για την πιο ισορροπημένη λύση μεταξύ υψηλού

performance και υψηλού efficiency. " περισσότερα εδώ -> MSI R6950-2PM2D2GD5 & R6970-2PM2D2GD5 Press Release: DirectX 11 Power! - ( HWBOX ) O/C on first boot

Και φαντάζομαι και ξεκλειδώνει και έχει και καλύτερη απόδοση σε θερμοκρασίες / Overclocking....

Τι λέτε? Την παραγγέλνω? Η να πάρω την κλασσική Sapphire?

PER.514425_1.jpg

Οντως πολυ ομορφη η υλοποιηση της msi αλλα τα 332 ευρω του eshop δεν μου αρεσαν.

MSI Radeon HD6950 2048MB | Skroutz.gr

Οντως πολυ ομορφη η υλοποιηση της msi αλλα τα 332 ευρω του eshop δεν μου αρεσαν.

MSI Radeon HD6950 2048MB | Skroutz.gr

Επειδή το ψάχνω πολύ και συνεχίζω να το ψάχνω χωρίς λόγο και δεν την παίρνω, την παράγειλα από το e-shop...

Δεν με πειράζει, μου αρκεί που έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής... Μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και μεγαλύτερα πειράγματα... :)

Επειδή το ψάχνω πολύ και συνεχίζω να το ψάχνω χωρίς λόγο και δεν την παίρνω, την παράγειλα από το e-shop...

Δεν με πειράζει, μου αρκεί που έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής... Μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και μεγαλύτερα πειράγματα... :)

Mα δεν σου εξασφαλιζει κανεις οτι θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, η οτι θα σηκωνει μεγαλυτερα <<πειραγματα>>...Μια χαρα υλοποιηση ειναι και της sapphire (oι 2 τελευταιες καρτες που ειχα sapphire ηταν και ηταν εξαιρετικες)...Ειναι κριμα να πληρωσεις τοσα χρηματα επειδη εχει ωραιο αυτοκολλητο...:nono:

Τα 332 ευρω ακουγονται παρα πολλα για μια 6950..

Οπως και να χει παντως καλες αγορες :)

Mα δεν σου εξασφαλιζει κανεις οτι θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, η οτι θα σηκωνει μεγαλυτερα <<πειραγματα>>...Μια χαρα υλοποιηση ειναι και της sapphire (oι 2 τελευταιες καρτες που ειχα sapphire ηταν και ηταν εξαιρετικες)...Ειναι κριμα να πληρωσεις τοσα χρηματα επειδη εχει ωραιο αυτοκολλητο...:nono:

Τα 332 ευρω ακουγονται παρα πολλα για μια 6950..

Οπως και να χει παντως καλες αγορες :)

Δεν μου το εξασφαλίζει 100% αλλά σύμφωνα με αυτό που λέει

" Οι νέες Radeon HD 6970 και Radeon HD 6950 ψύχονται με εξελιγμένο vapor chamber cooler και χρησιμοποιούν εξαρτήματα στρατιωτικής κλάσης Military Class II για μεγαλύτερο overclocking potential. "

Και επίσης αυτό:

Τέλος οι solid Ιαπωνικοί πυκνωτές με πυρήνα αλουμινίου, υπόσχονται να προσφέρουν

χαμηλή αντίσταση και παραπάνω από δέκα χρόνια διάρκεια ζωής σε συνεχές πλήρες

φορτίο. Εν συγκρίση με τους παλαιότερους liquid ηλεκτρολητικούς πυκνωτές

θεωρούνται πολύ πιο σταθεροί και αποδοτικοί, για αυτό εξάλλου τους επέλεξε η

MSI.

Ας βάλω και την εικόνα 4614d09b86b1e7b2.jpg

Δείχνουν για μια πολύ καλή ποιοτική υλοποίηση της 6950..

Ενώ της Saphire μπορεί να είναι όντως απλά μια καλή εταιρία...

Δεν την διάλεξα φυσικά για το αυτοκόλλητο... Έλεος θα ήταν... Φυσικά όμως δεν με χάλασε γενικά :p

Δεν μου το εξασφαλίζει 100% αλλά σύμφωνα με αυτό που λέει

" Οι νέες Radeon HD 6970 και Radeon HD 6950 ψύχονται με εξελιγμένο vapor chamber cooler και χρησιμοποιούν εξαρτήματα στρατιωτικής κλάσης Military Class II για μεγαλύτερο overclocking potential. "

Και επίσης αυτό:

Τέλος οι solid Ιαπωνικοί πυκνωτές με πυρήνα αλουμινίου, υπόσχονται να προσφέρουν

χαμηλή αντίσταση και παραπάνω από δέκα χρόνια διάρκεια ζωής σε συνεχές πλήρες

φορτίο. Εν συγκρίση με τους παλαιότερους liquid ηλεκτρολητικούς πυκνωτές

θεωρούνται πολύ πιο σταθεροί και αποδοτικοί, για αυτό εξάλλου τους επέλεξε η

MSI.

