onty1416003331 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2010 Χαιρετω την παρεα.. Απο καιρο παρακολουθω το θεμα με τις φωτο που βγαζεται και πραγματικα εχω μεινει αφωνος.. Ετσι με τσιτωσατε και εχθες αγορασα την CANON EOS 550D για να ξεκινησω και εγω να ασχολουμαι με την φωτογραφια. Ειμαι παντελως ασχετος και θα ηθελα παρακαλω να μου δωσετε καποιες συμβουλες , για τον τροπο με τον οποιο μπορω να αξιολογω και να ρυθμιζω με τον καταλληλο τροπο την μηχανη μου αναλογα με αυτο που θελω να πετυχω, αλλα και να μου πειτε με ποιο τροπο μπορω να προφυλαξω την μηχανη μου απο τυχον βλαβες η χαζομαρες που κανουμε συνηθως απο απροσεξια.. Σημερα λεω να ανεβω στο βουνο να το παιδεψω λιγακι.. Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη .. Ευχαριστω εκ των προτερων... Α..! ας ανεβασω μια φωτο που εβγαλα και πιστευω ειναι καλη ! ειναι ο Αρης το κουταβι μου.. πολυ καλο μοντελο ! http://img51.imageshack.us/img51/8531/img1490nj.jpg' alt='img1490nj.jpg'> Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Δεκέμβριος 16, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 welcome... τί θες να μάθεις? πάνω σε αυτη που ανέβασες: 1.ωραία φάτσα αλλά δεν παίζει με τον φακό 2. nice που δε τον κέντραρες 3. φλύαρο background που δε δίνει κάτι στην φώτο 4. στα πορτραίτα εστίαση κατά κανόνα στο μάτι (κ χωρίς τσίμπλα αν κ ο NTG ίσως κάπου βρει την εξαίρεση κ μου την πει) 5.δοκίμασε κ άφλασα σηκώνοντας iso μιας και από τοσο κοντά χάνεις φυσικότητα με τη φλασιά 6. ο αγκώνας (?) δεξιά? 7. μπορείς να ανεβάζεις μικρότερης ανάλυσης αρχείο για ευκολία όλων Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 16, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 Το βιβλιαρακι που εχει με οδηγιες της CANON δεν τα λεει ουτε με λεπτομερειες ουτε τα κανει ξεκαθαρα.. Πχ τι ακριβως κανει το ISO , τι ειναι το F5.6 για παραδειγμα, και γενικα ολες οι παραμετροι που εχει για να προσαρμοσεις πριν τραβηξεις την φωτο.. Τη νυχτα πως μπορω να τραβιξω ενα τοπιο με θαλασσα και μερικα λαμπακια απο ενα καραβι.. Η ενα κτιριο σκοτεινο χωρις φλας αλλα να φαινεται ρεαλιστικο με χαμηλο φωτισμο.. Οταν ειμαι στο βουνο για να βγαλω ενα τοπιο και εχει ηλιο , με τι μπορω να παιξω για να εχω το αποτελεσμα που αρεσει σε μενα? Τετοιου ειδους αποριες εχω.. Οκ κατεβασα την αναλυση στην προηγουμενη φωτο.. Εκεινο δεξια δεν ξερω τι ειναι..ισως καποιο δαχτυλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 16, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 Να εστιαζεις παντα στα ματια σε πορτρετα/ζωα. Περα απο αυτο, οτι ζητας θα το μαθεις διαβάζοντας tips/how to απο διαφορα sites που ασχολουνται με τη φωτογραφια. Για αρχη σου προτεινω να δεις το digital photography school που ειναι εξαιρετικό site με πολλούς οδηγούς για editing και tutorial ωστε να μάθεις να τραβας σωστες φωτογραφίες. To f/5,6 ειναι το μεγεθος του διαφράγματος Aperture: Exposure: Glossary: Learn: Digital Photography Review Εδω ειναι οι 3 παράμετροι που επηρεάζουν την έκθεση της φωτογραφίας Learning about Exposure – The Exposure Triangle Για πρωτη φορα ειναι δύσκολο μεχρι να συνηθίσεις την dslr αλλα dont worry θα μαθεις γρηγορα... Ξεχασα να σου πω να διαβασεις το manual ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Δεκέμβριος 16, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 για αρχή δες εδώ για το f (διάφραγμα) και το ISOSensitivity (ISO): Digital Imaging: Glossary: Learn: Digital Photography ReviewF-number - Wikipedia, the free encyclopedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Δεκέμβριος 16, 2010 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 Καλως μάς ήρθες Κάνε μιά χάρη στόν εαυτό σου καί δώστου μία δύο εβδομάδες νά