Jump to content

2xGTX580 vs 3xGTX570 vs 3xHD6970

zpaf

Recommended Posts

Και τα τρια setup ειναι στα 1000 ευρω περιπου.

Ειτε προκειται για μια οθονη(gaming,benchmarks) ειτε προκειται για υλοποιηση με 3 monitors.

Για να ακουσω τις σκεψεις σας.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Λοιπον εαν μιλαμε για EYEFINITY οr SURROUND, η Nvidia κλειδωνει το Vsync στα 60fps και παιζει καλα αντιθετα με την ΑΤΙ μεχρι 10.5 drivers το Vsync κλειδωνε αλλα στα 120fps...

Κλειδωνε η εικονα αλλα τα frames ανεβαιναν και μολις επιαναν 120fps γινοτανε smooth!

Tωρα δεν ξερω τι παιζει...

Λοιπον εαν μιλαμε για EYEFINITY οr SURROUND, η Nvidia κλειδωνει το Vsync στα 60fps και παιζει καλα αντιθετα με την ΑΤΙ μεχρι 10.5 drivers το Vsync κλειδωνε αλλα στα 120fps...

Κλειδωνε η εικονα αλλα τα frames ανεβαιναν και μολις επιαναν 120fps γινοτανε smooth!

Tωρα δεν ξερω τι παιζει...

Δηλαδη για να καταλαβω σημερα με τους τελευταιους οδηγους η ati δεν εχει λυση το προβλημα ;

Δηλαδη για να καταλαβω σημερα με τους τελευταιους οδηγους η ati δεν εχει λυση το προβλημα ;

man δεν το ξερω!

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανεναν μονο καποιον που ξερει, ο καθενας λεει το μακρύ και το κοντο του!

Φερε της καρτες σπιτι μου και το κοιταμε :hehe:

Και στην nvidia εχουμε θεμα για παραδειγμα το just cause 2 παει για κλαμματα! και το crysis εχει προβλημα και το metro... βλεπεις 50fps αλλα σκαλωνει!

H ATI χωρις πολλα πολλα το εχει σκατωσει το EF... Aν θες να παιζεις σαν ανθρωπος μονο surround.

Σε 3εις καρτες δεν θα ξαναπηγαινα γιατι η τριτη ειναι μονο για benchmarks... Δυο δυνατες καρτες ειναι οτι καλυτερο.

Και τα τρια setup ειναι στα 1000 ευρω περιπου.

Ειτε προκειται για μια οθονη(gaming,benchmarks) ειτε προκειται για υλοποιηση με 3 monitors.

Για να ακουσω τις σκεψεις σας.

εγώ ένα σου λέω... Μακριά από ATi, ειδικά αν είναι να σκοτώσεις έτσι ένα χιλιάρικο (έχω πάθει, και για αυτό μιλάω). Αν δεν θέλεις να ξεπερνάει τα 1k Ε , τότε πήγαινε για 3χ570 ή 2χ580 (κατα προτήμηση) .

• θα είσαι σίγουρος με τους drivers (όχι άλλοι πονοκέφαλοι).
  • TWIMTB Games (δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε αυτό , θέλουμε δεν θέλουμε).
  • physX ... βλέπε ποιο πάνω TWIMTBP...
  • Cuda, για εφαρμογές τύπου photoshop κ.ο.κ αν σε ενδιαφέρουν
  • Θα βλέπεις 80 FPS που πράγματι θα είναι 80 και όχι να λεέι 150 και να το νιώθεις το stuttering μέσα σου, whooops censored. Μιλάω για smooth gaming...
  • Because its Green :-)

εγώ ένα σου λέω... Μακριά από ATi, ειδικά αν είναι να σκοτώσεις έτσι ένα χιλιάρικο (έχω πάθει, και για αυτό μιλάω). Αν δεν θέλεις να ξεπερνάει τα 1k Ε , τότε πήγαινε για 3χ570 ή 2χ580 (κατα προτήμηση) .

• θα είσαι σίγουρος με τους drivers (όχι άλλοι πονοκέφαλοι).
  • TWIMTB Games (δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε αυτό , θέλουμε δεν θέλουμε).
  • physX ... βλέπε ποιο πάνω TWIMTBP...
  • Cuda, για εφαρμογές τύπου photoshop κ.ο.κ αν σε ενδιαφέρουν
  • Θα βλέπεις 80 FPS που πράγματι θα είναι 80 και όχι να λεέι 150 και να το νιώθεις το stuttering μέσα σου, whooops censored. Μιλάω για smooth gaming...
  • Because its Green :-)

αυτο το rock stable με πηγε για format :hehe: Οποτε σπαω το surround κανω και ενα σταυρο για το αν ξανακατσει σωστα και δεν βαζω βγαζω πισω τα καλώδια....ειπαμε ROCK STABLE!

