Jump to content

Ποιος θα παρει Sandy Bridge με το launch? (και τι?)

Blinky

Recommended Posts

ολοι σας ξεχνατε ε οτι μολις επαθε ζημια 700.000.000 δολαρια, εχει φαει ηδη ακυρο το 1356 για αγνωστο χρονικο διαστημα...:T:

και δεν την συμφερει να παραγει φτηνους cpu σε πανακριβο socket οπως το 2011, απο οτι φαινεται παει φουλ για προωθηση του 1155 ως τωρα σε mainstream, low-end users...

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Περα απο την αναγνωριση του προβληματος του p67, διαβασε καποιος καπου αν βρηκανε λυση;

Αν το φτιαξανε;

Διαβαζω για πλανα αντικαταστασης αλλα με τι θα τα αντικαταστησουν δεν καταλαβα...

Οι SB clockαρουν για πλακα..!!

4900 παιζω τωρα με 1.4v! με θερμοκρασιες στο linx 70 βαθμους ο ποιο θερμος πυρηνας!

Ολα αερα με μια megahalems και 2 slipstream!

Λιγο να μαθεις το UEFI και ολα ειναι γελοια..!:p

Πλάκα κάνεις τώρα! 4.9 με 70 βαθμους linx! Αρχίζει να μου ανοίγει η όρεξη...:rolleyes:

Περα απο την αναγνωριση του προβληματος του p67, διαβασε καποιος καπου αν βρηκανε λυση;

Αν το φτιαξανε;

Διαβαζω για πλανα αντικαταστασης αλλα με τι θα τα αντικαταστησουν δεν καταλαβα...

Ναι η Intel έχει δρομολογήσει ήδη την παραγωγή του νέου - διορθωμένου chipset (Revision B3) το οποίο και θα υπάρχει στα νέα mobos που θα κυκλοφορήσουν από αρχές Μαρτίου και μετά...

Τα πλάνα αντικατάστασης προβλέπουν αντικατάσταση με νέο mobo που θα φέρει το νέο revision (όταν αυτά υπάρξουν) ή επιστροφή χρημάτων (για όσες εταιρείες το έχουν ανακοινώσει).

• 2 weeks later...

Ποσο αληθεια υπαρχει εδω για τους καινουργιους sandy ;

***OVERCLOCKING GUIDELINES***

- Do not exceed 1.35-1.38v core voltage, doing so could limit lifespan of the CPU

- Do not overclock with BCLK, again doing so could limit lifespan of the CPU

- Recommended memory voltage is 1.50v, so make sure to run your memory at 1.50v, higher could limit lifespan of the CPU

- These recommendations come from OcUK and Intel, your warranty is un-affected but we highly recommend you adhere to the above to make sure your CPU lifespan is un-affected

- All Sandybridge CPU's worldwide should be run at the above or lower voltages, no higher!

Intel Core i7-2600K 3.40GHz (Sandybridge) Socket LGA1155 Processor - OEM [bX80623I72600K]

- Do not exceed 1.35-1.38v core voltage, doing so could limit lifespan of the CPU

- Recommended memory voltage is 1.50v, so make sure to run your memory at 1.50v, higher could limit lifespan of the CPU

- These recommendations come from OcUK and Intel, your warranty is un-affected but we highly recommend you adhere to the above to make sure your CPU lifespan is un-affected

- All Sandybridge CPU's worldwide should be run at the above or lower voltages, no higher!

Intel Core i7-2600K 3.40GHz (Sandybridge) Socket LGA1155 Processor - OEM [bX80623I72600K]

Ο Χρονος μονο θα το δειξει αυτο..! Τα ιδια ελεγαν και για τους αλλους επεξεργαστες!