μάθεις τήν λειτουργεία τής κάμερας. Ξέρω ότι είσαι ενθουσιασμένος αλλά κρατήσου. Ξεκίνα από εδώ - , ? , e book είναι δωρεάν ή από εκεί πού πρότειναν τά παιδιά παραπάνω. Πάρτο σιγά σιγά,κάθε θέμα πού θά διαβάσεις κάντο πράξη,κάνε τίς δοκιμές σου,ακόμα καό μέσα στό σπίτι. πάρε καί ένα τριποδάκι γιά αρχή,θά σού χρειαστεί στίς δοκιμές. Καλορίζικη καί καλές φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 16, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 Ευχαριστω σε ολους ! Με τετοιο ενδιαφερον που δειχνετε για καποιον καινουριο στον χωρο , ειναι σιγουρο οτι ειναι θεμα ημερων να συναγωνιζομαι ακομα και εσας και να βγαζω καλες φωτο ! Κοιταξα ηδη τα λινκς που μου προτεινατε και μπορω να πω οτι κατι εχω πιασει ! Τωρα κατεβασα και το rar με το βιβλιο που προτεινεις Σακη και θα το λιωσω αμεσως ! Τριποδακι θα παω σε λιγο να παρω.. Ειδα ενα Στον κωτσοβολο στην π. ραλλη με 54 Ε πιστευω ειναι κατι επαρκες για εμενα.. Προτεινεται κατι αλλο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 16, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 googlαρεις οτι εννοια δεν ξερεις... Συνηθως θα σε παραπεμψουν σε αξιολογα site που αξιζει να ασχοληθεις λιγακι παραπανω. (αλλα και να μη σε τραβηξουν δεν πειραζει) Οτι δεν καταλαβαινεις επι του συγκεκριμενου εδω ειμαστε. οκ για μερικες εικονες...αλλα καλο θα ηταν να ανεβαζεις η σε μικροτερη αναλυση νομιζω στα 850 (ή 800 αν και νομιζω οτι ανεβηκε) δεν κανει resize το forum. Εναλλακτικα...αναλυσεις κοντα στο 1000 ειναι υπεραρκετες για οποιαδηποτε φωτογραφια. (στην εσχατη των περιπτωσεων βαλε το λινκ για φορουμ.(το thumbnail δλδ). Δωσε χρονο στον εαυτο σου και να διαβασεις και να πειραματιστεις... Οι κανονες καλοι χρυσοι....καποια στιγμη αν θες να ξεφυγεις απο τα συνηθισμενα θα πρεπει να τους κοψεις.(δεν θα εχεις παντα το βελτιστο των αποτελεσματων...απλα μη βαλεις παρωπιδες οσο αναφορα στους κανονες) Αυτα....καλως ηλθες στη παρεα της canon ...αριστη επιλογη κλπ κλπ εδιτ μεχρι να απαντησω με προλαβε και ο σακης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeroengine Δεκέμβριος 16, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 Μπορει να σε βοηθησει και αυτο εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 16, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 NTG σευχαριστω για το καλοσορισμα και τις συμβουλες σου ! Ας μαθω πρωτα να δουλευω με βαση τους κανονες και μετα οταν ''το εχω'' στα απλα , θα κανω τα δικα μου . aeroengine διαμαντακι το λινκ που εδωσες ! Πιστευω ειναι πολυ κοντα στην νοημοσυνη μου και ειναι και στα ελλινικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeroengine Δεκέμβριος 16, 2010 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 Ναι βοηθησε και εμενα πριν καποιους μηνες να καταλαβω αρκετα πραγματα και υπεθεσα οτι θα σου ειναι και εσενα χρησιμο.το εχω εκτυπωσει κιολας:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 16, 2010 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2010 Ειδα ενα Στον κωτσοβολο στην π. ραλλη με 54 Ε πιστευω ειναι κατι επαρκες για εμενα.. Προτεινεται κατι αλλο ? Hold your horses, imo, μεινε λιγο χωρις τριποδο μεχρι να μαθεις την μηχανη σου και να καταλάβεις γιατί θα χρειαστεί να αποκτήσεις ενα καλο. Να ξερεις παντως οτι αυτο το "χομπι" μπορει να στοιχίσει λιγο ακριβά γιαυτο δεν χρειάζονται βιασύνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 17, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2010 Βιαστικα λιγο και πηρα αυτον photoagora.gr - Τρίποδα :: Τρίποδα :: Vanguard :: Vanguard Espod Plus 233AP .. Αυριο ελπιζω να βοηθησει ο καιρος και να παω στην εξοχη να δοκιμασω αυτα που διαβασα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.