Eλα να σου βαλω 2χ580gtx σε ενα monitor χωρις vsync, σακουλα δεν εχω σπιτι φερε απο το σπιτι σου για τους εμετούς....

Οσο για τα physx εχω βρει λυση, cpu απο το πανελ και off απο τα games!

Ειδικά GUDA κάθε μέρα δοκιμάζω στο μεσημεριανό τραπέζι, αρκετά καλύτερο από το cuda :hehe:

Σε 3εις καρτες δεν θα ξαναπηγαινα γιατι η τριτη ειναι μονο για benchmarks... Δυο δυνατες καρτες ειναι οτι καλυτερο.

Μα και το benchmarking ειναι σημαντικο οταν μιλαμε για setup με αυτο το κοστος.

Αν ηθελα απλα να παιξω ενα παιχνιδι κραταγα την μια 5870 και τελος.

σε 3 μονιτορ και η μια 6970 ανταπεξερχεται πολυ καλα! ποσο μαλλον 2χ6970 με το τρομερο scaling σε Xfire. οτιδηποτε παραπανω δεν βλεπω να εχει κανενα οφελος..!

edit: πεσανε ολες οι απαντησεις μαζεμενες...!!! για benchmark θα ψηφιζα 2χ580..!!

αυτο το rock stable με πηγε για format :hehe: Οποτε σπαω το surround κανω και ενα σταυρο για το αν ξανακατσει σωστα και δεν βαζω βγαζω πισω τα καλώδια....ειπαμε ROCK STABLE!

Eλα να σου βαλω 2χ580gtx σε ενα monitor χωρις vsync, σακουλα δεν εχω σπιτι φερε απο το σπιτι σου για τους εμετούς....

μάλλον μιλάς για tearing, καλλά το tearing πάει σύννεφο και με ATi....κυρίως για stuttering μιλαώ, ξέρεις τα μικρά σπαστικά κοληματάκια... (τα οποία δεν μου προκαλούν εμετό btw, το tearing ναι μου προκαλεί εμετό αλλά με vsync στρώνει).

Edit: για τα υπόλοιπα περι rock stable δεν γνωρίζω, με ένα monitor παίζω εγώ.

Σχετικά με το physX, άμα δεν σου αρέσει το extra eyecandy οκ πάω πάσο...περι ορέξεως που λένε... γιατί παίζεις παιχνίδια στην τελική? Βγάζε και τα φίλτρα, κατέβασε και λίγο την ανάλυση, πέτα και τα δύο monitor να παίζεις σε ένα, είπαμε δεν σου αρέσει το eye candy...

Cuda, gouda , fuda κτλπ,keep them for yourself please, άλλα άτομα εδω μέσα που ασχολούνται με τον προγραμματισμό σαν hobby, του αρέσει να γράφουν καμιά βλακεία να δουν πως τρέχει...

πούλα τις 580 και πάρε 6970, why not?

μάλλον μιλάς για tearing, καλλά το tearing πάει σύννεφο και με ATi....κυρίως για stuttering μιλαώ, ξέρεις τα μικρά σπαστικά κοληματάκια... (τα οποία δεν μου προκαλούν εμετό btw, το tearing ναι μου προκαλεί εμετό αλλά με vsync στρώνει).

Οταν λεω κατι, ξερω τι λεω 100%

Μα και το benchmarking ειναι σημαντικο οταν μιλαμε για setup με αυτο το κοστος.

Αν ηθελα απλα να παιξω ενα παιχνιδι κραταγα την μια 5870 και τελος.

Κοιταξε αν θες να κανεις benchακια παρε 3χ580 ή 3χ6970.

Edit: για τα υπόλοιπα περι rock stable δεν γνωρίζω, με ένα monitor παίζω εγώ.

Σχετικά με το physX, άμα δεν σου αρέσει το extra eyecandy οκ πάω πάσο...περι ορέξεως που λένε... γιατί παίζεις παιχνίδια στην τελική? Βγάζε και τα φίλτρα, κατέβασε και λίγο την ανάλυση, πέτα και τα δύο monitor να παίζεις σε ένα, είπαμε δεν σου αρέσει το eye candy...

Cuda, gouda , fuda κτλπ,keep them for yourself please, άλλα άτομα εδω μέσα που ασχολούνται με τον προγραμματισμό σαν hobby, του αρέσει να γράφουν καμιά βλακεία να δουν πως τρέχει...

πούλα τις 580 και πάρε 6970, why not?

Stuttering θα δεις σε cf/sli με χωρις vsync.