Αυτό ίσχυε ανέκαθεν (και ακόμα ισχύει) για το overclocking. Το θυμάμαι από τους επεξεργαστές 130nm που μας λέγανε ότι μέχρι 1.75V είναι οκ και ότι παραπάνω μπορεί να μειώσει την ζωή τους. Είναι ένα ρίσκο που παίρνεις με το overclocking ούτως ή άλλως.

Αυτό ίσχυε ανέκαθεν (και ακόμα ισχύει) για το overclocking. Το θυμάμαι από τους επεξεργαστές 130nm που μας λέγανε ότι μέχρι 1.75V είναι οκ και ότι παραπάνω μπορεί να μειώσει την ζωή τους. Είναι ένα ρίσκο που παίρνεις με το overclocking ούτως ή άλλως.

Αυτο που ηθελα να δω ειναι αν το 1.35-1.38v που αναφερει το συγκεκριμενο site ειναι και το επισημο οριο της Intel γιατι απο οτι θυμαμαι στις αρχες του sandy πολλοι εψαχναν να βρουν το μεγιστο αποδεκτο οριο.

Αν εισαι μεσα σε αυτα τα ορια δεν υπαρχει θεμα ρισκου.

Εγω επειδη δεν εχω σταθερο ρευμα λογω οτι δεν εχουμε καλο uefi παιζω 1.42-1.47 στα 4.9 ..!αλλα εικαι και αυτο που λεει ο chosen απο πανω.. Εχω δει μεχρι και 1.66 στους sandy..!

Sent from my Big Apple using Tapatalk

Αυτο που ηθελα να δω ειναι αν το 1.35-1.38v που αναφερει το συγκεκριμενο site ειναι και το επισημο οριο της Intel γιατι απο οτι θυμαμαι στις αρχες του sandy πολλοι εψαχναν να βρουν το μεγιστο αποδεκτο οριο.

Αν εισαι μεσα σε αυτα τα ορια δεν υπαρχει θεμα ρισκου.

Απ'ό,τι θυμάμαι από τους πρώτους Α64 με τον IMC, πιο πολύ να προσέχεις το ρεύμα στις μνήμες, παρά στον επεξεργαστή.

Απ'ό,τι θυμάμαι από τους πρώτους Α64 με τον IMC, πιο πολύ να προσέχεις το ρεύμα στις μνήμες, παρά στον επεξεργαστή.

Ωραιες εποχες και αυτες. http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/amd64-4000-san-diego-16116.html

Ανεκαθεν λεγανε οτι ενα +10% στην ταση ειναι αποδεκτο, μετα ρισκαρεις λιγο. Τωρα παιδια κακα τα ψεματα δεν υπαρχει καποιος να σου πει με σιγουρια τι παιζει. Ακομα και η ιδια η intel, αν πιστευαμε αυτα που λεει (γιατι εχει και διαφορα κινητρα να πει οτι θελει) δεν ειναι σε θεση να κρινει επακριβως ουτως η αλλως. Εκτιμησεις κανει και αυτη με βαση το manufacturing process, και απλα εδχει τη δυνατοτητα και τα στατιστικα δεδομενα για μεγαλυτερη ακριβεια απο εμας, αλλα οπως προειπα οτι θελει λεει και πιο πολυ την ενδιαφερει να εξυπηρετησει τα κινητρα της παρα να πει την αληθεια.

Εγω πιστευω οτι αν εισαι με αερα, ουτως η αλλως παρα πολυ δε μπορεις να δωσεις χωρις να σε περιορισει η ψυξη σου, αρα δωσε οσο θες αρκει να ειναι σταθερο στο LinX. 3 χρονια εγγυηση εχεις...δε βαριεσαι, μετα τα 3 χρονια ή θα εχεις αλλαξει ή θα τον κανεις δευτερο μηχανημα (στην οποια περιπτωση το γυρνας και σε stock ταση) ή και να καει βρε αδερφε, θα κοστιζει 40 ευρω ενας αντιστοιχος τοτε, αξιζουν 40 ευρω για να κανεις το κεφι σου 3 ολοκληρα χρονια...