Ας βάλω και την εικόνα 4614d09b86b1e7b2.jpg

Δείχνουν για μια πολύ καλή ποιοτική υλοποίηση της 6950..

Ενώ της Saphire μπορεί να είναι όντως απλά μια καλή εταιρία...

Δεν την διάλεξα φυσικά για το αυτοκόλλητο... Έλεος θα ήταν... Φυσικά όμως δεν με χάλασε γενικά :p

μπλα μπλα μπλα φρου φρου και αρώματα:p εσύ πιστεύεις το military?

είναι απλώς για να πουλήσει μούρη ντάξ όντως μπορεί να έχει βάλει άλλους πυκνωτές που είναι καλύτεροι και μπορεί να είναι κατά ένα ποσοστό καλύτερα παθητικά από μόνα τους αλλά μην νομίζεις ότι πήρανε πυκνωτές από κάνα στρατόπεδο η την nasa και τα βάλανε στην κάρτα:p

δε πα νάχει ότι πυκνωτές η msi εγώ msi δεν θα έπερνα για κανένα λόγο παλιά στις nvidia θα το έκανα τώρα :suicide:

sapphire και πάλι sapphire(ξέρει ο cmos μπουριά μαυρίλες κτλπ)

το τι θα πάρεις btw 6950 ή 6970 it's up to you:P αν δεν έχεις πρόβλημα με το ρευστό πάρε 6970 why not? ποιος ξέρει που θα την πας? στον θεό:p αν όμως υπάρχει θέμα με το ρευστό τότε πάρε 6950 και θα είσαι comple:ph34r:

@aris20

Tι να σου πω εσυ πληρωνεις εσυ ξερεις:cool:

Προσωπικα 332 ευρω για 6950 δεν εδινα με την καμια...:p

Αφου διαθετεις τοσα χρηματα, δεν μαμιεται πηγαινε για 6970 ...

δε συμφωνω...αν η 6950 μπορει και πηγαινει 950/1450...ποσο πιο πανω θελει καποιος...πιστευεις οτι ενα παιχνιδι που θα ναι unplayable με 6950 θα παιζει με 6970...???

αν ξεκλειδωθει το bios για βολτ...πιστευω, οτι το 1000/1500 μπορει να το εχει με καποιο ρισκο...αλλα θα το εχει...ειδικα δε αν βρουν και τροπο να αυξησουν ρευμα στα vram...

τωρα αν πηγαινει η 6970 η γνησια λογω ποιοτητας 1100/1600, τι θα κερδισει καποιος...??? μηπως θα παιξει κατι πολυ καλυτερα...τα shaders μετρανε...και εδω η 6950 ειναι μαφια...

αν στην εποχη 58χχ, η 5850 ειχε και τα shaders της 5870 εκτος ταχυτητας, θα σου λεγα ποιοι θα επαιρναν την 5870............................................................................... ;)

δε συμφωνω...αν η 6950 μπορει και πηγαινει 950/1450...ποσο πιο πανω θελει καποιος...πιστευεις οτι ενα παιχνιδι που θα ναι unplayable με 6950 θα παιζει με 6970...???

αν ξεκλειδωθει το bios για βολτ...πιστευω, οτι το 1000/1500 μπορει να το εχει με καποιο ρισκο...αλλα θα το εχει...ειδικα δε αν βρουν και τροπο να αυξησουν ρευμα στα vram...

τωρα αν πηγαινει η 6970 η γνησια λογω ποιοτητας 1100/1600, τι θα κερδισει καποιος...??? μηπως θα παιξει κατι πολυ καλυτερα...τα shaders μετρανε...και εδω η 6950 ειναι μαφια...

