Jump to content

Αγορα υπολογιστη μεχρι 800€ - εφαρμογες γραφειου

FANISTELROOY

Recommended Posts

Φιλος μου θελει να παρει υπολογιστη για καθημερινη χρηση και να τον κρατησει καποια χρονια.

Δεν θα κανει overclock, δεν θα παιζει παιχνιδια, δεν θα κανει video editing. Θελει εναν υπολογιστη για απλη καθημερινη χρηση με λιγα λογια.

Το budget για κεντρικη μοναδα και πληκτρολογιο-ποντικι ειναι 800€, και θελει και να παρει και κανενα TV-Monitor παραπισω με καμια 200αρια ευρω.

Πιστευω πως για τη δουλεια που το θελει δεν ειναι αναγκη να φτασει στα 800€.

Το θεμα ειναι: amd ή intel???

Παρακαλω πολυ τις προτασεις σας για τη συνθεση που ζηταω.

manosn.jpg

120Ε για αυτο το τροφοδοτικο δεν αξιζει ...

Βεβαια δεν θα το ζορισει ποτε...αλλα και παλι 120Ε ειναι 120Ε.

Ας δει αυτο που ειναι bronze και αθορυβο.Παιζει και 400 στα 70Ε...το οποιο εξισου θα τον καλυψει..αλλα για να ειναι πιο future proof αν ξυπνησει ενα πρωι και ζητησει καμμια 5870/6870/470/570.

Aν δε το εμπιστευεται/σαι δες good old time classic chieftec (πχ Α135...τα νιτρο δεν βλεπω να τα τιμαει καποιο μαγαζι).

Αν ειναι απλη καθημερινη χρηση...βγαλε την καρτα..πεταμενα 80Ε ειναι..

Ας κοιταξει κατι με ενσωματωμενη.

Ο σκληρος ...ειναι οτι πρεπει για backup...(οκ...υπερβαλλω λιγο)

Αν θελει να δωσει ντε και καλα 800Ε ..ας παρει ενα ssd με τα λεφτα που γλιτωνει απο την καρτα(+τροφοδοτικο).Οσο απλος χρηστης και να ειναι ..καποτε θα το εκτιμησει.

Mητρικη+cpu1 ή cpu2

και απο amd...(ναι...δεν θα δει διαφορα σε αυτα που θελει)

μητρικη+cpu1+cpu2+cpu3

(μεχρι και 6 πυρηνος χωραει στο budget...αλλα για απλη χρηση???Και με τον 3core μια χαρα θα ειναι)

μνημες....πολλες προτασεις και εδω...

Οι "χειροτερες" δυνατες που αξιζει να κοιταξεις.

Η νεα σειρα της corsair (2 dimmakia των 4gb ...1600αρες με 8αρια) ..στην τιμη των 1333 που εδειξες..

Και υπαρχουν και αλλες φτηνοτερες ...1600αρες..αλλα αν ηθελα 8g τις vengeance θα επαιρνα.(αν και μαλλον θα προτιμουσα -για δικους μου λογους- τις 1866 με 9αρια για ~10Ε παραπανω)

Θα του έβαζα

- ένα vertex 60άρι στα 135 ευρώ,

και θα έβγαζα τον 640 και τα 4GB μνήμης

Τα 4GB θα του είναι αρκετά και για 8 χρόνια ακόμα... ότι έχω τρέξει και ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα, που κάνω πολλά ταυτόχρονα κάθε μέρα, δεν πρέπει να έχω πλησιάσει καν τα 2GB, άλλο που τα OS πλέον κάνουν pre-allocate όλη την μνήμη, ουσιαστικά χρησιμοποιούν πολύ μικρό μέρος αυτής... ακόμα και σε παιχνίδια κάπου στα 3GB φτάνει (σε 64bit OS)... ακόμα και οι πιο βαριές εφαρμογές (πχ οι browsers) έχουν ένα footprint των 150-200ΜΒ στην μνήμη... εξαιρούνται εφαρμογές που έχουν να κάνουν με video editing και rendering, αλλά και να τα κάνει αυτά μια φορά τον χρόνο για τόσο μεγάλα αρχεία, δεν χάλασε ο κόσμος να αργήσουν 1-2 λεπτά παραπάνω με το pagefile...

SSD δεν χρειαζεται! και γω με τους ιδιους δισκους ειμαι και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Καλυτερα να τα δωσει σε μια οθονη να βαλει το ps3 πανω.

Οι μνημες ειναι υπερβολη τα 8. Αν θελει να κοψει θα βαλουμε 4...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.