Αν εισαι με νερο και πανω, τοτε δε θα σε περιορισει η ψυξη και ισως θελει λιγη εγκρατεια αν δε θες να αλλαζεις καθε 5 μηνες cpu στην εγγυηση...αλλα το δευτερο επιχειρημα ισχυει ακομα παραπανω...

Αν μιλάμε για 40 EUR δεν το συζητάμε, αλλά για 200+ θέλει λιγάκι προσοχή και αποφυγή υπερβολών σε τάσεις και θερμοκρασίες. Εξαρτάται το μοντέλο και το ίδιο το κομμάτι που έχεις στα χέρια σου. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να ψάχνεις τα reviews και μετά να δεις τι πουλιά πιάνεις. Βέβαια αν δε σε νοιάζει και το κάνεις μόνο για το "παιχνίδι" τότε προβλέπεται να πας στα άκρα...

Αρχισα και εγω να παιζω με εναν 2600k.

To stock VID ειναι 1.235 , δε ξερω αν ειναι διαφορετικο για καθε chip, παντως αυτο ειναι στο δικο μου. Με αυτο και με load calibration ENABLED, δινει 1.212V σε Load συμφωνα με cpu-z.

Με αυτην την stock ταση λοιπον πηγα μεχρι 4.3 με HT, linX stable 1 ωρα και max temps 49-58-56-54. Καμια σχεση με τους 920/930 που ειχα πριν, 300mhz πανω για πλακα και 30 βαθμους κατω (ιδια ψυξη).

H ψυξη ειναι μια Thermalright Venomous X και 2 Zalman F3 (1800rpm) σε push-pull

Τωρα δοκιμαζω 4.4 με 0.01 πανω στην ταση και βλεπουμε...

Απο απορια, ποσο πηγατε οι αλλοι με stock ρευμα, και ποσο ηταν αυτο (σε bios και cpu-z)?

Το θέμα όμως είναι η τάση ή η θερμοκρασία που καταστρέφει τον cpu???!!!Γιατί αν δίνεις τάση 1.3v και οι θερμοκρασίες σου είναι 90φεύγα τότε bye-bye αλλά άμα δίνεις τάση 1.45 και οι θερμοκρασίες είναι 70,τότε που είναι το πρόβλημα???!!!

Νομίζω ότι αναφέρονται σε αυτήν την τάση όταν πρόκειται να είναι κάποιος με την μαμά ψύκτρα!Και έτσι,επειδή όλα τα κομμάτια δεν είναι ίδια και ανάλλογα το κομμάτι,λένε καλό είναι να έχουμε την τάση μέχρι 1.38v.Αλλά όπως προανάφερα,πιστεύω μιλάνε στην περίπτωση που είσαι με μαμά ψύκτρα,δλδ ότι να'ναι!Και το θέμα είναι οι θερμοκρασίες που βαράει ο cpu με αυτές τις τιμές στην τάση με μαμά ψύκτρα και για αυτό θέτουν ένα όριο ασφαλείας!

Ότι και καλά ακόμα και όταν κάποιος είναι με την μαά ψύκτρα καλό είναι να μην δίνει τάση πάνω από 1.38v γιατί θα έχει αυξημένες θερμοκρασίες,ενώ μέχρι 1,35-1,38 αντέχει η ψύκτρα τους αυτήν την τάση για να έχει τις θερμοκρασίες σε ανεκτά όρια!Αλλά με άλλες ψύξεις δεν ισχύει αυτό!(imo)

Η εικονα που εχω σχηματισει οσα χρονια ασχολουμαι (και το τονιζω οτι ειναι απλα η αισθηση μου αυτη και οχι κατι το αποδειξιμο) ειναι οτι ΚΑΙ η ταση ΚΑΙ η θερμοκρασια προκαλουν φθορα, το καθενα ξεχωριστα, με τις 2 "φθορες" να προστιθενται και με αυτην της τασης να ειναι μεγαλυτερη.

