Jump to content

Gaming pc και όχι μονο ..!!!

giannis46

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά ..!!

Πάλιωσε ο παλιός μου υπολογιστής και σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση. :D Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κυρίως για autocad, photo και video editing, παιχνίδια και άλλα πολλά τα οποία δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Τα κομμάτια μπορώ να τα πάρω από οπουδήποτε (και εξωτερικό ebay amazon κτλ). Θέλω να παίζω τα παιχνίδια στα 1080p και όλα στο high ..!! Επίσης θέλω ο υπολογιστής να αντέξει για 3 χρονάκια ακόμη με μικροαναβαθμήσεις (προσθέτοντας και δεύτερη κάρτα γραφικών). Θα θελα επίσης να διατηρείται κρύος και να ακούγεται όσο το δυνατόν λιγότερο. Το budget μου είναι 600-800 euro οπότε δεν περιμένω και κάτι εξωτικό. Μέχρι τώρα με πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτά :

Intel Core i7 950 / 3.06 GHz 246,27 € Intel Prozessor - 1 x Intel Core i7 950 / 3.06 GHz - LGA1366 Socket - L3 8 MB - Box

EVGA GeForce GTX 470 SuperClocked 226,70 € EVGA GeForce GTX 470 - Grafikkarte - GF GTX 470

Cooler Master GX-750W 88,68 € Cooler Master NETZTEIL 750W GX750

Gigabyte GA-EX58-UD3R 109,00€ €Gigabyte GA-EX58-UD3R (s1366, DDR3, X58) - Mητρικές - plaisio.gr

Corsair XMS3 4GB DDR3 Non ECC CL9 2000MHz 98,85€ RAM DDR3 Corsair

Prolimatech Megahelms CPU Cooler 14,90 € Prolimatech Megahelms CPU Cooler - Ψύκτρες - plaisio.gr

Σύνολο 770€ συν τα όποια μεταφορικά. Αξίζει να βάλω ssd ; Μου φένεται λίγο ακριβώς. Όσο για τη σύνθεση ως εναλλακτικά έχω για καρτα γραφικών ati hd 5850 στα 200€ και cpu AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB, Box) στα 140€ . Η κάρτα γραφικών είναι superclocked. Αυτό θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της ; Θήκη δεν έχω σκοπό να αλλάξω. Έχω μια thermaltake soprano.

** για τη μητρική και την ψύκτρα πείτε άμα είναι για να τρέξω να τις προμηθευτώ ...!!!;)

Αναμένω τις απόψεις και τα σχόλια σας ....

• 4 weeks later...

Λοιπόν νομίζω περίμενα αρκετά και αφού περίμενα τόσο θα είναι κρίμα να μην πάρω sandy bridge. Σκέφτομαι για i5 2500k (o 2600K δεν είναι για το budget μου). Ο i5 2500k είναι dual chanel έτσι ; Να πάω σε ram με 1600mhz ή 2000mhz ; Η διαφορά σε χρήματα δεν είναι μεγάλη ... Μετά από gpu λέω για 6870 ή 6950 ... Τελικά θα πάρω και κουτί οπότε το budget θα ανέβει και λίγω ... Πιο μετά θα βάλω και ένα ssd και άλλα 4gb ram. Προς το παρών θέλω να φτιάξω ένα υπολογιστή που να μην υστερεί σε κάποιο σημείο. Προτείνεται καμιά σύνθεση :) και βοηθήστε λίγο ... Ειδικά για cpu-mobo kai ram ...!!:getlost:

το μονο σιγουρο ειναι οτι θες μπολικη RAM...! αλλα αν πιεζεσε, βαλε 4 τωρα και 4 αργοτερα.

οσο για τους sandy brigde, συμφωνω κι εγω οτι ειναι κριμα να πας σε παλια πλατφορμα τη στιγμη που ερχεται η νεα! αλλα πρεπει να δουμε και καποια reviews για να δουμε τι αξιζει!