αν στην εποχη 58χχ, η 5850 ειχε και τα shaders της 5870 εκτος ταχυτητας, θα σου λεγα ποιοι θα επαιρναν την 5870............................................................................... ;)

μην την ψάχνεις είναι κάποια άτομα που σου λένε θέλω το καλύτερο το top και το πιο ακριβό πχ άλλος τα θέλει στην εικόνα άλλος τα θέλει στον ήχο τι να κάνεις είναι στο κάθε άτομο

Aυτο που λες για το δεν θα ειναι playble με την μια και unplayble με την αλλη καρτα..Οταν δινεις τοσο χρηματα για αγορα καρτας πεζει ρολο και ο παραγοντας <<τρελα>>..Γιατι αν το παμε ετσι παιρνεις μια μετεχειρη 5850 που βρισκεις πλεον στα 150 ευρω, την κλοκαρεις και ειναι υπεραρκετη για το συνολο των χρηστων που παιζει σε γηινες αναλυσεις, δεν θα υπαρχει κατι που θα ειναι unplayble...

Για να μην παρεξηγηθω, δεν λεω οτι το να αγορασει καποιος μια 6950 δεν ειναι καλη αγορα, ισα ισα, αλλα σε αυτα τα λεφτα που δινει το παλικαρι, παυει να υφισταται και το value for money πλεον...

Υπαρχει παντα πιθανη η περιπτωση να μην ξεκλειδωσει, αλλα και να ξεκλειδωσει δεν ειναι σιγουρο οτι θα φτανει τα ρολογια που λες εσυ, συν οτι αν τη φλασαρει και για τον Α η Β λογο χρειαστει rma καθολου απιθανο να εχει προβλημα και με την εγγυηση της καρτας...

Επισης σιγουρα η 6970 εχει μεγαλυτερα περιθωρια OC οποτε παντα θα ειναι <<μπροστα>> απο 6950...

Οποτε για ολα τα παραπανω εγω αν θα αγορασα 6950 θα επειρνα την φθηνοτερη..

Αν εφτανα σε αυτα τα χρηματα, θα προτιμουσα να δωσω αλλα 25-30 ευρω και θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο..

Βεβαια ο καθενας ειναι κυριος του πορτοφολιου του :cool:

Ετσι και αλλιως μαλλον την εχει παραγγειλει ηδη, οποτε οτι και να λεμε κουβεντες στο αερα ειναι:p

edit: @GokuSS4 στα +25-30 ευρω δεν ειναι μονο για να παρει το καλυτερο-ακριβοτερο το top οπως λες..

Θεμα απλης λογικης ειναι...

edit: @GokuSS4 στα +25-30 ευρω δεν ειναι μονο για να παρει το καλυτερο-ακριβοτερο το top οπως λες..

Θεμα απλης λογικης ειναι...

τι 25-30 ευρώ για το top?

για το αν 8α πάρει msi η sapphire? ε είναι και λίγο λογική είναι και λίγο κατά πόσο σε πιάνουνε κορόιδο στο τρυπάκι του marketing είναι λίγο από όλα

τι 25-30 ευρώ για το top?

για το αν 8α πάρει msi η sapphire? ε είναι και λίγο λογική είναι και λίγο κατά πόσο σε πιάνουνε κορόιδο στο τρυπάκι του marketing είναι λίγο από όλα

Στο πιο πανω ποστ εξηγω το σκεπτικο μου αλλα μαλλον δεν με καταλαβες η δεν το διαβασες..

Λεω οτι αφου εφτασε στα 332 ευρω για 6950, θεωρω οτι θα ηταν πιο λογικο να δωσει +25-30 ευρω και να παρει 6970 στα 358 ευρω.. Τουλαχιστον αυτο θα εκανα εγω..

Τελοσπαντων οπως και να χει καλοριζικη και καλοδουλευτη στο παλικαρι! Η 6950 ειναι δυναμη θα μεινει ικανοποιημενος, δεν προκειται να τον κρεμασει πουθενα:T:

Aκύρωσα την παραγγελία, με ένα e-mail και παράγγειλα την 6970 MSI στα 412ευρώ

MSI R6970-2PM2D2GD5 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR αυτήν... :)

Γιατί δεν ξέρω ήδη που θα δώσω 332 ευρώ δεν κολάω στα 80 ευρώ παραπάνω για κάτι καλύτερο...

Αν ξεκλειδωθεί το Voltage Mod, μετά μπορεί να έχει 10-15-20Frames επιπλέον σε σχέση με την 6950...

Εντάξει θα την πάρω για 2 χρόνια όμως... Δεν θέλω μετά από 1 χρόνο αν βγεί νέο Crysis να προσπαθώ να παίζω με 20-40Frames... Mια φορά την παίρνω...