Το physx που λες για να παιξει σωστα θα πρεπει να εχεις πολυ δυνατο setup. Aν βαλεις mafia με 2χ580 σε ενα μονιτορ δεν θα εχεις θεμα. Αν το βαλεις με μια 580 ετοιμασου για πολλα drops.... Σε surround που παιζουμε εμεις ειναι στο off μονιμα γιατι τρωει πολλα drops.... Ξερει απο marketing η nvidia.

O λογος που πηγαμε σε 580 ειναι οτι επιτελους δουλευειτο vsync σε surround.

Batman 5760x1080 με physx -> Οταν βγει ο καπνος λιγο, ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!

Batman 5760x1080+χ8ΑΑ no physx -> SMOOTH GAMEPLAY 60araki

Το ιδιο με το Mafia

Καταλαβες γιατι διαφορα λεμε ? Τα physx ειναι ταφος τελος ή για αυτους που παιζουν 1920χ1080 με 2 και 3 κάρτες!

Zpaf γιατι δεν περιμενεις τα 28νμ ; 1000€ για setup δεν ειναι λιγα..

Gtx280 ---> 11800 score

gtx 480 ---> 21800 score

gtx 580 ---> 24800 score

ati 4890 --10000

5870 -- 18500

6970-- 21500

οι διαφορες ειναι ελαχιστες στην νεα γενια..στην επομενη θα εχουμε παλι διαφορα 280-480 και 4890-5870 λογω αρχιτεκτονικης..

Υ.Γ. Σιγα και τα γραφικα των νεων παιχνιδιων που θα κολωσουν οι 5870 σου..

Το ιδιο με το Mafia

Καταλαβες γιατι διαφορα λεμε ? Τα physx ειναι ταφος τελος ή για αυτους που παιζουν 1920χ1080 με 2 και 3 κάρτες!

θα συμφωνησω οτι στο Mafia με physx στο high με τις 2 χ 5970 καποιες στιγμες σερνεται τοσο πολυ που δεν μπορεις να παιξεις το παιχνιδι, αλλα και με τις 2 χ 295 σχεδον το ιδιο ηταν. Τελικα το πολυπυρηνο setup δεν ειναι για παιχνιδια τελος. :fie:

θεωρώ και εγώ ότι τα 40 νμ δεν είναι για επένδυση πάνω από 350-400 ευρώ. και αυτό γιατί όντως τον ιούνιο θα πάνε άπατα...... και αν έπαιζα 3 μόνιτορ θα έβαζα 1 6970 και θα κατέβαζα settings. επίσης αν κουμπώσεις και μια nvidia 260/8800 βάζεις και physx (στα 2 games που έχουν νόημα και μετά την πουλάς και αυτή)

θα συμφωνησω οτι στο Mafia με physx στο high με τις 2 χ 5970 καποιες στιγμες σερνεται τοσο πολυ που δεν μπορεις να παιξεις το παιχνιδι, αλλα και με τις 2 χ 295 σχεδον το ιδιο ηταν. Τελικα το πολυπυρηνο setup δεν ειναι για παιχνιδια τελος. :fie:

Βάλε ένα gpu nvidia για τα physx (9800gt) παρεα με 2χ5970 και πες μου μετά! Zoυμι θα παει το game ;)

Tα physx γενικά είναι για off...

Batman 5760x1080 με physx -> Οταν βγει ο καπνος λιγο, ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!

Batman 5760x1080+χ8ΑΑ no physx -> SMOOTH GAMEPLAY 60araki

Το ιδιο με το Mafia

μη μας μπλέκεις με τους ΤΑΦΟΥΣ σου.. χρονιάρες μέρες.. :p

ΕΡΩΤΗΣΗ : με ποια κάρτα στο batman 1680x1050,, ME physx... ΚΑΙ με 3DVISION... είχε 45-60fps..?

.

.

.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : με 1 GTX470 (στα 700 αν θυμάμαι καλά) και να σου 'ρχεται να βήξεις όπως κινιόσουν μέσα στον 3d καπνό.(απίστευτη υλοποίηση physx+3d αυτό το παιχνίδι)

αν βγάλω τo 3D vision εκτός.. τότε και σε 1920χ1080.. με physx HIGH.. είχε εύκολα πολύ πάνω από 60avg με ΜΙΑ/1/UNA/UNE GTX470., να μου πεις για μαφια2 να το δεχτώ ότι παιζει να μην είχες τα fps που περίμενες.. (με APEX) (δε το δοκιμάσαμε) αλλά το BATMAN 3D+physx ήταν ΧΑΡΜΑ απλά.- και αρκετά ελαφρύ για τις σύγχρονες nvidia.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.