αλλιως.., υπαρχει και η λυση της AMD πλατφορμας με εναν phenom II x6 1090T. αυτη η λυση εχει κι ενα πλεονεκτημα στην επερχομενη νεα γενια. μπορεις να χρησιμοποιησεις τον επεξεργαστη και στις νεες ΑΜ3+ μητρικες!

περισσοτερα, θα σου πουν παιδια που χρησιμοποιουν τα προγραμματα που δουλευεις κι εσυ.

το μονο σιγουρο ειναι οτι θες μπολικη RAM...! αλλα αν πιεζεσε, βαλε 4 τωρα και 4 αργοτερα.

οσο για τους sandy brigde, συνφωνω κι εγω οτι ειναι κριμα να πας σε παλια πλατφορμα τη στιγμη που ερχεται η νεα! αλλα πρεπει να δουμε και καποια reviews για να δουμε τι αξιζει!

αλλιως.., υπαρχει και η λυση της AMD πλατφορμας με εναν phenom II x6 1090T. αυτη η λυση εχει κι ενα πλεονεκτημα στην επερχομενη νεα γενια. μπορεις να χρησιμοποιησεις τον επεξεργαστη και στις νεες ΑΜ3+ μητρικες!

περισσοτερα, θα σου πουν παιδια που χρησιμοποιουν τα προγραμματα που δουλευεις κι εσυ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Συμφωνώ ότι 4gb ram είναι λίγο γιατί χρησιμοποιώ και virtualbox. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο ρίσκο να πάρω αμέσως τον 2500k. Ο επεξεργαστής θα ταιριάξει με την κάρτα γραφικών ;

• 2 months later...

Λοιπόν παιδιά μετά από όλες τις καθυστερήσεις με τις νέες μητρικές ήρθα η ώρα για την τελική επιλογή. Το σύστημα που έχω σταμπάρει είναι το εξής :

1) CPU Intel Core I5-2500K Box

2) MOBO Asus P8P67 rev. B3

3) RAM Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit

4) GPU ASUS Radeon HD 6950 DirectCUII - 2 GΒ

5) PSU Corsair TX750W

6) HDD Samsung Spinpoint F3 1TB

7) CASE CoolerMaster Elite 370

υπάρχουν οι εξείς εναλλακτικές :

1) GPU Asus GTX 560 Ti 1GΒ -25 euro

2) PSU Corsair GS700 80+ -15 euro

ή CoolerMaster GX RS-750 80+ -11 euro

ή CoolerMaster Silent Pro M700 80+ Modular +4 euro

3)RAM G.Skill RipjawsX K2 2x4096MB DDR3-1600 CL9 Kit +2 euro

4)MOBO Asus P8P67m-pro Rev. B3 -3 euro

Asus P8P67 PRO Rev. B3 +24 euro

αξίζει να αλλαξω κατι ?

Εγώ θα άλλαζα τον cpu με : AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Skroutz.gr

και την motherboard : Gigabyte GA-890GPA-UD3H | Skroutz.gr

λόγω sata-iii και x6.

Αν δεν βάλεις SSD, δεν αξίζει, αυτό είναι που θα κάνει την πολύ μεγάλη διαφορά.

Εσωτερικοί Σκληροί Δίσκοι - vertex 2 | Skroutz.gr

Ένας vertex 2 στα 60GB+ για το λειτουργικό

Εγώ θα άλλαζα τον cpu με : AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Skroutz.gr

και την motherboard : Gigabyte GA-890GPA-UD3H | Skroutz.gr

λόγω sata-iii και x6.

Αν δεν βάλεις SSD, δεν αξίζει, αυτό είναι που θα κάνει την πολύ μεγάλη διαφορά.

Εσωτερικοί Σκληροί Δίσκοι - vertex 2 | Skroutz.gr

Ένας vertex 2 στα 60GB+ για το λειτουργικό

SSD σκοπεύω να πάρω λίγο αργότερα και λειτουργικό δεν θα αγοράσω ... μητρική θα αγοράσω b3 και δεν 8α έχω πρόβλημα με sata-3! Επεξεργαστή θα πάρω 100% τον 2500k ..!!:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.