το σιγουρο ειναι οτι το crysis 2 θα το παιζουμε ολοι...να δω ρε μαγκες τι θα κανουμε με το metro2034 ολοι θα παμε ταμειο για 79χχ και 6χχ...χαχαχαχα!!!:tongue: θα χει κανα φως που θα βλεπουμε 10 fps...:jump1::jump1::jump1:

το σιγουρο ειναι οτι το crysis 2 θα το παιζουμε ολοι...να δω ρε μαγκες τι θα κανουμε με το metro2034 ολοι θα παμε ταμειο για 79χχ και 6χχ...χαχαχαχα!!!:tongue: θα χει κανα φως που θα βλεπουμε 10 fps...:jump1::jump1::jump1:

Ένας gamer ΔΕΝ θα κάνει αναβάθμιση για το μετρό20χχ.

Δεν νομίζω στο νέο Crysis να έχει 10FPS μόνο η 6970...

Πάντως εδώ βλέπω ότι η 6970 έφτασε τρελλά μεγάλα ρολόγια...

ASUS HD6970 Voltage Tweak OC results@1015/1520MHz Stock cooling - XtremeSystems Forums

1015MHz Core / 1520MHz Memory...

Εκεί ειδικά δεν την πλησιάζει καμία 6950 με τίποτα...

Και αν βρεθεί τρόπος για Volt Modd

τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο extreme...

Ενώ οι 6950 τερματίζουν στα 950MHz core / 1450MHz Μemory και αν... Και με την μικρότερη τροφοδοσία ίσως να ζορίζονται...

Και για αυτό σκέφτηκα την MSI 6950 για αρχή καλύτερο στήσιμο μεγαλύτερο efficiency έχει πιο ποιοτικά υλικά κατασκευής.. Τι θα κάνετε αν δείτε ότι οι Saphire 6950 σας ψοφάνε σε 6-8 μήνες περίπου? Περάσανε 6-8 μήνες για να το διαπιστώσετε? Όχι...

Είναι ρίσκο για αυτό κ εγω τελικά άλλαξα γνώμη.. Κάτι θα ξέρει κ η AMD, αλλιώς τι τις κλείδωσε...? Ποιος ο λόγος να δώσει σχεδόν ακριβώς 2 ίδιες κάρτες γραφικών...? Κάτι ύποπτο υπάρχει... Δεν ξέρω μπορεί απλά να μας κάνει κ πλάκα...

Ίσως να πάνε και πιο ψηλά δεν μπορώ να βρώ κανένα Overclocking Result με την 6950...

Πάντως εδώ βλέπω ότι η 6970 έφτασε τρελλά μεγάλα ρολόγια...

ASUS HD6970 Voltage Tweak OC results@1015/1520MHz Stock cooling - XtremeSystems Forums

1015MHz Core / 1520MHz Memory...

Εκεί ειδικά δεν την πλησιάζει καμία 6950 με τίποτα...

Εγω παντως δεν τα λεω "τρελλά μεγάλα ρολόγια"

Αν κοιταξεις απο που ξεκινανε οι 6950/6970 σε ρολογια και τασεις και δεις το 915/1450 που εχω με το default bios της sapphire με ταση 1.1 τι θα ελεγες ; http://www.thelab.gr/1062943087-post167.html

Τι θα κάνετε αν δείτε ότι οι Saphire 6950 σας ψοφάνε σε 6-8 μήνες περίπου? Περάσανε 6-8 μήνες για να το διαπιστώσετε? Όχι...

Τι θα κανουμε ; Μα το ιδιο που θα κανεις και εσυ αν δουλευεις την καρτα σου για 6-8 μηνες με ταση 1.5

Στο νετ υπαρχει batchακι που περνει το bios της 6950 και ανοιγει μονο τα shaders κρατωντας τασεις/ρολογια στα μαμα. Αυτο ειναι ολο το clu σημερα των 6950 και τιποτε παραπανω.

Αν καποιος θελει να παιξει με o/c ισχυουν οπως παντα οι γνωστοι κανονες περι επικινδυνοτητας.

By the way καλοριζικη η νεα σου καρτουλα και ευχομαι τα ρολογια που βλεπεις στο xtreme forum να τα εχεις με την μαμα ταση της 6970 1.175 :D

Δεν νομίζω στο νέο Crysis να έχει 10FPS μόνο η 6970...

εγώ γιατί πάλι με το αθώο μου μυαλό νομίζω ότι καμία κάρτα (6950-6970)δεν θα έχει πρόβλημα, και 8α το παίζουνε νεράκι και οι 2?

Τι θα κάνετε αν δείτε ότι οι Saphire 6950 σας ψοφάνε σε 6-8 μήνες περίπου? Περάσανε 6-8 μήνες για να το διαπιστώσετε? Όχι...

man πρώτα θα πεθάνει η msi και μετά η sapphire...

μην έχεις ψευδαισθήσεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.