Επειδη αυτο που εγραψα μπορει να φαινεται συγκεχυμενο ας πω 2-3 παραδειγματα.

Ας πουμε οτι εχουμε ενα CPU με stock ταση 1V (χαριν απλοτητος) και με φυσιολογικη θεμοκρασια λειτουργειας τους 50 βαθμους. Ας υποθεσουμε επισης οτι αυτος ο επεξεργαστης με αυτες τις συνθηκες εκτιμαται οτι θα λειτουργησει σωστα (το μεσο κομματι) για 10 χρονια.

Αν του κανω overclock χωρις να πειραξω την ταση, και η θερμοκρασια του παει στους 65, η διαρκεια ζωης του μπορει αν μειωθει κατα ~6 μηνες πχ (5%). Ακομα και στους 90 να παει η θερμοκρασια απο την τρισαθλια ψυξη μου, πανω απο 2 χρονια δε θα μειωθει η διαρκεια ζωης του (20%).

Τωρα αν πειραξω την ταση του, ακομα και με μηδενικο οverclock (κατι το ηλιθιο βεβαια) και δωσω ας πουμε 1.1V τοτε μπορει αμεσως να του εκοψα 1 χρονο ζωης. Αν δωσω 1.2V ισως 5 χρονια...αν δωσω 1.3V ισως τον παρω στα χερια σε 6 μηνες...

Δηλαδη η ταση εχει πολυ μεγαλυτερη επιδραση ετσι οπως το νιωθω εγω.

Αποκει και περα αυτο που ειπα για αθροιστικη επιδραση, στο παραπανω παραδειγμα με τις τασεις, αν καποιος δωσει 1.2V (μπολικο δηλαδη στο παραδειγμα μας, +20%, απλα οχι ακραιο οπως το 1.3V) που υποθεσαμε οτι θα μειωσει τη διαρκεια ζωης απο 10 σε 5 χρονια, αν παιζει με νερο (με αερα λογικα δεν αντεχει τοση ταση) και η θεμοκρασια ειναι στους ~80 βαθμους, τελικως μπορει να αντεξει 4-4.5χρονια ο CPU. Αν παιζει με chiller και ειναι στους 50 και κατω βαθμους, μπορει να βγαλει ολη την 5ετια ή και παραπανω, αλλα οχι πανω απο 5.5 χρονια.

Πανω κατω δηλαδη πιστευω οτι η ταση καθοριζει κυριως τη διαρκεια ζωης (σε επιπεδο ετων ας πουμε) και αποκει και περα η θεμοκρασια μπορει να σου δωσει λιγο παραπανω ή λιγο παρακατω απο αυτο αλλα τιπτοα τρελο (επιπεδο μηνων ας πουμε).

Τωρα μπορει να λεω και ενα ματσο βλακειες, δε ξερω αν αποδυκνειονται αυτα, αλλα το ειπα απο την αρχη, ειναι απλα η εμπειρικη αισθηση μου.

ΥΓ: 1.22v για 4.4GHz

1.26v για 4.5GHz

1.28v για 4.6GHz

και θα συνεχισω αυριο.

H τάση τρώει τα σπλάχνα ενός επεξεργαστή και όχι οι θερμοκρασίες... Το περισσότερο ρεύμα απο το οποίο εχει κατασκευαστεί προκαλεί εσωτερική φθορά.

Βέβαια θα μου πει ο καθένας εχω εγγύηση και είμαι οκ, εαν παθει κατι τον στέλνω πίσω και κάνω τον κινεζο...

Απλά οι υψηλές temps επιβαρύνουν την είδη βεβαρημένη κατάσταση που προκαλεί η τάση.

Για μένα πάνω από 1,4v κάθε μέρα είναι πολύ ειδικά για 32nm...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.